Jump to content
Порталът към съзнателен живот

azbuki

Участници
 • Общо Съдържание

  23
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Мнения добавени от azbuki


 1. Не се отървавай. Защо да се отърваваш. Личността е като листата на дървото. Те се сменят, но дървото си е все същото. Падат като им дойде времето. После нови листа, ново редуване на сезони. Нова есен - пак падат и т.н. Един дух (актьор) - различни его личности (роли). Стремежът според духовните учения е личността да е все повече в синхрон с Духа.


 2. Сънувах, че с прекия ми началник вървим по някаква улица. Не знаех първоначално накъде. Аз гледах към него докато ходех, той гледаше направо и ми отговаряше, без да ме поглежда. Озовахме се в някаква жилищна сграда, навярно ходел. Отворихме вратата на една от стаите и влязохме вътре. Там беше големия ни шеф. В съня той имаше 7-годишно момченце, което имаше рожден ден. Шефът седна на един стол в скромната хотелска стая, в която беше отседнал. Синът му седна в скута му. Стоях пред тях. Детето ми подаде шоколадов бонбон, за да ме почерпи по случай празника. Взех бонбона и го изядох.


 3. Има ли хора, които се опитват да покварят околните не за друго, ами за да се чувстват те самите по - комфортно такива, каквито са? За да не могат другите да ги осъждат от позицията на една по - висока морална камбанария? Да може и другите да имат същите постъпки и това да действа успокояващо на покварителите. Да не се дразнят от нечия морална чистота.

  Попадали ли сте на такива?


 4. Чел съм, че никой не идва на този свят с мисия да злодейства. Под "никой" аз разбирам и дори значими хора като Хитлер или Сталин чиито действия са променили животите на милиарди човеци. Но дали винаги е така?

  Но нека спрем вниманието си на живота на украинският сериен убиец и изнасилвач (включително на деца) Андрей Чикатило. Гражданинът Х: "Х не е психопат, тъй като контролира онова, което прави, и очевидно е егоцентричен. Той е нарцистичен и надменен, гледа на себе си като на надарена личност, без да е прекомерно интелигентен. Работи по план, но не притежава творческо мислене. Хетеросексуален е, като жертвите-момчета представляват просто “делегиран заместител”. Той е некросадист и изпитва нужда да наблюдава как хората умират, за да може да постигне сексуално удовлетворение. " ( д-р Бухановски)

  При наличието на следните фактори изглежда, че ако не невъзможно, то поне е изключително трудно личността да не се превърне в насилник и да не живее години наред като такъв:

  - Самотен. "Голяма част от детството му минава в самота и изживяване на фантазии. Останалите деца се подиграват на неговата несръчност и чувствителност. Той започва да натрупва гняв и дори ярост в себе си. За да се забавлява и да се чувства по-силен, си представя образи на мъчения, които по-късно се превръщат в неизменна част от неговите убийства."

  - Импотентен. "Първият си сексуален опит преживява като подрастващ, когато еякулира, боричкайки се със свой 10-годишен приятел. Това оставя голям отпечатък у него, особено след като установява, че му е невъзможно да получи ерекция, а може само да се освобождава."

  - Имал е определена физическа грозота ("главата му е обезформена от наличието на течност в мозъка").

  - Израства без баща.

  - "Децата виждат обезобразените трупове и слушат страшните истории за лишенията. Чикатило израства точно в такива гладни времена и една от историите, които му разказва неговата майка, гласи, че някога е имал по-голям брат Степан, който е бил убит. Чикатило разказва в едно свое интервю от затвора: “Мнозина са полудявали и са нападали и изяждали други хора. Точно такива хора са хванали моя брат, когато е бил на 10, и са го изяли”. Брат му би могъл просто да е умрял и след това изконсумиран, ако изобщо е съществувал. Майката на Чикатило го е предупреждавала да не излиза от двора, за да не бъде изяден и той като брат си. "

  - "Чикатило става свидетел и на нацистката окупация и бомбардировките, при които телата избухват по улиците. Казва, че тези гледки едновременно са го плашели и възбуждали."

  - Първата му приятелка го унижава пред други хора. "Чикатило отива в казармата, а когато се връща у дома и се опитва да си намери приятелка,  установява, че все още не е способен на полов акт. Приятелката му разказва за неуспеха му на всички. Той се чувства унизен и си мечтае как я хваща и разкъсва на парчета. Животът му е пълна катастрофа."

