Jump to content
Порталът към съзнателен живот

nastty

Участници
 • Общо Съдържание

  43
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  3

Репутация Активност

 1. Like
  nastty got a reaction from kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Не е такова ,, г.........ско'' - прятелско е . Как да  открия  дамите, може би няколко разговора ,,по женски'' наистина ще помогнат.  
 2. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Това ми беше съветът!
  Ала не е полезно единствено моментно да разрешаваш.
  Страховете се появяват като малки "спиралки" някъде долу в областта на торса, ако си го визуализираш. Постепенно си се завихрят и в един момент, без да се усетим около тази малка "спиралка" се завихря целият ни умствен процес и светът сякаш "се свива" около основната история, която произтича от представата, която се повлиява от чувството на страх.
  Съзнателността още в момента докато се "появява спиралката" може да ни подпомогне да "отклоним" с благодарност вниманието ни от нея. Само трябва да се усетим още в момента на пораждането да го направим. Дънов май съветваше нещо подобно - "благодарете, че ви е навестила и я пуснете по живо,по здраво".
  Но това са временни действия. Те не спомагат за отработването на страховете. За предното се иска малко по-задълбочена работа, която е по-сигурна като ефект, когато получиш насоки от специалисти, врели-кипели в подобни "отработвания" , т.е. познават методите за вътрешна работа, защото имат собствения си опит и опитността, натрупана от сесиите им с други хора.
  Ще се изненадаш като разбереш колко много хора, особено на днешно  време, изпитват подобни неволи. За това живеем в общество- за да си помагаме!
  Честит празник и на Теб!
   
