Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Reni Hrisotova

Участници
  • Общо Съдържание

    40
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to Кон Круз in Какво се случва с мен Помощ ?   
    Ако започнеш много повече да действаш (умствено и физически) и много по - малко да гледаш през прозореца и да ревеш, натрапчивите ти мисли ще намалеят драстично. И под действане с ума имам предвид не тънене в подобни натрапливости, а някаква умствена активност, която да погълне съзнанието ти. Колкото по-потопена си в настоящето (без значение улисала във физически дейности или натоварена умствено) толкова по - малко ще бъде и тормозът от страна на мислите. Бездействието е приятел на ОКР.
     
  2. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to д-р Тодор Първанов in Какво се случва с мен Помощ ?   
    Най обикновени натрапливи мисли.Нищо повече.
  3. Like
    Reni Hrisotova reacted to Никита никита in Lilito   
    Здравейте минавам да споделя с вас моята радост , родих дъщеричка, вече си имам две прекрасни дечица и заради тях съм длъжна да продължа напред и да се справя.Не бях ви разказала за един сън, преди около година, в който се намирах в нещо като затвор, много тъмно и подтискащо място , появи се едно много хубаво момиченце, аз хем плачех ,хем бях щастлива, прегръщах я и я целувах.Каза ми, че когато дойде всичко ще се оправи.Когато се събудих, мислих, че това е детенцето, което загубих, после мислих, че това е моето АЗ .Сега когато забременях знаех че ще е момиченце, сигурна бях.И ето я моята Валерия.Вярвам ,че всичко скоро ще свърши, естествено мислите се насочиха и към нея, но се опитвам да не анализирам.В момента това което ме мъчи е, че не мога да и се радвам, тази апатия , но знам че ще отмине всичко.
  4. Sad
    Reni Hrisotova reacted to Орлин Баев in Може ли Окр да се превърне в лудост, шизофрения, или друга психоза ?!   
    Явно обичаш народът да се върти около хистеричния ти "сфинктер", засмукващ внимание към теб "горкана"... Не те познавам лично, но се надявам да си преобладаващо обсесивна и по-малко хистерична (по-лесно се работи). За това ще говорите с терапевта ти. Аз също ти благодаря за липсата на влагане на интелект и скачането към нагодени заключения. Все пак днес е ден за прошка. Прощавам, прости. 
    Надявам се, все пак се опитваш да задействаш когнитивния си капацитет, за да проследиш написаното отвъд хистеричната си натрапливост. Шанс за развитие на психоза има при всеки от 8-тте милиарда земни жители. Това, че има такъв шанс обаче, няма нищо общо с натрапливото страхуване от това, а с генетични фактори, изразяващи лична съдба. 
    Самосъжаляваш се... Такова самосъжаление, е горд израз на липса на доверие в живота, себе си, съдбата, Бога... В психотерапията няма да се успокоявате, задоволяващо поддържайки его гордостта, а ще се учите на разбиране, интензивно образно скачане право в ядрото на страхуваното с треперене на макс, смирено доверявайки се отвъд невротичния контрол, ще визуализирате, медитирате. Постепенно идва успокояване, но не "транквилантно" замазващо, а обучително - преобразуващо те до смел, обичащ, по-широк като душа човек! 
    Пожелавам ти не гордо самосъжалителен рев, а смирено учене! Защото психотерапията е не толкова лечение, колкото преобразуващ, акордиращ с пулса на Бога, учебен процес! 
     
  5. Confused
    Reni Hrisotova got a reaction from Ines Raycheva in Може ли Окр да се превърне в лудост, шизофрения, или друга психоза ?!   
    Значи, може да съм към вход на шизофрения добре че писах писмо на на семейството ми ако съм такава не искам да живея страх ме всеки ден плача прегръщам дъщеря си като за последно прегръща Съпруга си не ми се яде нито пия вода толкова се чувствам на дъното вчера цял ден съм плакала ставам с тази мисъл и заспивам с нея болката е голяма на 15 имам час с терапевт незнам ако ми каже че съм развила шизофрения няма да си го простя. Да понякога съм избухлива, когато избухва после съжелявах даже плаче, когато минавам покрай някого понякога си мисля че ме гледа а всъщност знам че не е така но защо си го мисля одавам се на мислите си понякога не мога поняго да различа кое е натрапчиво и кое не и да имахме психочно болен в рода на майка ми чичо и той се само обил и незнам мн подробности. Много о ичам семейството си много дъщеря ми е на 2 год. Само ако аз съм на път да стана шизофреничка кой ще се грижи за нея кой та тя ми на скъпо то моето всичко е тя ако развоя шизофрения как ще има повече деца като и те могът после да развият шизофрения като мен струва ли си такъв живот не според ме не,  без семейство  какъв ще този живот. 
  6. Like
    Reni Hrisotova reacted to Ines Raycheva in Може ли Окр да се превърне в лудост, шизофрения, или друга психоза ?!   
    Рени, имаш възможност да работиш онлайн с психотерапевт, който е българин - можеш да попиташ тук, за да ти препоръчат. 
    Това, което описваш не е шизофрения, и ще ти дам елементарно обяснение - едно единствено и приключваме темата с шизофренията. Шизофрениците не се страхуват, че ще полудеят и не подлагат под съмнение халюцинациите или налудностите си - те за тях са абсолютно реални. За теб са натрапливи мисли, което е нещо различно. Различно е.
     