  - Наличие на брак, който дори не е постигнал сам. Критични майка и съпруга. "Чикатило става учител и успява да се ожени (бракът е уреден от сестра му). Подобно на неговата майка и съпругата му е доста критична, което кара Чикатило да се отдръпва още повече в своя свят на фантазии."

  - Прикриване на първата му насилническа проява от училищната управа на училището, в което е работел. "Това го кара да се чувства силен. Когато накрая срещу него постъпват оплаквания, случаят е прикрит, което позволява на един перверзник да се превърне в сериен убиец. "

  - "Медицинският преглед показва, че кръвната група на Чикатило е А, но спермата му съдържа слаби B антитела, заради което тя изглежда като АB група."

  -"Убиването при него е компулсивно и би могло да спре временно, ако усети опасност от разкриване, но като цяло той не би спрял да убива, докато не умре или не бъде заловен." Тоест, била е налице натрапчивост, която е противодействала на волята му. "Безропотно следва непреодолимия импулс и често изпада в депресия, когато не може да убива. Дори е възможно да страда от главоболия."

  - "Чикатило е изпратен за два месеца в института “Сербски” в Москва, където е подложен на психиатрични и неврологични прегледи, при които се установява, че има мозъчно увреждане по рождение. Това увреждане влияе върху способността му да контролира пикочния си мехур и отделянето на сперма. Въпреки тази диагноза, той е обявен за вменяем. Чикатило е знаел какво върши и е могъл поне да се опита да се контролира. "

  "Този човек, с университетска диплома по руска литература, с жена и деца и без данни за насилие в детството му, със сигурност е имал кръвожадна душа. Както сам казва за себе си, очевидно е “грешка на природата”. "

  Ако е възможно една душа да е кръвожадна, защо е пусната в този свят? Все едно да пуснеш гладен вълк в кошара. Имал е самоконтрол, но предвид на определени предпоставки е изглеждало супер вероятно да стане насилник (дори и не в такъв мащаб, в какъвто реално е станал). В този ред на мисли: "Възможно ли е някой да е дошъл в този свят, за да върши насилие??"

  Ако душата на украинеца не е имала намерение да става един от най - прочутите убийци, то значи е била доста смела и хазартно настроена, за да приеме такива условия на живот.

  Източник: https://kriminalnidosieta.com/seriyni-ubiytsi/grazhdaninat-h-andrey-tchikatilo-kaniba/ .

   


 5. преди 49 минути, Станимир каза:

  От доброто. Единият полюс не може да съществува без другия. Ние съответно можем да се научим да различаваме едното от другото и да избираме. Всеки избор в крайна сметка е между доброто и злото - всеки. 

  Един човек с престъпно мислене не става такъв отведнъж. Той търси и намира удовлетворение в някакво земно удоволствие. Примерно сексуално. С времето обаче той привиква към това и то му носи все по-малко удовлетворение. Желанието обаче е силно и дори нараства. Съответно той се опитва да усили стимула. Опитва нови неща в търсене на задоволяването му. Съответно и по-хард. Съзнанието също привиква към тази промяна. С времето недопустимото някога става нормално (т. нар. прозорец на Овертон). Така се стига до крайности. Началото може и е в минали прераждания. Всеки сам създава своя ад. Но в същото време човечеството е едно и отговорност носят всички. Сексуалните желания в съвременния свят се стимулират масово и едно дете още от малко, когато е податливо на външни влияния е подложено на стимулирането му. Това е отговорност на цялото общество. 

  Хората сами трябва да се научат да вземат разумни решения и да са наясно с резултата. Трябва да могат да различат преходните и егоистични желания, от непреходните, духовните. Първите водят до израждане и човек следва да осъзнае това и да развива положителния, духовния им полюс. С противопоставяне на отрицателното, то не се трансмутира. Друг начин за развитие не мисля, че има. 

   

  Посоченото само по себе си може да е предпоставка но то не е достатъчно, за да стане човек насилник. Особено пък такъв брутален като описаните от Холивалънтайн. Трябва да е налице най - малко още един фактор. Примерно да е насилван човекът в детството си.


 6. преди 3 часа, Mirela каза:

  случаят Телфорд, където масово и необезпокоявано, години наред сутеньори подлагат момичета на 14-15-16 години на ужасяващ тормоз, групови изнасилвания, умишено пристрастяване към наркотици, всички отрепки

  Това което описвате наистина е ужасно но не е и педофилия. Каква педофилия например при положение че 16-годишните могат да се женят с разрешение от съд...