  П.п сънуваш две "стари жени". В съвета ми се сетих за две жени-психотерапевти. Може пък по тази линия да се появи "лъчът"!?!
  Малко ми е гейско, но ти пращам 
 3. Like
  nastty got a reaction from kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Благодаря, прав си. Не съм от хората, които се плашат от действия, но ситуацията в действителност е много сложна, не мога да я споделя. Предприела съм действия за разрешаването на проблема, но нещата са деликатни и ще ми трябва време. За бъдещето на детето не се притеснявам, а миналото съм го преживяла. Всичко останало е по-скоро вярно. Просто, когато ми се случи нещо такова с тези сънища ме обзема голям страх, нямам към кого друг да се обърна. Това е единственото място, където мога да получа съвет, подкрепа или даже разтърсване , за което  благодаря. Дори и само като го напиша и споделя донякъде ми олеква! Може би ще е добре да говоря с тези дами.
       Поздрави и честит празник!  
 4. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Насти, продължаваш да "киснеш в чата на сънищата"! А кофтито на потиснатите съдържания, които се проектират в сънищата е, че колкото повече ги "предъвкваме" като сън, толкова повече "време" прекарваме в тази "история", която се "върти като повторение на вече гледан филм". Получава се едно "зацикляне", за което вече те предупредих, макар и малко грубо, че е добре да се "разтърсиш" и да предприемеш реални действия в реалния живот!
  Не за друго, а защото "историята на съня",  която беше в позитивната си форма ( светлият фон на съня), все повече се измества към негативната си форма (фонът вече клони към страха, задушаващото ограничаване). Това е от "повторението", неподкрепено от реални действия в живота.
  Още повече, че ако продължаваш така, ще става и още "по-тъмно" откъм фон и образи.
  Цялата поредица от сънища ти се "върти" около историята за страхът от живота и отговорностите ти като вече самотна майка по отношение на бъдещето на детето ти.
  Съчувствам ти! И ти изказвам моите съболезнования! 
  Но има една стара максима, че Бог обича смелите. Също така и "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ".
  Този "светъл лъч" е Надеждата, но тя е и проекция на безсилието, породено от липсата на ясна визия какво да правиш в настоящето. Решенията, които преди си следвала вече се налага ти да ги взимаш, а с това и отговорностите. Това е, което те подтиска и от което не можеш да "избягаш". А "пътят" в съня ти е светъл, но ти липсва вяра, че ще се справиш.
  Защо не се обърнеш към психотерапевтите във форума за психотерапевтични насоки онлайн!
  Според мен, ако споделиш страховете си, които май несъзнателно се опитваш да скриеш от себе си, би получила прекрасни насоки как да подходиш към справянето с тях. Бъдещето е неясно, но ти си силна жена! Ще се справиш! Само ти е нужна малко по-голяма увереност, която идва от всяко едно малко действие.  Не е полезно да си в ступора, предизвикан от тези страхове по отношение на бъдещето. Получава се едно "задържане", "зацикляне", "водовъртеж от чувства", предизвикани от страховете.
  И Инес Райчева и Диляна Колева познават добре женската психика и водовъртежите на страховете. Те, като жени и като  "стабилна, осъзната основа" ще ти помогнат да направиш "скока" над обвзелата те безпътица. Не е толкова трудно, колкото ти го "диктува" умът!
  Нуждата от помощ, която търсиш, според мен е в тази посока!
  Успокой малко ума и събери кураж да действаш, а не да премисляш!
 5. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Ами, горе-долу, се оформя  вътрешната интерпретация на житейската ти история към момента. Та и аз май познах...
  ,,Жената"(анимата ти) е била вече ,,при теб". ,,Отказвал" си да излезнеш пред хора, независимо от окуражаването ти от един аспект на анимата ти, докато си се ,,мачеел" бягайки(политайки, впечатлявайки) други аспекти на анимата ти( отново женски образи). Дори си изпитвал и идентифициране с "женския" ти вътрепсихичен образ.
  Толкова ти се иска да избягаш от "женското" в теб, че си готов и ,,черен принц" да станеш в извисяването си. 
  А това "извисяване" е един вид ,,бягство". Бягане в "безопасността" на възвишението("хълма"), до който не достигат талазите на несъзнаваното("тъмната вода", То често се проявява и като нощно, бурно море, океан). Бягане от предизвикващите отвращение ,,мъжки" образи, от ,,потопения" в невежество ,,град", от страховете, непознатото, непроявеното.
  ,,Градът", ,,Театърът" - това са проекции на обществения живот, социума. Мястото, където можеш да се ,,омърсиш" и така да загубиш/замърсиш  ,,светлият, чистият, божествен образ на младостта".
  Общо взето, отвъд ,,вътрешния екшън", живееш удивителния живот на всеки млад човек, тепърва навлизащ в сериозната(отговорната) страна на живота.
  На болката от загубата, липсата, неразбирането, но и на творческия порив да ,,ковеш собствената си съдба", да търсиш вдъхновено, да чувстваш неограничено.
  Само не приемай твърде лично взаимоотношенията с другите и техните действия! Избягвай крайните оценки! ,,Не съди, да не бъдеш съден"! Чети и между редовете! Това е най-краткото, което искам и мога да ти кажа. Вече не си малък, а и вече те посъветвах нещо в предния ми пост!
 6. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Здравей!
  Голям екшън, големо чудо! 
  Оставаше по некое време да ти се появи и Георги Христов и да запее ,,Черно и бяло в нас се преплитат във неделим кръговрат"...
  Като цяло иначе е доста контрастен съня ти. Бели, черни, черни, бели и никакво червено. Червеното на ,,кръвта", на ,,живото", на ,,обединяването на полярностите".
  Очевидно си бая ,,опък" човек в живота. Крайността на "Или-или" е малко незряло, но явно си на такъв етап от Пътя ти.
  Между крайните ,,Черно" и ,,Бяло" има доста нюанси на ,,Сивото". Някой хора с 50 от тези нюанса написаха книги, та и ги филмираха... да не говорим пък за сивите пилигрими, че ще стане задруга за кръгли украшения
  Обаче не може да се отрече комплексността на сюжета. Предполагам, че този ти сън е бил предшестван от доста други, по-опростени като конструкция сънища. Нещо като ,,преследвания", ,,неравни битки с много противници", ,,стоене гол пред хора"... все такива сънища, които предхождат проявяването в съня и на ,,женския" образ. Това е анимата ти. Контрасексуалния ти вътрешен психичен образ. Зомбясалата мъртво-жива ,,красавица с хубав тен" е точно този архетип - анимата. 
  Катакомбата, гробницата й е мястото, където стои тя, незахранена от твоята сила. Съвсем нормално е да е толкова ,,изпостеляла".
  Въпреки ,,недохранването" й от твоя страна (ниското ниво на интегриране), тя все пак ти показва, че тя е ,,инструментът" ти, чрез който можеш да се ,,изправиш пред Черния змей", ,,Сатан", непознатото, неосветените в съзнанието ти ,,кътчета  Живот". Сатан е и Сатурн, повелителя на формите.
  Анимата е инструментът на мъжа за извличане в съзнаваното на съдържанията от безсъзнаваното. 
  В твоя случай ,,бялото змийско чудовище", анимата ти напомня за предназначението й - да ,,влезне в тялото" на несъзнаваното (змеят не е само символ на непознатата сила на Хаоса, но и на безбрежната Мъдрост). Рептилоидната форма е да ти напомни, че имаш бая работа по осъзнаването на първичното, животинското - инстинктите. Осъзнаването на егото явно ти е на дневен ред.
  В този аспект анимата(жената в теб) завоалирано ти подсказва, че ако я захраниш със силата си ще има тя самата сили да ,,бъде погълната и да излезне" от тъмното тяло на несъзнаваното, за да ти донесе ,,магическата сила" на знанието(змията, кундалини). На алхимичната трансформация на ,,черното в бяло", направляваната Енантиодромия. ,,Гъсеницата" в ,,Пеперуда".
  Да, ма ти кво правиш? Отблъскваш я. Бягаш. Политаш. Къде?
  Бягаш от ,,църквата", от вече трансформираната й полярност, и къде отиваш? Нагоре!
  Е историята в края вече е показателна за вътрешното ти състояние.
  Този, който бяга от анимата(жената, майката) е вечномладия бог(puer aeternus), ,,малкият принц". В твоя случай - величествения Черен принц, който е 
  ,,Звездното дете".
  Това ,,бягство" е полезно до време. Мечтите, когато не намират почва в реалността, се превръщат в кошмарите на сивото ежедневие. Живот без любов под формата на страст, която да превръщаме в градивни действия е метафорично казано ,,живот на Сянка", "безкраен спомен за нереализираното бъдеще".
  Съветът ми е да ,,омекотиш контрастите". ,,Войнът на светлината" също е до време. И Дон Кихот е бил войн като млад, но като е остарял се е биел с вятърни мелници. 
  Вероятно си ,,водна" зодия, щото мистичното и религиозното те влече. Така или иначе си в контакт с 
  Поинтересувай се как ,,се приземява Детето"!
 7. Like
  nastty reacted to Станимир in Сънуваме ли всяка вечер?   
  Да, повтаряме го, защото явно са го забравили. Можем и ще продължаваме да го повтаряме.

