Jump to content
Порталът към съзнателен живот

angoisse

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

angoisse's Achievements

  1. Не знам защо от известно време получавам съобщения за всички нови мнения по тази тема. Не мисля, че съм голяма специалистка, нито претендирам да съм сексологът на групата по интереси, но явно случаят е решил, че моето мнение е важно. Секс само с човек, когото обичаш. А любовта на жените минава през носа им. Има интересни изследвания в САЩ за това как жените си намират сексуален партньор по време на овулация и как избират партньор за дълго съжителство и евентуално за отглеждане на децата. В първия случай търсят добър донор на здрави гени, а във втория - сигурност и добра защита за децата си. Много често двата типа са напълно противоположни. Драмата на съвременната двойка се корени в начина на отглеждане на децата и в императива да се реализираш социално. В компромиса, който правим, лежат много несподелени семейни драми, ненавист, измами и отхвърляне. Носът на жената обича ли мириса на тялото на своя партньор, вероятно- добър секс и здрави деца, но ако тя търси близост, разбиране, родство,растеж, доверие, приятелство и жертва първото в името на "високото", най-вероятно един ден ще осъмне сама в леглото и безрадостна. Мисля, че нито един компромис тук не би довел до нищо добро. Разбира се, много често, това остава напълно неосъзнато. На това му викам да си влачиш живота. Повечето хора го правим. А бихме могли да бъдем цялостни и завършени, но бързаме и си вземаме най-необходимото. Като някоя бърза закуска, вместо истинско пиршество за двама, засищащо глада ни.
  2. Само за xameleona. Защото не си изтръпнала напълно и зад маската ти има жив човек. Мисля, че не съм на мястото си. Исках да науча повече за астрологията, но се оказах в общество от хора, които са затръшнали вратата на живота. Това не ми прилича на приятелско общество. Приятелите си казват болезнени истини. Казват си, например, "Писна ми, стига, досаден си." или "Не си обличай тази рокля, не ти отива." Да си приятел е тежка роля. И няма нищо общо с цитирането на "мъдри мисли". Много малко имат талнат да я играят честно и докрай. Аз имам приятели. Моето страстно упорство да вярвам, че тази късна любов е специална ме накара да чета астрология. Каквото и да ми кажат астролозите, обаче, аз знам отговора. Имам право и никога не бих се отказала и от една трохичка споделяне, защото да искаш някого с всеки свой атом е толкова пречистващо, че ничия благословия, не е нужна, нито нечие разрешение, още по-малко нечия морална присъда. Това е подарък, който ме прави жива. Писна ми от ходещи мъртъвци с касови апарати, вместо сърца.
  3. Значи сте там някъде. Когато ви писах, че имам нужда от помощ и съм болна от любов, никой не помръдна. А сега изведнъж с готови рецепти за спасение. Кой мрази повече? Предлагам да поговорите и за фалшивата скромност и за съвършеното лицемерие. Болката крещи ужасяващо и няма нищо красиво в нея. И ако си мислите, че Онзи горе е до вас, защото повтаряте Словото Mу!!! Словото се ражда всяка проклета секунда в болните ни сърца. И сте така красвичики и окастрени, защото сте крещели по-силно от мен. С любов и разбиране. Angoisse
  4. Искам да чуя какво ще кажете за омраза толкова чиста, че всяка клетка в теб да се съпротивлява срещу самото присъствие на другия. Четох за любовта, саможертвата, дълга, духа, радостта, божията любов, изневярата, аскетизма. Нищо не чух за дрогата да мразиш, защото виждаш илюзиите си, претърпели гротесковата метаморфоза да станат нещо съвсем материално - миризми, пот, мляскане, хъркане и самота, самота, самота. И не ми говорете за спасение. Няма!!!
  5. По памет. Според Фройд психиката функционира "нормално", ако не настъпи конфликт между То, Аза и Свръхаза. То търси вечното задоволяване на самото себе си, То иска, То желае, То не знае насита. Свръхаза цензурира ненаситната алчност на То. В детството родителската инстанция, изпълнявайки санкционираща функция, не само обуздава алчността на То, но може, понякога и съвсем несъзнателно, да ограничи свободата на Аза толкова много, като натовари Свръхаза с изключително тежка и ограничаваща роля в живота на възрастния човек. Тук започва драмата. Защото То винаги ще иска собственото си удовлетворение, а здравият Аз се нуждае от свободата да се разположи хармонично между ограниченията на нравствения цензор / Свръхаза/ и виталността и пълната безнравственост на То. Фройд ни утешава, все пак, че здравата психика се различава от болната по това, че първата си позволява само да сънува онова, което втората наистина си позволява да извършва. Действието поражда и престъплението, докато разстроената психика се защитава в безброй сложни ритули на измествания, които се демонстрират в едно налудно поведение. С извинение пред аудиторията, но нямам нищо общо нито с психоанализата, нито с психиатрията.
  6. Нова съм в този форум Да не кажа, че май ми е за първи път и не знам дали правя нещата правилно. Искам да ми разтълкувате взаимодействието на моя осми дом с неговата ретро Венера, която попада там. И Слънцето му също. А моето Слънце е в неговия пети дом, заедно с моя Меркурий. Познаваме се повече от трийсет години, но нищо не се беше случвало. Как така се задействат енергии, за които дори не съм подозирала, че съществуват. Аз съм болна от любов. Той, мисля не.
×
×
  • Добави...