Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ilijan

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Ilijan's Achievements

  1. "Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. " П.Дънов за планината
  2. Аз лично всяка минута вземам и давам; вдишвам и издишвам; взимам за мен и давам за растенията, а и за другите, но това е друга тема. Старая се да взимам с благодарност и да давам с Любов. Иначе ставам престъпник и богохулник.
  3. "Един човек казва: "Смисълът на живота е в яденето и веселбата." Втори казва: "Смисълът е в науката." Третият Казва: "Смисълът е в Любовта, Мъдростта и Истината." Тези, тримата са оковани от вериги-първят с дървени, вторият с железни, а третият със златни..." Богатството е в Бога. Той е най-голямото и единствено богатство, което дава безкрайна свобода. Той е навсякъде и в материята-доколкота тя е материя, и в съзнанието. Ако искаме да сме богати, да си събираме съкровища на небето. А материалните ни съкровища , ако са дадени от Бога да ги приемем с благодарност и да ги използваме както трябва, по Неговата воля-без да ги презираме или проклинаме. Да знаем, че те са част от нашето духовно израстване, земните ни инструменти, част от нашите учебни помагала.
  4. В една комуна в която всички дават каквото имат и взимат колкото им е нужно, мислите ли, че са нужни пари? Материални блага -да, но пари-не мисля. На такова място Любовта е най-голямото богатство. Но щом излезат извън комуната, хората трябва да се "препашат, облекат, да вземат кесия и нож". Комуната, може да е семейството, група приятели, религиозна общност или дори комунистическа държава. Но появят ли се спорове за разпределението, това вече е светско образование, където единствено материалното богатство е богатство. Много важно е да знаем къде сме-в Света или в Любовта, за да знаем кесия ли да взимаме или да не се грижим въобще за това, какво ще обличаме и какво ще ядем.
×
×
  • Добави...