  Ако по стъклото на една лампа е полепнал толкова много прах, че светлината от тази лампа да остава незабележима, проблемът не е в лампата. Тя може да бъде почистена от прахта. Замърсяването е по-повърхността, в психиката, мислите, емоциите с които хората обвиват и ограничават светлината на душите си. Самата душа винаги е чиста и сияйна.

  Гадно е да това, което хората са направили със света. И на мен ми е гадно, а предполагам и на много други хора, обаче друг свят няма как да ни бъде даден и ще трябва да се погрижим за този. Наясно си, че сам човек едва ли може да направи много за света, но пък може да направи много за себе си, а чрез личния си пример и за определен кръг от хора около себе си, и всеки трябва да започне именно от това. Злото ще намалее едва когато достатъчен брой хора почистят прахта покрила душите им. Може би една пробудена душа на хиляда ще бъдат достатъчни, може би една на сто – не зная точно. После нещата ще тръгнат в геометрична прогресия. Затова и всяка душа е ценна. И за да дойде времето, когато цялата красота на милиардите човешките души ще бъде изявена в живота на хората, всякакви усилия си заслужават. Прахта на злото, заблужденията и безразсъдството никой няма да помни.
 8. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Когато си позволим да "изгубим Детето" в нас, тогава образът на Детето се "връща" пречистен и е по-лесно да го интегрираме в личността ни, защото вече сме преодоляли конфликта му с Родителя. А всичко е, за да може да постигнем състоянието Възрастен, което пък с интегрирани Дете и Родител е синоним на Мъдър.
  Просто, когато загубим нещо, започваме да го оценяваме истински!
 9. Like
  nastty reacted to mecholari in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Nastty,  а аз ти препоръчвам никога да не губиш детето в себе си. Защото казано е "Ако не станете като децата, няма да влезете в Царството Божие". Това е  едно състояние на доверие, сега се учиш да се доверяваш на Силата, че ще те отведе към добър край. А след време ще започне, когато се сприятелите достатъчно, да ти изпълнява желанията...
 10. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  А защо да не е твоята? И това да е част от ,,разговорът ти" с по-дълбокото ти Аз, което някои психолози наричат Висш Аз?
  Предното не изключва и аналогично взаимоотношение с друг човек в реалния живот.
  В подсъзнанието ни процесите на комуникация не са линейни. Иначе не би имало основа за осъзнаването ни на Синхроничността
  П.п. ако може на Ти, че така ми е неудобно. Все пак, независимо от възрастта сме хора, които си споделяме.
 11. Like
  nastty got a reaction from kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Благодаря и на теб! Много позитивно и слънчево тълкуване! Дано се сбъдне, ако се случи ще разказвам :)! 
  Благодаря и за клипа!
 12. Thanks
  nastty got a reaction from kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Благодаря за отговора!
  Чета и размишлявам, и пак доста неща ми се изясняват, а за тези сили се помолих да не ми се случват, защото, когато се събудя и още даже по време на сън изпитвам огромен страх. Страх от нещо, което не разбирам и което е много силно и непридвидимо. Взима те, грабва те и те понася и си абсолютно безпомощен, но пък съм благодарна за посланията, които ми отправят. И накрая като се осмислят, се оказва, че всъщност са нещо полезно и важно. Така че може би трябва някак да се науча да не ги приемам точно така... Молбата се  отнасяше по-скоро за момента, защото ми беше нужно да се успокоя.
  И отново благодаря, за вниманието и търпението!
   
