Jump to content
Порталът към съзнателен живот

light122

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    light122 reacted to д-р Тодор Първанов in Да се оженя ли за когото и да е, за да са щастливи нашите.   
    ,,Под смъкване имам предвид - разведена мома на около 20 г. Предлагат ми да се оженя за такова момиче.,,
    Познавам много хора - мъже и жени, които са разведени или са били такива.Това не ги прави по-лоши или по - добри от другите. Важното  е, дали би се разбирал и живял добере с конкретния човек. 
  2. Like
    light122 reacted to M.Nickolov in Свършва ли живота на 24?!   
    Здравей! В никакъв случай живота ти не свършва! Изглежда си изпуснал някои важни уроци в живота, но това не означава че не могат да се преживеят и научат. Дори не бих казал, че има универсален период когато трябва да ги научиш. "Всички ме гледат странно"? Радвай се на това, но нима можеш да им четеш и мислите? Я се опитай да ми кажеш какво си мисля утре в 17:00. 
    Това за казармата е много старомодно клише. Самият аз не съм ходил, но няма универсален алгоритъм как да станеш по-мъжествен. Но можеш да развиеш живота си в аспекти, в които до сега си пренебрегвал. Когато го направиш, едва ли ще ти пука дали ще си мъжествен.  Както се казва, всички роли вече са заети така че бъди себе си.
    Защо не напишеш на 1 лист следното : "Кои 5 неща мога да свърша още днес, че да си подобря живота?"
    Например :
    1 - Да се запиша на спорт
    2 - Да си намеря работа
    3 - Да прочета книга на тематика как да си повиша самооценката - "Вашите слаби места" на Уейн Дайър е добър избор.
    4 -  Да започна да рисувам/танцувам
    5 - Да науча ново умение.
     
    Можеш да напишеш и следното на лист - "С кои 5 неща се гордея в живота си най-много? Кои са ми 5-те най-силни качества? "
     
    Ако следваш препоръките, ще започнеш доста бързо да усещаш промяната но се иска системна работа. По-бързо ще стане със психолог. Планирал съм уъркшоп за другата година (все още не е ясно кога), но ще се радвам да дойдеш като темата е как да си подобрим живота и да се запознаваме с жени ефективно.
    Поздрави!
     
     
     
