Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sping

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Sping

  1. Здравейте, От известно време силно се интересувам от защитните механизми, прочетох доста неща, но се появиха доста въпроси. Ще съм благодарна, ако някой даде насока! Интересувам се дали е възможно да се търси връзка/паралел между: психосексуалните фази на развитие - защитните механизми - екзистенциалните страхове? Възможно ли е дадено травматично събитие да "преминава" през различни защитни механизми? Например: Ако има травматично събитие, което се е случило по време на фаличната фаза (3-6 г. възраст) в последствие това може ли да се появи, като проблем с половата система? Ако в детството като защитен механизъм е изтласкването, като вид нарцистична защита, в последствие възможно ли е появата на хипохондрия и в последствие да се прояви интелектуализация?
  2. Благодаря за времето, което отделихте, за да ми отговорите!
  3. Ще споделя на кратко: Детето говори постоянно за духове, които живеят на покрива на къщата в тях. Вижда ги, говори с тях. Прави определени неща в училище, за които после забравя. Не се сеща как се казват неговите съученици или се представя за тях и т.н. Един от родителите е с психичен проблем. Имах предвид дали при консултиране е необходимо да му казвам, че на покрива няма никого, тъй като се опитвам да работя за по-добрата социализация на детето? За момента заниманията ми с него са предимно свързани с различни арт техники.
  4. Привет на всички! Работя като психолог в държавно училище. В процеса на работа възникнаха въпроси, на които ще се радвам, ако колегите с повече опит споделят мнение. Възможно ли е поява на шизофрения при 8г. дете? Ученикът е с диагноза - умствено изоставане и р-во на активността и вниманието. При консултиране на детето, какъв ще е най-добрият подход за него? Добре ли е да го "връщам" в реалността? Предварително благодаря!
×
×
  • Добави...