   
 13. Like
 14. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Знаеш ли, nastty, според мен, май не си осъзнала в пълнота "посланията" на предните сънища, които сподели.
  Дори неусетно продължаваш "да киснеш в чата на сънищата", очаквайки и надявайки се "нещо свише" да ти посочи "път", различен от този, по който вървиш в реалността. Колкото и да "търсиш" някакви други значения на сънищата, те ще си "носят посланието", което ти е нужно, за да се ориентираш от какво бягаш и не искаш да видиш. 
  Защото в реалността нещата са си неща, независимо как ще си ги интерпретираш.
  Страхът от несигурността, от грешки, от самотата, от липсата на развитие, можеш съзнателно да спреш да мислиш за тях или както по-често правим - да ги назовеш по друг, по-позитивен начин (интелектуализации). Но тези чувства са в теб. Те са част от живота на всеки човек и не е "здравословно" да бягаме от тях, защото така ги "запращаме"(потискаме, изтласкваме) в подсъзнанието ни. Малко като "щраус със заровена в пясъка глава". А "запратени" там, те са "неосветени"(несъзнавани) и вече завихрят около себе си още от силата ти - за това не е здравословно, защото "загубата на сила" се дължи на "захранването" на точно тези потиснати страхове.
  В твоя случай, като млад човек, всичко това е в малка степен, и за това и историите на сънищата ти са "по-спокойни". Все още идва единствено генерализираното(обобщеното) "послание", че просто е време да пораснеш(съзрееш) - Детето (момичето) да стане Майка(жена), без да има "потресаващи" преживявания на "дълбоко пропадане", "ходене по ръба на пропаст", "преследване от кучета" и т.н. все проекции на "нереализирано развитие, следствие на нездрава връзка с реалността", което се получава при прекалено дълго неправене на нещо градивно в живота. А може и да си имала подобни сънища, но да не ги помниш, защото при преживявания отвъд предела ни на поносимост, се включват мозъчни защити и "губим съзнателност" за преживяването.
  Въпросът е, че това "очакване и надежда", отправено недотам съзнателно към сънищата ти, няма да промени твоята истинска, вътрешна гледна точка, за това, как стоят нещата и какво се налага да правиш.
  В подсъзнанието ни "не важат филтрите" на съзнателните ни желания. Там нещата ги усещаме 1 към 1. Там не може да става въпрос за лъжа, защото сама себе си, вътрешното си същество, не можеш излъга. Проблемът е, че "вътрешният ни глас"(интуицията) често е "замъгляван" от страховете ни, а това се дължи на нежеланието ни да направим това, което ни казва интуицията. За това "разговорът" продължава в сънищата, чрез символи, които са "заредени" с обобщени смисли и значения. Както вече ти споменах:
  Дори изчистената( лишена от усложнена образност) смислова линия на сънищата ти вече се "заплита" в "повторено по друг начин", пък и с повече "детайли".
   Пак ти се "появава" детето, което ти казва "мамо" /припомни си предния сън/. Само че вече с това "върви" и страхът да бъдеш "отделена" от детето. А това е вече "грубо напомняне", че трябва да "се отделиш от Детето".
  А пък началното "погребение" е това, което трябва да бъде "пуснато да си отиде". Казах ти вече, че в сънищата времето не е линейно. Началото на историята(като послание и съвет) не съвпада със съзнателно възпроизведеното от паметта за съня начало. 
  Сестра ти, която е дъщеря на майка ти, се явява пореден образ на "дъщерята, момичето, Детето", което трябва да "бъде погребано", да порасне, да "отстъпи" пространство на "бъдещата жена", да съзрее.
  Независимо от "ограждащите отвсякъде високи сгради" - възприетите от теб обществени идеали, "хорското мнение", "хората по високите етажи, които съдят момичето на площадката". Между другото това би трябвало да ти напомни, че е хубаво да не забравяш, че няма съвършени хора, всеки допуска грешки, и да не обръщаш толкова внимание на чуждото мнение.
  А пък майка ти е образът на Майката на себе си, която все още не си позволяваш да станеш. Появяването на този образ(на майка ти) заедно с теб "на брега на морето" и последващата тъмна, "черна вълна" е предполагаемият ти страх, че ако "пораснеш" ще трябва да се справяш с отговорностите на зрелия живот, които към момента "виждаш" единствено като неизвестни, но затова пък ?!  "непреодолими" препятствия.
  А всъщност не знаеш какво те очаква и съвсем нормално изпитваш страх от бъдещето, под формата на "черната вълна", която ще те помете и за това бягате заедно с образа на майка ти, което отново си ти, но от перспективата на сглобения несъзнателно, идеален образ на "като порасна"(ще стана като майка ми, в идеалната, най-светлата ми представа за нея).  
  Този неосъзнат страх от бъдещето пък те сковава и логично се проявява в образа на "колата без шофьор", но и ти напомня, че трябва да се "отделиш" от Детето, което пак ти "напомня" че иска (Ти от тази перспектива си "напомняш" че искаш) да пораснеш и да станеш "Мама". Така, паралелно, даже се проектира и инстинктът за размножаване и в това няма проблем. В сънищата не е една, единствена смисловата линия.
  Леле, момиче! Майко мила! Никакви сили!!??!?! Бе, как ще се отказваш от СОБСТВЕНАТА СИ СИЛА. Това е силата, с която "караш колата без шофьор". Само дето, за да се появи "съзнателния шофьор", трябва да се научиш да караш колата(да станеш майка на себе си, "да вземеш живота си в ръце"). Да общуваш по-интензивно, независимо от притесненията. Да правиш, да действаш, независимо от притеснението да сгрешиш. Да чувстваш, независимо от страха от болка. Грешките са това, което ни прави Хора, иначе бихме били машини.
   
