Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Оринави

Участници
  • Общо Съдържание

    252
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    284555707

Последни Посещения

4256 посещения на профила

Оринави's Achievements

  1. Като абстракция добре казано. Но има една малка несъществена подробност. На "гладния" не му е необходимо да му се казва...- Ето виж като вземеш "хляб" да ядеш и ще се наядеш и ще се заситиш. "Гладния" му трябва да "яде " без дърдорене. Пък като се "наяде" остови го да мисли ако може. Ако не може - здраве да е. Но абстрактно погледнато си права. Но не е абстракция наблюдателният да "брои пилците" от време на време сред океана от дърдорене. Току виж някое пиленце може да е поизчезнало внезапно. Може и късметът му да го е предал като Юда.
  2. А бе, права си Благост,ама жезълът и короната са само едни . Пък никой не иска да мие пода на Храма. И друга работа има в Храма , но всеки гледа жезъла и короната да докопа . и все си мисли, че са в другия до него ... Ей те това токовата..там е проблема според мене. Щото първосвещенника в Стария завет е един. А пък знаеш ли начин как цял народ да седне в един трон едновременно и една корона и един жезъл да си го поделят.? Ако знаеш , сподели! Пък в Новия завет всеки си е сам първосвещинник и цар. И сам си търка пода на собствения си Храм , и сам си носи короната от трънения венец. Бива ли така да не се досещаш за какво иде реч. Знам, че си много досетливо дете, защо така сега не се досещаш?
  3. Даа.. четах с интерес Благост. Като че ли имаш право. Имам много реална и обективна представа за какво говориш. Много си права. Ама то и Библията вече не ми се чете и тълкува. Там доста неща са само загатнати. Пък като "опре ножа" секундата ти се струва цял век и Иисус е на времева дистанция 2000г., апостолите също, Библията е далеееече в библиотеката чак и няма време за четене. А неверниците искат доказателства и не ги е грижа за живота на детето ти. Това е много опасно нещо с доказателствата. Но знам една поговорка... "Сития на гладния не вярва". Дано някои огладнеят и започнат усилено да търсят "хляб" защото умират от глад. Поседнал съм на първата пряка на една пейка - ще ги чакам.
  4. Точно защото живото ... Животът е много повече от плътското тяло, се поврежда много на донора при донорството. Съзнателно или не. Ама сме попаднали без да искаме на окултисти дето се грижат толкова много за плътския живот.. на болните / съгрешили по Божиите закони/ които си получават "заплатата" от Бога. А неболните- да се разболяват ли ? А къде остана Тяло+Душа+Дух в триединното и неделимото цяло? Храмът Божий е на Бога, Тялото- това е Храмът на Живия Бог. Примерно.
  5. От както разбрах, че Господ е живо и разумно същество, се моля само с мои думи като в разговор / за да е моя молитвата ..искането/ без повторения, кратко и ясно през цялото денонощие.
  6. Таво заяждане, за писалия по-горе от тебе ако си го писала си е ласкателство. но това е твоето мнение. А то си е субективно твое. Попита и ти се отговори. Ако така изразяваш любовта си, чрез заяждане - имаш право. Така разбираш света около тебе- така правиш. Следващите лични на Лс, моля!
  7. До колкото знам само Един го определя "що е Истина" - това е Бога. Значи ще разберем и що е Истина когато достигнем Бога, за да си кажи тежката дума. ..."Гледайте да влезете в Божието царство, всичко останало ще ви се предаде" - цитирах по памет
  8. Виждам едни подчертани думички. "Сила", " скришна стаичка", "духовно пробуждаме". Все си мисля, че молитвата или общуването с Бога е много лично и интимно преживяване. Ако Бог кажи на някой, друг какво е искал от Него - добре! Ако сам си кажа - дали ще е разумно!? Дали ще е разумно, умният човек да си казва какво е искал от Бога и какво Му е дал в отговор ? А съблазънта ? Мисля друго е вече въпросът как да се молим !? ..."Отче наш,... "
  9. Битие 3/24 Що така си мисля, че да опита човек от дървото на живота, трябва да хване пламенния меч от към дръжката.?Не е ли меча за който говори Христос? Щото най-напред извади Адам от Ада след Възскресението си. А влизането във Вечния Живот, май предполага овладяването на този меч?Но Някой / предполагам Христос / трябва да го даде, за да се овладее този меч- предполагам!? Ехее.. след Еони когато децата ни няма да имат плътско тяло вече / далеееече, далееече от материалния и дуалистичен свят/ и от меч няма да имат нужда- предполагам!? Но до тогава, дали е хубаво човек да е по-предпазлив...,знам ли !?
  10. Написах горното за да достигна до разсъждението .... Христос като се предаде, чрез Юда написа закон като прослави Сина Божий и така всеки желаещ да се спаси от власта на Материята. Йоан гл.12 /47, 48, 49 Та който иска !!! Казано е ясно и точно. Без насилие. Който НЕиска, поне да НЕпречи на този който иска. Основен закон на Любовта.
