Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Роси Б.

Участници
 • Общо Съдържание

  831
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Блог Постове добавени от Роси Б.

 1. Роси Б.
  Предполагам като всички, и аз имам моменти, в които се ядосвам от реакциите на някои хора от моето обкръжение. От известно време разсъждавам върху този проблем, защото зная: " не съди, за да не бъдеш съден". Обаче само това като правило не ми стигна, не ми свърши работа. Трябваше ми друг мотив или по-скоро обяснение на нещата. И тези дни стигнах до някои изводи и решения на проблема.
  А именно:
  Кой ме дразни и защо?
  Дразнят ме другите хора, които са различни от мен. По-скоро тези, които разсъждават различно от мен в определени ситуации. А това го наблюдавам и откривам и в постъпките им, разбира се.
  Осъзнам, че всички сме различни и че всеки има право на собствено мнение. Зная, че не мога да променя другите, това могат само те самите. Всеки има право да се променя както в положителна, така и в отрицателна посока, това си е индивидуален избор. Все неща, които ги четем, пишем и говорим и тук в сайта, т.е. теория.
  Но какво става с практиката?
  Днес попаднах в ситуация с такива хора и какво направих? Изказах си собственото мнение, без да споря с другите и ги оставих свободно да се държат така, както те си искат. Казах си: "Те са си такива, така са избрали да се държат. Това е техният избор. Това е техен проблем, не мой, и аз нямам нищо общо с него. Моят избор е друг и аз ще го следвам". И останах спокойна до края, не се ядосах и не се подразних от тези хора и тяхното държание.
  Във всяка ситуация от живота си човек се изявява пред другите, но и пред себе си такъв, какъвто е в момента. Всяка ситуация ни помага да растем или да потъваме, зависи само от нас самите и начинът ни на мислене.
 2. Роси Б.
  Аз съм Божие подобие

  и Божията сила в мен е,

  затуй какъв ще бъда с вас

  избирам само Аз.  Тъмнина и Светлина-

  две основни начала,

  на кое ще служа всеки час

  избирам само Аз.  Защото Бог е

  милостив, любящ, всеблаг

  и ме дарява в свойта власт

  да избирам само Аз.


×