Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kipenzov

Участници
 • Общо Съдържание

  401
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  26

kipenzov last won the day on Декември 6

kipenzov had the most liked content!

1 Следващ

За kipenzov

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

1525 посещения на профила
 1. Това ми беше съветът! Ала не е полезно единствено моментно да разрешаваш. Страховете се появяват като малки "спиралки" някъде долу в областта на торса, ако си го визуализираш. Постепенно си се завихрят и в един момент, без да се усетим около тази малка "спиралка" се завихря целият ни умствен процес и светът сякаш "се свива" около основната история, която произтича от представата, която се повлиява от чувството на страх. Съзнателността още в момента докато се "появява спиралката" може да ни подпомогне да "отклоним" с благодарност вниманието ни от нея. Само трябва да се усетим още в момента на пораждането да го направим. Дънов май съветваше нещо подобно - "благодарете, че ви е навестила и я пуснете по живо,по здраво". Но това са временни действия. Те не спомагат за отработването на страховете. За предното се иска малко по-задълбочена работа, която е по-сигурна като ефект, когато получиш насоки от специалисти, врели-кипели в подобни "отработвания" , т.е. познават методите за вътрешна работа, защото имат собствения си опит и опитността, натрупана от сесиите им с други хора. Ще се изненадаш като разбереш колко много хора, особено на днешно време, изпитват подобни неволи. За това живеем в общество- за да си помагаме! Честит празник и на Теб! П.п сънуваш две "стари жени". В съвета ми се сетих за две жени-психотерапевти. Може пък по тази линия да се появи "лъчът"!?! Малко ми е гейско, но ти пращам
 2. Напълно подкрепям аз-съм-си-аз! Щото от Плутон до Уран са си "показателни" за цели поколения. Но вероятно, ако тръгнеш към себе си и по пътя на астрологията, няма да спреш единствено до тях, а ще продължиш и по-навътре в Слънчевата система . А така вече става по-сложно щото си има индивидуални специфики за всеки човек и въпросът за тълкуването може и да не ти резонира единствено позитивно.
 3. Насти, продължаваш да "киснеш в чата на сънищата"! А кофтито на потиснатите съдържания, които се проектират в сънищата е, че колкото повече ги "предъвкваме" като сън, толкова повече "време" прекарваме в тази "история", която се "върти като повторение на вече гледан филм". Получава се едно "зацикляне", за което вече те предупредих, макар и малко грубо, че е добре да се "разтърсиш" и да предприемеш реални действия в реалния живот! Не за друго, а защото "историята на съня", която беше в позитивната си форма ( светлият фон на съня), все повече се измества към негативната си форма (фонът вече клони към страха, задушаващото ограничаване). Това е от "повторението", неподкрепено от реални действия в живота. Още повече, че ако продължаваш така, ще става и още "по-тъмно" откъм фон и образи. Цялата поредица от сънища ти се "върти" около историята за страхът от живота и отговорностите ти като вече самотна майка по отношение на бъдещето на детето ти. Съчувствам ти! И ти изказвам моите съболезнования! Но има една стара максима, че Бог обича смелите. Също така и "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Този "светъл лъч" е Надеждата, но тя е и проекция на безсилието, породено от липсата на ясна визия какво да правиш в настоящето. Решенията, които преди си следвала вече се налага ти да ги взимаш, а с това и отговорностите. Това е, което те подтиска и от което не можеш да "избягаш". А "пътят" в съня ти е светъл, но ти липсва вяра, че ще се справиш. Защо не се обърнеш към психотерапевтите във форума за психотерапевтични насоки онлайн! Според мен, ако споделиш страховете си, които май несъзнателно се опитваш да скриеш от себе си, би получила прекрасни насоки как да подходиш към справянето с тях. Бъдещето е неясно, но ти си силна жена! Ще се справиш! Само ти е нужна малко по-голяма увереност, която идва от всяко едно малко действие. Не е полезно да си в ступора, предизвикан от тези страхове по отношение на бъдещето. Получава се едно "задържане", "зацикляне", "водовъртеж от чувства", предизвикани от страховете. И Инес Райчева и Диляна Колева познават добре женската психика и водовъртежите на страховете. Те, като жени и като "стабилна, осъзната основа" ще ти помогнат да направиш "скока" над обвзелата те безпътица. Не е толкова трудно, колкото ти го "диктува" умът! Нуждата от помощ, която търсиш, според мен е в тази посока! Успокой малко ума и събери кураж да действаш, а не да премисляш!
