Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alisa

Участници
  • Общо Съдържание

    29
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Alisa last won the day on Февруари 6 2023

Alisa had the most liked content!

Alisa's Achievements

  1. Ще ми се да вярвам , че няма повече и по-малко стойностен човек. От гледище на Великия Космос или Първата Причина няма привилегировани. Всички сме едни и същи. Нашите човешки мярки са прекалено "човешки" за да можем да дадем реална оценка на това кой човек е по-стойностен. Аз нямам отговор на този въпрос.
  2. Благодаря ви, pencil и Диана!!!! Вече точа филма. Става бавно, но аз нямам спешна работа. Правила съм един експримент с надписана вода и той излезе сполучлив. Синът ми беше на 4-5 години и го болеше коремче. Нямах под ръка лекарство, а и знаех, че не е нещо сериозно. Сипах в една чаша вода и залепих на нея лепенка с надпис " Това е вода, която ще излекува коремчето на Коко". Показах надписа на сина ми. Той си прочете името най-накрая и повярва, че това е лекарство за неговото коремче. Пи от чашата и всичко му мина. Аз знам,че внушението е по-силно от всяко лекарство, но в случая се оказва, че не е било само внушение.
  3. Когато отида да пазарувам избирам да си купя нещо от някоя жена, която ясно виждам, че е производител, а не прекупвач. Тя е сложила на сергията от всичко по малко , явно каквото расте в двора и. Разговарям с хората,от които купувам. Когато стоката е тяхна те обичат да се похвалят откъде са, как отглеждат ябълките, дали са сладки и н. Продават по-евтино и са някак по-добронамерени. Обикалям целия пазар за да намеря българското. Пазарувам общо взето интуитивно.
  4. Откъде мога да сваля "Великата тайна на водата"? Много се заинтересувах от темата.
  5. Всичко, което ми е приятно го мога
  6. Да Станимире - точно това съм правила - емоции, страсти, излишен разход на време и енергия. Но всяко нещо с времето си. За всяка страст си има време и място. Вече съм по-спокойна и гледам отстрани на себе си . Това ми дава възможност за самоконтрол. Съгласна съм с didi_ts. И аз вече не пляскам с ръце. И мисля, че да преодолееш излишните емоции не значи , че си безчувствен. Човек може да е спокоен и уравновесен без да е равнодушен.
  7. Страстите? Единственият начин да ги преодолееш е да им се отдадеш.Няма друг начин да ги победиш. А започнеш ли да ги побеждаваш - значи си тръгнал по пътя на мъдростта. Предполагам, че един човешки живот няма да стигне за това, но да започнем отнякъде.
  8. Силата на мисълта идва на помощ не толкова за да предизвикаме някакво събитие или да осъществим наше желание, колкото да помага за по-лесното и бързо откриване на "пътя", по който така или иначе ще минем. Да можем да "четем" знаците, да се усещаме кое наше начинание ще го бъде и кое няма - това е майсторлука. Тук трябва не само развита интуиция, но и много доверие в себе си, вяра, че това , което чувствам е истина , че това, което мисля не е случайно. Понякога логиката много прецаква нещата. А от моя собствен опит -верният път обикновено е с най-малкото съпротивление и душата ти с радост го следва.
  9. По тази логика и в пчелния мед също има доста захар, защото пчеларите подхранват пчелите през зимата със захарен сироп, което е захар и вода, а ако боледуват им дават и антибиотици, което също се отразява и на меда. Да не говорим, че понякога по пчелите има вредители, така наречените акари, които също се третират с отрови и др. подобни.Нека не отричаме все пак боровия мед, защото си е доказано добър за простуди и заболявания на дихателните пътища. Аз използвам и двата вида мед. Боров сама правя, а пчелния е от дядо ми, който е пчелар и е на 95 години.
  10. Според мен човек може да замени синтетичните витамини максимално, като се опита да се храни с всичко, което се намира в дадения регион и в дадения момент на пазара. По-добре да си помогнем взаимно с практични съвети как да си доставим на организма необходимото без да прибягваме до витамини от аптеката. Например аз знам, че 1-2 супени лъжици сусам - това е дневната доза калции . Дъвче се до пълно смилане, в противен случай си излиза цял от другата страна. За да имаме необходимото количество вит.В-комплекс трябва да не пропускаме пълнозърнестия хляб или да си варим отвреме навреме жито. Витамин С има почти във всичко - колкото плода или зеленчука е по-червен толкова повече вит.С.
  11. Имам чувството, че повечето участници в предаването, а и водещият , бяха много изненадани, да не казвам потресени от второто място на Учителя.Това говори за тяхното непознаване на идеите и творчеството му. Да се надяваме, че тази телевизионна игра ще възбуди любопитството в по-будните наши сънародници и тези, които са готови за Словото на Учителя ще могат да го прочетат и да му се насладят.