     
  3. Like
    light122 reacted to АлександърТ.А. in Свършва ли живота на 24?!   
    Здравей Light
    Според мен , в това е проблема .Постоянното сравняване с другите и по точно с тяхното самомнение и визията им за успешен живот . А хората сме толкова различни , във всичко .Успехите за едни , не са успехи за други . Така наречените успели хора са тези които се радват  на всичко , или почти на всичко .Имам един пример с познат от младежките години . Биха го на ринга , ама направо го смазаха . После като се освести , на подуто му лице се появи нещо като усмивка . И няма да забравя думите ,, Ей много съм як , не вярвах че ще понеса толкова бой . Много съм издържлив"  . И беше абсолютно прав , като го сравнявах със себе си .
    С какво ще се бори човек , когато не знае душата му какво иска ? Да подражава на околните вече си се убедил , че не е най доброто . Замислял ли си се , за дълголетниците . Живеещите над 80 г. Техниката е в създаването на ежедневен ритъм в заниманията . И основното , да правиш нещо носещо ти радост , удовлетворение .
    Ще обединя двете насоки с един личен пример . На твойте години ми трябваха пари и се хванах с една доста черна работа . Законна но не приемана от познатите ми , за нормална . Самия аз се насилвах да ходя всеки ден . За да потдържам себеуважението , прецених , че все пак резултата е важен и се сетих да броя закуските (парите за тях)  Това породи удоволствие от постижението и лесно работех . После си намерих по добра работа , пак в тази област .
  4. Like
    light122 reacted to havana87 in Свършва ли живота на 24?!   
    Има много познати около мен, които са на около 30 и не са женени Не смятам, че свършва тогава живота Ти си имаш план и знаеш какво искаш и си го написал, това не е малко ако си достатъчно мотивиран малко по малко ще стигнеш до целта
  5. Like
    light122 reacted to Донка in Свършва ли живота на 24?!   
    Здравей Light. След като си избрал този псевдоним, нещата не са трагични . Животът сега започва, можеш да ми вярваш. 
    И защо след няколко месеца? Защо не още догодина (което е след седмица)  След като имаш опит (макар и негативен) в социалните мрежи, значи знаеш как да търсиш работа онлайн и дори квартира можеш да намериш така. Зависи къде живееш сега. Принципно навсякъде може да се намери работа, стига да иска човек да работи. Не е нужно да се блъскаш в голям град, докато свикнеш може и в по-малък. Но задължително самостоятелно. Явно под крилото на мама и татко няма да стане, щом досега не е станало. 
    Така че, прав си, този живот, който си водил досега, наистина е време да свърши. И да започне новият, за който мечтаеш. Поздравления за готовността ти! Ти и сам можеш вече да се справиш - няма нужда от помощ. Нали и това е идеята - САМ! От нас - идейната подкрепа я имаш!
    Успех!
  6. Confused
    light122 reacted to Орлин Баев in ПМО: Провалих се!... :(   
    Виж тази тема, свържи се с автора ѝ - ще помогне със собствен опит!
  7. Like
    light122 reacted to VladVin in Преживяна порно и м. зависимост - борба с гадните спомени   
    Здравейте, добри и просветени хора! Аз съм мъж на 36 години.  Преди всичко искам да Ви кажа, че благодарение на материалите тук и конкретно на г-н Орлин Баев се справих с тежката порно и мастурбация зависимост, благодарение на което преобърнах целият си живот на 180 градуса. Вече повече от три години съм друг човек. Няма да преувелича, ако Ви кажа, че едва сега започнах реално да живея.  Постигнах невероятно физическо и духовно израстване, няколко връзки, преодоляване на комплекси в секса и т. н. Благодарение на информацията тук, аз се запознах реално през какво съм преминал и как съм се справил. Канализирах цялата тази енергия в бодибилдинга и това направи с мен чудеса...
    По време на най-тежките ми години на зависимост аз съм гледал ужасяващи неща в интернет с цел да постигна задоволение... попадал съм и на гнусни материали с непозволено съдържание. От скоро в главата ми започнаха да се връщат така наречените flashbacks - спомени от тези отвратителни моменти. Бях забравил всичко... Това ми причинява болка и ужасно чувство за вина. Случва се случайно. Живея пълноценен живот, работя, спортувам, социален съм, харесван съм много от дамската аудитория. Превърнах се в един зрял и отговорен човек. Тези моменти обаче ми причиняват силен психологически дискомфорт. Отчитам, че това са просто гадни спомени от един минал живот, от едно друго Аз, което никога няма да се върне. Започнах и да си внушавам, че съм повреден, гледайки всички около мен... чудно направо.
    В момента чрез насоките от Орлин се боря с тези спомени и кадри, които са минали през очите ми и не е лесно. Искам най-отговорно да подчертая, че порно и мастурбация зависимостта е един от най-ужасните пороци за всеки мъж и белезите за това остават с години.  Не го пожелавам и на най-големия си враг.
    В момента нямам партньорка, но докато не се стабилизирам емоционално и не искам такава. Ще се радвам да чуя Вашите мнения или сродни истории.
     
    С уважение,
     
    Владимир
  8. Like
    light122 got a reaction from Орлин Баев in ПМО: Провалих се!... :(   
    Благодаря много за помощта. И да, осъзнавам, че ако нямах пробелм с жените сега нямаше да има такава тема. Скоро време почвам активно да се справям с генералният проблем. Благодаря още веднъж :)
  9. Like
    light122 reacted to Stefan Grekov in ПМО: Провалих се!... :(   
    Провалил си се! Много от зависимите хора имат пробиви, но това не ги спира да продължат с възстановяването си. Проблемът не е порното. Проблемът е защо се стига до порното? Ние сме мъже и сме сексуални, когато нямаме половинка всички мастурбираме. И това е нормално. Някой по веднъж, някой по повече пъти на ден. Но, ако не започнем да търсим интимност проблемът с мастурбирането се задълбочава. Ти имаш проблем със жените човеко, не с порното. Порното е само върхът на айсберга. Докато не започнеш да се изправяш срещу реалния проблем, колкото и да държиш на мускули ефектът ще е все еднакъв- нулев.
    При работата със зависимости, не е важно само да останеш чист. Важно е да започнеш да променяш определени аспекти, за да може те да се окажат в последствие упора в трудните моменти. Хубаво е да си направиш консултация със специалист не как да спреш порното, а как да съставите план за собственото ти развитие. Това може да включва определение стъпки и определени действия, за да поставиш здрава основа. Така да стискаш зъби, не променя нищо. Защото ти живееш, като зависим. Спри да живееш, като зависим, ако искаш свобода. Но за това се изискват много повече усилия от самото спиране на порното.
    Поздрави и успех по пътя на свободата!
  10. Like
    light122 reacted to Стелиян Славов in Нещо важно, което може да промени света!   
    Бедна е "статията" (по-скоро са разсъждения, не статия). Чувал съм за тези идеи, и звучат едностранно. Ако има по-реално теоретико/приложно изследване по темата би си струвало човек да се зарови в този въпрос.