 4. И аз Благодаря! Приятно е да оценяват труда ти! А с това "Още веднъж" станаха 3 (3ме кефи) и в знак на благодарност ще ти подам жокерче, което на мен ми беше полезно. Принципно последните три планети (без Хирон,де) се "застояват" повече време в един дом, та така "орисването" им важи за цели поколения. От Плутон така или иначе за нашето поколение си идват "проблемите във връзките", а от Нептун - "интуиция, вяра, религия, състрадание, жертва, Божествената Любов. Музика, кино фотография, танци, внушения, заблуди, измами, зависимости (от опиати, лекарства, хора, телевизия, Интернет и др.), море, океан, течности. МЪГЛА. Психология, мистика, духовност. Транс, хипноза, екстаз, нирвана, мир, покой, единение, разтваряне на границите, медитация, усамотение, разсеяност, розови очила, влюбване". Обаче от Уран нашето поколение е орисано "да е поколение, което трябва само' да намери истината за своето съществуване." Ние сме "Всъщност това поколение просто е доста объркано, защото няма модел, който да следва. То трябва да изработи модела. Основната му житейска задача ще бъде да се самодисциплинира и да изгради един по­позитивен поглед, както към света, така и към себе си." И допълнителен бонус: Прегледай си Северния лунен възел, в който са "заложени" предизвикателствата ти в живота, а от противостоящи му Южен възел пък ти идва "наследството"! Предполагам, че от горните ще си добиеш доста ключове за "затворените врати" в "коридора на Пътя ти". А пък, ако искаш пак да ми благодариш - моля те недей, щото ще станат 4, а четири все още не ме кефи. Т.е. не се занимавай с други тегоби по-често. Научи се и да приемаш, а не само да даваш.
 5. Преди три години, за осем месеца спрях да ям месо. Не съм минавал на пълноценен режим, щото от дете "не обичам" да ям доста неща. За тези осем месеца обаче установих, че има някаква изразима по-голяма лекота в мисловно-емоционалния ми свят. Да, но не и промяна в моделите ми на възприемане. Да, след като спрях месото имаше доста по-малко агресивни нотки в поведението ми. Но определено яденето на месо не беше причината за агресията в мисленето ми. Просто "енергията" за захранване на мисловните модели беше в по-малко количество. Съответно изводите, които си направих са, че от месото( и то вида му, третирането му с химия) в организма ми "се освобождава" повече "енергия", която не знам накъде и как да насочвам пълноценно спрямо идеалите, които съм възприел. А проблемът с мисловно-чувствените модели, които не ми се нравят към момента е въпрос на "съзнателните" избори, които правя, а не какво съм ял. От това какво и колко ям зависи каква сила на мисълта и чувствата ще придобия от външната среда, а не качеството им.
