Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Bugi

Участници
  • Общо Съдържание

    100
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Bugi

  1. Винаги е имал здравни проблеми и то с главата.Така е и с повечето "йоги" в България.
  2. Може да ми пишете на лично съобщение или дайте Ваш електронен адрес.
  3. Във Варна има жена - моя позната, която с дейноста си замества цяла клиника. За какво иде реч : първо ти поставя диагноза по името и датата на раждане, казва какво те боли, какво е довело до болката ти и назовава ПРИЧИНАТА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО - това което лекарите не могат да кажат. И това за начало. Ако решиш да се лекуваш / или нямаш друг избор - защото при нея идват хора отписани от всички лекари и клиники - тя е последния влак/ лягаш на кушетката в кабинета и тя започва масаш върху теб / не е класически масаж, не е сеанс на екстрасенс - доближава се до тибетски масаж, като всеки масаж е уникален според човека , заболяването и др./. В края на масажа ти казва колко масажа още е необходимо да се направят. Отделно предписва хранителни добавки за пиене / не са химически лекарства/ , като записва на лист вид на добавката , час на пиене и продължителност в дни. Ако спазиш всичко което ти е предписала в т.ч. масажи, добавки, на някои дава и компреси , за броя масажи които ти е направила болеста си е отишла. Лично съм виждал десетки болни да се излекуват от всякакви заболявания в т.ч. и от най-тежките. Ако проявите интерес пишете тук за повече подробности.
  4. Горе-долу по времето на сканираните копия от вестници, приложени тук от Максим , Учителя е заминал за чужбина.След което се е върнал тук и повече не е пътувал навън. Въпреки тежките условия тук, войни,националните катастрофи, братоубийствани битки, емиграция от и в България . Защо Той не е търсил по-лек живот в чужбина между "по-развити" там хора? Може би има значение и Неговото определение, че "колкото по на Запад отиваш, толкова повече материята се изфинва" и остава само материя. Какво е Вашето мнение ?
  5. има интересна книга на тази тема - "Богат татко беден татко" от Роберт Киосаки. Препоръчвам я - след нейното прочитане и прилагане вече се виждам с пари.
  6. Миналата седмица се върнах от 10 дневна екскурзия в Северна Италия - уредена държава, красива природа, пресрасни къщи , дворове, пътища, магазини и др. В разговор със служителката на фирмата по настаняването ни - много любезна и усмихната жена владееща няколко езика - френски и английски в т.ч. , във Венеция стана въпрос че сме от България .Тя каза , че не познава други българи, но познава руснаци .Не е възхитена от тях, защото не били любезни. Без повече да говорим на тази тема на мене ми стана ясно следното : западняка особено от романските народи / италианец, французин и др./ , знам го и от личен опит защото съм живял 4 години във Франция, външно е много любезен - винаги ще те упъти, ще отговори на въпросите ти и т.н., но вътрешно не обича / бих казал дори ненавижда / чужденците - те обичат само себе си. Тяхната външна любезност кореспондира право пропорционално с вътрешното пренебрежение към чужденеца - меко казано. Докато руснаците и българите каквото мислят и чувстват от вътре това показват и в държанието си. Няма как да бъдат любезни "по италиански" след като усещат реалното отношение от вътре на домакините си . Често пъти се подвеждаме по външното и забравяме за това отвътре.
  7. Здравей, Strudy! Моя позната - изключително добра лечителка може да постави диагноза и да назове причината , довела до главоболието ти.Нещо повече - с масажи / не класически а тибетски масаж/, хранителни добавки, които тя предписва и коригиране начина на хранене може да те излекува изцяло. За целта е необходимо да ми напишеш в лично съобщение трите си имена и датата на раждане и телефон за връзка, ако желаеш разбира се. Помогнала е на много хора, ще го направи и за теб.Поздрави !
  8. Живота ни въздейства по различни начини - веднъж чрез околните, друг път чрез събитията и др. дадености. В сравнение със съдбата на брат ти твоята е за предпочитане. Според мен не мисли за миналото - опитай се да го забравиш напълно.Напиши си на едно листче какви предимства имаш , приятелите си на които можеш да разчиташ, краткосрочните си цели .И започи да действаш .
  9. Другото след овладяване на действията си да овладеем и мислите. / може и по обратен път/. За тези действия са необходими крайна необходимост отвън и осъзнаване отвътре.
  10. Истината има проекции във физическия свят, по които можем да добием представа за нея самата. Физическия свят е проекция на духовния.
  11. Що е истина?Тя е открита само за тези, които имат очи да я видят.Да се стремим да станем като тях.
  12. Много добра идея! Ако се реализира успешно бих участвал като читател на позитивната медия. Желая Ви успех!
