Jump to content
Порталът към съзнателен живот

gogo1111

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

gogo1111's Achievements

  1. Венциславе, след като си колкова голям любител на карма, дхарма и какво ли не още от този род, би ли ми обяснил каква е разликата между източния и европейския тип човек? Защото разликата е колкото от Земята до Луната. И тогава ще разбереш кое е по-ценното за нас европейците – да изучим Китайския Гносиус или Християнския Гносиус. Тогава ще разбереш защо източните обяснения за кармата са грешни и защо нас европейския тип хорпа не ни интересуват много въпросите относно Драхма и т.н. Уверен съм ще стане ясно и защо медитацията предлагана от йоги и други не е от полза за европееца. Защото източните народи имат лявовъртящо се торзионно поле на своята човешка конструкция , а европееца дясно въртящо се поле и още две допълнителни чакри освен познатите на всички 7-м чакри. Защото източните народи ползват енергийния поток от Земята към Вселената, а ние европейците от Вселената към Земята. Що се отнася до кармата и тук въпроса не е правилно обяснен от източните религии и духовни школи. Кармата е чувство за вина, втълпено или наложено ни от страничен за нас човек. Аз бих посъветвал всички, които имат познати, които им втълпяват колко грешно, колко лошо са постъпили или извършили нещо, да ги отдалечат далеч от себе си. Разбира се да ти обяснат, че не си постъпил правилно е едно, а съвсем различно е да ти втълпят колко грешен си станал със своята постъпка. Защото точно тези техни познати или родители втълпявайки им чувство за вина ги заразяват с карма. А, кармата е заразителна болест. Тази зараза – кармата, се придава и на други. Но да спрем до тук. Може би ти и Виктор ще дадете повече обяснения по този въпрос. Венциславе, обади ми се на имейла, ще мога да ти изпратя някои материали за кармата. Накрая искам да ти кажа, че нямам нищо лично.
  2. БЛАГОСТ, форума е създаден въз основа на една много важна тема. Не считам, че тук е мястото човек да си играе с думи, само за да стане интересен на останалите. Аз отново искам да споделя – хората не се харесват по-между си заради някаква си вербална комуникация, колкото и интересна да е тя. Те се опознават чрез това, което си казват техните съзнания. А съзнанието човешко не комуникира вербално, а чрез усещания. И тук няма място за игра на думи. Колкото до Царството Божие и Неговата Правда, търси го в себе си. То е там, а не на друго място. БЛАГОСТ, ти изброяваш Любов + Светлина + Мир + Радост. За Любовта си прав. Но забравяш нещо, което е по-важно от останалото – хармонията. Защото живеем в дуалистичен и смъртен свят и ако, да предположим, той е пълен само със Светлина + Мир + Радост, но липсва хармония в него, то той ще се разпадне. Защото, например, ако съществува само добро, какво ще стане с дуализма в нашия материален, триизмерен свят? Ще трябва, доброто да започне да се преобразува в зло, за да има баланс, т.е. хармония. Ето защо се казва – обичай и злото! Такъв е закона, братко. И не се сърди! А сега и аз искам да ти кажа една притча: Минавал Буда край река Йордан и видял един медитиращ йога, спрял се и го попитал: „Какво правиш?” – Медитирам, за да се науча да минавам по повърхността на реката. – „От колко време медитираш?” – От 40 години. - „Добре, но аз за 20 рупии ще накарам всеки лодкар да ме прекара до другия бряг.”
  3. ДОНКЕ, а ако детето е дошло на земята не да учи английски, а да довърши някакъв недонаучен урок от по-преден живот? Ти сигурна ли си за какво става тогава въпрос? Никой не казва, че не можеш да дадеш съвет на детето, но зависи как го правиш. Добре е, например, че учи английски в езиковата и след това учи английска филология, защото ти си помогнала. Ти си удовлетворена и толкова! Но само ти! А детето, например е отново на Земята, за да стане химик. И ето, че се допуска честата грешка, която правят родителите, които на всяка цена искат детето им да стане адвокат, например, защото там били парите и благосъстоянието, а детето, по негова програма, трябва да се занимава с археология, защото като такъв трябва да научи някакъв недонаучен от по-преди урок? Как тогава с твоето въздействие, преди да си разбрала за какво точно става въпрос определи, че трябва да му въздействаш, да пише есета и се подготвя за ТОЙФЕЛ? Защото владееш технологии за това? И пак ти предлагам – обади ми се. Чувствам, че има неща, които трябва да изясниш за себе си, като например работата със собственото си съзнание. Защото логиката е лош съветник и е инструмент на егото човешко. По-добре е да се научиш да възприемаш света не логически, а чрез своите усещания, защото усещанията са най-важния инструмента на съзнанието. И съвета към това дете, което даваш за пример, трябва да дадеш не въз основа на логиката си, а чрез интуитивните си усещанията за детето и неговото бъдеще. Ако не включиш интуицията си, сигурен съм ще включиш логиката си. Но за нея мисля се разбрахме. Извинявай, нямам нищо лично.
  4. ДОНКЕ, от психо-лингвистично и невро-лингвистично препрограмиране разликата е от тук до Луната, ако мога така да се изразя. Дори методите, които се използват за това са различни, защото влиянието е върху разлини части от човешките тяло. А, човешките тела са много - предполагам знаеш това. Колкото до комуникацията между хората, трябва да знаеш, че тя предимно се осъществява на съзнателно ниво. А съзнанията не комуникират помежду си вербално. Но това е друга тема. Всъщност и двете теми са много обширни и за разбирането им са необходими много и задълбочени знания. Ето защо считам, че в няколко реда и в един форум да се обясни всичко не е възможно. Ако желаеш обади ми се на viv11@abv.bg , бихме могли да поговорим. Надявам се, че ще намеря време за това. Искам да те предупредя, че ако използваш съзнателно или несъзнателно методи от рода на невро-лингвистично въздействие, дори това да ти помага в професията, ти нарушаваш един от най-важните закони на нашата Вселена - ЗАКОНА ЗА НЕНАМЕСАТА. Тук много лошо удрят през пръстите. Така, че внимавай! Но, и това е друга и обширна тема. Желая ти успехи!
  5. PENCIL, преди да цитираш "Терапия на истинската карма", вземи, че се запознай със системата ДЕИР и когато я удобриш, тогава препоръчвай книгата. Но преди да удобриш ДЕИР вземи, че си похарчи парите, за да изкараш всичките степени до 5-3. Изчакай след това една година и виж какви ще са последствията за теб лично и едва след това давай мнение за "Терапия на истинската карма". Дори само да прочетеш книжките на Веришчагин, пак внимавай! Да не се окажеш в състоянието на много от читателите на "Диагностика на кармата" на Лазарев. Защото това братко се казва - "психо-лингвистично препрограмиране на ДНК на човека". Е, ако си решил да не ме послушаш - това си е твоя работа. Успехи!
×
×
  • Добави...