Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Слънчева

Модератори
 • Общо Съдържание

  7840
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  699

Статия Коментари добавени от Слънчева


 1. ....Във всички славянски млади държави: Чехословашко, Полша, Югославия, България, проникват неизбежно старите схващания и методи.

  На славяните ние препоръчваме следните четири неща: Великият закон на битието е произвел четири лъча от себе си и ги е проектирал в света. Тия лъчи са: Светлината, Животът, Любовта и Свободата. Всеки народ, за да намери своя път, трябва да има светлина в ума си; всеки народ, за да може да постигне целта си, необходимо е да има съзнателен живот в душата си; той трябва да има чисто и непокварено сърце – трябва да разбира методите на Любовта, която е една от най-могъщите сили, които свързват живите същества и ги подготвят за вътрешния смисъл на живота – и на края – Свободата, която трябва да внесе хармония в човешкия дух, да примири всички противоречия и да даде правилна насока на всички сили, умствени, духовни и физически, към една велика цел – Божественото в света. Само чрез тия четири лъча ще изгрее новият живот и ще се появи новата култура, която ще даде нова насока на славяните и на всички други народи – към великата цел на обединението им....

   

  Към великата цел...


 2. Благодаря за тази статия. Ще споделя нещо, за първото ми качване на Рила. Беше само за три дни. Но при сутрешния наряд, когато се четеше беседата чрез някои пасажи от нея сякаш Учителя ми казваше неща, които отговаряха на вътрешното ми преживяване и случки от живота ми. Беше вълшебно и благодаря за всеки изживян миг там.


 3. :thumbsup:

  В някои страни е помислено за това, как възрастните хора-пенсионери да не "пречат" в пиковите часове. За целта, картите им за градски транспорт са по-евтини, но ако пътуват след 9ч. сутрин, ако им се наложи да пътуват, доплащат. Разбира се пенсиите на европейците не са като на нашите възрастни /т. е. от третия свят/:feel happy:

  И изобщо това, че си изкарваме едни на други яда и недоволството не ни помага да си решим проблемите...


 4. Красивата молитва decrease.giforiginal.gifincrease.gifword.gifprint.gif

  Господи, Боже, направи ни твърди като диаманта, за да станем основание на Новата Вселена.

  Направи ни като стълбове в Твоята Жива Църква, за да възприемаме Божествения Живот за другите.

  Освети ни със силата на Святия Си Дух, за да можем със Словото, Мисълта и Делото да събуждаме заспалите души.

  Разкрий в нас, милий Боже, Божествената Си същност, помогни ни да се сдобием със сила, за да познаем Истината, да станем деца на Светлината, да ходим в Пътя на Правдата, за осъществяване на Плана Ти и за дохождане на Царството Ти на Земята.

  Амин.

  73.gif


 5. Благодаря! Опитвала съм да изпращам мислено розови сърца на хората, които ме атакуват енергийно. Получава се защитно поле, което неутрализира.

  Сещам се за една притча/случка от Учителя:

  Един ден Той срещнал малко дете, което плачело. Попитал го-защо плаче. То казало, че една жена го обвинила, че е откраднало от нея. Тогава Учителя казал:

  - А ти откраднал ли си?

  - Не-рекло детето.

  - Значи тя не го е казала за теб, изтрий сълзите си...

  :3d_041:

×