 7. В 19.07.2020 г. at 7:55, kipenzov каза:

  Като почнеш да специализираш в дадена област и развиеш професионални умения, това ще донесе по-високо ниво на материална обезпеченост, а с това ще се промени и съзнанието ти

  От къде знаеш че не съм започнал да специализирам и нямам определена материална обезпеченост ? :)


 8. Тук от два дни пак имам интересни сънища .

  Вчера сънувах че се правя на нещо като алпинист. Куката на въжето обаче е закачена не на някоя скала в гората ами на улука на блок. Въжете ми се струма хлабаво, изработено е от някакъв найлон. Спускам се надолу по това въже към земята .Нямам спомен кога съм бил горе . Съня започва от момента на спускането. По балконите са наизлезли млади хора - само/почти само момичета. Вляво от мен се спуска една млада хубавица която знам по физиономия .Може би е макс на 20 г. Нещо си говорим. Казва ми как се казва но изрича име което никога не съм чувал и не знам че съществува .После го търсих в нета (говоря като се събудих) - и наистина има такова име но не намерих значението му. Само видях че има такава марка часовници. Погледнах към найлоновото въже и малко се притесних да не се скъса преди да съм се спуснал до земята. Но то така или иначе май си свършваше на метри от площадката пред блока .Достатъчна височина за да се пребия. Казах че ако тези които са на балконите и ни наблюдават, не ми подлагат стъпала на които да стъпвам по време на спускането ми надолу може да се претрепя. Понеже може да стъпя на празно и да падна .Използвах думата стъпала неправилно. Представях си как подават през парапетите на терасите си разни плоскости (като дъски) и аз стъпвам върху тях. Стигнах донякъде в спускането си и почнах да се набирам нагоре към покрива.

  Сънувах че по мое искане някакви майстори са опрели две високи стълби по стените на един блок .Някои от напречните летви ("стъпалата") бяха покрити с козина. Козината беше прокъсана уж заради дъжда който бил валял .Част от стъпалата на стълбите бяха счупени .Май пак уж от дъжда.

  После бях в някакъв салон на къща. На стената отляво на мен имаше екран на който наблюдавах ставащото в публичен дом в Германия. Там имаше десетина голи човека. Мъж и останалите млади, красиви и страстни жени които го бяха обкръжили плътно и сякаш всяка искаше да се вкопчи в него (клиента).

  Днес сънувах съм в нещо като хотелска стая в която има магазин за разни закуски. Продавачите бяха млади мъж и жена. Стаята се изпълни с хора , които искаха да си купят ядене .Една руса хубавица максимум 20-годишна нещо се закачи с мен и аз и казах че е прекрасна .

  После се озовах в партера на нещо... дето първоначално мислех за дискотека...Но не съм сигурен какво точно беше... Може на първия етаж наистина да е било дискотека .Бях на прага на врата която не посмях да отворя и после май се оказа че от там е трябвало да си купя билет за.. .Беше почти почти съвсем тъмно .От телефона ми зазвуча някаква чалга . В черната лъскава стена видях отразен образа на една популярна чалга певачка .Взех да си денся сам в тъмното.