  П.П. Погледнато от гледна точка на юнгианската анализа към момента Азът ти почти напълно се е идентифицирал с "Puella eaterna"( "Вечно младият Бог", "Светлото, звездно момиче"), за това и изпитваш трудностите на "приземяването", които се проектират в сънищата ти, но от тях може и да си вземеш поука какво да правиш, на къде да насочиш действията си в реалността. Защото реалната оценка, която си даваме за живота ни, си я даваме с цялото същество (съзнание и в много по-голямата си част идва от подсъзнанието, или ако трябва да е по Юнг - с личното съзнателно и личното безсъзнателно, посредством Аз-а). И тя се базира на реални импулси, на това, което  реално сме направили и правим. А другите оценки, които са единствено в съзнанието ни, са илюзии, с които прикриваме някои наши непълноценности.
  А както казва и Юнг в "Съвременният човек в търсене на душата" : "Можем да приемем, че отговорът на Фройд е известен. Моят собствен опит потвърждава това гледище, още повече че открих, че сънищата често осветляват по безпогрешен начин несъзнаваните съдържания, които са причинни фактори за една невроза. Това правят най-често началните сънища -тези. които пациентът докладва в самото начало на лечението."
  Съответно, според мен още в първите ти сънища имаше достатъчно ясно послание "от теб за теб", които да те насочат какво се случва с теб и накъде да се насочиш. 
 15. Like
  nastty reacted to B__ in Що е съзнание и съзнателен живот?   
  Сънанието не е само в мозъка
 16. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Значи имаш личен пример вече що е Синхроничност,
   
