Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Аделаида

Участници
  • Общо Съдържание

    3094
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    5

Аделаида last won the day on Декември 26 2014

Аделаида had the most liked content!

За Аделаида

  • Рожден Ден 15.05.1977

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    270876620

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    София
  • Интереси
    Икономиката и правото са моята професия, а в страни от нея обичам да рисувам, да танцувам, да си пея. Обичам изкуството във всичките му форми. Обичам природата и съм много щастлива, когато имам шанса да пътувам. Обичам също и животните. Туризма също ми е едно от любимите занимания. С музиката сме първи приятелки, както и с пролетта, лятото, Слънцето и Слънчевото настроение. Напоследък се интересувам и прехласвам и пред Фотографията.
    Аз съм твърдо против ГМО!!! Не на ГМО в България!!!

Последни Посещения

46083 посещения на профила

Аделаида's Achievements

  1. Не водя калкулация или счетоводство, но честно казано, съгласно това което ние хапваме вкъщи имам наблюдение, че безмесната храна е доста по скъпа, като смея да твърдя, че не ядем много, а съвсем прилично, дори сравнявайки с други хора бих казала и малко. Значи всяка вечер вкъщи се яде салата-сезонна, в момента предимно краставици и домати. Аз избирам розови, защото другите почти не стават.....и не сме попадали на хубави. Та 3-4 домата и 2 краставици, като включим и пресен лук, копър, магданоз...салатката ни излиза около 10 лв. Често вкъщи се хапват и плодове, та смело мога да кажа, че плодовете и салатите за деня са ни около 20 тина лева....Да не говорим, че прибавяме често и картофки, или грах, боб, тиквички, чушки, патладжан и прочее, сиренце, кашкавал....и смея смело да твърдя, че не е по-евтино!
  2. Аз имам много добри резултати след житния режим тази година! Положителни са в здравословното ми състояние, тъй като бях много преуморена умствено в следствие на работата ми, мога да кажа, че изкарания житен режим ми се отрази много добре и много освежаващо! По време на режима, към последните дни ми се хапваха предимно ябълките, житото почти спря да ми се яде, а за орехите да не говорим....тях ги спрях почти на 4-5 ден или ги намалих поне максимално....Резултатите и във физическия и в духовен смисъл са налице!!!
  3. Много хубави снимки, радвам Ви се искрено....и мъничко съжалявам, че не съм била с Вас!
  4. Вярата е въпрос на избор все пак, а поведението на околните е друго нещо, или се приема или не...аз мисля, че не трябва двете неща да се смесват. А и всеки случай, си е сам за себе си, всяка ситуация е различна, както и всеки контакт.
  5. Тук вече не съм съгласна, тъй като познавам хора, които без месо на масата не сядат, а са много по-здрави от други вегетарианци... Здравето все пак е куп от различни фактори и разбира се и ген...а не само определен вид на хранене...
  6. Аз много исках да е на марето, дори и да не е на 1 юни, но... ще помисля и за Елена... Моля Ви пишете до кога най късно тр да се плати, в случай, че ще се участва в срещата...
  7. Юни - Иракли или Август - Рила, много ми харесва! И аз считам, че няма кака да е идеално евтино, безлюдно и само за нас, освен ако не се качим на Ботев някой дъждовна сряда примерно....! На мен другите хора не ми пречат, а цените ще ги преживея все пак срещата ще е 2, 3 или 5 дни, нали?!?! Хайде, че много ми е домъчняло за Вас и ми се почиваааааааааааа и тъй нататъчииииии!
  8. Прекрасна идея, много ми допада, толкова ми е домъчняло за Вас....ще направя всички възможно за да присъствам, за мен 24-26 мвай не е удобно, но няма да се съобразявате само с мен я!!! виж началото на Юни ми допада...Донче, снимките ти от мнение №4 в темата мнооого ми харесаха!!! Къде е това! Хора на мен много би ми допаднало този път да е някъде край морето, там изгревите са много красиви, а и на планина вече сме били! За съжаление сега съм силно ангажирана и няма да мога да се включа организационно, но с радост ще приссъства, стига да съм в страната!
  9. Креми, благодаря ти, ще ги преслушам с радост за да открия тези които са за мен ...
  10. Тя, Българката, във сърцето си побрала богатството на цялата земя, където и да стъпи - всичко онемява, защото тя е най-красива на света!

  11. Мерси Диди, потвърди моето предположение...те просто ще излязат обаче не ми звучи приятно...! Ще се поинтересувам за препарат!
  12. Мили приятели споделям с Вас следното: Имам саксии с цветя, които лятото си гледам и изнасям навън, а зимата отново си прибирам вътре в стаите. Проблемът е следния: в хола имам две големи саксии с едн бенджамин и една драцена. Сега есента ги присадих и нищо странно не открих. Преди 15-20 дни ги прибрах отново вътре и онзи ден мъжът ми намери умрял червей с дължина около 7-8 см. на пода в близост до едната саксия. Вчера отново е намерил този път обаче два на брой и то живи по килимчето си цъкат. Дайте ми съвет какво да направя? И ако са от цветята защо излизат навън???
  13. Мога да ви споделя рецептата за баницата, която си хапваме в къщи: Пакетче краве масло го разтопявам в съд на бавен огън, 2-3 яйця ги разбивам, като единият жълтък го отделям в чашка с 2-3 лъжички от маслото. 200 - 300 гр. сирене натрушавам, също и половин кофичка кисело мляко си разбивам. Тавата се намазва с малко от разтопеното масло. Поставям 2-3 листа кори, пак намазвам с масло и слагам сиренце, отгоре още 2 листа кори, масалце и кисело мляко с яйчица...и така пак няколко листа кори...и се редуват сиренце, мляко, яйчица...Най-отгоре слагам отново 2-3 листа кори, нарая я нарязвям и я намазвам с жълтъка и масалцето, което съм отделила, слагам я в загрята предварително фурна. И пека докато хубаво се зачерви. Тъй като ния я обичаме хрупкава и препечена не я завивам и не я мокря /пръскам с вода/ след изваждане.
  14. Соте от Моркови: Приготвя се по следният начин. Морковите се нарязват на колелца с дебелина около 1-2 милиметра. Задушават се в тиган или тинджера според избора на готвача. Прибавят се копър, малко сол и еветуално малко чесън за тези които го обичат. Поднася се с усмивка и обич!
×
×
  • Добави...