Jump to content
Порталът към съзнателен живот

LJ``

Участници
 • Общо Съдържание

  10
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. LJ``

  Правилата

  Е, в крайна какво се оказва? Изобщо има ли смисъл да се задават въпрос след като няма един отговор. Всеки приема за себе си това което реши, че е вярно. Така че най-добре е, когато сами си отговаряме на въпросите, за да сме сигурни, че отговора е правилен, защото ще сме го изпитали. Макар, че се случва отговора който решим, че сме разбрали, да не е истинският. Не знам, но все пак мисля, че винаги когато допускаме грешки те са защото не сме послушали себе си, а другите и тяхното мнение. Не, че не трябва, но когато решаваме трябва да решим сами. Ако можем Bye ви на всички!!!
 2. LJ``

  Правилата

  М...аз май ще си удрям главата в стената
 3. LJ``

  Правилата

  И кое е хубавото от фарисея? От Митаря? Кое е лошото?
 4. LJ``

  Радост в живота

  Нее. Дотук стигаме, когато нямаме какво да ядем и когато близките са зле. Ако си преситен няма да ти е много весело ако има какво да ядеш и си с наднормено тегло. Хич няма да си щастлив. Затова си щастлив когато си доволен от това което имаш.
 5. LJ``

  Правилата

  Мислили ли сте колко сатранно нещо е светът. Всъщност на кого му трябват закони и правила?? Можем да правим каквото си искаме. Ами това за убийството - това закон ли е? И който се самоубива го нарушава? И какво като нарушим някави си закони, за които всички говорят като зомбита? Каквото стане ще си стане...друго е да правим това което знаем, че трябва да направим. Е? Дали законите заместват това чувство? Но понякога правя напук на всичко за да види, че пак ще съм добре, защото може би знам какво трябва да направя в карйна сметка Ей тва си е вътрешно чувство, чувство за самосъхранение извън правилата. Мдаа...какво друго ми идва наум....правила правила, от старание да спазвам разни правила само си напатих, защото не правих това, което знаех че трябва да правя. Ами да! Това е.
 6. LJ``

  Правилата

  Хубаво е наистина, това имах предвид, но така или иначе каквото и да си приказваме живота сам показва, така че...достатъчно съм му мислила, ще е добре да спра за малко.
 7. LJ``

  Радост в живота

  Защо пък не. Някой може да е щастлив от парите си. Примерно ако имал много бедно детство. Парите са като всичко останало, те са средство да сме щастливи, с тях можеш да си позволиш да правиш едно или друго нещо което без тях не би могъл да направиш. Повечето хорица говорят, че парите не те правят щастлив, но какво знаят те, имат ли много пари, който е щастлив с парите си е щастлив. А тези, които имат много пари и приказват, че не са щастливи не са дооценили това, което имат. Кто всички останали, защото винаги искаш да имаш още, а щастието е всъщност да си доволен от това което имаш, без значение дали е деца, спасен човек, добре свършена работа,власт или пари. Всички са равностойни ако ти ги направиш такива. Зависи тебе самият какво те ощастливява. Дали занятчията щеше да е щастлив с дете, което трудно би могъл сам да изкъпе?
 8. LJ``

  Правилата

  Мерси за отговорите, обаче ми се струват твърде ограничени, защо не изхождате от личния си опит? Някой да е нарушил закон примерно в държавата, да е нарушил някоя обществена норма, да не спазил някое правило внушено му от детството?? И после да е разбрал, че е постъпил правилно или грешно?
 9. LJ``

  Правилата

  Има една фраза, че правилата са, за да се нарушават . Кой ще я оспори и кой ще я защити. Аз лично бих я защитила. Ммм...първото, което ми идва като аргумент е, че човек никога не е живял от правила и норми и те само го ограничават. Естествено на това може да се противоречи с факта, че без закони и правила няма ред. Но пък когато някой само следва някакви правила наистина жестоко се ограничава, стеснява си кръгозора, спира да вижда цялостно живота и си умира само с правилата. Хм имам чувството, че всеки би се съгласил с мене...
×