Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Inatari

Участници
  • Общо Съдържание

    2750
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    15

Inatari last won the day on Април 29 2015

Inatari had the most liked content!

8 Следващи

За Inatari

  • Рожден Ден 5.06.1981

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Интереси
    съвременно изкуство, мода, теория на изкуството, история на изкуството, социология и архитектура

Последни Посещения

42859 посещения на профила
  1. http://boristodorov56.blog.bg/izkustvo/2011/08/09/christo-koito-otkaza-da-e-bylgarin.798662
  2. Каня всички на уникалната изложба на Христо Явашев в Софийска градска художествена галерия на 13 септември, единствена по рода си и за първи път в България!!!! Грандиозна изложба на Христо Явашев-Кристо и Жан-Клод ще бъде открита в Софийската градска художествена галерия на 13 септември. Това е първото по рода си представяне на най-известния български художник у нас и ще обхване цялостното му творчество в над 150 произведения. Кристо вече е дал съгласието си за гостуването на експозицията, като според организаторите ще участва с пространственото решение за подреждането й в залите на СГХГ. Изложбата ще включва оригинални платна, графики, обекти и инсталации, собственост на художника. Творбите ще пристигнат директно от Базел, където той съхранява своите работи в огромен склад. Една от причините досега да не е имало такова мащабно представяне са разходите по логистиката, поради което като жест към родината си Кристо участва и във финансовата реализация на събитието. В България има съвсем малко произведения на Кристо, предимно студентски рисунки от периода, преди да емигрира във Франция. Художникът е най-известен със създаването на временни форми на изкуство в открити пространства, поради което произведенията му не могат да бъдат съхранени във времето. В галериите те се представят пред публиката като документация - фотографии, книги и филми, както и чертежи, съпътствали тяхното развитие. Повод за мащабната изложба е 80-годишният юбилей на Христо Явашев-Кристо, който е роден на 13 юни 1935 г. в Габрово, на същата дата като покойната си съпруга - спътница в живота и в творчеството. изт. http://bnt.bg/part-of-show/hristo-yavashev-kristo-na-80
  3. Здравей, Донче, мерси за хубавите думи.:))) Но тази колекция на Виктор и Ролф е много популярна в момента, във фейсбук, в интернет, навсякъде. Концептуалисти и философи до мозъка на костите си, те отново повдигат въпроси като "До колко модата е изкуство ? и "Има ли връзка, паралели и практики между модата и съвременното изкуство? ". Теми, които вълнуват дизайнерите и модните анализатори още от времето, когато експонатите на Пиер Карден са обявени за елитарно изкуство и е призната тяхната музейна и художествена стойност. Много на място ти е примерът. Поздрави!!!
  4. Тази тема чака да бъде посетена, разгледана и осъзната най-сетне от точните хора! Надявам се това да се случи скоро, гледайте, поствайте и коментирайте, няма да ви ухапи някой! Хах!
  5. Пачъурк - текстилно пано размери:110/80 материали: вълна, памук, коприна Ина Трифонова

    © да

×
×
  • Добави...