  Не знам как но се пренесох на втория етаж. Хоп - там галерия .Разни снимки в рамки наредени по червените стени .Почти нищичко не помня от съдържанието на картините. То май и почти нищичко не видях .Помня че на една картина имаше снимка на лицето на млад мъж с черна коса .Но на останалите снимки бяха млади хубави мадами .По едно време към мен се приближи млада блондинка и ме нарече тъпак посочвайки ми снимката която гледах .Потупа ме по гърба и нещо взе да ми обяснява за снимката .За да я омилостивя и да се държи по добре и казах че е прекрасна и докоснах за кратко по кръста . Обърна се към мен (беше се загледала в нейни приятелки). Прегърна ме и докато вървяхме към картините и разглеждахме ми рече: "Я кажи какво искаш .Искаш ли хубави коли и млади хубави жени?" Казах и :"Не ми трябват коли ." Тя ми вика: "Хубави жени ли искаш ?" Отговорих и в ума ми утвърдително но не го казах на глас ,защото се опасявах че ще ми каже че щом искам хубави жени ми трябват хубави коли. Взе още повече  да ми се умилква .Не знам що. Усещах неискреност .Нямах и вяра .Аз също се преструвах донякъде но взех да поддавам на чара и. Прегърнати бяхме лице към лице .По едно време си държахме ръцете . После тя опипваше джобовете и усети банкнотите в два от тях.В някакъв миг при нас дойдоха и нейните приятелки които сякаш също искаха да ме прегърнат .Радваха ми се все едно съм някаква рок звезда. Не знам как но изведнъж се усетих че съм бос .Бяха ми изчезнали обувките като на магия !Притесних се че може да не съм си изрязъл ноктите добре и да са малко големи .Не смеех да си погледна босите крака за да не привличам внимания към тях .Надявах се ако съм с по дълги нокти да не забележат .Да ама не .поне една забеляза .Май блондинката дето ме нарече тъпак .Каза за ноктите ми: "Я, оръжия "(не звече да се присмива) .Казах: "Да, това са ми оръжия ."Не можеха обаче всички красавици да ме докоснат защото нямаше място .Сред фенките ми имаше един младеж с черна коса който също ми се радваше (бях неутрален към него .).Изведнъж тази група от десетина човека ме вдигна на ръце (ролята на младежа май беше главно да помага за носенето .затова като че ли беше там ).Стоях прав стъпил на краката си върху ръцете им .Понесоха ме отдалечавайки се от картините .Голям кеф .Почувствах се важен , сбъдната мечта. Когато наближихме срещуположни край на етажа в посока на прозорците те ме пуснаха на земята .Приказката свърши. Започнаха да опитвам да ми свалят панталоните за да ме унижат .Бяха се подиграли с мен. Много здраво си държах панталоните и не успяха да ги смъкнат при което се разпръснаха .А тази блондинка дето първа взе да се занимава с мен ми каза: "Като ще гледаш поне да си беше платил за билет !"Билет май трябваше да си купя от залата на първия етаж ( "дискотеката ") чиято врата не отворих. Не помня как се оказах навън в града .Слънчево време . Прекосявам моста и имам усещането че някой върви след мене и не ми мисли доброто. Обръщам се назад и гледам задава се полицай .Нищо не казва но видимо бърза в посокат в която вървя и аз. Уплашвам се че ме търси за неплатения билет .Обръщам се с лице към него и политам като се отдалечавам още по - бързо .В този момент той ме поглежда (сякаш сега ме забелязва) и още повече забързва крачка .Дава ми знаци да спра ,да се приземя , но аз нямам намерение да бъда арестуван за неплатения билет. Отговарям му с псувни и продължавам да се отдалечавам .


 9. Когато прочетох последния ти коментар и си припомних преди това написаното от теб стигнах до извода, че приятелката ти има душа на мъж. На всеки партньор казва едно и също и т.н.

   


 10. Ако ще се ползва "Бяло братство" като основа, производното в женски род трябва да е "бялобратки" (или "белобратки").

  Може също така "сърцеследци". Хора следващи сърдцето си.
   

  Цитат


  Само който има сърце, той живее. Само който е очистил калта, която покрива сърцето, може да види златото, най-ценното, що го създава. Дайте място на сърцето да се прояви, защото то създава истинските блага на живота, защото то създава истинската култура на човечност и братство.


   

   

  От Учителя, предава Е.

   


 11. Имам предложения: беловисти, белобратци, белосестри, светловисти, светлобратци, светлосестри, бябрависти (от Бяло братство).

  Последователи на учението на Бялото братство дадено чрез Учителя Петър Дънов: съкратено Пуббдчупд.

  Бябрависти (съответно бябравист и бябравистка) ми звучи най - удачно.


 12. След като названието "дъновисти" е омразно на Учителя и последователите му има ли друг начин по който да бъдат наричани тези последователи, които начин да е по - кратък ? Или всеки път трябва да се казва: "последователите на учението дадено чрез учителя Беинса Дуно". Колко лесно, просто и логично е дъновисти . Единствената смислена причина да не се ползва е това че проповедникът на учението го е отхвърлял .Ако ставаше дума само за това че последователите не го харесват това не ми се струва сериозен аргумент да не бъдат наричани дъновисти. Христос-християнин, Буда-будист, мохамед - мохамеданин, Тангра - тангрист .Обаче Дънов - дъновист, йок, не мож. Хуубаво. :) Кат не може  - не може. Кот такоа. :) Ще ми е трудно да свикна с дългото название но ще се постарая да не ползвам думата с "дъ".


