Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Анна Никитина

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Haha
    Анна Никитина reacted to kipenzov in Трябва ли да съдим злите хора?   
    В контекста на темата, а пък и синхронично с мен и думите ми, ми излезна и предизвикателство, чрез което да дам личен пример.
    Става  въпрос за неморално действие на човек, касаещо злоупотреба с лични данни.
    Самите му действия ме касаят индиректно, тъй като е злоупотребено с лични данни на съпругата ми. http://www.beinsadouno.com/board/profile/25256-анна-никитина/?status=8104&type=status
    Е, в случая, да осъдя човека, който е извършил действието или самото му действие?! 
    Избрах второто, тъй като не знам със сигурност причините довели до подобни действия. 
  2. Thanks
    Анна Никитина reacted to Донка in Трябва ли да съдим злите хора?   
    Всъщност може дори и без второто. Човек може да вземе съответните мерки без да съди никого и нищо. Сигналът до модератор не е съдене, а спазване на правилата. 
  3. Like
    Анна Никитина got a reaction from АлександърТ.А. in За прераждането   
    Моля ви пишете на български. Все пак сме в България.
  4. Like
    Анна Никитина reacted to Донка in Комплекс за външен вид   
    Здравей Анна и добре дошла! 
    Моят личен опит и мнение:
    Комлексът за външен вид до голяма степен се корени в свръхизискванията за перфектен външен вид, които сега се налагат от цялата ни масова култура, вклиняват се в подсъзнанието още на малките деца и "осигуряват" комплексите за малоценност. На времето аз стигнах до извода, че несъзнателно се вглеждам във външния вид на всеки около мен и го преценям. Съответно, приемам, че всички други правят същото с мен. Обаче, аз не мога да бъда сигурна в техните преценки за мен, не мога да питам, нито пък да вярвам на всеки, и оттам идваше неувереността и направо да си кажа комплекс за малоценност. В един момент най-сетне открих, че всъщност не съм в центъра на вниманието на хората около мен, дори повечето не ме забелязват, ходейки си по техните задачи . В този момент вместо да изчезне, комлексът се видоизмени и засили. Почувствах се малоценна, че не ми обръщат внимание  (както аз на тях). Това също е насадено от масовата ни култура - сякаш всеки очаква от себе си да е на сцена, в светлината на прожекторите и да получава аплодисменти.... То вярно, че животът е сцена, но публика за тази сцена няма - всички сме на нея...  Когато и до тази истина успях да се добера, комплексът доста се укроти.
    От езотерична гледна т. комплексът за външен вид е богохулство. Да, сериозно е. Бог ни е дарил с тела, които нямат равни на себе си на тази планета. Ние нищо не сме платили, нито допринесли за тях. Отгоре на всичко, сме критични, търсим им слабостите, сравняваме се, искаме да сме по-добри от това, което сме и... накрая се омаймунваме. Красотата на външния вид се състои във вътрешното излъчване на любов, разум, доброта, милосърдие... Забелязала ли си как влюбените стават изведъж много красиви? И как човек с перфектен външен вид може да отблъсне със стъклен бездушен поглед?
     
  5. Like
    Анна Никитина reacted to Орлин Баев in Как да изберем психотерапевт   
    http://psiholozi.com/намери-специалист/?city=30&last_name=&page_result= - тук са поне 50. Кой е истински резултатен обаче, за това ще е нужно да се поинтересуваш, да намериш начин да се свържеш с бивши клиенти, както и да почувстваш човека си.
×
×
  • Добави...