Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alexeo

Участници
 • Общо Съдържание

  177
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  8

Всичко добавено от Alexeo

 1. Много интересно. Кон Круз днес, без никаква провокация, беше наречен "потребител на психодиспансера" и "нискочел съфорумец" от мечоларе. Мненията не са модерирани, въпреки че сигнализирах. Това позволено ли е, за да знам аз как да се обръщам към хората. Кон Круз е от малкото потребители и има несъмнен принос към форума. Лесно се режат хората, по-трудно е да се задържат.
 2. Кон Круз, опитах да ти пратя съобщение, но ми излезе отговор, че не можеш да получаваш съобщения. Дано поне ти отговорят защо.
 3. Alexeo

  Какво е Бог и какво не е Бог?

  Не се ядосвай. Поздрави!
 4. Alexeo

  Какво е Бог и какво не е Бог?

  Потърси сам информация.
 5. Alexeo

  Какво е Бог и какво не е Бог?

  Не се придържам плътно към нищо, но тези атрибути не са случайни и принципно ще бъдат същите за всеки монотеистичен мироглед. Не можеш да приемеш нещо, без да приемеш друго, което следва от него, защото става манджа с грозде.
 6. Много точна е днешната Мисъл на деня.
 7. Alexeo

  Какво е Бог и какво не е Бог?

  Всеки е свободен да си приказва всякакви неща. Това са атрибутите на Бог според християнската теология - самодостатъчност –безкрайност - доброта –милосърдие - неизменност –иманентност - трансцендентност –непознаваемост –вечност -- безплътност (духовност) – единство – всемогъщество – всезнание – вездесъщност и някои други
 8. Alexeo

  Много въпроси

  Това е Проблемът за злото. Съществува от древността и е един от аргументите срещу съществуването на Бог. Обсъждан е много, най-добре човек сам да се поинтересува и прочете. Problem of evil
 9. Alexeo

  Забавно - 2

  Лъвът и мравката(Урок по мениджмънт)Всеки ден една малка мравка пристигаше рано на работа и веднага започваше да работи; тя произвеждаше много и беше щастлива. Шефът, лъв, беше изненадан като разбра, че мравката работи без надзор. Той си помисли, че ако мравката може да произведе толкова без надзор, колко ли повече ще произвежда, ако има кой да я контролира! Затова лъвът нае една хлебарка, която имаше богат опит като ръководител и умееше да изготвя чудесни доклади. Първото решение на хлебарката беше да създаде система за наблюдение. Хлебарката се нуждаеше от секретарка, която да ѝ помага да си пише докладите. Тя назначи също един паяк, който да управлява архивите и да наблюдава всички телефонни обаждания. Лъвът бил възхитен от доклада на хлебарката и я помолил да изготви графики, които да описват производствените темпове и да анализира тенденциите, така че да може да ги използва за презентации на срещите на борда. Така че хлебарката трябваше да си купи нов компютър и лазерен принтер, и да наеме една муха за управление на ИТ отдела. Мравката, която някога беше толкова продуктивна и весела, мразеше тази бумащини и срещи, които сега изразходваха по-голямата част от времето ѝ. Лъвът стигна до заключението, че е крайно време да номинира човек, който да отговаря за отдела, в който работи мравката. Позицията беше дадена на един скакалец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за кабинета си. Новият отговорник също се нуждаеше от компютър и от лична секретарка, която той която прехвърли от предишния си отдел, за да му помага да подготви стратегически план за оптимизация на работата и бюджета. Отделът, където мравката работи, се превърна в тъжно място, където вече никой не се смее. По това време скакалецът убеди шефа лъв да започне климатично проучване на околната среда. След като прегледал отчетите на отдела на мравката, лъвът видял, че производството е много по-малко, отколкото преди, и затова назначил бухала, известен консултант, който да извърши одит и да предложи решение. Бухалът прекарал три месеца в отдела и излязъл с доклад от няколко тома, в който заключението било, че „В този отдел има твърде много персонал!" Познайте кого лъвът първо уволнил? Мравката, разбира се. "Защото тя показвала липса на мотивация и имала негативно отношение."
 10. Няма нужда да правиш първата крачка, нито да стоиш пасивно. Покажи на човека, че си приятелски настроена и че той няма да бъде отблъснат, ако реши дойде при теб. Ако той има интерес, сам ще го направи. Например, мини край него, усмихни му се и небрежно подхвърли нещо кратко, леко и позитивно, относно нещо, което касае и двама ви ("Много хубава песен, нали... ", "Тази сандвичи са страхотни...", "Времето вече се затопли..." , "Чудесен семинар..." и т.н.) Той ще има избора дали иска да продължи разговора с теб - в момента или по-късно. Ти нищо не губиш, защото не си показала интерес, а само добронамереност, а пък той ще знае, че си отворена за разговор. Също не забравяй, че в живия разговор езикът на тялото, изразът на лицето, тонът на гласа имат не по-малко значение от думите, които изричаме. Понякога дори една мила усмивка и малко по-дълго задържаният поглед могат да бъдат достатъчни.
 11. Alexeo