    Това не ми прилича на мечта, а на самосъжаление. В самосъжалението и в съжалението няма любов, има страх, няма действане, има застой.
    Какви са нормалните жени, Рени?
    Какви са нормалните хора?
    Какво означава "да си нормален"?
    Аз мисля, че няма човек, който може да даде точна дефиниция, точна рамка - ако има такъв, вероятно е много наивен. От къде знаеш другите как се чувстват, как живеят, какво мислят? Не знаеш. Но е много удобно да седим защитно в тази мисъл - те другите са супер, а аз горката - луда! Другите си живеят живота, а аз - жертва! 
    Не си луда, а си тревожна и наистина горещо те съветвам да работиш с терапевт онлайн или да потърсиш българин терапевт там, където си. 
    Това е в основата на твоята тревожност. Та ти нямаш социален живот, нямаш контакти, не общуваш. За нас хората това е от изключителна важност! Можеш да установиш такива, Рени, изборът е твой.
    Забелязвам често, че натрапливите мисли и изобщо тревожността, се увеличават при хора, които, така да се каже, скучаят. Седят сякаш в една тинясала вода, в едно блато. Умът ни си иска своята "храна" и ако нито му я даваме, нито умеем да го владеем, да го подчиняваме смирено (вместо той нас), си измисля интересни "игри". Ето, ти играеш на такава игра със своя ум:
    Той ти хвърля топката, ти му я връщаш и после всичко отначало, така си го представи. 
    Имаш нужда от общуване с хора, от социални контакти, от движение, от качествена храна. И от психотерапия. 
    Време е да промениш нещо в живота си, затова идват тези "проблеми", Рени! Идват, за да ти дадат нови хоризонти, нова перспектива, разширяване, растеж. 
  7. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to Орлин Баев in Излязох от мисловния кръг на ОКР   
    Горките страхове - яма... Промъква ли се поне на една трилионна от 0.0000000001 някакво познание, че вижданото като съдържане на яма, което трябва да бъде прогонено, е собственото несъзнавано, което е по-голямата част от целостта? То е като желанието да бъде отрязано тялото, плюс 90% от мозъка, за да останат няколкото процента лелеяно хубавичко, с което личността бягайки от реалния живот и посланията в преживяваното, най-нахално се самоидентифицира... Красота!
  8. Like
    Reni Hrisotova reacted to Орлин Баев in Излязох от мисловния кръг на ОКР   
    Чудо е защото е чудотворно - искаш или не, колкото повече не искаш, повече те тласка към осъзнаване на потенциала и тъмните страни, докато доброволно или доброзорно поискаш да осъзнаеш накъде и как те води към една по-обичаща, мъдра и цялостна индивидуалност. Няма отърваване, докато сме в мислене за отърваване...
  9. Like
    Reni Hrisotova reacted to cenovtrans in Излязох от мисловния кръг на ОКР   
    Здравейте! 
    Обръщам се към хората които имат горепосочения проблем с надеждата да им дам кураж. 
    В последните  2, 3 години започнах да изпитвам ужастното чувство на дереализация и имах обсесивни мисли. (в последствие разбрах, че се наричат така). Изпробвах всякакви мисловни методи за да контролирам състоянията, но естествено без успех. И тогава разбрах, че се нуждая от психотерапия, знаех също, че хапчетата няма да ми помогнат. 
    Започнах терапия при психотерапевт (на който не искам да му споменавам името, защото това не го  пиша с цел да го рекламирам , но съм му много благодарен! ). 
    Терапията вървеше постенно, а на мен естествено ми се искаше да хвърчи. Преминах през много етапи и проумях и вдях много неща които бяха пред мен, но аз не ги виждах до тогава . Окр-то те отделя много силно от реалния живот,създава един мисловен затвор. Никой друг около теб не забелязва, че ти има нещо, но ти си твърдо убеден и вярваш в една измислица на твоя мозък. Целта на ОКР-то е да те контролира да виждаш и отделяш внимание само на него. Да го анализираш, да влизаш в омагьосания кръг и да не виждаш реалноста, защото ако я видиш то вече няма да може да те контролира! 
    Трябва да имате доверие на терапевта ви и да усетите, че е вашият човек. 
    Разбира се, че имаше моменти които си казвах, нищо не може да направя повече. Явно така ще си остана, но на следващия ден тези мисли ми се струваха доста далечни. Знаех, че това са обсесии. 
    И така дойде деня в който както си стоях във нас и си казвам:нали ми имаше нещо къде са обсесиите къде е дереализацията? Нямах спомен от това което бях изипитал  Тогава разбрах, че съм излязъл от тази мисловна яма. 
    Всеки терапевт вси има метод за справяне с ОКР, следвайте терапевта си и неговите техники. И най-важното има изход! 
     
