Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Inatari

Участници
  • Общо Съдържание

    2750
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    15

Мнения добавени от Inatari

  1. Каня всички на уникалната изложба на Христо Явашев в Софийска градска художествена галерия на 13 септември, единствена по рода си и за първи път в България!!!!

    Грандиозна изложба на Христо Явашев-Кристо и Жан-Клод ще бъде открита в Софийската градска художествена галерия на 13 септември.

    Това е първото по рода си представяне на най-известния български художник у нас и ще обхване цялостното му творчество в над 150 произведения. Кристо вече е дал съгласието си за гостуването на експозицията, като според организаторите ще участва с пространственото решение за подреждането й в залите на СГХГ.

    Изложбата ще включва оригинални платна, графики, обекти и инсталации, собственост на художника.

    Творбите ще пристигнат директно от Базел, където той съхранява своите работи в огромен склад. Една от причините досега да не е имало такова мащабно представяне са разходите по логистиката, поради което като жест към родината си Кристо участва и във финансовата реализация на събитието.

    В България има съвсем малко произведения на Кристо, предимно студентски рисунки от периода, преди да емигрира във Франция. Художникът е най-известен със създаването на временни форми на изкуство в открити пространства, поради което произведенията му не могат да бъдат съхранени във времето. В галериите те се представят пред публиката като документация - фотографии, книги и филми, както и чертежи, съпътствали тяхното развитие.

    Повод за мащабната изложба е 80-годишният юбилей на Христо Явашев-Кристо, който е роден на 13 юни 1935 г. в Габрово, на същата дата като покойната си съпруга - спътница в живота и в творчеството.

    изт.

     

    http://bnt.bg/part-of-show/hristo-yavashev-kristo-na-80

    yavashev_raichstag.jpeg___________s.jpgchristo_installation_02.jpg

  2. Здравей, Донче, мерси за хубавите думи.:))) Но тази колекция на Виктор и Ролф е много популярна в момента, във фейсбук, в интернет, навсякъде. Концептуалисти и философи до мозъка на костите си, те отново повдигат въпроси като "До колко модата е изкуство ? и "Има ли връзка, паралели и практики между модата и съвременното изкуство? ". Теми, които вълнуват дизайнерите и модните анализатори още от времето, когато експонатите на Пиер Карден са обявени за елитарно изкуство и е призната тяхната музейна и художествена стойност. Много на място ти е примерът. Поздрави!!!

  3.  

    Щях да забравя за Джон Нюман, вече 2 години го слушам и никак не ми е омръзнал, хах. Много готин музикант, също с отношение към модата.

    И още едно негово парче, умишлено не пускам най-клишираните му популярни неща.

     

     

    Друг британски музикален идол на съвременната музика - Джеймс Артър.

  4. Според мен няма как да си посветил живота си на законите на любовта, (като  са съотнесени при всеки спрямо разбиранията му, религията, която изповядва) без да си вчувствал заобикалящия свят по един хармоничен начин и не си изпитал съчувствие, обич и общочовешка любов. Колкото и да се развива умът в посока просветление, интелект и дух, ако не вчувства света, умишлено използвам това езотерично понятие за прекарване на всичко, онова що ни заобикаля през сърцето и интуицията, според мен няма как да настъпи просветление, разширение на съзнанието, отваряне на сетивата за незримото. Само искреното и отворено сърце за болката на ближния, за проблемите на съвремието ни, за дефицитите в обществото ни може да преведе притежателя си до обетованата земя. 

    Като искам да добавя, че безкрайно се възхищавам на ерудираните умове и развитите личности, но въпреки това, ако човек е индиферентен към нещастието на другите си е на крачка от социопатията. Разбира се тук не става дума за прекалена сантименталност и сълзливост, просто човешка съпричастност и хуманност, осъзнатост и предриемчивост.

  5. Е, браво! Търново е супер, много ще се радвам да се видим драги съфорумци :))))))! Аз до 20 -  ти юни ще си свърша работата в София надявам се, малко се проточиха нещата, но няма как. После пак ме чака голям напън, но ще мога да отделя 2,3 дни за среща, няма начин време е. Ейййййййййййййййййй как съм се затъжила, хах. Илияна, нямам търпение да видя творчеството ти! Радвам се за теб, че работиш. Поздрави на всички!

×
×
  • Добави...