  12. Мога да предложа 10 - дневното захранване, което Лидия Ковачева е посочила в книгите си, но то се прави след дълго лечебно гладуване на плодове, чай и мед. Има известна разлика, но мисля, че ще свърши работа като ориентир. Ние може да не го спазваме съвсем стриктно. Сигурна съм, че ако се спазва действа добре, защото съм го изпробвала 1.ден - плодове, чай, мед и СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ според сезона. Ако са твърди да се използва ренде 2.ден - към горното се добавя ВАРЕН КАРТОФ.За подправка може да се използва копър, магданоз, лимонов сок 3.ден - Плюс всичко до тук се прави постна супа, която освен картоф може да съдържа парче МОРКОВ, ЦЕЛИНА, ЛУК, СПАНАК. Прави се без сол и мазнина.Порциите леко се увеличават 4.ден - Към постната супа се добавя ЛЪЖИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО.Порциите на салатките леко се увеличават, като към тях се добавя малко лук, чесън, праз, магданоз, спанак и др. 5.дан -Режимът на хранене остава същият, като де прави преценка как е приета храната от стомаха. има ли лека болка, чувство на тежест или някакъв дискомфорт.Ако е така се намалява количеството, ако ли не към обяда и вечерята могат да се добавят по НЯКОЛКО ХАПКИ ЧЕРЕН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ. 6.ден - Обедната супа може да се замени с друг вид въглехидратна храна, като малка порция ОВЕСЕНИ ЯДКИ,КАЧАМАК, ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ или ВАРЕНА ИЛИ ПЕЧЕНА ТИКВА, СУХА ОТ ДОМАТИ С ОРИЗ или нещо подобно. Към вечерята след салатата може да се добави малка порция ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЦУЦИ или ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ. От този ден може да се включи малко СОЛ, като и хляба леко се увеличава 7.ден Към въглефидратната схрана можат да се добавят мазнини като ОЛИО, ЗЕХТИН, МАСЛО, каакто и ЯДКИ - в сурово състояние 8.ден - Прави се отново преценка и ако стомаха е добре към вечерята можат да бъдат включени в ограничени количества МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ КАТО СИРЕНЕ, КИСЕЛО И ПРЯСНО МЛЯКО И ИЗВАРА 9.ден -Вече можат да се ядат ФАСУЛ ЛЕЩА И ГРАХ 10.ден - Храненето от малки порции няколко пъти през деня може да стане двукратно или трикратно
  13. Благодаря за рецептите и въобще за хубавата тема.Правенето на домашен хляб живо ме интересува.Не съм много опитна, защото правя само един вид питка, но пък става много вкусна. Само бяло брашно , сода и доста пшеничени трици. Отгоре намазвам с олио за да хрупа. Колкото по-тънка се разстеле - толкова по-вкусна става. Мога да ям всеки ден домашен хляб, склонна съм да пробвам различни бращна, но се опасявам, че вкъщи ще настане голямо плюскане и после ще трябва пък да правим диети. Домашния хляб става толкова вкусен, че човек не може да си наложи да изяде 1 или 2 филиики. Като замирише на питка у нас е празник и всички чупим от нея докато я изядем - за другия ден не оставяме.
  14. Като продължение на по-горното ще спомена, че закуските и напитките който дават по училищата масово се изхвърлят от децата в кофите за смет. Някакви сокчета в пластмасова чашка - чиста химия, наливно мляко - вероятно сухо мляко с вода и понякога чай с неустановени качества. Слагам на детето си шишенце с вода в раницата и закуска от вкъщи. Така правят повечето родители. Нещо, което ми направи впечатление като опитах закуските беше, че сладки и солени закуски се правят от едно и също тесто.Овкусяват се солените със сирене, а сладките с мармалад. Отврат. Мазнината е стара и станала на трохи - явно полепнала от никога немитите тави. Изглежда сме полудяли. Ще изтровим собствените си деца????!!!
  15. Хора не се плашете.Явно никой от вас не е запознат с книгите за гладолечение на Лидия Ковачева. Ако се обаждат тук там стари или по-нови болки - това са така наречените лечебни кризи ( Буболече го е споменала по-горе), които бързо отминават. Главоболието си е почти задължително през първите 1-2 дена на всяка нискокалорийна диета.Мозъкът е като наркоман, който свиква на определена доза въглехидрати. Ако не му ги дадеш - главоболие, но това отминава много бързо.Организма започва да се чисти от токсини, облага се езика, откъдето се изхвърля всякаква мръсотия. Но едновременно с това идва изостряне на сетивата, нуждата от по-малко сън и по-оптимистичното отношение към света.Да не говорим за свалените килограми и по-чистата кожа.А на тези, които трудно понасят тази диета - не се вманячавайте!!!! Едно чайче няма да ви направи по-лощи или по-добри. Успех на всички!
×
×
  • Добави...