    "Този, който е отнел девствеността й, става нещо като генен баща на бъдещите деца на жената." - Да се използва думите "генен" и "нещо като" в едно изречение никак не е сериозно.
    Да не говорим, че чрез външната среда (епигенетика) и чрез личната, съзнателно насочена воля може също да се влияе на гените.
  11. Like
    light122 reacted to Орлин Баев in ПМО: Провалих се!... :(   
    Не е провал - част от пътя е. Издържал си месец, че и три месеца... За да не се получава като алкохолика и "едното малко, водещо до лавина от бутилки...", е важно да живееш с момиче, което обичаш и с което правиш редовен и качествен секс. Секс, преминаващ в сърдечна интимност. Момиче, с което да си имате доверие и освен партньори, да бъдете и доверени другари в живота. Друго - активен живот: кариера, постоянно образование и на по-високо ниво образование и кариера, натоварващ спорт, участие в група за медитация, група на психолог, 12 стъпкова програма... 
    Какво се случва в живота ти? Живееш ли с момиче, стремиш ли се към активно развитие?
  12. Like
    light122 reacted to M.Nickolov in ПМО: Провалих се!... :(   
    Супер! Провалил си се.. най-накрая. Добре дошъл, човеко.
     
     
  13. Like
    light122 reacted to Стелиян Славов in ПМО: Провалих се!... :(   
    А работили ли сте с психотерапевт?
  14. Like
    light122 reacted to Stefan Grekov in Има ли пълно възстановяване от порнографията.   
    Здравей! Това, с което си се заел не е лека задача. Огромен процент от мъжете страдат от такава зависимост, но те рядко я осъзнават. Поради този факт се развалят бракове, семейства, връзки и дори всичко това отново не ги провокира да спрат. Трудно е! Да си зависим не е лесно. Но, когато човек си признае и осъзнае своята зависимост това облекчава донякъде и дава възможност за възстановяване. След спирането на порното и мастурбацията ще навлезеш в така наречения "флат период", в които няма да ти се иска нищо. Не се плаши, това естествена реакция на организма. Възстановяват се невронни връзки и както ти пише Орлин, това е процес на вътрешна трансформация. Този период продължава за всеки различно, но в рамките на няколко месеца ще се възстановиш и либидото ти ще се възвърне. Но това е най-лесната задача до момента. Казвам най-лесната, защото вярвам, че ще я издържиш, но през това време ти трябва да промениш навиците, поведението си и отношението си към жените, а това не е хич лека задача. В този тон и ред на мисли ти препоръчвам една книга "Господ пътува инкогнито", тя ще подсили насоката, по която си поел, но не забравяй най-важното ти ще останеш предразположен към тази зависимост до края на живота си. Поздравявам те за чистото ти време, то е едва началото на твоето предизвикателство, да кажеш да на своята мъжка сила. И колкото повече трупаш чисто времее, толкова повече сексуалните ти желания и щения ще се очовечават. Знам какво причинява порното, то развращава и колкото повече гледаш, толкова повече искаш разврат и разврат и разврат. Знам, че за да спреш изисква усилия и да ти си го направил и ще продължаваш да го правиш. Това, което е важно да спреш да действаш като зависим. Твоят проблем не е с порното, твоят проблем е с жените. През това време, в което се възстановяваш трябва да поработиш върху това. Защото голяма работа, че си направил месеци чисто време, ако живееш, като зависим. Ти си свободен човек и имаш право да се заявиш, като такъв. Да, не е леко, трудно е, но това е част от промяната ти.
    Не забравяй порното е върха на айсберга, отношението ти с отсрещния пол е ключово.  
    Като първа стъпка, продължи да се възстановяваш.
    Като втора, започни да четеш книгата, която ти препоръчах и това, което Орлин ти е предоставил, като инфромация
    Като трета запиши се  на  танци, за да можеш да усетиш близостта на жените и за да разбереш, че не са страшни даже напротив.
    Като четвърта стъпка постави си кратки цели. Разпредели си времето, разчупи се!
    Като пета стъпка, не брой дните без порно. Просто не гледай само за днес! Това ще ти отнеме доста товар от плещите.
    П.С. Не забравяй най-важното е не да не гледаш порно, най-важното е да започнеш да усещаш автентичната си мъжка сила и да я впрягаш. Да, това изисква време, но се отплаща стократно! Успех!
  15. Thanks
    light122 reacted to Hendo in Има ли пълно възстановяване от порнографията.   
    Само се хващай и оправяй нещата навреме, недей да се бавиш изобщо. Аз така съм бил цял живот, малко по-трудно ми е с комуникацията и с момичетата като цяло. общо взето съм на интернет любов цял живот. Като бях на 20 си казвах, че има време, само че няма никакво, направо лети, сега съм на 30 и няма промяна, хората на 30 вече са семейни и успели в работата си, а пък аз си търся приятелка, искам само да ти кажа, да не ставаш плужек като мен и да се хванеш в ръце докато е време, но наистина да се хванеш, не да прочетеш един коментар, че има измъкване и да се успокоиш и да си кажеш от утре, от другата седмица, след нова година...като стана на 80...защото  аз все така подхождах и стана едно голямо нищо, не отлагай и секунда, защото ставаш Асоциален задръстеняк!
  16. Thanks
    light122 reacted to Орлин Баев in Има ли пълно възстановяване от порнографията.   
    Като при пиенето е. Когато си бил пияница, не може с малко, не може умерено. Нужно е да се разкара напълно. Има възстановяване. Има и риск, точно както при пияниците, дори след година отвъд зависимостта, ако се подведе човек по автоматичната мисъл: "Е, какво толкова, само малко...", да се задейства биохимично, психично и поведенческо подхлъзване обратно в порно запой. Затова, будност и сила духа! 
     
