Jump to content
Порталът към съзнателен живот

caliostro

Участници
  • Общо Съдържание

    27
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

caliostro's Achievements

  1. използвай една система но изцяло. ако човек отвори астро книгите излизали на български които са преводни то поне половината примери са с домова система на кох.
  2. след списъка от домови системи съм отбелязал че това е цитат от книгата за която споменаваш. дори книгата я има в интернет. за останалото съвсем кратко. че е хаос е хаос. това е един умишлено лансиран хаос за да може който си иска да си пише каквото пожелае. ако намекнеш на подобни творци че не са прави и е доста нелепо това което споменават то тогава започва вой. като лешояди се събират подобни творци и ставаш негър евреин фашист и какво ли не още не разбираш не си прав и така. това е смешно и комично. не приемам че астрологията е творчество нито че е изкуство. подредена е. логична и свързана изцяло с човешкото познание. домовите системи не се познават масово и за това много много въпроси за тях не се дискутират. доста логичен е и въпроса за това - до колко прекцията в една плоскост отразява картината като цяло. има опити за разглеждане на тримерни хороскопи. нищо особенно в крайна сметка. но това е друга тема. домовите системи са едно от малкото неща в астрологията където нещата са ясни. създадени са от хора който са си задавали умни въпроси и са търсели логични отговори.
  3. доста ограничено мнение лишено от каквото и да е съдържание. всеки опит да се сложи всичко под една черта / както в случая - запада..../ говори за доста тесен кръгозор. конкретно в случая това е казано от човек който не е запознат добре със западната астрология. вероятно е някое известно име изрекло тези неща. това не променя нищо обаче. и на изток говорят глупости както и на запад лесно мога да цитирам известни имена от индия които дават някакви съвети на запада относно астрологията. съвети емоционални и наивни донякъде. няма лошо в това ако критиката е градивна. в повечето случаи има пълното основание да се критикува западната астрология за съжаление. но тя притежава сила и мощ и има най добрият инструментариум в определени насоки създаван някога. наистина запада като начин на мислене и модел търпи критика. но това няма нищо общо с астрологията трудно е в няколко реда да се разглеждат системи общещества начин на мислене астрология и какво ли не . нещата са комплексни и ще е доста наивно да ги вкараме в една тясна рамка. поведенчески модели?!!! боже ! накратко - мнението ми че това цитирано мнение не трябва да се разглежда като нещо сериозно изобщо.
  4. по т 4 имаме еднакво мнение. не греша изобщо. става дума за т 3. в случая става дума за акцент в началото на разглеждането на хороскоп. и става дума точно за това - че се акцентира на асц в индииската астрология! колкото до това дали акцента пада върху луната в индииската астрология доста може да се поспори.
  5. ок. мисълта- разбира се условно казано- би могла да повлияе на събития но за определен отрязък от време и то в изключително малък процент от всички случаи. това е много важен момент който се спестява и не се казва. защото не може да бъде нарушена общата хармония. тази тематика обачи според мен не е изобщо предмет на астрологията. съгласявам се че в литературата има описани подобни неща. писатели много. в повечето случаи са само едни добри разказвачи.
  6. влизайки в детайли по темата само може да стане ясно какво казваме и какво стои зад думите. изменението на сила на планети и на значения на знаци може според някой да стане по какви ли не начини. не съм видял някой да демонстрира подобни умения. общо взето се остава на ниво пожелания би станало би могло евентуално ако все пак ако .... да не продължавам с подобни логически еквилибристики които са подходящи единствено за доста ограничени хора. и така?!
  7. позволи ми силно да се съмнявам в думите ти. не за друго а защото промените в мисловните форми или казано с други думи начина на мислене и всичко свързано в тази посока не променя събитията. да. може да бъдат изкривени дадени събития във времето за определен период от време но след това нещата си идват на мястото и в посоката която е предначертана. иначе се нарушава хармонията. доброто в големи количества никому не е нужно.
  8. може да си лайк . не зная но разсъждението ти е напълно логично и се покрива с фактология която съм срещал. рядко се кометират тези неща.
  9. знаеш ли си своя хороскоп?! предполагам си го знаеш. колко неща зависят от теб ? колко си променил и на каква цена? може ако желаеш само в цифри да кажеш. 1 или 5 или повече. колко? нещо зависи от нас и променяме съдбата си с мисловни форми?! променяме нещо или следваме сянката си? може и за друг да коментираме. ако съдбата се променя с мисловни форми то астрологията трябва да корегира доста свои основни неща.
  10. тези дни прочетох мнение в бг форум. развива се тезата че астрологията е мислоформа. цитирам Астрологията, особено тропичната, е окултна наука, и като такава се базира в значителна степен на принципа на мислоформата. Сиреч след като в продължение на хилядолетия милиарди хора са вярвали в действеността на условните сектори от еклиптиката, наречени зодиакални знаци, на съответното място в ментала се е образувала една гигантска мислоформа, която въздейства с обратна сила - въпреки фактическите звездни движения. край на цитата. интересно ми е какво мислите по този въпрос.
  11. смешните неща са много всичко е смешка и то стара смешка
  12. и аз благодаря ! възможно ли е да има и други теми? аз лично бих ги чел с голям интерес. силно съм впечатлен от стила на излагане на нещата.
  13. прогностика предсказване или друга близка дума по смисъл по старому или по новому дума общо взето не променя съдържанието на нещата. приемливи са и двете. да. използва се астрологията и за други неща. тук въпросът за приложението е обширен. но основното си остава.
  14. 70-75% успеваемост като краен резултат в астрологията. поне това са най често срещаните резултати които се цитират. което едва ли се различава и от резултатите да речем преди век или два. няма някакви чак толкова нови неща които да предопределят повече бонуси за сегашният човек. колко са астролозите не мога да кажа категорично. нямам идея колко могат да са нито каква им е етиката.
  15. не. мисля че са астролози. нямам повече информация по този въпрос.
×
×
  • Добави...