Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Буболече

Участници
  • Общо Съдържание

    237
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Буболече got a reaction from АлександърТ.А. in Плодове и зеленчуци.   
    Разбира се, че има разлика между домашните плодове и зеленчуци и тези от пазара. Мисля, че до голяма степен производителите не изчакват карантинния период на препаратите с които пръскат плодовете и зеленчуците и така всички отрови попадат директно в нашия организъм независимо дали искаме или не. Напоследък взеха да се прокрадват идеи за еко земеделие, но мисля, че и там продуктите не са толкова еко колкото ги описват. Бавно,но славно и България, която в недалечното минало беше наричана "зеленчуковата градина на Европа" ще започнат да се намират само "гумени" и безвкусни плодове и зеленчуци. Лошото е че необратимо съсипваме нашата природа и съвсем скоро гледането на растения на открито ще стане невъзможно. Много ми е мъчно, че съсипваме Земята, която ни търпи със всичките ни простотии, които правим.
  2. Like
    Буболече got a reaction from АлександърТ.А. in Моментът на зачеването   
    Темата е изключително интересна, но за съжалениев момента няма много материали по въпроса. Тази тема тепърва ще се разгръща в нашето общество. Чела съм наистина за въздържанието и духовното очистване на родителите чрез лечебно гладуване преди да започнат да си правят дете. Чела съм също , че приготовленията за едно зачеване започват доста преди самото дете да бъде заченато , защото душата на детето слиза на земята и един вид обучава своите родители. Имало три важни периода за развитието на човешкия индивид - 9 месеца преди зачеването, 9 месеца по време на бременността и 9 месеца след като детето се появи на бял свят. Този период от 27 месеца е от особено значение.
  3. Like
    Буболече got a reaction from кетинан in Моментът на зачеването   
    Темата е изключително интересна, но за съжалениев момента няма много материали по въпроса. Тази тема тепърва ще се разгръща в нашето общество. Чела съм наистина за въздържанието и духовното очистване на родителите чрез лечебно гладуване преди да започнат да си правят дете. Чела съм също , че приготовленията за едно зачеване започват доста преди самото дете да бъде заченато , защото душата на детето слиза на земята и един вид обучава своите родители. Имало три важни периода за развитието на човешкия индивид - 9 месеца преди зачеването, 9 месеца по време на бременността и 9 месеца след като детето се появи на бял свят. Този период от 27 месеца е от особено значение.
  4. Like
    Буболече got a reaction from wine in Лекуване на деца без лекарства - с алтернативни методи   
    Въпросът е за алтернативните методи за лечение на децата. Аз самата от най-ранно детство винаги когато съм ходела или са ме водели на лекар независимо дали за хрема или за нещо по - тежко съм била подлагана на лечение с тежки антибиотици и задължителната "питателна храна". Бях започнала да си мисля, че лекарите не лекуват с нищо друго освен с антибиотици. По това време когато вечно бях на антибиотици и винаги охранвана старателно от родителите ми болестите не преставаха и идваха една след друга, а периода на лечение на една настинка продължаваше поне по 2 седмици. Тъй като имам опит с антибиотиците мога да кажа, че единственото, което правят е да удължават срока на заболяването. Не съм лекар, но съм усетила, че винаги когато приемам някакъв антибиотик болестта просто се поттиска и след време или се проявява отново или избива в друга насока - силно главоболие или нещо от сорта. Не искам да обидя никой лекар, но това постоянно третиране на пациентите с антибиотици ме кара да се съмнявам в способностите им и до ден днешен гледам максимално да избягвам контактите с лекари, лекарства пък съвсем избягвам да пия. В последствие в пубертета се научих да гладувам и установих, че всяка настинка минава за 2-3 дни когато се спре консумацията на храна и се наблегне на горещата вода. Може би се отклонявам малко от темата, но смятам, че за детския крехък организъм единствените методи за лечение трябва да са здравословно хранене, подходящи физически упражнения, и при поява на болести лечението да става с повече алтернативни методи и по малко лекарства. Искам да обърна внимание на своите наблюдения - забелязала съм, че когато в едно семейство децата боледуват, често това се дължи на проблеми в семейството, лоши отношения между родителите и т.н. Децата /а също и домашните любимци/ попиват като гъба негативните емоции в едно семейство и после ги отболедуват.
  5. Like
    Буболече got a reaction from wine in Съществува ли щастливо семейство?   
    Щастието на човек е вътре в него. Няма как човек да търси щастието си извън себе си - то е вътрешно усещане. И когато се съберат две такива щастливи души се получава щастливото семейство. Ние оправдаваме нашето нещастие със външни фактори, но истината е че човек сам може да контролира процеса на щастие независимо какво му се случва. Сблъсквала съм се с хора, които въпреки, че нямат нищо от така наречения наш материален свят и живеят много бедно според нашите разбирания, са изключително щастливи и усмихнати, което доказва тезата ми.
  6. Like
    Буболече got a reaction from Sha Angreal in Раждане в къщи, в извънболнична среда   
    В момента работя върху един по различен сайт за съзнателната бременност и майчинство. Мисля да включа теми за децата и вегетарианството, значението на бременността и пренаталното възпитание, храненето по време на бременност, йога за бременни и деца, алтернативната медицина и още доста такива теми. Ще ми бъде приятно да включа информация и за раждането у дома.
  7. Like
    Буболече got a reaction from veselinvalchev1981 in Писане с лява ръка - езотерично обяснение?   
    Аз не мисля, че левичарството е следствие от генетични дадености, защото във целият ми род няма абсолютно никой , който да пише с лява ръка, а е факт че и аз и братята ми пишем и правим абсолютно всичко с лявата ръка. Наскоро четох , че голяма част от децата на шестата раса / децата индиго/ пишат с лявата ръка. Именно затова би трябвало да има някакво езотерично обяснение.
  8. Like
    Буболече got a reaction from nina7705 in За силата на думите   
    Замисляли ли сте се каква сила имат думите и как трябва да подбираме всяка дума, която изричаме? Според мен думите имат магическо значение и всяка дума е продължение на наша мисъл. Затова не трябва да говорим лоши неща, а още повече лоши неща срещу някого. Както се казва: "В началото бе Словото" Замислих се по този въпрос попадайки на една статия, която ще поставя тук. Ще ми бъде интересно да дискутираме по този въпрос:

