Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Georgiev86

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Georgiev86's Achievements

  1. Здравей, Лилия, от чисто спортна гледна точка искам да знаеш, че всяко начало е трудно, независимо от сферата на дейност. Доколкото разбирам имаш желание да започнеш да спортуваш, но нещо те спира. Може би защото ако започнеш ще искаш бързи резултати. Искам да знаеш, че поставиш ли си за цел нещо, дори и да е много трудно понякога, с усилия и желание нещата ще се получат. Трябва да имаш обаче и търпение. Спорта и желанието да свалим килограми е бавен процес, който изисква нужното търпение , отдаденост и постоянство. Искам обаче да те попитам как се храниш като цяло, защото храната е много важна в този момент, особено щом искаш да сваляш килограми. И още нещо -прочетох внимателно това, което си написала, че ще имате гости от чужбина и нямаш желание да те видят така. Бих те посъветвал да спортуваш, но не заради мнението на хората, а заради теб самата. Щом ти не се чувстваш комфортно имаш възможност да промениш тялото и формата си. Това е твой личен избор. Ти решаваш как да постъпиш.
  2. Основна грешка при начинаещи спортуващи е липсата на търпение и желание за бързи резултати. За да се постигне успехе нужно много повече от постоянство.Нужно е воля, цел и много упоритост. Дори когато е трудно, дори когато нещата не се получаватдори когато е тежко. Задай си ясна и конкретна цел, замисли се защо искаш да спортувашш. И бъди много последователен. Само така ще постигнеш нужния резултат. И когато нещо не ти е ясно, не се притеснявай да попиташ.Не е срамно това. Срамно е да си самоук и да допускаш грешки заради незнание.Както е в случая с коленете.Другото важно нещо е да изпълняваш всичко правилно. За да те болят коленете от бягането значи техниката на бягане не е най правилна.Правилната техника на кросово бягане е пети -пръсти. Така се стъпва. Тялото трябва да бъде изправено, но съвсем леко приведено напред. Прекалено изправено тяло означава все едно да караш кола с вдигната ръчна спирачка.И за начало те съветвам да бягаш не повече от 2 км.за да може да повишиш издръжливостта си.Постепенно ще дойде момент, в който дистанциятаще се увеличи. Просто бъди търпелив. И запомни друго -студен душ е добре да се взима сутрин, тогава действа ободряващо.Топлия душ отпуска мускулите и тялото. Той ти е нужен след тренировка.
  3. Здравей, Светослав, четох внимателно това, което си писал относно спорта и как го практикуваш и ще кажа, че вече си допуснал първата си грешка. Казваш, че 20 години не си се занимавал, а изведнъж се хвърляш да бягаш минимум 5 км без никаква загрявка. Тялото ти не е подготвено все още за такова натоварване, а освен това много е важна загрявката. Както Орлин Баев е обяснил нужно е поне 8-10 мин на тялото за да влезе в спортен режим. Освен това бягането е много полезен начин за разтоварване на напрежението. Съчетано със силови тренировки поне 3 пъти седмично е чудесен вариант за разпускане. А също така те съветвам след спорт да взимаш топъл душ, а не студен,за да могат мускулите да се отпуснат след натоварване. Ако бъдеш последователен и търпелив със сигурност ще постигнеш нужния резултат, който целиш.Успех!
  4. Здравей, Джейн, доколкото разбирам си спортувала. Искам да попитам какво си спортувала и колко често си тренирала, защото прекомерния спорт за обикновения спортуващ без нужното възстановяване би могло да повлияе на теглото и е възможно да се получи загуба на някой килограм.
  5. Здравей, Стиляна, няма да ти давам съвети за психотерапия, тъй като не съм специалист в тази област, но съм напълно съгласен с Инес Райчева да изразходваш адреналина, който трупаш с физическа активност и то доста редовна физическа активност. Това, което си написала, че мускулите те болят ще се направя, че не съм го прочел и ще ти препоръчам да започнеш да се занимаваш с някакъв спорт поне 3-4 пъти седмично. Ако наистина искаш да промениш състоянието си това много ще помогне. Просто трябва да си упорита и постоянна, дори когато тялото те "боли". Тази така наречена"болка " трае около 2 седмици, докато тялото ти свикне с натоварването. Препоръчвам ти сутрин на гладно да караш велосипед, да правиш леко кросово бягане, също така добре би ти се отразило разходки сред природата. Следвайки това ти самата ще усетиш, че напрежението спада.Нужни са само малко усилия от твоя страна, упоритост и постоянство. Останалото специалистите тук са описали.С пожелание за успех и само напред!