    Препоръките са за поне три месеца пълно въздържание. През това време рецепторите в мозъка се възстановяват, потентността се връща - въобще, животът се връща. Оказва се, че дотогава си мъждукал. Тогава секс, любов, приятелка, активна кариера, спорт - всичко става не само възможно, но огънят отвътре тласка към мощно развитие. 
     
    Абсолютно. Ставаш естествено смел. Ставаш автентично себе си. Спираш да четеш пик ап бля бля, тогава не ти трябват - спокоен си, излъчваш сила, знаеш какво искаш знаеш как да го постигнеш. Не ти гониш жените, а те теб. 
     
    - Имам една 80 страници статия по темата. В нея давам три стъпки: разбиране и работа с автоматизираните мисли и вярвания по отношение на зависимостта, хипнотична и третата и най-естествена и важна, медитативна. Тя работи когато първите две са автоматизирани, вероятно през това време си минал през доста релапси - тогава става опростяване. С първите две стъпки в подсъзнанието ти вече е заложено познание, решимост, посока, мотивация, стремеж към дисциплина и към свобода. В медитативния подход просто със свободната си воля издържаш на напора на автоматичните зависими мисли. Вече си ги преобразувал, визуализирал си през обрани метафори. В медитативната стъпка всичко това се свежда до едната решимост, воля, издържане смело - свободата все повече се усеща като сила, воля, мъжественост, непоклатимо намерение. Живееш силно, действаш, правиш неща, които преди са ти били непосилни, а сега с лекота - с жените, в целите си и постигането им. Появява се усещане за цялост, за нещо по-голямо - дух, Бог, жива природа и т.н. 
    - Чети в ypurbrainonporn.com - не само научната част и теорията, а и практичните насоки. Гледай в ютюб нофап видеата - дават много мотивация, увереността, че много други са се справили, минали са по същата пътека, а не са нито повече, нито по-малко от теб, както и ти от тях. Просто хора. Както и ти - просто човек - затова и можеш! 
    - Много важна е групата за подкрепа - в България не знам да има специално за това. Но можеш да се включиш в 12 стъпковата програма. Все е зависимост, принципите са същите. 
     
×
×
  • Добави...