 6. Иронията в този аспект е, че в реалния живот( това, което конвеционално сме приели за реалност - материалното проявление) "отпускането на контрола" води до едно синхронизиране с колективните потоци и "намаля вътрешното напрежение". Докато в астралното преживяване, "отпускането на контрола" води до загуба на силата на намерението(разфокусиране), а от там до резки промени в емоциите, докато не ни обхване страха и не си "върнем фокуса на наблюдение" в тялото. Така се получава "сънната парализа" - телесна(соматична) реакция на емоционално претоварване, както след астрално преживяване(проектиране на тяло в съня), така и след липсата на спомен за такова или обикновен сън. Дори, според наблюденията ми върху мен си (щото проверката е висша форма на доверие ), когато сутрин съм се събуждал с неква скованост в тялото, при положение, че не е било от неудобна поза за сън или пък от температурата в стаята през съня ми, съм си правил труда "да върна спомена" за съня, щото и астралното преживяване си е един вид "сън". Всеки път, когато се опитвам да възпроизведа спомена за съня, то стигам до неква "преграда", отвъд която ми е останал само откъслечен спомен за чувствата, които съм изпитал по време на съня. Това, поне на мен, недвусмислено ми говори, че преживяванията са били отвъд предела ми на поносимост на емоционална болка. Но пък в съновните ситуации, в които съм изпадал, явно съм добивал някаква опитност чрез действията ми, която напоследък доста бързо след съня ми се налага да прилагам в реалния живот в реални ситуации, на които до преди това не съм обръщал внимание каква символика съдържат(каква огледална проекция на некви вътрепсихични съдържания отразяват) и какво значение има всяко едно мое действие за последващата "реакция на средата". Горе-долу от горнонаписаното, като аргументация, следваше и съвета ми, че е по- " добре да бъде съвместно със специалист, познаващ и дълбинната и трансперсоналната психология". Защото при специалисти-психотерапевти, с опитност в това "поле на вътрешната работа", можеш да получиш "имена" на тези вътрешни потоци и динамиката на взаимодействието им. По този начин можеш да си отвориш широко поле за вътрешна работа, но тя ще е предимно лична, с леки напътствия, за да не се губи а да се преоткрива пълноценната връзка и с външния свят, де. Изисква се пределна мобилизация, кураж и силно желание, щото "преградите", с които ще се сблъскваш са "дълбоко в теб", характероопределящи. Личностноформиращи. Един вид - взимаш "червеното хапче" и "потегляш към безкрая" без сигурността на предноустановената ти себепредстава, която ще се мени с всяка стъпка към "по-дълбокото Тебе". В това отношение, неангажиращото ми мнение е, че можеш да се обърнеш към Орлин Баев, най-малкото за насоки. Стелиян Славов също ми подсказва интуицията, че има опитност. А можеш да "пробваш" и хипнотична регресия с д-р Първанов, от чиито мнения в постове за характеристиките, същността и насоките на практикуваната от него регресия, съм си направил извода, че е доста вероятно да ти бъде полезен или поне да те насочи към подходящ негов колега, практикуващ хипнотична регресия в близост до теб. Моята терапевтка, при която съм ходил вече три пъти за 1,5 г., май няма свободно време и за това не виждам смисъл да ти я посочвам. Но като гледам какво си споделила като вътрешно усещане, по-адекватни на настройката ти действия биха били "по-щадящи" подходи, базирани на оценка на вътрешното ти състояние от специалист и последващи съвети за справяне с тези състояния с цел хармонизирането ти със средата, в която живееш. В това отношение във форума за психотерапевтични насоки онлайн можеш да се обърнеш към всеки от специалистите за среща или поне за насоки. Инес Райчева и Диляна Колева ще са ти също полезни по този път за ориентиране във вортексите на личните ти чувства. П.П. Това, от което "ще ти се пръсне сърцето" е проявление на дълбок вътрешен страх, от тези за които ти пиша, че отработването им е "вътрешна работа" и Нео не можа от първия път да скочи между небостъргачите
 7. "Но сега всички най-големи държави, притежатели на злато, ще преоценят своите златни и валутни резерви. Това са Германия, Италия, Франция, Русия, Китай и Швейцария - държави, в които златните резерви надвишават 1 хил. тона. Забележка - в този списък я няма Великобритания. Запасите ѝ са под 1000 тона. Експертите подозират, че може би не случайно датата на излизането на Великобритания от ЕС съвпадна с датата на „Базел-3”. Увеличената финансова мощ на лидерите на Европа, Германия и Франция е способна напълно да завърши разгрома на Великобритания на европейския континент", от статаята. Това пък ми прилича на измамените от ционистите англичани, които се опитват да "прережат" "свободните" финансово-икономически връзки с останалия свят, за да могат да ограничат щетите от Базел 3. Макар че Австралия все още ги подхранва, а тя е в подем. Руснаците май удържаха интифадата с украйна, но знае ли се. Наскоро гледах клипче за посрещането на новия президент на футболния клуб "Металист" Харков. Познай кой е - Натан Ротшилд !?!?!!?!