 17. Like
  nastty got a reaction from АлександърТ.А. in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Mноооого благодаря, за пореден път!
                      Сигурна съм, че това ще е много полезно, не само за мен! А между другото това с книгата и на мен ми се е случвало. Много си  бях харесала ,, Диагностика на кармата" на Сергей Николаевич Лазарев. Но беше много скъпа за мен и не можех да си я позволя. Много пъти минавах по край нея и гледах и само толкова, някак си знаех, че това е моята книга и трябва да я имам. Не бях казала на никого за това, защото общо взето нямаше хора, които да се интересуват от такива теми. След около един месец ми се обажда майка ми и ми казва - купих тука една книга, и като я видях, не можех да повярвам. Прочетох я няколко пъти, много ми въздейства и ме впечатли, даде ми отговори на много въпоси, а също и насоки как да живея и да съм по-добър човек.
 18. Like
  nastty got a reaction from АлександърТ.А. in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Mноооого благодаря, за пореден път!
                      Сигурна съм, че това ще е много полезно, не само за мен! А между другото това с книгата и на мен ми се е случвало. Много си  бях харесала ,, Диагностика на кармата" на Сергей Николаевич Лазарев. Но беше много скъпа за мен и не можех да си я позволя. Много пъти минавах по край нея и гледах и само толкова, някак си знаех, че това е моята книга и трябва да я имам. Не бях казала на никого за това, защото общо взето нямаше хора, които да се интересуват от такива теми. След около един месец ми се обажда майка ми и ми казва - купих тука една книга, и като я видях, не можех да повярвам. Прочетох я няколко пъти, много ми въздейства и ме впечатли, даде ми отговори на много въпоси, а също и насоки как да живея и да съм по-добър човек.
 19. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  И какво, ако стане глупост?! Все едно няма да е нещо, от което да се научиш?
  Това имах предвид с
   Всеки човек греши! Да не мислиш, че аз на твоите години съм знаел нещо повече от теб!?! Просто вярвах, т.е. бях дълбоко убеден, че ще науча това, което ще е най-полезно за мен и така ще мога да съм полезен и на други около мен. Нищо повече!
  А пък "авторитетни" за тогавашното ми възприемане хора ми казваха, че квантовата механика е много сложна и не е за мен, а аз исках малко - само да разбера основната идея. Докато един ден, таман се бях отчаял, че нищо не разбирам и "ни в клин, ни в ръкав", майка ми беше минала през пл."Славейков" и ми беше харесала една книга, която я впечатлила с корицата й, щото рисувах все абстрактни неща. Книгата беше "Елегантната вселена" на проф. Б.Грийн и в нея на смилаем език беше описана цялата съвременна физика до онзи момент.  
  Друг случай. Случайно, един човек, с който извършвахме залесявания, ми каза, че внучката му си купила една книга, която според него и на мен ще ми хареса. Даде ми я, а аз бях шокиран! Точно това, което ме интересуваше като "връзка" между психиката и квантовата механика. Даже две години не можах да вдена как "едното става много" и как се формира егото, но пък това не означаваше, че съм тъп, както си мислех, а че не му е дошло времето  И това го осъзнах чак, след като спрях да си мисля дали мога.
  Трети случай. В живота на млада девойка, на прага на трансформирането й(съзряването й) в жена, се случват събития, при които влиза във взаимоотношения с множество хора. От това започват да се проявяват мисли, че в живота има ситуации, в които личните решения, които взима, имат дълготрайно значение за това как живее. Също така започва да се замисля има ли "живот отвъд смъртта" и какъв е смисъла, съответно целта на живота.
  Четвърти случай. Същата девойка сънува, баба си, от която не получава отговор, т.е. няма информация вътре в себе си, която да възпризведе отговори.
  Пети случай. В следващ сън, същата девойка сънува сюжет, при който към нея потича символна информация с характерна смисловост.
  На пръв поглед това са събития, между които няма връзка, нали! Такава връзка, която умът ни търси се нарича "причинно-следствена" или "каузална" (cause - effect).
  Да, но тези събития са се случили!
  Така, че има някаква връзка, отвъд способностите на ума ни да разбере. Подобна връзка се нарича "синхронична връзка", а самото явление - Синхроничност.  Описание на това явление има и в религиозна форма, но аз лично предпочитам предното, а ти както го почувстваш за правилно, така и си го възприемай, без страх, че ще сбъркаш.
  И сега конкретно към синхроничната връзка между петте случая!
  Първо си представи си каква е вероятността информацията от тези случаи да се обедини в няколко поста, в тази тема, при тези участници, и под тази форма. Можеш да изключиш тази държава, този континент, тази планета, тази звездна система и т.н  . Т.е. аз да съм прочел, каквото съм прочел, да съм разбрал, каквото съм разбрал, да го споделям точно на теб, а ти да го разбираш, както го разбираш.
  Е в това "поле на вероятностите", характерното на Синхроничността е, че отвъд логиката ние интуитивно добиваме смисли от наглед несвързани събития. Но основното е, че в нас "навлизат" нови Идеи, които допълват основната идея, че ни има на този свят. 
  А общото между петте случая е, че в теб синхронично вече е "невлезнала" нова идея, с която да обогатиш анализа си на съня ти! 
  Осъзнаването на Синхроничността в ежедневието става с помощта на "малкото момиченце", след "сливането" му с това, което Е "гледната точка", от която "наблюдаваше" в съня ти. Това е Чувствената страна на психиката ни, или т.нар. психически функции.
  Смисълът се добива от Интуицията, а осмислянето от Мисълта. 
  Последната, четвърта страна(функция) е Усещането.
  А усещането възниква единствено при реално взаимодействие със света. За това при анализа ми на съня ти, дадох съвет да "потърсиш отговори" на въпросите от съня ти и в реалния живот. А те неминуемо ще започнат да идват, стига да поотпуснеш малко "хватката" на ума. Така историята от деня ще се възпроизвежда по-смислено в съня, а анализа ти на съня ще е по-дълбок и ще "намира" отражение в деня. Ще ти се нормализира самочувствието и ще ти се повиши самоувереността.
  И всичко това с начало - една малка стъпка напред по пътя на да
   