  11. Мисля, добре си се опитала да разсъждаваш Латина!! И аз така мисля, че битката е била на Иисус. Да не забравяме, че има и ставане. Нали трябва да се гледа и положителното иначе ще има само голо отрицание, сиреч разрушение без да се съгражда нещо ново.А този който само руши без да съгражда ново и на Бога и на човеците не е приятен. Та битката наистина мисля е била на Иисус , или по-точно на Христос. Мисля истинското предателство е било в предишното прераждане на Христос. Да не забравяме , че Земята е илюзорна и често води до заблуди ако не се разсъждава комлексно за доброто и злото. Та Христос предаден в предишното прераждане от.... / тема за друг разговор/ се връща в тялото на Иисус и като Иисус Христос вече, даде закон който да послужи на търсещите Възскресението да създаде условия в Обществото за търсещите Възскресението да го постигнат Тук на Земята и по този начин се покаже , че Материята /в лицето на фарисейте/ може да бъде победена от Духът Божий. И така отвори пътя на всеки един желаещ без оглед от нация, раса, етнос и т.н. И така се стига до Юда. Ако Христос не му беше позволил предателството и беше се скрил някъде или беше му се "разплатил кармично" преди да се стигне до най- ниското земно ниво, хората ...човеците не биха видяли тоно за какво става въпрос. Иисус Хрисос е имал силата да се защити. Вижте Йоан 8 / 58, 59 Значи е можел да избяга от предателството на Юда. А тогава ако беше се скрил, как щеше да стане публичното Възскресение и цял свят да види измамата на фарисейте. Защото Юда не е можел да противодейства на тях ... може би ??? Да , но Христос е можел да им противодейства и го е направил по възможно най-блестящия начин. Защото фарисейте убиха и Йоан-Кръстител чрез ръката на Ирод. Някой замислял ли се е ? Може и да греща, но така мисля, просто си размишлявам по различни моменти дето съм чел от Библията. Моля, не критикувайте мене, а идеята която съм изложил. !!!
  12. Багира, Благодаря!!! Имаш право, разумност трябва. Но както аз съм толерантен към чуждото, така искам и към моето толерантност. Пък да ти се обясня като една ученичка. може ли ? Този "букет" съм го виждал / изпитал на живо без да съм напускал квартала ми доста време /няма да уточнявам колко- мисля го знаеш/. Не съм отишъл да претиснявам никого от "букета" него или семейството му.заради религията му/и това знаеш/. По нататък ще замълча .... Синева, да ти кажа ли каква ми е паролата или я знаеш. ? Показателна е за Егото ми. И нали не съм ти казвал или натяквал как да се молиш или медитираш и в какво да вярваш? Прав си ... Това са думите ти и са правилни спаред мене. Направи ги на дело когато ставаш от РС-то и напускаш форума за да ходиш сред хората ученико. Никога не съм казвал за себе си , как беше онова ... "садху". Пази се от това да внушаваш на хората неща които не съм казвал. Нали лично не ме познаваш, от къде ти е увереноста, че бъркам ако си само ученик.? Значи казаното от тебе важи за тебе ученико. Или разполагаш с недостоверна информация.Или ... Вече преминаваме към личен диалог. За това спирам до тук, личното по лични средства за приказване.
  13. Това "садху" не го разбирам. Този термин не ми е ясен. И не ми го обяснявай, християнин съм. Българин съм и не съм учил този непознат език. И защо да се пазя? Само питам да се науча. Гледам, ...мисля, ... размишлявам, ... и питам. Грешно ли е ? Въпросите ми не са насочени към определена личност и не се чувствай длъжен Синева да ми отговаряш. Не обиждам никой. Не обвинявам никой. Ако съм произнесъл някаква Истина неволно или волно, това обижда ли те ? Трябва ли да се пазя от тебе , аз съм нормален и беден човек от този народ с дертове като 80% от българите. Ти заплашваш ли ме? Ако имам нещо Духовно, то е по Божия милост. Отправи въпросите си към моя Бог дето е бил милостив към мене, че въпреки всички мачкания и унижения съм жив. Това ли те претиснява? За това ли да се пазя?
  14. Виждам заформи се дискусия. Умирам си от любопитство и по едни други шантави въпросчета. Защо "слиза " от Небето Светия Дух под формата на нетленен огън и запалва свещите на православен патриарх в православен храм на православния Великден??? Защо не слиза Небесния огън да запали свещите на Далай Лама ??? Питам и търся отговори. Моля тук сте все знаещи , моля отговорете ми. !!! И аз съм човек и аз търся Истината . Тези отговори по възможностите ли са на ДО "Бяло Братство" и членовете му!!!
  15. Ей това взе да ми харесва вече. Да си "Господ" и пророк на хора съ занижени отговорности и не стигащи по-далече от племенния клан е едно. Да премериш изначалния Божествен Дух с материята , така че да нямат противоречия - е друго. Та пак продължавам да си питам за преражданията и и спиране на преражданията и Вечноста при Възскресението , а имали прераждания при мохамеданите???
×
×
  • Добави...