Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Роси Б.

Участници
  • Общо Съдържание

    831
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Блог Постове добавени от Роси Б.

  1. Роси Б.
    Предполагам като всички, и аз имам моменти, в които се ядосвам от реакциите на някои хора от моето обкръжение. От известно време разсъждавам върху този проблем, защото зная: " не съди, за да не бъдеш съден". Обаче само това като правило не ми стигна, не ми свърши работа. Трябваше ми друг мотив или по-скоро обяснение на нещата. И тези дни стигнах до някои изводи и решения на проблема.
    А именно:
    Кой ме дразни и защо?
    Дразнят ме другите хора, които са различни от мен. По-скоро тези, които разсъждават различно от мен в определени ситуации. А това го наблюдавам и откривам и в постъпките им, разбира се.
    Осъзнам, че всички сме различни и че всеки има право на собствено мнение. Зная, че не мога да променя другите, това могат само те самите. Всеки има право да се променя както в положителна, така и в отрицателна посока, това си е индивидуален избор. Все неща, които ги четем, пишем и говорим и тук в сайта, т.е. теория.
    Но какво става с практиката?
    Днес попаднах в ситуация с такива хора и какво направих? Изказах си собственото мнение, без да споря с другите и ги оставих свободно да се държат така, както те си искат. Казах си: "Те са си такива, така са избрали да се държат. Това е техният избор. Това е техен проблем, не мой, и аз нямам нищо общо с него. Моят избор е друг и аз ще го следвам". И останах спокойна до края, не се ядосах и не се подразних от тези хора и тяхното държание.
    Във всяка ситуация от живота си човек се изявява пред другите, но и пред себе си такъв, какъвто е в момента. Всяка ситуация ни помага да растем или да потъваме, зависи само от нас самите и начинът ни на мислене.
  2. Роси Б.
    Аз съм Божие подобие

    и Божията сила в мен е,

    затуй какъв ще бъда с вас

    избирам само Аз.



    Тъмнина и Светлина-

    две основни начала,

    на кое ще служа всеки час

    избирам само Аз.



    Защото Бог е

    милостив, любящ, всеблаг

    и ме дарява в свойта власт

    да избирам само Аз.


×
×
  • Добави...