Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Saper

Участници
 • Общо Съдържание

  50
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Saper

 1. Saper

  Душата

  Какво е за вас човешката душата? Как ще я обрисувате с няколко думи?
 2. Какво според вас представляват духовете? Вярвате ли в съществуването им или не? Като част от заобикалящия ни свят, те могат ли по някакъв начин, да се нарекат "живи същества"? Могат ли да бъдат викани? Чел съм, че макар да викаш духа на твой близък човек, това е лошо, тъй като идва от други измерения и може да напакости или да се всели в тялото на някой жив човек.
 3. Как си обяснявате ясновидството, какво е то според вас? Болестно състояние, приемане на информацията като спомен или друго? Как мислите, дар от Бога ли е или всеки сам, развива способностите си? Как да разберем имаме ли ясновидски способности?
 4. Какво ви е мнението за телепатията? Чувал съм, че за някои това е измислица на съзнанието или болест. Точно какво представлява телепатията и може ли да се обвържем телепатично с някой човек?
 5. Всички, сме слушали за вредата от свинското месо, също така всеки знае, че именно в него, се съдържат аминокиселините, нужни на човешкия организъм. Въпросът ми е: колко месо трябва да се яде и колко често? А, ако завинаги, се откажем от него или го хапваме в годината един, два пъти?
 6. Saper

  Провидението

  Какво мислите за провидението, какво е то според вас?
 7. Saper

  Бездушието

  Защо според вас, все повече ставаме свидетели на бездушно поведение, от страна на някой хора? Къде се корени основата и причините за бездушие?
 8. Иво, много ти благодаря за точния и изчерпателен отговор.
 9. Saper

  Самозаблудата

  Съгласен съм.
 10. Saper

  Общуването

  Общуването също е част от човешкото богатство.
 11. Saper

  Самозаблудата

  Въпрос на гледна точка е, дали всички сме създадени красиви и добри. И кога самозаблудата се слива с истината или най-малкото понятията се размиват, било то взаимно или обратно. Хора различни - мнения различни.
 12. ЧУДЕСНО СТИХОТВОРЕНИЕ!
 13. Saper

  Самозаблудата

  Да, обаче всичко е строго конкретно, в един случай може да не е за добро, а в друг да е. Например, както написа Валентин Петров, че не са казали на роднината му, че ще умре от рак и произтичащите последици след това. Тук самозаблудата е била за лошо. Друг пример, някой е грозен, но въпреки това, се самозаблуждава, че е красив. Следователно това вдига самочувствието му. Не е ли това един вид благородна самозаблуда.
 14. Saper

  Духът на музиката

  Много хубави определения и разграничения, за видовете музика си дала Благост!
 15. Saper

  Що е Богатство?

  Здравето, щастието, вярата, любовта и всички други неща, които ни носят радост и спокойствие са неоценимото богатство във живота ни. Самият ни живот е огромно богатство.
 16. Saper

  Самозаблудата

  Хубав въпрос! Според мен, самозаблудата е едно вредно явление, тъй като не може да се преиначи действителността, а с това и живота ни. Но, зависи с каква цел, се самозаблуждава човек, дали е за добро или не. Въпреки, че чрез самозаблудата, лъжем самите себе си. Може би има и благородни самозаблуди, така както има благородни лъжи.
 17. Разбирам, тези три неща - Любов, Мъдрост, Истина, като съвършенството. Понякога ги виждам около мен, но също така виждам и противоположностите им. Мисля, че всеки човек, се опитва да ги прилага в живота си, или поне се опитва.
 18. Saper

  За парите

  За добро или за зло, парите съществуват. Зависи обаче, за какво се използват. Но, не е вината в самите пари, а в ръцете, в които са попаднали. Със тях, могат да се направят, както много добрини, така и много злини. Парите, трябва да се използват разумно!
 19. Естествено, че против. Генно модифицираните храни, предизвикват различни мутации и болести.
 20. Saper

  Природата и ние

  Винаги, можем да се докоснем до природата, стига да имаме нагласата и желанието затова. Дори за миг, да се съсредоточим върху ромона на потока, песента на птиците, морските вълни, буйните ветрове..., бихме могли, да станем част от тази природа. Естествено, че ние хората сме част от нея, но много често, сякаш нарочно или пък без да искаме, се откъсваме от нея. Защо ли? Дали, заради забързания живот или от немарливост, или по други знайни и незнайни причини? Природата е нещо неповторимо и невероятно, което трябва да пазим чисто и красиво, така както бихме пазили самите себе си, защото и ние сме неделима част от нея!
 21. Saper

  За вярата

  Наистина, нямаш ли вяра, нищо не става. Затова всеки, трябва да вярва в нещо.
 22. Saper

  Отговорност

  Отговорността - това е задължението или задълженията ти, към нещо или някой. Няма човек без задължения, следователно няма човек без отговорности. Отговорност има винаги, има обаче и хора, които нямат отговорности или пък, просто не искат да имат такива.
×