 8. На мен пък прекалено точно ми описват социалните процеси в "присъединените" страни от Източния блок. Особено нашата, повече от век след това!!! Напълно вероятно е това да е "разработка" на руските тайни царски служби, които през 1901 г. да са били все още царски, което се променя 1917г. А пък от 52 човека в Централния комитет на КПСС само двама не са евреи. Още повече пък и доказаната му фалшивост от англичаните "още през 1921 г. от лондонския вестник "Таймс"(уикипедия)". Така както без доказателства, наскоро английската посланичка размаха пръст по БНТ, че ТРЯБВА да ги подкрепим по тезата им по случая "Скрипал", без представени доказателства. Но все пак в протоколите се пише и за Базелския конгрес, на който са представени. Ето ти една интересна статия за събития във финансовия свят от тази година Базел-3: Революция, която отново никой не забеляза
 9. В___, от къде го изкара този кураж да не си съгласен? Явно си към тъмната ложа! Как може да си позволяваш да прехвърляш в друго прераждане истинските си задължения за безбрачие? Не разбра ли, че истината е това, което ако пожелае, може да ти каже единствено окултен ученик, който/която според цитираните текстове е Те са Само високо еволюирали същества са с подходящи гени, за да раждат деца в Швеция в задължително обособен лагер за това с всички удобства и доставян при всяка ваканция, също толкова високо еволюирал генетичен материал.
 10. Сега се усетих, че изказах неаргументиран съвет! При първото ми и за сега единствено "астрално проектиране" без да мога да направлявам събитията, от "тренажора" се "заредих" направо в ситуация, която друг път съм сънувал като сюжет и касаеща един мой дълбок страх. Това ме накара да се замисля и да се осъзная, че е по-добре да поработя върху вътрешните ми страхове в будно състояние, защото страхът е това, което автоматично ти връща фокуса на наблюдение в тялото и не можеш да изследваш пълноценно астралния свят. А и също така не спирам да разглеждам самото преживяване от перспективата на психологията. Защото от тази страна, тези ми субективни преживявания прекрасно се вписват в рамките на психична реакция, следствие от емоционалното претоварване в работата и семейните отговорности по отглеждането на две деца.
 11. То от много възхита и пак се отнесох! Забравих да изкажа крайното си твърдение произтичащо от по-предния ми пост. Във всеки момент у нас е наличен потенциала на къде да насочим волята. В това се изразява свободата на избора ни! А в основата на насочеността е Намерението ни - дали да помогнем или да навредим. И всичко е въпрос на искреност на погледа ни към самите нас. Там можем да открием доброто и злото като наличности и да възпитаме намерението си. След действията ни, средата ни отговаря с последствията като резултат. Каквото почукало, това се обадило!
 12. Като цяло, отново ще изкажа възхитата си от Дънов, щото аналогиите със съвременното развитие на когнитивната наука и топика на юнгианската анализа (трудноразбираема и повече интуитивна), е осезаем, а аз определено съм фен на последните две. Още повече, че беседата е от 1934 г. ( и тва ако не е синхроничност), а по това време Юнг "си e оформил" и основната концепция за "по-дълбокия" пласт на колективно несъзнавания слой на психиката на човека. На ЧОВЕКА, а не "колективно съзнание", за което изрично споделя, че би било спекулация. Същото, като анализ, го гледах в някаква тема във форума за "колективното" като понятие в беседите на Дънов, щото аз малко съм чел, но до сега не съм прочел Дънов да твърди, че споделяме едно съзнание, а единствено, че всичко е част от едно. Приемам всякакви критики по твърдението ми или насоки по теми за дискусии, тъй като както написах - не съм чел всичко, а пък са ми интересни различните позиции!