    Силата на думите


    Проклятията, които често хората изричат, без да се замислят, са един от най-страшните грехове. Някои го правят не само в афектирано състояние, но и когато са спокойни. От проклятията страдат и семейства, и цели поколения. Но най-голямата вреда изричащият проклятие нанася на самия себе си, тъй като за този страшен грях се полага сурово наказание....

    В Евангелието е казано: не съдете, защото ще бъдете съдени; с каквато мярка мерите, с такава ще ви мерят. Защо?! Неочакван отговор на този въпрос получили ... учените.
    Хората най-често произнасят думи на проклятие в момент на силен гняв, който обаче не може да се предизвика по поръчка в лаборатория. Но може да се създаде прибор, който усилва ефекта на обикновените думи, казани в спокойно състояние, и който ги нажежава и ги превръща в проклятия. Такъв прибор разработили московски изследователи. По този начин те можели да моделират действието на проклятието.
    Учените взели семена от растението арабодопсис, което така добре е изучено, както мухата дрозофила. Точно е известно какви външни въздействия предизвикват едни или други отклонения в организма на растението. И с тези въздействия бил сравнен ефектът на "проклятието".
    Резултатите от изследванията ужасили учените. Словесната обработка на арабидопсиса била подобна на ... облъчването с 40 хиляди рентгена. От такава ударна "доза" се разкъсали веригите на ДНК и хромозомите, разпаднали се и се объркали гените. Повечето семена загинали, а у оцелелите генетическият апарат започнал да изработва противоестествени програми - започнали чудовищни мутации, които обрекли растенията на тежки болести и преждевременна смърт. Удивително е, че резултатите от експериментите не зависели от силата, с която били произнесени думите. Изследователите крещели, говорели, шепнели - във всеки случай разрушителният ефект бил еднакъв. Той бил предизвикан не от силата на звука, а от смисъла на казаното - рязко негативно отношение към растението.
    Тези и други експерименти показали, че проклятията увреждат генетичният апарат, обричайки на гибел както самото растение, така и семената му. Струва ни се, че дистанцията между "зелените" ни братя и нас е огромна. Но учените отдавна са установили, че генетическите апарати на всички живи същества работят по универсални закони. И еднакви въздействия предизвикват подобни изменения в организмите на хората, животните и растенията. Следователно проклятията могат да увреждат генетическия апарат и на хората.
    Какъв е механизмът на това разрушително въздействие? Изследователите доказали, че думите силно променят структурата на водата, а човешкият организъм съдържа 70% от нея. Под въздействие на човешката реч молекулите на водата могат да се построяват в сложни ансамбли. Ако над водата се изрече проклятие, молекулите й се обединяват в структури, които по форма и свойства приличат на ... отрови! И обратно - под въздействието на благословията от молекулите на водата се образуват структури, приличащи по форма и свойства на молекулата на наследствеността - ДНК на здравия човек. Излиза, че произнасяйки такива думи, ние оздравяваме сами себе си и околните?
    Именно тази догадка проверили изследователите. Защото апаратът им можел да усилва ефекта не само на злите, но и на добрите думи. И след проклятията учените решили да изпитат върху растенията влиянието на благословията. И получили потресаващ резултат. Зърна от пшеница, получили доза от 10 хиляди рентгена, в които се разкъсали и объркали ДНК, хромозомите и гените, поникнали и започнали да се развиват нормално.
    И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни. Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата. Думите действат не само върху тези, за които става дума, но и върху всички слушатели. Затова с какъвто се събереш, такъв ще станеш - болен или здрав. А здрав ще бъдеш дотолкова, доколкото в твоите мисли, в думите и в делата ти доброто преобладава над злото.
    ...Ако жената проклина мъжа си, "защитавайки" от него децата, проклятието ще легне и върху тях, и върху нея, а следователно върху целия й род. Тя обрича своите потомци на мъчителни болести на душата и тялото. Този ужас може да бъде предотвратен само с искрено покаяние пред Бога.
    Тези резултати били потвърдени и от директорката на нюйоркския научноизследователски център "Бион" София Бланк, която изследвала биополето на различни хора с помощта на кирлиан-фотокамера. тя съветва всички хора - не проклинайте! Не ругайте! Помнете: думите имат сила.

    Атанас Атанасов
×
×
  • Добави...