Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Saper

Участници
 • Общо Съдържание

  50
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Иво, много ти благодаря за точния и изчерпателен отговор.
 2. Saper

  Самозаблудата

  Съгласен съм.
 3. Saper

  Общуването

  Общуването също е част от човешкото богатство.
 4. Saper

  Самозаблудата

  Въпрос на гледна точка е, дали всички сме създадени красиви и добри. И кога самозаблудата се слива с истината или най-малкото понятията се размиват, било то взаимно или обратно. Хора различни - мнения различни.
 5. ЧУДЕСНО СТИХОТВОРЕНИЕ!
 6. Saper

  Самозаблудата

  Да, обаче всичко е строго конкретно, в един случай може да не е за добро, а в друг да е. Например, както написа Валентин Петров, че не са казали на роднината му, че ще умре от рак и произтичащите последици след това. Тук самозаблудата е била за лошо. Друг пример, някой е грозен, но въпреки това, се самозаблуждава, че е красив. Следователно това вдига самочувствието му. Не е ли това един вид благородна самозаблуда.
 7. Всички, сме слушали за вредата от свинското месо, също така всеки знае, че именно в него, се съдържат аминокиселините, нужни на човешкия организъм. Въпросът ми е: колко месо трябва да се яде и колко често? А, ако завинаги, се откажем от него или го хапваме в годината един, два пъти?
 8. Saper

  Духът на музиката

  Много хубави определения и разграничения, за видовете музика си дала Благост!
 9. Saper

  Що е Богатство?

  Здравето, щастието, вярата, любовта и всички други неща, които ни носят радост и спокойствие са неоценимото богатство във живота ни. Самият ни живот е огромно богатство.
 10. Saper

  Бездушието

  Защо според вас, все повече ставаме свидетели на бездушно поведение, от страна на някой хора? Къде се корени основата и причините за бездушие?
 11. Saper

  Самозаблудата

  Хубав въпрос! Според мен, самозаблудата е едно вредно явление, тъй като не може да се преиначи действителността, а с това и живота ни. Но, зависи с каква цел, се самозаблуждава човек, дали е за добро или не. Въпреки, че чрез самозаблудата, лъжем самите себе си. Може би има и благородни самозаблуди, така както има благородни лъжи.
 12. Разбирам, тези три неща - Любов, Мъдрост, Истина, като съвършенството. Понякога ги виждам около мен, но също така виждам и противоположностите им. Мисля, че всеки човек, се опитва да ги прилага в живота си, или поне се опитва.
 13. Saper

  За парите

  За добро или за зло, парите съществуват. Зависи обаче, за какво се използват. Но, не е вината в самите пари, а в ръцете, в които са попаднали. Със тях, могат да се направят, както много добрини, така и много злини. Парите, трябва да се използват разумно!
 14. Естествено, че против. Генно модифицираните храни, предизвикват различни мутации и болести.
×