  13. Познавам една японка , която се пресели в България без да знае езика ни. Тук и помогнаха хора свързани с айкидо, каквото и тя практикуваше. Веднъж след връщане от тренировка видяхме край едно заведение младежи японци, които тя демонстративно заобиколи. Когато я попитах защо тя каза, че не иска да говори с тях защото ги знае какво мислят и че не изразяват това, което мислят. С много упоритост и денонощна работа Юки / така се казва/ научи сносно български и започна да дава уроци по японски с които се и издържа. Беше категорична, че няма повече да се върне в Япония . За събитията през Втората световна война Учителят казва, че носител на злото не е Хитлер и германците , а Япония. Тук според мен трябва да се търсят и причините за сегашното земетресение и бедствия в тази държава.
  14. Може би сте чели и знаете, че с идването на Великия Учител на Земята по същото време се прераждат и всички пророци от Стария завет и ученици на Христос от Новия завет. Знаете ли кой е преродения Юда от обкръжението на Учителя? Това е бившия православен свещеник Симеон Арнаудов обладаващ силен глас и качества на отличен певец. Завършва живота си в старост със самоубийство в общежитие за стари хора. Сам той за себе си казва , че не е послушал нито един съвет на Учителя и приема това като голямо свое непослушание. Източник на тази информация е "Изгревът на Бялото Братство пее учи и живее" от Вергилий Кръстев.Номера на тома ще напиша по-късно - ако някой се заинтересува.
  15. Погледнато йерархически Великят Учител на Всемирното Бяло Братство е само един – Учителят Петър Дънов. Той стои над Бялото Братство и Черното Братство.Петър Димков е човек допринесъл много с приложените от него самия методи на лечение .Помогнал е на много хора за тяхното излекуване.На много места в страната e организирал запазването, възстановяването и изграждането на иторически паметници за прослава на българщината въпреки съпротивата на официалните власти.Интересен и различаващ се от официалната версия на историята е погледът му върху ролята на някои публични личности за дейността им в Българие – например на Стамболов, Фердинанд, и др. написани в книгата по негови интервюта "Петър Димков Откровено" на Магдалена Асенова.Малко е писано за участието му в Школата на Учителя. Знае се, че той е завел Николай Райнов при Учителя. Критерия за всеки човек е даден от Исус Христос "По делата им ще ги познаете".
  16. Здравейте. Прочетох почти всички мнения по темата до тук и ми прави впечатление че са добре написани , с много цитати и препратки .Остават и доста не казани и най-вече не направени неща - например като следващи стъпки след говоренето.
  17. Не видях "Приказки от цял свят" на Николай Райнов, който е работил практически с духовни практики.
  18. Добре е в спор отнесен до съда на своя страна заедно с истината да имаш и добър адвокат специалист по този вид дела.
  19. Консумацията на месо и месни продукти стимулира нервността.Ако ги изключите от храната си това ще помогне и за намаляване на нервността ви.
  20. Здравейте.Няколко разясняващи въпроси : в коя държава се случва раждането? преди раждането на детето мъжа и жената имат ли брак, ако имат къде са го сключили – тук в България, в мюсюлманската държава или и на двете места? Ако нямат брак бащата признава ли детето ? Ако нямат брак по между си някой от двамата или и двамата имат ли други бракове в момента на раждането на детето? В зависимост от отговорите мога да кажа какво е законното положение по българското законодателство.
  21. Здравейте Гост-3 и Гост_4! Мои близко хора имат такива проблеми .Много често подобни разстройства тръгват от дисбаланс на жлезите с вътрешна секреция по различни причини.Най-често срещаните са в храненето - ако не е съобразен с кръвната група. За всички кръвни групи не е за предпочитане следната храна : прясно мляко, сметана и сладолед; жълтъци от яйце и пресен чесън.
  22. Попадна ми една малка книжка от възрастен адвокат, работил като такъв и преди 9.09.1944 год. Там той цитира тогавашното законодателство, което забранява заемането от жени юристки на професии като съдия, прокурор и адвокат.Защото според тогавашния законодател жената е доста променлива като личност.Доста често страха и подбуди от моментен характер се отразяват на взетите от нея решения, от които зависят човешки съдби .Сега като помислиш магистратите са основно жени.Говори се за криза в съдебната система.Жените са мнозинство в почти всяка администрация, често и на най–ръководни постове.Повечето стигат до тях чрез елиминиране на мъжете , които са по–малко адаптивни в такава среда. Учителя някъде казва, че "Ключът от Царството Божие е даден в ръката на жената". Изходът от ситуацията е , че жените трябва да оставят мъжете да управляват, както в семейството, така и в обществото като цяло, разбира се и с изключения, като смирено признаят това като мъжка даденост. Не случайно в Братството по време когато Учителя е бил във физическо тяло тук на земята и след Неговото заминаване не е дадено на жена да управлява. Нейната роля е на сестра.Вярно, че не всички мъже са дораднали до ниво да вземат решения, но това е основно от ролята която имат в техния живот майките, бабите и съпругите им, които си казват "как ще оставя в ръцете на това момченце съдбата на семейството и пр.?" Именно в неговите ръце жени оставете вземането на важните решения, като го насърчавайте и подпомагайте.Наистина той може да сбърка веднъж, дваж, но ще се научи с грешките да взема правилното решение и после все по–малко ще греши.Помогнете му да стане истински мъж, а не удобна пионка в женски ръце, било то ваши или чужди. И той ще оцени това. И всичко ще дойде на своето място.