     
     
  10. Like
  11. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to Орлин Баев in Може ли Окр да се превърне в лудост, шизофрения, или друга психоза ?!   
    Всеки терапевт работи по своя методика, има специфика не само в методологията, но и в цялостния си подход, въпреки общите преминати школи. Намесата на терапевти извън терапевичната диада (ти и терапевтът ти), рядко е добра идея, когато провежданата терапия е качествена. А с Димитрина Митрева съм сигурен, че е. Много баби, детето хилаво, гласи народната метафора... Ако двете имате уговорка в междините между сесиите да общувате по някакъв начин (телефон, мейл...), чудесно. Ако нямате, важи народната поговорка, част от която ние бихме станали ... Имаш 4 страници изписани по темата - тук не правим терапия, а даваме общи насоки. В твоя случай това, което работи, е живата терапия - разчитай на нея - това е!
  12. Like
    Reni Hrisotova reacted to АлександърТ.А. in Какво ми е помощ   
    В живота ни , най важни са нещата които правим . Те са които ни правят добри или не съвсем добри . Нашите действия се виждат от другите хора и са нашето лице , за пред обществото .
    А натрапливи мисли  има всеки и от малък се учи как да се правя с тях . Учи се да различава значимото от незначимото , реалните действия от натрапливите мисли .
     
  13. Like
    Reni Hrisotova got a reaction from Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Означава че напълно съм с женска ориентация 415 е най високото , ооо и не желая да си преставям аз и жена по добре да умра това е ОКР въртиш се в един също място с страховете си и търсиш изход имам цели и мечти да бъда с мъжа ми и да работя да отгледам децата си да постигна нещо 
  14. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Не съм сигурен какъв точно тест си попълвала. Аз съм попълвал един и същи тест на две различни места, като на двете места скалите за оценяване на отговорите бяха различни. Няма верен и неверен. Просто има някакви резултати. Ако приемем за нормално една жена да има женски ориентиран мозък (което е масовото), с оглед на резултата ти си си напълно нормална. Това, че един човек оценява и красотата на собствения си пол не го прави обратен.
     
  15. Thanks
    Reni Hrisotova reacted to Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Тестът е един - скалите за оценяване на резултатите са две.
    "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" - Алън и Барбара Пийз. Книгата е налична в електронен вариант. Там първо видях теста.
    После го намерих в друг сайт, изваден от контекста на книгата и с различен начин на оценяване.
    Ето линка: http://www.polls.hapche.bg/index.php?sid=57171&fbclid=IwAR0Sb6461khv2aV2tpBJhoZKdnGjoUePN7CAOLg0to2dfMe7Abw8SR0A2f4
    Много се впечатляваш от мислите си.
  16. Sad
    Reni Hrisotova reacted to Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Но дори и да беше с мъжка ориентация мозъкът ти, това не е гаранция, че си лесбийка.
  17. Like
    Reni Hrisotova got a reaction from Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Охх, камак ми падна от душата значи съм нормална жена :))))))) благодаря! вече ще знам ако мъж е с женска ориентация, а жена с мъжка значи не на добре 
  18. Like
    Reni Hrisotova got a reaction from Кон Круз in Тест за полова ориентация   
    Здравейте , искам да попитам за нещо което не разбирам на 24 съм жена, направих за тест за ориентация на мозъка аз съм с женска орентация събрах 351 точки това означава че съм нормална жена ли? Или съм жена с мъшка орентация  тогава е страшно защото съм с тревожно разстройство искам да знам добре ли е да излиза  точките ми че съм с женска орентация само изречение не го разбирам сигурно защото съм тъпа извинете за простия ми вопрос?
×
×
  • Добави...