Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Georgiev86

Участници
 • Общо Съдържание

  7
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Georgiev86

  Стиляна

  Здравей, Стиляна, няма да ти давам съвети за психотерапия, тъй като не съм специалист в тази област, но съм напълно съгласен с Инес Райчева да изразходваш адреналина, който трупаш с физическа активност и то доста редовна физическа активност. Това, което си написала, че мускулите те болят ще се направя, че не съм го прочел и ще ти препоръчам да започнеш да се занимаваш с някакъв спорт поне 3-4 пъти седмично. Ако наистина искаш да промениш състоянието си това много ще помогне. Просто трябва да си упорита и постоянна, дори когато тялото те "боли". Тази така наречена"болка " трае около 2 седмици, докато тялото ти свикне с натоварването. Препоръчвам ти сутрин на гладно да караш велосипед, да правиш леко кросово бягане, също така добре би ти се отразило разходки сред природата. Следвайки това ти самата ще усетиш, че напрежението спада.Нужни са само малко усилия от твоя страна, упоритост и постоянство. Останалото специалистите тук са описали.С пожелание за успех и само напред!
 2. Здравей, приятелю, искам да те попитам спортуваш ли или спортувал ли си досега в живота си? Спорта може много да ти помогне в борбата със стреса, а също така би могъл да помогне доста в подобряването на съня.Доказано е, че спорт поне 4 пъти седмично помага много за намаляване на напрежението и ползите му оказват положителен ефект върху качеството на съня. Препоръчвам ти да съчетаваш силови тренировки с кардио дейност. Но запомни, че най добре кардиото се прави сутрин на гладно или непосредствено след силова тренировка. Също така ти препоръчам вечер преди лягане да взимаш топъл душ за поне 15 мин. Ползите са премахване на напрежението, натрупано през деня, отпускане на мускулите, заздравява качеството на съня, тъй като вдишвайки парата от топлината и естествения масаж, който тялото получава при допира си с топлата вода, го кара да се отпусне.Тези два аспекта, които описах биха ти били много полезни, разбира се ако си упорит и постоянен.
 3. Здравей,прочетох внимателно това, което си описала като състояние и напълно подкрепям съвета на Андрей Филипов да започнеш да спортуваш. Спортът е естествен помощник в борбата със стреса и напрежението. Доколкото разбрах не се храниш.Въпросът ми е защо? Ако наистина си решила да отслабваш не това е начинът. Ако си решила да го правиш подходящото хранене и системни тренировки ( поне 4 пъти седмично ) ще ти помогнат да постигнеш това. Не е нужно да взимаш каквито и да било антидепресанти, не в тях е силата. Силата е в това да бъдеш търпелива, постоянна, последователна.Ако наистина си решена да промениш това състояние, спортът много ще помогне. Препоръчвам ти различни видове кардио тренировки - бягане, каране на колело, скачане на въже поне 15 мин. Съчетано с тренировки във фитнес зала, ти самата ще се увериш, че постепенно напрежението намалява. Трябва просто да си постоянна. Това е основното правило в спорта -търпение и постоянство. Успех!
 4. Здравей, Дарина, ще ти предложа една по различна гледна точка и възможност да промениш възгледите си. Започни да спортуваш. Постави си за цел да промениш формата си, визията си.Следвайки тази цел ще придобиеш нужното самочувствие и увереност, защото спорта подпомага особено много за намаляване на стрес, напрежение, тревожност, а също така след системно практикуване човек се научава на търпение, последователност, постоянство. Препоръчвам ти да съчетаваш фитнес с кардио тренировки( бягане, каране на колело, дори качване на стълби ) поне 4 пъти седмично. В началото ще ти бъде трудно, вероятно ще имаш желание да се откажеш, но ако си решена да промениш това състояние, в което си изпаднала, спорта много ще помогне. Силата е само и единствено в теб. И запомни -волята е това нещо, което те кара да продължиш, дори когато всичко останало ти казва, че си победен. Следвайки тази максима и спортувайки редовно, сама ще се увериш, че постепенно дереализацията се превръща в реализация.Успех!
 5. Здравей, Skelde, не съм специалист в психотерапията или психологията, затова ще ти препоръчам да започнеш да спортуваш( ако разбира се не го правиш).Доказано е, че спортът помага доста за сваляне на напрежението и ползите от редовното практикуване са огромни. Като човек, който редовно се занимава със спорт ще кажа, че със сигурност самочувствието и радостта от живота ще се възвърнат като затова много биха помогнали системните занимания с някакъв спорт. Бих ти препоръчал да започнеш с бягане, каране на колело, дори разходки в планината биха ти били полезни.Със сигурност ще има дни, в които няма да ти се прави нищо, но не трябва това да те притеснява. Всеки човек има такива дни. С упоритост, желание и най вече постоянство ти сам ще усетиш, че нещата ще се оправят. Просто бъди търпелив и не се предавай.Дори когато ти е трудно, дори когато ти е напрегнато, не спирай да вярваш в себе си и да спортуваш. Успех!
 6. Georgiev86

  Золофт проблем!

  Здравей, човек _88, напълно подкрепям Георги Балджиев по отношение на това, че от силова до силова тренировка има разлика. Една силова тренировка не е задължително да бъде с огромна тежест и големи килограми. Доста сериозно количество адреналин се отделя и при т.нар.високоинтензивни тренировки, които изискват съвсем минимална почивка между отделните серии. Това няма нищо общо с тежките тежести.По тази причина е препоръчително да се тренира с умерени килограми.В този случай количеството адреналин е доста по малко и както е писал Георги може да се използва рехабилитационно.
 7. Здравей, приятелю, относно въпроса ти за силовите тренировки и кардиото биха могли да се комбинират силова тренировка и кардио, но самото кардио е добре да се изпълнява веднага след тренировка с тежести или по възможност сутрин на гладно. Силовите тренировки товарят изключително много нервната система и затова се препоръчва да имаш достатъчно време за възстановяване до следващата такава тренировка. Би могъл в дните в които не правиш силова тренировка, ако практикуваш изобщо такива тренировки, да правиш само кардиои по възможност да бъдат различни видове кардио тренировки ( бягане, колоездене, бегови упражнения, скачане на въже). По този начин тялото никога не остава в застой и няма т.нар.еднообразие в тренировките. Успех!
×