  23. Орлин Баев, на 12 януари 2011 - 11:23, каза: veselinvalchev1981, на 12 януари 2011 - 09:33, каза: Незнаех и че Людмила Живкова е проявявала интерес към учението ,което е чудесно ,знаех само че с Ванга са подържали тясна връзка .Но тази покана към него означава още веднъж ,че е далеч от черни ложи и тем подобни щуротии ,ако е бил такъв тя едва ли би търсила какъвто и да е контакт с него .И ми се иска хората да невярват толкова на какво някой си казал за някой или написал за някой ,защото всеки преиначава истината през неговата призма ,това разбирасе се отнася и за мен ,иска ми се хората да си правят изводи и заключения най вече от делата им и това което са оставили .Както ние си правим заключения от това което Петър Дънов е оставил като материал за работа ,а не какво е написал примерно някой журналист и т.н. .Защото аз за П.Дънов съм чувал какво ли не и съм чел какво ли не ,и ако бях тръгнал да вярвам какво е родила главата на някой ,до никъде нямаше да я докарам "Учителят Омраам е бил ученик на учителя си Беинса Дуно, докато е станал на свой ред Учител. И то не какъв да е, а прекрасен проводник на чистотата на космичния живот! Не се учудих твърде много за отношението тук към него, познавам го и не се сърдя. Да, за Дънов също са твърдели какво ли не... Забележете обаче, не и от последователите на Омраам - от тях и една думичка не съм чул за Беинса, различна от смирено преклонение! Писаното тук в този скромен форум е модерирано и отразява отношението на мнозина от българското братство към великия Омраам смекчено. Измежду "братята' и 'сестрите" обаче в неформален разговор човек може да чуе всякакви хубавщини . Простено им е (поне от мен), нямат си идея какво правят и срещу каква светлина плюят. " край на цитата. "Избраникът Божий и Вождът Господен е ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ НА ВСЕЛЕНАТА БЕИНСА ДУНО слязъл за пръв път на Земята, Земята Българска , в рода български и племето славянско. Словото на Всемировият Учител на Вселената е Слово на Бога и е ТРЕТИЙ ЗАВЕТ НА БОГА КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО. Ако преди две хиляди години слезе Синът, то днес слезе Бащата, като Бог–Отец, дойде при человеческия род, за да предаде Словото Си на Третия Завет.Амин." Изгревът том 2, стр.32 От горното можем да си направим извода кой е Учителя и че може да бъде само Един.
  24. Може би преди да подходят към взаимна връзка мъжа и жената трябва да са вече подготвени горе–долу какво ги очаква.Т.е. мъжа трябва да е запознат с някои от тайните на женския свят – по–голямата емоционалност, импулсивност,хигиенни навици стигащи понякога до "фармацевтични размери", желание за кариера въпреки семейството и тук списъка е много дълъг.Както и жената да е приблизително запозната с мъжките "изненади" в бъдещата връзка – това например , че ако половинката и загледа друга жена не означава, че автоматично ще я остави заради обекта на заглеждането, забравянето на важни дати на взаимни празници, склонност да доминира и др.Не че липсата на познание по тези проблеми е фатална грешка, когато има пасване и "напасване" в хода на семейния живот.Когато първоначалната любов премине в сериозно приятелство допълнено с доверие има голяма вероятност семейството да устои на "важните" съвети на роднини, приятели и познати.А с идването на децата започват истинските уроци на младите родители, преподавани им често от малчуганите, често техни кармични врагове.Въпреки всичко това семейство ще го има ако е дадено Отгоре и всичко ще се нареди по най–добрия начин.Извода за мен е , че тогава има смисъл от брак.Както казва Учителя някъде: има три вида брак.Когато дявола , хората или Бог те женят.При първия случай късай, хвърляй и бягай, при втория ще върви , но с хър– мър, по човешки , а третия е истинския брак и е цяло благословение.Така че като се пише тук нека се има в предвид за кой от тези бракове става въпрос.
  25. Когато брат Темелко от Мърчаево отишъл при Учителя с най–голямата си скръб – сина му бил хванат при конспирация в армията, измъчван , убит и ковчега е донесен от войници в къщата му и казал това на Учителя, Той му отговорил да не се притеснява и че след кратко време момчето му ще се прероди в неговата къща и сам ще му разкаже какво и как се е случило всичко. Извода потвърждава поговорките "Всяко зло за добро" и " На всекиму се дава точно толкова, колкото може да понесе".
×
×
  • Добави...