Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bojitchko

Участници
  • Общо Съдържание

    44
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

bojitchko last won the day on Октомври 2 2018

bojitchko had the most liked content!

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bojitchko's Achievements

  1. Венцеслав Евтимов почина на 25.05.2019! Нека почива в мир!
  2. Къде се затри , бе приятел?! Вчера, с Венци, идвахме у вас, но никой не отвори. Много несериозно отношение. Поканил си Евтимов, а си се укрил.
  3. Интересно ми е как е при теб с шестицата. Като говоря с него при набрана осмица, звукът гъгне някак си. А, забравих! Венци помоли да минеш покрай него, щото искал да ти поръча нещо.
  4. Моят телефон е стационарен и го имам от 50 години. Не бях го ползвал повече от 10 години и сега ми отговаря, че няма такъв номер. Ако не искаш да дадеш на всеослушание този, по който си говорил, моля, пиши на този адрес: bojitchko@abv.bg
  5. Май не ви е интересно какво е постигнал един български последовател на Йога. То не е и чудно! Няма българин, който да приеме, че някой може да е над него.
  6. Май не говорехме затова. Поне аз. Какво дава Хата йога е безкрайна тема и някога ще се върна на нея. Друг случай с йогата. Има собствен апартамент, но не живее в него. Обитава нещо като землянка в близост до града. Имаме уговорена среща, но в землянката няма никой. Районът представлява скат с наклон 70-80*, като дъното е на около 500 метра. Дърветата са нарядко и може да се огледа голямо пространство, а аз се славя със соколов поглед. Оглеждам наоколо, но не се вижда никакъв човек. Звъня по мобилния и той се обажда: -Идвам! -Добре, докато те чакаме ще мръднем до чешмата. -Не, бе, идвам до минута! И наистина, след по-малко от минута, йогата се появява! Откъде и как се появи?!
  7. Наложи се да го прочета на друго място. Вече разбрах, става дума за продължително стоене в определена поза. В случая "Скакалец". Мнението ми не се променя! При изпълнение на някаква поза трябва да постигнеш удоволствие от нея. Тогава се приема за правилно изпълнена. Е не можеш ли да стоиш в правилно изпълнена поза повече от половин час? Значи биеш рекорда! Не си ли виждал позата по цирковете? Не си ли виждал позата от индийски изпълнители? Не си ли виждал "скакалец", изпълнена от Лучански? Затова не ми е ясно що за рекорд е това.
  8. Сериозно надценяване! Пък и майката Земя вече се замисля как най-лесно да се отърве от тази напаст. Не забелязваш ли такава тенденция? Колкото до рекорда аз, с моето четене по диагонал, вероятно пак не съм разбрал нещо. Ти не можеш ли да стоиш в някаква поза повече от половин час? Пък ако става въпрос за определена поза, всяка гимнастичка може да надхвърли това време.
  9. Още за йога: https://news.bg/sport/balgarka-schupi-rekord-na-gines-za-yoga.html Искате популяризация, а?
  10. Нещо не се разбираме. Имам предвид това писание, пък и още подобни: "Хатха е валидна система, включвана в джнана, раджа, тантра принципите, в бхакти и карма подходите. Обаче е малка и странична, несъществена част от същностните йога системи. На запад се популяризира именно хатха, поради веществеността ѝ, резонираща с материализма на западното мислене. Това обаче опошлява цялата йога. Темата е коментирана - далеч не съм първият. Но твърдя, че е така. И тук почват едни твърдения като: асаните не са обикновени позиции - в тях се активират енергетични центриве и канали, положенията се изпълняват с фокусиране, дишане, представляват динамична медитация... и т.н. Отговорът ми е, че тези центрове и канали могат да бъдат осъзнавани през всяка друга житейска дейност. Трансът, Фокусирането, медитацията и себереализацията (пратяхара, дхарана, дхияна, самадхи) се реализират далеч по-целенасочено през практиката на същинските, споменати по-горе йога/ тантра системи. Не че хатха е невалидна. Невалиден е прекомерният акцент на западняците върху ѝ, при превеждането ѝ от маргинална в централна йога система, каквато никога не е била извън профанизацията на йога."
  11. Ами, преразкажи мнението му за Хата йога.
  12. Случай от начална среща с йогата: Харесваме си пейка и сядаме. Не можеш да седнеш до него по-близо от 50 сантиметра. Нещо пречи. След минута напрежението изчезва. Йогата проверява чуждата аура? Благодаря, че съм се оказал надежден! Още съм в началото на заниманията и говорим за упражненията в Хата йога. Питам кои упражнения са най-полезни и, естествено, питам кои от тях прави той. - Правя всички упражнения, но медитативно! Бедният, ако беше чел мнението на Орлин за Хата йога, не би си губил времето.
×
×
  • Добави...