  6. Здравей, приятелю, искам да те попитам спортуваш ли или спортувал ли си досега в живота си? Спорта може много да ти помогне в борбата със стреса, а също така би могъл да помогне доста в подобряването на съня.Доказано е, че спорт поне 4 пъти седмично помага много за намаляване на напрежението и ползите му оказват положителен ефект върху качеството на съня. Препоръчвам ти да съчетаваш силови тренировки с кардио дейност. Но запомни, че най добре кардиото се прави сутрин на гладно или непосредствено след силова тренировка. Също така ти препоръчам вечер преди лягане да взимаш топъл душ за поне 15 мин. Ползите са премахване на напрежението, натрупано през деня, отпускане на мускулите, заздравява качеството на съня, тъй като вдишвайки парата от топлината и естествения масаж, който тялото получава при допира си с топлата вода, го кара да се отпусне.Тези два аспекта, които описах биха ти били много полезни, разбира се ако си упорит и постоянен.
  7. Здравей,прочетох внимателно това, което си описала като състояние и напълно подкрепям съвета на Андрей Филипов да започнеш да спортуваш. Спортът е естествен помощник в борбата със стреса и напрежението. Доколкото разбрах не се храниш.Въпросът ми е защо? Ако наистина си решила да отслабваш не това е начинът. Ако си решила да го правиш подходящото хранене и системни тренировки ( поне 4 пъти седмично ) ще ти помогнат да постигнеш това. Не е нужно да взимаш каквито и да било антидепресанти, не в тях е силата. Силата е в това да бъдеш търпелива, постоянна, последователна.Ако наистина си решена да промениш това състояние, спортът много ще помогне. Препоръчвам ти различни видове кардио тренировки - бягане, каране на колело, скачане на въже поне 15 мин. Съчетано с тренировки във фитнес зала, ти самата ще се увериш, че постепенно напрежението намалява. Трябва просто да си постоянна. Това е основното правило в спорта -търпение и постоянство. Успех!
  8. Здравей, Дарина, ще ти предложа една по различна гледна точка и възможност да промениш възгледите си. Започни да спортуваш. Постави си за цел да промениш формата си, визията си.Следвайки тази цел ще придобиеш нужното самочувствие и увереност, защото спорта подпомага особено много за намаляване на стрес, напрежение, тревожност, а също така след системно практикуване човек се научава на търпение, последователност, постоянство. Препоръчвам ти да съчетаваш фитнес с кардио тренировки( бягане, каране на колело, дори качване на стълби ) поне 4 пъти седмично. В началото ще ти бъде трудно, вероятно ще имаш желание да се откажеш, но ако си решена да промениш това състояние, в което си изпаднала, спорта много ще помогне. Силата е само и единствено в теб. И запомни -волята е това нещо, което те кара да продължиш, дори когато всичко останало ти казва, че си победен. Следвайки тази максима и спортувайки редовно, сама ще се увериш, че постепенно дереализацията се превръща в реализация.Успех!
  9. Здравей, Skelde, не съм специалист в психотерапията или психологията, затова ще ти препоръчам да започнеш да спортуваш( ако разбира се не го правиш).Доказано е, че спортът помага доста за сваляне на напрежението и ползите от редовното практикуване са огромни. Като човек, който редовно се занимава със спорт ще кажа, че със сигурност самочувствието и радостта от живота ще се възвърнат като затова много биха помогнали системните занимания с някакъв спорт. Бих ти препоръчал да започнеш с бягане, каране на колело, дори разходки в планината биха ти били полезни.Със сигурност ще има дни, в които няма да ти се прави нищо, но не трябва това да те притеснява. Всеки човек има такива дни. С упоритост, желание и най вече постоянство ти сам ще усетиш, че нещата ще се оправят. Просто бъди търпелив и не се предавай.Дори когато ти е трудно, дори когато ти е напрегнато, не спирай да вярваш в себе си и да спортуваш. Успех!
  10. Здравей, човек _88, напълно подкрепям Георги Балджиев по отношение на това, че от силова до силова тренировка има разлика. Една силова тренировка не е задължително да бъде с огромна тежест и големи килограми. Доста сериозно количество адреналин се отделя и при т.нар.високоинтензивни тренировки, които изискват съвсем минимална почивка между отделните серии. Това няма нищо общо с тежките тежести.По тази причина е препоръчително да се тренира с умерени килограми.В този случай количеството адреналин е доста по малко и както е писал Георги може да се използва рехабилитационно.
  11. Здравей, приятелю, относно въпроса ти за силовите тренировки и кардиото биха могли да се комбинират силова тренировка и кардио, но самото кардио е добре да се изпълнява веднага след тренировка с тежести или по възможност сутрин на гладно. Силовите тренировки товарят изключително много нервната система и затова се препоръчва да имаш достатъчно време за възстановяване до следващата такава тренировка. Би могъл в дните в които не правиш силова тренировка, ако практикуваш изобщо такива тренировки, да правиш само кардиои по възможност да бъдат различни видове кардио тренировки ( бягане, колоездене, бегови упражнения, скачане на въже). По този начин тялото никога не остава в застой и няма т.нар.еднообразие в тренировките. Успех!
×
×
  • Добави...