Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Роси Б.

Участници
 • Общо Съдържание

  831
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Всичко добавено от Роси Б.

 1. Роси Б.

  Безусловната любов

  Тази тема ми се върти цял ден в главата и реших, че няма друг начин да се освободя от нея(от мисълта) освен да я пусна във форума за обсъждане. Мисля си още, че за нея бях провокирана от разменените реплики с Багира в темата за Висшия Аз. И понеже аз там заявих, че изпитвам безусловна любов към родителите, децата си и някои други хора, се замислих: - Как определя всеки своята любов, какво съдържание влага в това понятие "безусловна любов"? - На практика как я проявява? Зная, че за любовта има писани безброй определения, не малко са нещата казани и от Учителя, но за това си има отделна тема. Наистина ми се ще да се опитаме да дадем собственото си виждане за безусловната любов. Може би тя е тази, която ще ни доближи до Божествената?
 2. От известно време чета в разни книжки и тук-там из пресата за илюминатите- хора от нашата съвременна действителност, които дърпат конците на политиците и създават задкулисно световната история на планетата. Едно от четивата ми дава като начало на създаването на това тайно общество годината 1770г. Организацията се е наричала тогава "Баварските илюминати" и е сформирана от Адам Вайсхаупт по нареждане на банковата фамилия Ротшилд. Стана ми любопитно: - кои са илюминатите и какво са намислили? - кой членува в техните тайни общества? - с какви знания разполагат и за каква цел ги използват? Ако имате отговори на някои от тези въпроси, ще ми бъде интересно да ги прочета. И така, какво знаете и какво мислите за илюминатите?
 3. Това е от тази тема. Открих го с търсачката, когато проверявах дали има такава тема във форума и много ми хареса. Предлагам ви тук да споделяме онези малки и големи неща от живота, от нашето ежедневие, които са ни зарадвали. Всичко, което ни е развълнувало и ни е доставило радост. А също и това с което сме зарадвали някой друг. Аз лично днес се зарадвах на разцъфтялата липа пред моя прозорец. Досега брах липов цвят, който зимата ще си варя на чудесен, ароматен чай. А вие на какво се зарадвахте днес?
 4. Роси Б.

  "New Age"

  Уикипедия Какво знаете още за това движение? Какво мислите за него? Има ли духовни мостове с учението на Петър Дънов?
 5. Не си спомням вече в коя книга, но човешката любознателност беше отговор на въпроси като тези: Как ще се спаси света? Как ще открием Бог? Как ще намерим пътя към истината? и все от този род. Т. е. въпроси, които всички ние тук си задаваме. Ще се радвам да чуя и вашите разсъждения. Ето няколко маркиращи въпроса: Колко важно е да си любознателен? Трябва ли да си образован? Колко ясно трябва да се поднасят знанията, за да можеш да ги проумееш? Къде е тук мястото на интелекта? Той природна даденост ли е или се развива с обучение? Спирам до тук с въпросите, за да не излезна от темата.
 6. Роси Б.

