Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Елизион

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Елизион's Achievements

  1. Имаше навремето един испански филм "Като гораще вода за шоколад". Целият филм беше за живота в една къща и как се отразяват емоциите на живеещите на всяко едно ястие, което се готвеше. Сълзите на едната сестра, която не се ожени за момъка, паднаха в сместа за тортата и отровиха всички. Красив и гениален филм. Ето ви още нещо за водата като информационна система: http://matrixbg.info/4.htm А какво представлява светената вода?
  2. Уча се, Донче, уча се и лимона да превръщам в лимонада с любов, търпение и вяра, която да ми действа разхладително и ободрителна, може би отрезвяващо. Уча се да творя и където мога да помагам за превръщането на хаоса в ред, но не онзи - в стройните редички, а в хармонично, пропорционално, красиво, пеещо съществуване. И това състояние да не идва отвън навътре, макар че понякога е нужна и хармонизация отвън, но се опитвам да се центрирам и ако от моята глина е излязла крива вазичка да й намеря мястото в живота си, защото тя е прозлязла такава по волята Божия и такава, каквато е, е съвършена. Божията воля е винаги моята воля, но не винаги го знам, защото не винаги успявам да надникна отвъд. Понякога се получава, понякога - не. Има моменти, когато се сливаш със света и с живота и изобщо не се замисляш правилно ли постъпваш, защото дори това да ти причинява страдание, болка, дискомфорт, знаеш, че така трябва да бъде и че за теб това е оптималния път, начин, дал си най-доброто от себе си. Когато те посети онова спокойствие и мир, независимо от обстоятелства и хора, знаеш, че си на прав път. Винаги си на правия път, всъщност, освен ако това не си ти. И взимаш ново парче глина и знаеш, че отново ще дадеш най-доброто от себе си. Днес мога толкова. Утрето не е обещано никому, но ако го има знам, че ще се приближа още до...., защото така искам аз, а такава е и волята Му. Той/Тя иска да успявам и да се приближавам все повече и повече до себе си, до тях, до истината... Не стреляйте по пианиста! ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ днес.
  3. Включването на мисълта и обличането й в думи е включване на менталното тяло. Без него - накъде. Всъщност без което и да е. Хармонизиране, работа на всички нива. Къде остана: "В началото бе словото"? Нали това е творческият импулс, който задвижва процеса на сътворение и затова е добре да се борави само с положителни утвърждения. По този начин СЪТВОРЯВАМЕ живота си, личната си действителност, но е задължително да се осъзнае, че поемате отговорност за думите си и рано или късно това, което визуализирате и фокусирате, се случва. Ако това, към което се стремите /а то винаги е облечено в думи или мисли, дори без да го правите съзнателно/, е в хармония с вашето, нашето развитие, с волята Му и т.н., всичко става естествено, без усилие и напрежение. aratron Луиз Хей има 6 книги издадени тук. Докосването на 5 чакра - да, за да си в синхрон, т.е. на една честота с нея. Оттам излизат желанията и застъпването, заявяването на собствената личност. Много често при използването на утвържденията почти веднага се появяват проблеми с гърлото на физ.ниво. А когато един орган е болен, трябва да му изпратим любов. Докосвайки го - отдаваме от собствената си енергия. Нужна е практика като с всяко нещо. Молитвите на Лазарев също са много силни. Те изместват внимание от всяка привързаност. Ог Мандино в "Най-великия търговец" дава 10 правила, които са просмукани с Любов и Отговорност. С годините разбрах, че първоначално стриктно се придържаш към думичките, после започваш да ги променяш, а накрая започваш да пишеш собствените си изречения. Неотменна и неотлъчна остава "Отче наш". Опитвам да уча и други молитви. Имам едно тълкуване на "Отче наш" по Едгар Кейси. Ако ви е интересно ще го намеря. И още нещо - в една от книгите на Лиана Антонова й беше даден оригиналният текст на молитвата за нас. Тя започваше "Татко наш.." Нататък не се сещам. Мога да я открия и нея.
  4. За мен най-важното при използването на формули или мисловни модели е тяхното практикуване, което води до наистина качествена промяна в привличането на хора и ситуации, защото промяната се осъществява на всички нива и Словото е менталната способност за творене. Първоначално започваме с лъжа и самоманипулиране защото благодарим за неща, които не са истина за този момент, който всъщност е илюзия. На този етап думите ни помагат най-бързо да осъществим промените. Мислите /думите/ са материални и когато са захранени с любов и чисто намерение, без очакване на резултат и вкопчване в моята истина - действат. За мен най-трудно е било да осъзная и да практикувам едновременното искане и неискане. Разбрах, че поставяш цели, пишеш или изговаряш утвърждения за подобряване или променяне на области или ситуации от действителността - твоята, която не е същата за другите участници в нея и ВИНАГИ искаш разрешение за благото на всички засегнати, а в същото време, когато се молиш /говориш на Бог/ му признаваш любовта и благодарността за това, че си жив. Когато медитираш /слушаш Бог/ - приемаш света, себе си, Вселената - без оценка, т.е. без намесата на ума. Просто си...там.... Някога започнах с автотренинг на Владимир Леви. тогава за първи път се сблъсках с мисловни модели. През годините се научих да се моля. Използвала съм утвържденията на Луиз Хей, Джоузеф Мърфи, Виктор Санчес, Ог Мандино, Лазарев. С текстовете на Учителя се срещнах на един по-късен етап, но реално цялото ми детство е било изпълнено с този дух. Четейки свещените текстове, започваш да твориш собствените си изречения, разкази. дай Боже всекиму да напише собствените си роман, трилогия или това, което иска. Благодаря за тази тема. Близка ми е. Благодаря наистина на всички, които са писали по нея и имат отношение към творенето на собствения си живот. Всички вие би трябвало да имате добре поставен или изявен Меркурий /Тот, Хермес/ в картите си.
  5. Благодаря за посрещането! Само искам да допълня, че когато изграждаме от нивото на по-дълбоките си душевни нужди, Вселената автоматично ни осигурява онова, от което се нуждаем на материално ниво.
  6. Много са източниците и затова не мога да цитирам, но основните правила са винаги едни и същи. Важно е не само да четем и знаем, но и реално да ги практикуваме. Тогава идват резултатите. Основните неща са винаги мисъл-визуализация-действие, ! без очакване на резултат! Просто залагане на намеренията, осигуряването на една комфортна среда за израстването им. Приемането на всички несъвършенства като грешки - уроци. Неосъждане, търпение - знание. МНОГО БЛАГОДАРНОСТИ предварително за всичко, което ще имаме. Без вкопчване. То си е направо къртовски труд в духовно отношение - забогатяването, но какво да се прави като сме тръгнали по този път - не че имаме нужда от толкова пари. Имаме нужда от енергията на парите.
×
×
  • Добави...