Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тезей

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Тезей's Achievements

  1. В хорарната астрология действащите аспекти са само апликиращите и тези от сепариращите които са с орбис до 1 градус. Когато имаме апликиращ аспект, а планетата в по-голям градус е ретроградна се получава т.н. от някои автори взаимна апликация, т. е. това е действащ аспект, както е в примера даден от Змайли. Пропуснах да отбележа, при апликация няма значение орбисата, планетата е в аспект докато напусне знака. Например ако Меркурий е е 5 градуса в Лъв, а Плутон е в 27 градуса Стрелец, аспекта между двете планети е действащ, а ако Плутон е ретрограден, това ще подсили още повече взаимодействието между тях. Трябва да се следи по ефемеридите дали по-бързата планета няма да стане ретоградна и да не може да достигне точния аспект преди по-бавната да напусне знака.
  2. Аз също се познавам с един човек с който имаме съвпад по локус фортуна с орбис около 40-50 минути. Наистина имаме сходни интереси, но има въпроси по които сме на твърде различни мнения. Явно само този съвпад не може да даде значими взаимоотношения, основно трябва да се разгледат и другите взаимодействия между двете карти. О сетих се, имам и още един познат с който имаме точен съвпад с тази точка с орбис до няколко минути. Бяхме много добри приятели в продължения на 3 години, но това се подкрепя и от други много силни съвпади между планетите от двата хороскопа. Но имахме и сериозни противоречия, което се показваше от опозиционните синастрични аспекти. Предполагам, че съвпада по локус фортуна дава някакво сходство между двама души, а какво точно ще бъде ще покаже знака и домовете в двата хороскопа.
  3. Южния възел показва с каква опитност идваме на този свят. От написаното от ИНТИ излиза, че Меркурий, който е в съвпад с Южния възел е в съвпад с Венера, Слънце и Нептун и то в 7 дом. Това говори за способност която е символозирана от този стелиум. Трябва да се вземе под внимание положението по знак и дом на Сатурн и Юпитер, Марс, Луна(изобщо на цялата карта) за да може да се направи извод.
  4. Габриела в тази електронна библиотека www.suastroclub.narod.ru може да намерите материали по прогностична астрология (вторични дирекции или т.н. прогресии, дирекции, Слънчево възвръщане) от авторите М.Б.Левин, Израител, Волгин, Хадес, Бернадет Брейди, както и много други книги и статии по астрология. Желая ви успех!
  5. Да наистина помощ е все пак да те насочат към някакъв курс по астрология, когато си добре подплатен със финикийски знаци. Ама как сега да се запишем, телефоните са изтрити? Точно в духа на приятелството и взаимопомощ е да се дадат авторите и заглавията на книгите, или препратки към интернет страници, които ще ни дадат знания по интересуващата ни тема. Както и да се отговори на конкретно зададения въпрос, което предполагам е по сили те на един астролог с 10 годишна практика. Въпросът е има ли желание за това, или единствено цели да си направи реклама. Добре е да бъдете малко по-обективна. Аз за разлика от Вас смятам че имате право на отговор. Усмивки и приятен ден!
  6. Съгласявам се с това,което е написано от Астро. Искам само да допълня, че едно събитие може да се прогнозира толкова по точно, колкото повече различни прогностични техники го показват. Към изброените мотоди за прогностика ще добавя още: -Точка Гама -Дирекция градус/ година -Слънчеви и Лунни възвръщания -Профекции
  7. Знам много добре, че ученика не трябва да се гневи и въпреки това отговора на Калоян Петров, който от 10 години преподава астрология ме изпълни с гняв и ярост. Габриела никъде не е писала, че държи препоръчаната литература непременно да е на български език. Не подценявайте пишещите във форума, случва се и други освен К.П. да знаят чужд език и моля цитирайте литературата която може да помогне на Габриела. И защо един астролог, който от 10 години преподава астрология се влияе от авторитетни астроцентрове, няма ли собствено мнение? Или единствената му цел е да направи реклама и да лепне няколко телефона? Мила Габриела, аз ви препоръчвам на български език освен Бернадет Брейди и книгата на Иван Станчев. На руски език: лекциите на руските астролози Михаил Левин, Павел Глоба. На английски: Мари Шеа. За съжаление в момента не мога да дам препратка към съответните сайтове, но предполагам че ще се справите с търсачката.
×
×
  • Добави...