  Човешката аура

  "Така аурното яйце, отразяващо всички мисли, думи и действия на човека е: а) Пазител на всички кармични записи. б) Склад на всички добри и зли сили на човека, приемащ и даващ по негова воля- дори и само при една негова мисъл- всяка потенция, която веднага става действаща сила; тази аура е огледалото, в което сензитивите и ясновидците чувстват и възприемат действителния човек и го виждат такъв, какъвто е , а не какъвто изглежда. в) Както то снабдява човека с неговата астрална форма- около която физическото същество се формира отначало като зародиш, после като дете и възрастен човек, при това астралът расте със същата бързина, с която и човешкото същество..." Елена Блаватска-"Тайната доктрина";том3. Много ми е интересна темата за аурата, особено човешката. Моля всички в сайта за повече информация!
 7. От кого сме произлезли?- една много вълнуваща тема, поне за мен. Мулдашев със своите книги ми даде много от отговорите, които търсех. В тях той се опира на твърденията на един велик мъж- Николай Рьорих и една велика жена- Елена Блаватска. Точно в нейната "Тайна доктрина" намерих един откъс, който много ме заинтригува. Отнася се за произхода на маймуните. И понеже всички сме учили и още се учи в училище (Теорията на Дарвин) как ние хората сме произлезли от тях (маймуните), реших да го предложа и на вас. Елена Блаватска-"Тайната доктрина";том1;изд. Астрала;2005г.;253стр. Понеже малко е подвеждащо за хората, които не са чели за различните кръгове на планетата, само уточнявам, че сега сме в четвъртия кръг, а "създателите" на маймуните са били от третия кръг. Затова съм подчертала тази част от цитата. Бих се радвала, ако вземете отношение по темата, както и за цялата Теория на Дарвин.
 8. България в паника след силно земетресение http://btvnews.bg/bu...o-v-sofiya.html
 9. Тази тема ми хрумна вчера, докато четях темата за силата на мисълта.Потърсих във форума и не открих нещото, което имам предвид, затова си позволявам да я предложа. Не се съмнявам, че всички ни интересува как да подобрим живота си.Не се съмнявам, че всички в този форум се интересуват от мисленето.Не се съмнявам, че всеки е чел нещо за положителното мислене.Затова ви предлагам да споделим книги, филми или друга информация по въпроса. А ако някой може и иска да сподели житейски опит , още по-добре. Наскоро си купих една книжка със същото заглавие.Авторът е Нормант Винсънт Пийл-висш служител на Колегиалната Реформирана Протестантска Холандска Църква на град Ню Йорк.Ако извадим от книгите цитатите от светото писание, тя ще си бъде една чисто психологическа литература.Може би такива трябва да бъдат истинските служители на църквата, не знам.Но аз се впечатлих от личните истории в книгата, които са едни доста срещани и в нашия живот в България, и от начина, по който са си помогнали хората в тях. Предлагам ви цитат от книгата: Ще се радвам, ако събудя интерес към положителното мислене, който очаквам да споделите.
 10. [media=]http://www.youtube.com/watch?v=db7hragBr3o&list=UUW--PYgsRdOi3P7qp2fLMhw&index=1&feature=plcp
 11. Отварят реликвария с мощите на Св. Йоан Кръстител в Созопол Какво мислите за това? Какво говори това за миналото на България?
 12. Откриха 4-метрови човешки фигури край Дунав Източник: http://www.portal-si...guri-krai-Dunav "Смятам, че това са част от атлантите дошли тук след потъването на Атлантида - точно 8 мия син на Ной е роден тук след потопа и живял именно по тези земи, бе казано, че текето на Демир баба в Сборяни е на него- Ес гет - основоположника на гетите - неслучaйно има и тракийски храмов комплекс край това място."- Йорданка Николова
 13. Роси Б.

  Чакрите

  http://psihobg.com/?p=1559
 14. Роси Б.

  Теорията на Дарвин

  Версия: Човекът и маймуната нямат общи предци
 15. Людмил Егов за образованието на Новата епоха http://www.youtube.com/watch?v=6jvBuC4Wd64
 16. Разкриват античен град край храма на Ванга http://vbox7.com/play:3bb276e3&ef=1 http://www.chudesa.n...BD%D0%B3%D0%B0/
 17. Роси Б.

  "New Age"

  Ти избираш от коя страна да си! /реквием за новия световен ред/
 18. Роси Б.

  Духовната имитация

  Духовния бизнес (или нашествието на лъжепророците) http://www.svoizbor....false-prophets/
 19. Половината болести ще се излекуват с ...вода. http://blog.zepir.co...vat-s-voda.html
 20. Честит Първи Март! http://www.facebook....398518560174180
 21. Роси Б.

  Не мога да се реша

  Ето, ти си си отговорила сама. И аз мисля така.
 22. йорданка николова Скъпи българи, утре пристига Хилъри Клинтън и можем да бъдем въвлечени във войната на САЩ с Иран, което ще навреди на страната ни не само в материален, а и в духовен план. Затова ако не можете да присъствате или не позволят стачки можем да се молим за България с - Ние децата на България обгръщаме с Любов нейните граници, поля, реки, планини, море. Вдъхваме живот в цветята, дърветата, рудите, и всички полезни залежи, рибите и животните и призоваваме всички Войни (от древността и бъдещето ) на Светлината да отворят сакралната сила на Майка- България, както и Кристалите които да облеят със Светлина всички злодеи и сили на Мрака в материята и Енергията и с това да върнат свободата както на страната, така и на народа ни, но и на Земята! Нека Любовта осветли всички хора тук и сега и така Светлината да овладее ХАОСА! АМИН http://www.facebook....360584627304456
 23. Квантовата синхронизация и д-р Франк Кинслоу:
×