Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Веселина97

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Веселина97 reacted to Диляна Колева in Периодично гадене   
    Привет, до тук има три прекрасни мнения, които дават различни страни на проблема. Едното лична опитност и справяне, другото ти дава отговор за физиологичния процес, а третото аналитичната част от проблема.
    Справянето се състои в осъзнаването на трите мнения и промяната на фокуса.
    Кога ни се гади? Когато тялото ни не приема нещо, което сме му дали и иска да се освободи. Това е защитен механизъм за самосъхранение. Пречиства ни и ни прави по- леки.
    Отговори си на въпроса: Какво има в мислите ти и в съзнанието ти, което ума приема за опасно и вредно за теб и през рефлукса за гадене ти подсказва, че е време да го изхвърлиш от себе си. Това ще освободи напрежението и ще се почувстваш лека и спокойна.
     
  2. Like
    Веселина97 got a reaction from Донка in Периодично гадене   
    Благодаря ви! Как да прекъсна този порочен кръг?  Случва ми се непрекъснато дори когато няма видима причина 
  3. Thanks
    Веселина97 reacted to Донка in Периодично гадене   
    Здравей и добре дошла при нас! Сигурна съм, че ще се справиш и ще научиш уроците на всичко, което ти се е случило и ти се случва. 
    Имала съм подобни усещания като млада, по-скоро като тийнейджър. Отвратително беше. Нямам спомен някакво конкретно събитие да го е предизвикало, но тогава лекарите казаха на родителите ми диагнозата нервен стомах. Препоръчаха ми да не ям тежки храни, но и също да не се претоварвам психически (т.е. да се разстройвам - бях много стеснителна и се обиждах, съответно страдах, че не ме харесват и нямам приятелки - имах си, но явно не са ми стигали  ) Когато пораснах и прочетох симптомите на нервния стомах, установих, че лекарите са били прави. Като по-голяма освен гадене ми се появяваше и световъртеж, и стягане в областта на сърцето - пак си знаех, че е от тревоги, но съм се плашила да не би да е инфаркт  Всъщност се оказа сърдечна невроза, от която страдаше и майка ми. Много помага една комбинация - мента глог валериан - таблетки или капки. Но това е само временно. И когато се докарах до астма и инхалатор и отчаяние, че съм провалила своя живот и на моите деца и родители.......
    Сега нямам астма, нямам нервен стомах и сърдечна невроза, животът е песен  Не пия никакви хапчета, което е странно за моите 61 години. Щастлив човек съм.
    Обаче
    - тогава започнах да чета Сергей Лазарев за кармата и заедно с това - Учителя (Извора на доброто).  Помогнаха ми и Дон Мигел Руис, особено четирите споразумения, Дийпак Чопра и други подобни
    - размишлявах много над Господнята молитва и особено Добрата молитва и се опитвах да я внедря в живота и психиката си
    - малко по-късно започнах да играя упражненията от Учителя и Паневритмия
    Това е моят скромен опит. 
     
×
×
  • Добави...