  Това в общи линии е по-подробният ми анализ на съня ти.
  А сега се абстрахирай от всичко, което съм написал и преоткрий "твоя прочит" на съня ти. Вече е по-богат, нали?!
  И това не се дължи на мен, а на узряването ти за синхроничното!

 20. Like
  nastty reacted to сиджей in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Здравей catch22 виждам че е минало доста време от както си писала, но ще се опитам да споделя мислите си за твоя сън. 
  Аз мисля че става въпрос за нова работа или стара работа на нов пост или проблем който е разрешен и отваря нова страница в живота ти. Бели листове, хубави, ненамачкани, нови начала остава само да почнеш да пишеш историята си на тях. Но мисля че по скоро става въпрос за завръщане на работа от дълго отсъствие и това те радва и вълнува. 
 21. Like
  nastty reacted to mecholari in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Обещах на nastty, но разбира се в долните редове може да няма нищо, което тя вече да не знае. Това е свободен превод от Английски:
  Запомняне на сънища, Джим Куик
     Сънищата са недооценена привилегия. Когато говориме за човешкия мозък – вие се учите цял ден. И докато спите обработвате тази информация и решавате проблеми. Подсъзнанието не спира да работи докато спите. То продължава да работи върху проблемите и иска да ги разреши.

     Нашият модерен свят е пълен с култура , изкуство, литература , изобретения, които са измислени по време на сън. Например „Вчера“ на Бийтълс е сънувана от Пол Макартни, както и Мендалеевата таблица от Мендалеев, „Франкейнщан“ също, шивашката машина и др. Пълно е с такива примери. Въпроса е какво сънувате вие през нощта и какви проблеми решавате по време на сън? Проблемът е, че се събуждате и ги забравяте. И сега ще ви дам шест ключа как да запомняте сънищата си. Не е нужно е да използвате всичките шест. Запомнете думата “Dreams”. Както обикновено това е акроним.

      D е decide , т.е. „вземи решение“. Искам да решите предварително, че ще запомните сънищата си. Това важи всъщност за всичко, което искате да запомните. В решението има много сила.

      R-то е record, записвайте ги, имайте си дневник за сънища. Дръжте дневника си до леглото и имайте винаги под ръка химикалка и лампа. Самото записване се отчита от мозъка, че това е нещо важно. Може да записвате и гласово, на компютър или диктофон.

      E –то е eyes, какво имам предвид пред „очи“. След събуждане дръжте очите си затворени, защото когато ги отворите, навлизат всякакви разсейващи неща и изместват съня. Припомнете си го в това положение.
      А – afirmations, са потвърждения, тук става въпрос за вътрешния диалог. Той ни е полезен някога, понякога не и умът ви винаги подслушва вътрешния диалог. Затова ежедневните ви потвърждения трябва да бъдат от типа: „Аз имам мощни сънища, силни сънища“ или „Аз ще запомням сънищата си“, или когато става въпрос за осъзнато сънуване, за да можеш да управляваш сънищата си, което е невероятно, защото можеш да изживееш прекрасни фантазии и научиш много нови неща, докато тялото ти и ума ти почиват. Това, което искам да направите е, да затвърдите, че ще имате вдъхновяващи силни сънища, които ще служат на по-висшето ви „Аз“, които ще си спомняте и още каквото пожелаете като формула и затвърждение. Тези формули работят, защото като тръгнете с определена нагласа към нещо , преди да си легнете, като например „да стана по-рано утре“, или „трябва да стана в 5“ и се събуждаш в 4:58 преди алармата, това се случва защото сте поставили силна нагласа предварително.

