Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Saper

Участници
  • Общо Съдържание

    50
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Saper

  1. Иво, много ти благодаря за точния и изчерпателен отговор.
  2. Общуването също е част от човешкото богатство.
  3. Въпрос на гледна точка е, дали всички сме създадени красиви и добри. И кога самозаблудата се слива с истината или най-малкото понятията се размиват, било то взаимно или обратно. Хора различни - мнения различни.
  4. Да, обаче всичко е строго конкретно, в един случай може да не е за добро, а в друг да е. Например, както написа Валентин Петров, че не са казали на роднината му, че ще умре от рак и произтичащите последици след това. Тук самозаблудата е била за лошо. Друг пример, някой е грозен, но въпреки това, се самозаблуждава, че е красив. Следователно това вдига самочувствието му. Не е ли това един вид благородна самозаблуда.
  5. Всички, сме слушали за вредата от свинското месо, също така всеки знае, че именно в него, се съдържат аминокиселините, нужни на човешкия организъм. Въпросът ми е: колко месо трябва да се яде и колко често? А, ако завинаги, се откажем от него или го хапваме в годината един, два пъти?
  6. Много хубави определения и разграничения, за видовете музика си дала Благост!
  7. Здравето, щастието, вярата, любовта и всички други неща, които ни носят радост и спокойствие са неоценимото богатство във живота ни. Самият ни живот е огромно богатство.
  8. Защо според вас, все повече ставаме свидетели на бездушно поведение, от страна на някой хора? Къде се корени основата и причините за бездушие?
  9. Хубав въпрос! Според мен, самозаблудата е едно вредно явление, тъй като не може да се преиначи действителността, а с това и живота ни. Но, зависи с каква цел, се самозаблуждава човек, дали е за добро или не. Въпреки, че чрез самозаблудата, лъжем самите себе си. Може би има и благородни самозаблуди, така както има благородни лъжи.
  10. Разбирам, тези три неща - Любов, Мъдрост, Истина, като съвършенството. Понякога ги виждам около мен, но също така виждам и противоположностите им. Мисля, че всеки човек, се опитва да ги прилага в живота си, или поне се опитва.
  11. За добро или за зло, парите съществуват. Зависи обаче, за какво се използват. Но, не е вината в самите пари, а в ръцете, в които са попаднали. Със тях, могат да се направят, както много добрини, така и много злини. Парите, трябва да се използват разумно!
  12. Естествено, че против. Генно модифицираните храни, предизвикват различни мутации и болести.
  13. Винаги, можем да се докоснем до природата, стига да имаме нагласата и желанието затова. Дори за миг, да се съсредоточим върху ромона на потока, песента на птиците, морските вълни, буйните ветрове..., бихме могли, да станем част от тази природа. Естествено, че ние хората сме част от нея, но много често, сякаш нарочно или пък без да искаме, се откъсваме от нея. Защо ли? Дали, заради забързания живот или от немарливост, или по други знайни и незнайни причини? Природата е нещо неповторимо и невероятно, което трябва да пазим чисто и красиво, така както бихме пазили самите себе си, защото и ние сме неделима част от нея!
  14. Наистина, нямаш ли вяра, нищо не става. Затова всеки, трябва да вярва в нещо.
  15. Отговорността - това е задължението или задълженията ти, към нещо или някой. Няма човек без задължения, следователно няма човек без отговорности. Отговорност има винаги, има обаче и хора, които нямат отговорности или пък, просто не искат да имат такива.
  16. А, вредна ли е горещата вода за бъбреците /ако са болни/ или не?
  17. Разбира се, че е мой сън, а не фантазия. Всеки сън е различен и невероятен, така, че няма какво да те учудва. Сънищата, могат да бъдат най-причудливи и интересни.
  18. Разбира се, не мога без хубава музика. Музиката наистина е вълшебство.
  19. Добро е всичко, което ни прави здрави, щастливи и спокойни. С една дума, доброто е щастието ни. Доброто е в нас, със нас, около нас, доброто може да е навсякъде, стига да можем го видим.
  20. Здраве, имаме тогава, когато всички органи и системи работят както трябва. А дали ще постигнем това, зависи от нас.
×
×
  • Добави...