Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Габи Петрова 1993

Участници
  • Общо Съдържание

    65
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Репутация Активност

  1. Like
    Габи Петрова 1993 reacted to svetlan4ica in Измъчват ме натрапливи мисли   
    Вчера ми поставиха диагноза "Обсесивно-компулсивно разстройство", от доста години имам натрапливи мисли, но едва снощи ги разкрих на лекар, за което аз съм виновна, че съм изчакала толкова. Но те не са толкова натрапливи действия, колкото натрапливи фрази и асоциации, които идват като импулси в съзнанието ми почти непрекъснато и ме "стрелкат" и блокират. Ако тук влизат специалисти, които да помагат с отговори, моля пишете ми име ли лек точно срещу тези фрази, импулси, асоциации, които са лоши, обидни, неверни и абсурдни, но ме измъчват.

    Извинете ако съм сбъркала с пускането на темата тук, но едва днес се регистрирах във форума.
  2. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to АлександърТ.А. in ОКР или нещо друго   
    здравей  Габи . Ето един начин .
    Тук даваш оценка , класифицираш и започва ,,залитането " .Опитвай се да не даваш никакви оценки . Всичко си е такова , каквото е , само е различно .
    Ти определяш ! Като кажеш , проблем , става проблем .Ако кажеш , това си е такова , Нещата си текат нормално ...За мен бе много трудно да мога да си представям звукови и най вече визуални картини .Особенно да визуализирам ми трябваха над 20 г да разбера как става . Така че , завиждам ти .... Защо да е опасно ? Музикант не е този който не може да чува мислено мелодиите . ..Добър адвокат може да постави един мислен опонент и разговарайки да проведе опитно заседание . Във всяка творческа професия е задължително да можеш да визуализираш , напр.чертежи и да провеждаш , пак мислено , диспути . И колкото са по реални , си повече подготвен .                                                                                                                                      Прочети пак , какво ти е писал (декември 31)  д-р Първанов ....Та , мисълта си е мисъл . Тя е неутрална , от теб зависи да и дадеш ли вяра или не . Когато мисъл предизвиква силна емоция ,тревожност , страх , я оставяш на страни . Емоциите и трезвото мислене не вървят заедно . Но за това ти е нужна воля . Ще рече да се научиш , когато решиш нещо , да го изпълняваш . Порови из портала има теми за волята --да се ориентираш .   
    например :      
     
  3. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Нямаш никакво психично отклонение.Всеки има натрапливи мисли.
    Това което правиш неправилно е - ,, Това което правя е когато имам мисъл първо да я “проверя” питам се дали това е реално или измислица моя, разбира се първосигнално и съвсем разумно си отговарям, че е нереално, после обаче вместо импулса да стихне и да се успокоя в мен остава съмнението което почва да дълбае.,,
    Такава проверка не се прави. ОКР-то не позволява тя да се направи.Винаги ще те излъже,че мисълта е истина.Никога не се прави анализ на натрапливата мисъл.
    Приемаш, че всяка мисъл която води до дискомфорт в теб и се повтаря няколко пъти е натраплива - тоест лъжа и си го повтаряш всеки път когато ОКР-то ти я даде.
     
  4. Like
    Габи Петрова 1993 got a reaction from АлександърТ.А. in ОКР или нещо друго   
    Не, че е нарочно, едва ли някой иска да му е гадно, просто се наблюдавам за всяка крачка която правя и това неминуемо ме изтощава и кара да се вглеждам в неща, за които на човек не биха направили впечатление, като човек е нормално и да греша понякога или да забравям и тн само, че когато се държа под око т.к няма как да не ми правят впечатление. Което пък ме завърта в другата крайност, а именно, че ми се случват, защото не съм нормална. Но се замислих какво ли значи нормален. Това е тема над която мисля от известно време и кой може да гарантира за себе си, че е “нормален” може би до някъде е въпрос на възприятие, тъй, като съм чела за доста хора, които са на високо умствено ниво които са смятани за луди от масата които не се доближават до летвата. Но да не навлизам в меката на медицината. Благодаря, че сподели за себе си, ще се опитам да ги парирам, до колко ще успея е друг въпрос....:) 
     
