Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тонина

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Тонина

  • Рожден Ден 14.01.1956

Метод за Връзка

  • AIM
    tonina_da
  • ICQ
    0

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Бургас

Тонина's Achievements

  1. Господи, къде съм?

  2. Диана Илиева Публикувано на Днес, 11:27 "...Човекът е добър, когато не наврежда на никого, включително и на себе си; когато действията му, мислите му, чувствата му допринасят за неговата и на всичко около него хармонизация. Излишно е да казвам, че е трудно да бъдеш по този начин добър. Дори и когато имаме желание и воля точно за това, най-малкото защото не можем все още да виждаме в тълкава дълбочина и яснота света и живота. И все пак не е невъзможно! Хубаво е поне да се стремим да проявяваме такава, истинска доброта. Пък колкото - толкова! thumbup2.gif" Това, според мен, е добротата! Да добавя, че е много важно да показваме добронамереност. Ценя, когато усетя добронамереността у другите. Това ме прави отворена да усетя щастието. Всъщност, всеки е прав... Аз съм за добротата, щастието е следствие...
  3. Благодаря! Честит празник и от мен! Бъдете щастливи!
  4. Честита да ви е 2009 година! Приех лично всички пожелания и на всички ви пожелавам лично здраве, мъдрост и любов! Нека изживеем годината красиво, внимателно и стремително!
  5. Здравейте! Имам проблем с костната плътност и моята лекарка ми препоръча (освен лечението) да си купя "Петимата тибетци". Толкова бях очарована, че за миналата Коледа подарих по една книжка на всичките си приятелки. А лично аз така и не успях да стигна до необходимия брой изпълнения. Стигам само до 8. Още на първото упражнение ми се завива свят от въртенето. Но не съм се отказала. Раздвижват всички връзки, съживяват мускулите. Супер са. Научила съм и 4-годишния си внук да ги прави. Препоръчвам ви книжката. Успех!
  6. В този си период мисля че това е верният, единствено правилният път за постигане на щастие.
  7. Да, това е май най-важното постоянство. Какво се случва с мен и около мен. И къде е моето място в това случващо се. Каква ще бъда аз - добра, разбираща, приемаща, прощаваща. И ако мога, без да се натрапвам, да допринеса за доброто. И да уцеля границата за добро и непоискано (нежелано) добро. Това като приоритет за постоянство. Постоянство в будността.
  8. Здравейте! И аз като всички, изпълнени с добри намерения, държа на постоянството. Но се чувствам затрупана от нещата, които "трябва" да върша с постоянство. Не че съм много заета, но като че ли като се заема с нещо и го върша сериозно, а не мога по друг начин, не остава време за другите ми желания. И не се чувствам добре, като давам приоритет на физическите или на духовните си занимания. Така че, известно време съм постоянна в едно, после съм постоянна в друго, и след това съм недоволна от себе си. А това не е постоянство, нали?
  9. Оправдавам манипулацията, когато трябва да се накара някой, лишен от добра воля, да свърши нещо полезно и навременно. А когато човек е буден, би трябвало според мен веднага да улови манипулацията и сам да прецени дали да й се поддаде. Децата цитират рекламите, защото са в ясна и интересна форма. И това ще мине. Нали растат с нас. Спокойствие и Любов!
  10. Инатари, И аз мисля, че заслужаваш да се почувстваш поласкана. След толкова време е дошъл моментът за пореден път да затвърдиш в себе си представата, че си напреднало същество. Предполагам, че имаш повече прераждания, или пък по-добре използвани за израстване. Защото нали за да си повече разбиращ околните и света, трябва да умееш да погледнеш от повече ъгли, да сменяш гледната точка. Едва когато се научим да разглеждаме нещата отвсякъде, ще съумеем да разберем мотивите на другите, да ги приемем като възможни и логични за тях, и тогава с удоволствие да им изпратим лъч любов. Ти си родена с този талант. Кажи си едно голямо Браво! и продължавай нагоре. Спокойствие и Любов!
  11. Наистина се чувствам ужасно часове наред, точно заради рефлектирания удар обратно в мен. След това, за да облекча състоянието си, разказвам на много близък човек какво съм преживяла, а след това пък се чувствам виновна, че товаря и него с моя проблем. За мен това се превръща в растяща снежна топка. Е, сега вече (току що), след като си го представих, разбрах какво е лечението ми - Любов и топлина. Моля никой да не се съмнява в ползата от споделянето тук. Абсолютно съм съгласна. Това е пътят за успешните ми, макар и малко опити да оставам във вътрешен мир.
  12. Разговаряйки с един събеседник, според мен на прилична дистанция, забелязах, че направи крачка назад. Естествено, не пристъпих да го приближа, въпреки че на мен разстоянието ми се видя прекалено голямо. При следващ разговор между нас се случи същото. Оттогава зная, че неговото лично пространство е по-голямо от това на другите хора. Смятате ли, че това се дължи на, да речем, по-голяма аура? И дали личното пространство на всеки е еднакво отпред, отляво и отдясно, и отзад? Просто бях впечатлена!
  13. Мили хора, мисля, че ако човек е осъзнал себе си като висша ценност, като същество, на което Всевишния с многобройните си помощници е създавал условия за развитие, подкрепял и закрилял в толкова много животи, няма от какво да се бои. И продължавайки с тази осъзнатост - всички заслужаваме по-добри условия за развитие. Наистина - защо да не концентрираме мисълта си в прекрасни пожелания за благополучие? Но с ясното съзнание, че "Ако е рекъл Господ". Или, според мен, аз искам, но ще получа, ако съм доказала, че мога да напредвам без да съм притисната от трудности. Ако разкошът не ми пречи да науча уроците на този си земен живот. Или накратко казано, казано и от вас досега - ако съм заслужила. Желая ви мир и светлина!
×
×
  • Добави...