Jump to content
Порталът към съзнателен живот

BigApp7e

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    BigApp7e got a reaction from Орлин Баев in Перманентна замаяност   
    Здравейте отново. До колкото разбирам сте медици. Звучите еродирани и уверени, което е много хубаво.  От друга страна разбирам че моето отношение и мнение всъщност представлява "хвърляне на камани във вашата градина" и е съвсем нормално да защитите своето. 
    Аз неслучайно съм набедил  българските медици . Не само защото страдам от тяхните некомпетентност но също така съм живял в САЩ и там се наложи да потърся медицинска помощ. Бях хоспитализиран за три дни. Поради този факт мога да направя съпоставка и ви уверявам че разликата е невероятно голяма. 
    Аз съм от онези глупави хора които вярват че всеки човек трябва да поеме отговорност за действията си. Също така мисля че съществува така наречената медицинска етика и  морал. Имам и честта да познавам хора отдадени на професията си, хора които правят всичко по силите си за да напреднат, да се развият и усъвършенстват. Хора които се мотивират от непознатото и трудното. Хора които не се отказват.
    За последните две години през които се влачех по кабинети и болници в България  и минах през над 20 "специалиста", открих тези качества в едва двама неврохирурзи.  
    За сметка на това се нагледах на високомерно отношение, алчност, некомпетентност, липса на каквато и да е мотивация за работа. Да не споменавам че любопитство и порив за  диагностициране изобщо не съществуват.  
    Мога да ви напиша и парадокси като например практиката на един общопрактикуващ лекар, които в частния си кабинет срещу 260 лева с ударна дрелка намества разместени шийни прешлени. Вие трябва да знаете много по добре от мен колко абсурдно и опасно е това. Но нали сме в България това няма значение, лекарите не носят отговорност пък и пациента е виновен и няма право да негодува.
    Съгласен съм с вас за едно. Вината е в мен. Трябваха  ми две години да осъзная факта че ако се разболея по добре е да отида на църква или да дам подаяние на някой в нужда отколкото да ходя  по лекарските кабинети и да пълня джобовете на нашите квалифицирани медици . 
     
    Явно е че с вас сме на различни мнения, няма лошо. Вие сте прави за вас, аз съм прав за себе си. Както споменах аз съм достатъчно упорист и борбен човек и въобще не съм се отказал дори напротив. 
     
    По отношение на приятелката ми нищо драматично не се случи. Просто след като две години живях под наем в София без да мога да работя и след като състоянието ми се влоши взех решение да се прибера в Бургас. Приятелката ми остана в София и така от двойка станахме само приятели. 
    Това е от мен. Благодаря за дискусията. Надявам се че не съм обидил никой лично. Ако е така се извинявам. 
     
    Поздрави. 
×
×
  • Добави...