 13. Има ли в учението предадено от Учителя Петър Дънов на българите ясни правила относно сексуалните взаимоотношения? Дали, как, с кого, кога? Може ли едно сериозно духовно учение да бъде пълно без сексуален кодекс??

  Администраторска бележка: темата е временно затворена


 14. Много странно. Харесвам слаби жени или такива с нормално телосложение. Не харесвам особено пълните. Да не говорим пък за тез дето са много дебели (нямам сексуални фантазии с такива и не ме привличат). Обаче днеска сънувах че имам сексуален контакт с една много дебела жена. Може да е била най малко 150 кила. Болестно дебела.


 15. Има сънища, които бяха по - елементарни и може да са свързани с горния.

  Наскоро два пъти сънувах, че отказвам да участвам в театрална постановка. В единия случай ме караше да играя някаква жена (преди това се перчех на някакви надути мадами с доброто ми летене над тях). Даже се скрих у дома и се преструвах, че ме няма, когато дойде да ме търси.

  В другия случай бях сред публиката, но не щях да изляза на сцената макар да бях репетирал (в първия подобен сън нямах спомен да съм тренира). Не бях репетирал пред публика и отказах да играя. Един много едър дебелак ме подгони и зорлем се качих на сцената. Дадох му отпор, но не успявах особено да му повлияя макар да удрях с все сила. Виждайки как към сцената се задават други едри мъже, които също бяха срещу мен побягнах.

  Имах и сън, в който съм отседнал в хотел намиращ се на хълм. Излязох от хотела и летях надолу към града над донякъде мътна вода. Градът беше наводнен. После пак с летене се върнах на сухия хълм, където беше сградата. Бях се превърнал в жена и мислех да се регистрирам отново в хотела, но вече с женска самоличност. Обаче в джоба беше мъжката ми лична карта...


 16. Здравейте на всички. С интерес чета дискусиите .Жалко че се пише толкова малко.

  Ето го моя сън. Сънувах че минавам покрай гробище и от там излиза около 20-годишна хубава жена (облечена в черна рокля беше). Жената е мъртва, в процес на разлагане. Зомби. Мъртва, но жива в същото време.Казвам и: "Имаш хубав тен." Не се изказах правилно, защото имах предвид че тя има много хубава бяла кожа. Кожата и си беше направо бледа, виждаха се мъртвешки петна!! Тя ми благодари и уж тръгна нанякъде другаде да ходи. Влязох аз в гробищния парк и се запътих към гробницата и. Вътре беше мрачно. От един ъгъл наблюдавах живата мъртва (по някакъв начин се беше телепортирала обратно в последния си дом). Пред нея се яви Сатана в образа на голям черен змей. Тя започна притеснено да повтаря "имам хубав тен, имам хубав тен". Притеснението и се дължеше на факта, че от ден на ден се приближаваше към момента, в който ще се разложи и че губеше относителната си мъртвешка хубост. Докато трескаво повтаряше, взе да се превръща в чудовище, от тялото на което се вият разни бели змии. Бяло змийско чудовище. Приближи се към черния змей Сатана, от когото просеше помощ. Той я погълна временно. След като излезе от него тя вече беше преобразена. Имаше магически сили. Той беше станал неин учител по магия. Тя беше станала част от така нареченото Черно братство. Въпреки това беше облечена в бяла рокля. Усети ми, че я наблюдавам. Втурна се към мен. Гробницата се превърна в църква, към чийто покрив водеше бял тунел. Втурнах се нагоре летейки през белия тесен тунел, а новоизлюпената злодейка  след мен. Не можа да ме хване. Бидейки вече навън, аз се раздвоих. Виждах себе си като друг човек, наблюдавах се отстрани. Този другият беше с образа на граф Дракула от "Дракула: Неразказан" . Аз-той беше целият в черно, но беше добър, беше част от Бялото братство. Бялата булка от Черното братство се втурна към него/мен (явно го искаше/ме искаше за съпруг). Белият чернодрешко побягна. По едно време се спря и насочи ръце към нея, насочвайки по този начин част от енергията си. Въпросното насочване забави нейните движения и му помогна в бягството.
  Една последователка на Дънов каза, че тези двамата са ученици на двете братства.

  Поздрави.

×