  5. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to АлександърТ.А. in ОКР или нещо друго   
    Интересно ми е ...Като че ли нарочно влизаш в страха и стоиш там .
    Това са фактите . Останалото са преживявания в следствие неправилни расъждения . Подобни факти  преживява всеки нормален човек . А когато го е страх , намира логиката на несъстоятелноста им . Ще ти разкажа за един мой страх започнат от два случая . Първия , На вилата жената изкрещя името ми . Изтичах само за да видя как една змия се скрива в камъните . То нищо особено . Както жената вървяла покрай къщата , една змия и изсъскала да я предупреди и се скрила в камъните . Но стреса си е стрес  . После сина , на около  4г. , както си играе , пред него в тревата се разшава змия . Бях на около 3 метра и я смачках . Нищо особено , на практика ...Но после започнах да чувам съскане по всяко време със съответната телесна реакция и изпотяване , Много неприятно да усещаш сърцето си в гърлото . Нямаше какво да правя освен да се науча да различавам естествените от фантазни шумове ....
    Да човек много неща може да научи при съответната мотивация . Но това са неща за човек който желае да прави нещо в живота си .
  6. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Имаш ОКР и темата с която те плаши в момента е за психично заболяване. Ще те плаши до момента в който  приемеш истината - в собственият си мозък имаш един лъжец.Това е ОКР-то. Да, стреса при теб бе толкова голям,че ако имаше ген отдавана да си полудяла.Е, не си луда и няма да полудееш.Това, което описваш се нарича илюзия и е нещо важното, което трябва да направиш е, да си забраниш да четеш за психични заболявания в нета. Просто се наслаждавай на живота, не си губи времето с лъжите на ОКР-то.
  7. Like
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Габи, лъжите които може да ти пусне ОКР-то са безброй.То може да те лъже, че не може да правиш каквото и да е, например да гълташ, да дишаш, да чуваш, да говориш, да ходиш и каквото и да е.Това е неговото естество - един лъжец в собственият ти мозък. Може да те лъже и че може да направиш каквото и да е, че може да полудееш, да спреш да имаш чувства, да започнеш да харесваш жени, а не мъже и така до безброй варианти.
    За съжаление, лъжите му изглеждат като истина и ти им вярваш/ както и всеки с ОКР/.
    Основното правило е, да не се правят никакви проверки в истинността на тези лъжливи мисли.Просто всеки път когато имаш мисъл която ти създава дискомфорт и се повява няколко пъти в съзнанието ти трябва да си казваш ,,Това е една натраплива мисъл, тя е продукт на моето ОКР и е лъжа.,, След това никакво разсъждение по нея и търсене на логика - нея няма такава. Разбира се, мисълта няма да изчезне и пак ще се връща, но всеки път това трябва да е поведението ти.
    Много мощно средство е съгласяването, за него се иска доста смелост, но то е по-ефективното. Например, ОКР то те лъже,че не може да четеш.Ти му отговаряш всеки път -,, да така е,, и повече нищо не правиш.
     
     
     
  8. Like
    Габи Петрова 1993 got a reaction from АлександърТ.А. in ОКР или нещо друго   
    Много Ви благодаря за отговора. Чета всеки ден във форума, но за съжаление само по моята тема. Опитвам се да намеря теми които да ме заинтригуват, но състоянието ми е погълнало цялото ми съществуване, вглъбена съм в него и нищо друго не ми се получава. Успокоихте ме, определено ми стана по-леко
  9. Like
    Габи Петрова 1993 got a reaction from Донка in ОКР или нещо друго   
    Много Ви благодаря за отговора. Чета всеки ден във форума, но за съжаление само по моята тема. Опитвам се да намеря теми които да ме заинтригуват, но състоянието ми е погълнало цялото ми съществуване, вглъбена съм в него и нищо друго не ми се получава. Успокоихте ме, определено ми стана по-леко
  10. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to Донка in ОКР или нещо друго   
    Здравей Габи  Като специалист, мога да те уверя, че никога няма да забравиш да четеш и пишеш. Специалист съм в грамотността, не в психотерапията. След ограмотяването, мозъкът безвъзвратно влиза в нов режим на работа, така че дори и да поискаш, няма как да "забравиш" грамотността си. Колкото до неправилното прочитане, няма човек, който да не го е правил, дори и аз - след 37 г. учителски стаж и проверки на правописа на 3 езика. 
    Като човек, който ти съчувства, бих ти предложила вместо да се фиксираш и пишеш за страданията си, да опиташ да прочетеш нещо от написаното в сайта ни - не само в тази секция на форума. Вдигни очи над тревогите си и ще видиш колко много интересни неща има в света и в нашия сайт и форум...  Не ти препоръчвам, защото твоята интуиция ще те заведе в мястото, където е твоето лекарство. просто си дай шанс да разгърнеш всички страници и раздели, не само своята тема... 
  11. Like
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    ,,Общо взето колко време ми остава? Това ми е въпроса. ,,
    Най-малко, сто тридесет и седем години.
  12. Like
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Tи че не си луда, не си.Но, хората около теб ще полудеят от теб.
     
    Нямам друг отговор.
     
  13. Like
    Габи Петрова 1993 got a reaction from VischkoShteSeOpravi in ОКР или нещо друго   
    И последно, прочетох коментар на д-р Първанов, под пост на момиче с подобни оплаквания, че не и пука и не обича децата си и тн. Пие някакви хапчета. И там доктора ѝ каза, че е възможно това подтискане на чувтствата да е от тях, както и от АД. Аз пия флуанксол х 2 на ден и 1 х Золофт, дали и при мен този ефект не е от хапчетата, тъй като и аз не реагирам сега на протестите например, или на нещо тъжно, сякаш съм празна, може би от там имам усещането, че съм психопат. Извинявам се на модераторите, че им създавам работа постоянно с моите коментари нуждаещи се от одобрение. И благодаря на специалистите за включването в темата! 
  14. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Mило момиче, за съжаление не виждам смисъл, повече да отговарям едно и също. Имаш ОКР и лечението му може да бъде проведено по три начина - с медикаменти, с психотерапия и комбинирано.
    Кой от начините ще избереш и кой ще го провежда си е твой избор. 
    Това е.
  15. Thanks
    Габи Петрова 1993 reacted to д-р Тодор Първанов in ОКР или нещо друго   
    Габи, всичко което описваш, са само натрапливи мисли / ОКР с тема психични болести/. Каквото и да ти пишем, ОКР-то е обсебило мозъка ти и въпросите ще са безброй. Една терапия, отнема година или малко повече, това са 30- 40 часа.Ти искаш да решиш проблема си пишейки във форума.Да, това е възможно, но за  300 - 400 години. Не вярвам някой от нас да е жив толкова време.
    Започни психотерапия.
×
×
  • Добави...