  За прераждането

  Благодаря, ще ги разгледам. Поздрав
 12. Фокусирай се върху нещо съществено, вън от себе си, и комплексът ще изчезне. Виж Йеронимус Бош каква хубава картина е нарисувал
 13. Имах предвид някои от въпросите, които си изброила в първия си пост като примери - например колко получаваш и защо не работиш не са въпроси, които е прието да се задават, освен от близки хора. Когато хората задават лични въпроси, те може просто да подканват към разговор и не е необходимо да се отговаря с подробности, освен ако човекът не ти е близък. Един по-общ отговор е достатъчен. В този случай обаче изглежда човекът се е опитал да те заговори, а ти не само си отговаряла неохотно, но не си върнала топката в разговора - затова той е продължил с въпросите, продължавайки да се опитва да те разговори. Затова е преценил, че не искаш да общуваш, че си саможива и това го е обидило. Не е необходимо да отговаряш на лични въпроси на чужди хора, но оцени интереса, усмихни се, погледни човека и покажи приветливост с няколко общи думи, без значение за какво точно - времето, или какво са пуснали в магазина, или покажи интерес към него, или за каквото и да е. Целта на малкия разговор (small talk) не е непременно да се събере много информация, а да се покаже добронамереност и да се уверим в добронамереността отсреща.
 14. Alexeo

  За прераждането

  Тези неща не са ти ясни Self-concept Cogito ergo sum
 15. Alexeo

  За прераждането

  Под "его" вероятно в случая имаш предвид чувството за "аз", самосъзнаването. Болднатото не следва. Нещо повече, не можеш да имаш твоя същност, която да не се самосъзнава като твоя. Просто няма друг критерий, по който тя да се идентифицира като такава. От Декарт знаем, че cogito, ergo sum (мисля, следователно съществувам) е единственото, което не можем да поставим под съмнение. Или критерият за нашето съществуване се намира в самосъзнаването. Иначе казано, от същността ни могат да се свалят много слоеве и почти нищо да не остане от това, което познаваме като себе си, но необходимо и достатъчно условие да се идентифицираме е именно да се самосъзнаваме. Накратко, същността ни може да не е само "его идентифициралият се Аз", но той е в самата ѝ основа и ще остане докато ни има, дори ако от нас няма нищо друго.
 16. Alexeo

  Страх ли ви е да обичате?

  Фактите са просто факти и с тях и Боговете не могат да спорят. Ето например един прост факт - аз никъде не съм използвал вулгарен език и думи като "изхожда", нито съм обявявал писанията на някой форумец за безсмислици, обаче имам санкционирани мнения, докато един психотерапевт го е правил, но не е бил санкциониран. Което показва, че не се отсъжда с един аршин. За каква любов си говорим и за каква ценностна система, ако правилата за едни важат, а за други не.
 17. Ако има насочена негативна енергия, можеш да не позволиш тя да стигне до теб - усмихни се лъчезарно, поздрави мило и ги забрави. Лошото няма да стигне до теб, ако не му позволиш (ако наистина е имало такова то ще остане в тях) Но в повечето случаи няма насочена негативна енергия, хората просто си приказват - за да се почувстват самите те по-добре или защото нещо не разбират. Не го мисли.
 18. Остави ги да си клюкарстват. Клюкарстването е един вид терапия, остави ги да се лекуват. Проблемът си е техен. Някои от въпросите, които си цитирала, са недопустими. Усмихни се или се засмей и смени темата. От друга страна, такива въпроси може да говорят за искрен, но неумело проявен интерес към теб.
 19. Alexeo

  Страх ли ви е да обичате?

  Не знам за наркотиците, но проявата или толерирането на агресия не е проява на Любов. Подминаването или скриването на значими факти не е проява на Истина. Да се правят и двете не е проява на Мъдрост.
 20. Alexeo

  За прераждането

  Има го този момент с утехата. Има го също и при вярата в Бога. Чисто логически той не прави по-малко или повече вероятно обективното съществуване на едното или другото. Дори заблуждава като създава предубеждение. Да илюстрирам - ако ти си мислиш колко ще ти е хубаво, ако утре грее слънце, от това още не следва, че утре времето ще бъде лошо, защото това са твои надежди. Какво ще бъде времето утре няма да зависи от твоите надежди или от липсата им.
 21. Поздрав за участниците в темата Chopin - Nocturne op.9 No.2
 22. Има редица билки и натурални средства, които биха могли да ти помогнат, но няма да се спирам на тях, защото тук не е подходящото място. Поинтересувай се. Има решение. Преди всичко се погрижи за здравето си. Относно роднините - имай предвид, че много хора имат трудности в семействата си. Не отдавай на хората такова значение и не им позволявай такава власт над теб и твоите мисли. Не слушай оплаквания и не обръщай толкова внимание кой какво казал. Имаш прекрасна професия! Фокусирай се върху нея. Вдъхновението идва с работата.
 23. Мисля, че думите на Платон са, "Бог е истина и светлината е негова сянка." Може би е имал предвид, че Бог е толкова по-светъл от светлината, но не съм сигурен. А Уилям Търнър, английският художник, който бил обсебен от светлината, казвал, че светлината е Бог (Или по-точно, че слънцето е Бог.)
×