 13. В никакъв случай не искам да "бия с пръти", защото това е "негърско решение", но пък съм от тези: Съответно, повече искам да споделя защо, според мен, има противоречия, пък който иска - да ме съди! Противоречието се решава, когато погледнеш от по-висока перспектива. Но базата, която разглеждаш си е база. Съответно противоречията са в нас. Къде в нас? Човешката ни воля е функция на желанията ни. Тя не е свободна, защото желанията ни са отражение на светът, в които живеем и нуждите ни, които възникват от това. Свободата на нашата воля се състои в изборът на къде да я насочим, т.е. желанията, на които с изборът ни да дадем превес. "Сърцето" и умът ни, като проекция на чувствата и мислите ни, са условията във вътрешната ни същност, които се повлияват от волята за задоволяването на желанията ни. Отношението на съзнателното към безсъзнателното в психиката ни е същото отношение(коефициент) между съзнаваните и несъзнаваните ни желания. Едната свободна Воля, на която сме проводници, се проявява в нас като единен поток, но осъзнаването на това е доста трудно и изисква, само по себе си, развиване на Мъдростта ( в частност - абстрактното мислене). Да виждаш две, а да осъзнаваш, че е едно. "Злото" в човека е всадено в Желанието, но точно по същия начин е всадено и "Доброто". Всеки път, когато се опитваме да помагаме, трябва да осъзнаваме и че нараняваме - това на мен лично често ми се губи като усет, за което бих искал прошка на всеки, който се е почувствал некомфортно от действията ми. Един път осъзнато, че 1 става на две в нашите "тимби", тогава не е трудно да разберем защо "злото" е всадено в свободата на волята, която проявяваме. Защото свободата ни е да избираме. Нещо, за което на обществено ниво са се борили доста хора в последните 3 века. Но в тази свобода, ние сме свободни да насочим волята, която проявяваме в градивна или разрушителна посока. Само че не съзнаваме напълно мотивацията ни да извършим дадени действия, защото много често предпочитаме да останем слепи за това, което не искаме да видим. Така се ражда Сянката ни - като психологически термин, или Лукавия, Дявола - като религиозно понятие. Ние самите "храним" тъмната си половина, в стремежа си да бъдем изцяло положителни герои във филма на живота ни. Колкото повече се "приближаваме" към Христос, толкова повече "се скрива" от нас анти-Христос. Колкото повече забравяме, че сме Анрогини(1), толкова повече няма да разбираме другия пол. По добра аналогия между Юнгианските понятия анима, анимус до сега, не че съм чел много от Дънов, но не съм срещал. Също така и тетралектичното взаимодействие: Мъж(мъжко его) х анима(женска психика) --- Х --- Жена(женско его) х анимус(мъжка психика) А по отношение на Андрогините и трудно пораждащото се желание за изследвания в тази насока: (1). Андрогини - Андрогините са митични същества в древногръцката митология, които били двуполови и затова били много силни, дори равни на боговете. Имали по 4 ръце и по 4 крака, както и 2 глави. Те били първите хора. За да отнемат силата им, боговете разделили телата на андрогините на по 2 части, като по този начин се разграничили мъжа и жената. Поотделно те са слаби, но възвръщат силата си, щом се обединят. Оттогава всяка половина търси правилната своя друга половина. А тя си е в нас, тази която балансира и стои в несъзнаваното, за да може ние да сме "положителни герои".
 14. Поне от"Протоколите на ционските мъдреци" излиза, че процесът на глобализация е по-скоро второто?! Но, ако се абстрахирам от чувството за отнета свобода на национално ниво, то естествено е "третото". Теза+противотеза=синтеза. Илюминатите са го приели за отправно, а пък Хегел го популяризира. Това, което ми клони обаче към "второто" е несправедливото разпределение. Как се стига до баби и дядовци с 2 лв. на ден в "периферни" държави и разточителство в държавите, в които са центровете на управление. Ако това е моделът на "единствената космическа държава" - то това не е нищо повече от Държавата на Хегел, под управлението на ционистките кръгове.
 15. Интересно ще ми е, ако някой сподели впечатления относно това : ПРОТОКОЛИ НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ Вярвам, че ще ми бъде полезно, защото, аз поне не намирам голяма разлика между протоколите, съвременната ситуация в западното общество, към което преди 30-ина години се наблъскахме, и наличието на процес на глобализация .
×