     Един от начините, да се научите да сънувате съзнателно е през деня да се питате често „това сън ли е?“, и този въпрос ще изскочи и докато спите, и ако отговорът е „да“, значи сънувате съзнателно.

       M e manage , „управление“ и тук става въпрос на управление на спането, защото не можеш да имаш никакви сънища, ако не спиш. Не използвайте електронни устройства час – два преди лягане. Спете в хладна и тъмна стая. Един от любимите ми методи за управление на съня е да медитираш преди да заспиш.

      S – Share , да споделиш сънищата си, защото когато споделяте сънищата си с други хора, създавате усещането в себе си, че това е нещо важно. Така става по-лесно запомнянето им, защото това се превръща във фокусна точка на вниманието.

   Поздрави за довиждане.
 22. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Няма нужда да се извиняваш! Аз трябва да го направя!
  Извинявай!
  Понякога придавам повече ,,образност" на изказа ми. Идеята на ,,кисненето в чата на сънищата" е, че често в сънищата се разиграват сюжети, чиято символика често е ,,свързана" с ежедневни дилеми, които остават извън вниманието ни, поради натоварените с ангажименти дни. В подсъзнанието ни се запечатва всичко, не само съзнателно възприетото. Последствие ,,проблемът" се възпроизвежда символично в съня, а в сюжета му често е ,,закодирано" и решението му. Така ,,работим" на подсъзнателно ниво.
  Съответно, от сюжета на последните ти два съня, синтезирах личното ми мнение какво послание ти носят. Беше малко грубичко, за което пак се извинявам, но от личен опит изхождам, че понякога е добре да се раздрусам, за са се опомня, че прекалено много се осланям на инфото от сънищата. Също така и фактът, че понякога, при по-високо ниво на осъзнатост през деня, "отговорите" идват а в будно състояние. 
  Разбира се има и други, ,,по-особени" сънища, но споделените твои не мисля, че са от тях. А и друг важен момент е, че ти си човекът, които може да направи най-добрия анализ на съня ти! Останалото са пожелания!
 23. Like
  nastty got a reaction from kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Само поседях няколко минути така и после се събудих. Нищо друго нямаше.
  / Извинете, но това ,,да киснеш в чата на сънищата'' ми звучи малко грубо, ако не трябва повече няма да споделям нищо или аз не съм разбрала нещо? Моля пояснете, може грешката да е моя!/ 
  И още благодаря за отговорите!
 24. Like
  nastty reacted to АлександърТ.А. in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Един практичен отговор е , че ти се дава възможност да учиш . Да различаваш различните видове сънища .
 25. Like
  nastty reacted to kipenzov in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Аз бих използвал ,,отдава" й се възможност!
  Защото просто Насти-то си ,,говори със себе си". С малкото момиченце, което остава пред нея, след като момченцето явно към момента й е непосилно да разбере какво значи и за това съвсем естествено ,,се оттегля" и то ,,на ляво"!
  Говори си със себе си /подсъзнанието й/, което е приело образа на точно това "малко, светло момиченце", съхранено в най-интимната, сакралната зона на себепредставата й - ,,неголямата чисто бяла стая". Мястото, където са убежденията, където е ,,характеровата ядка".
  Щом и ,,от там получаваш съобщение", че Ти вече Си ,,мама", значи не си обърнала съзнателно внимание на динамиката на реалния ти живот. 
  До кога ,,ще киснеш в чата на сънищата"?! Кога ще станеш ,,мама" на себе си?!
  Отговори се откриват и в будно състояние, когато проявиш желание и кураж да пораснеш и ги подкрепиш с реални действия. Независимо от страха от грешки. Дори въпреки него!
  Повярвай, че можеш да бъдеш още по-пълноценна жена! В реалния живот!
  Спокойствието от ,,потъването в съновното" често е неосъзнато ,,прикритие на застоя"! Просто съвет от ,,изпатил си"!
   
×