Jump to content
Порталът към съзнателен живот

rossin

Участници
  • Общо Съдържание

    39
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от rossin

  1. Здравей Ванеса, Първо, неастрологично-за къде си се разбързала? На 21 години си само........което само по себе си е прекрасно и заслужава да му обърнеш внимание и то с приоритет. Най-малко, заради факта,че опознаваш различни хора и на базата на личен опит ще прецениш, с какви личности се срещаш и дали те отговарят на това, което търсиш. Аз не съм астролог, нито имам претенции за знания в тази наука. Ще ти е трудно да намериш партньор, който да удовлетворява нуждите ти изцяло или да те допълва хармонично, но не е невъзможно. Ще се наложи да правиш компромиси. По въпроса „кога” не мога да отговоря.
  2. Аз съм първа на старта. Данните са ми 30.01.1967 г. , гр.Пловдив, 10 часа. Асцедента е на 6 гр. в Овен. Достойнства имат- Марс/Везни/7 дом, Слънце/Водолей/11 дом. Марс не вижда асцедента, Слънцето е в сходящ секстил с него, има достойнства и по триплицитет. С третото условие, макар и най-важно, няма как да се съобразя. Материал читав няма. Всички лични планети са Водолей/Везни, където най-много достойнства има Сатурн, по управление,екзалтация и триплицитет. Картата е дневна, Сатурн/Риби/12 дом и Венера/Водолей/12 дом. Венера и Сатурн са в рецепция по триплицитет, Венера-естествен управител на 12 дом, Сатурн се радва там. Как точно се радва Сатурн в 12 дом? За мен лично, като нещо, което не бива да забравям и винаги трябва да имам на предвид. Нещото или някой, който винаги е като „последна инстанция”. Крайъгълен камък, покрай който минава пътя ми, независимо на къде съм тръгнала и какво ще правя. Като второто ми „Аз”, което „ми диша във врата”, ограничва ме, дърпа ме назад, поставя условия и непредвидени препятствия. Винаги „изисква” да имам и резервен вариант. Има и положителна страна-няма отстъпление назад, зад гърба си имаш непоклатима стена. http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=grufilepySC3Z-u1332105503&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=3&btyp=2&mth=gw&sday=26&smon=5&syr=2013&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&node=-Yn&sevenpl=1&ast=
  3. Пускам един хорар. Ще се възстановя ли напълно от травмата? днес 22.05.2013 г. Пловдив 06.13 ч. Асцедента е в Близнаци, Меркурий в 1 дом, управителя на часа е Меркурий. По правилата картата е радикална. Шести дом-Везни, Венера в сходяш съвпад с Меркурий. Венера няма достойнста в знака на асцедента. Управител на триплицитета-Сатурн.......ретрограден, без есенциални достойнства, покрил се в 6 дом, но управлява 10 дом-лечението. Крайното развитие на нещата-4 дом - Лъв. Слънце в Близнаци, в 12 дом, на 4 градуса от Асцедента, има достойнства по екзалтация и триплицитет в 12 дом??? Това ме притеснява. Да не се превърне в хронично. Според мен, би трябвало да се възстанова напълно. Аз задавам въпроса и може да съм пристрастна. Ще съм благодарна за всяко споделено мнение. Не успях да прикача карта. По-късно ще пробвам пак.
  4. Не бях правила карта на първото момче. От години нямам много наблюдения. Данните са 09.05.1989 г., гр.Пловдив 20.30 ч. първия, 20.40 ч. втория.Ако е необходимо ще кача карти. Все пак има разлики. Купсидата на 6 дом в първата карта е в последния градус на Овен, във втората в първия на Телец. Марс в Рак-8 дом и Венера в Телец-7 дом, съответно управителя на триплицитета на К6 в единия случай е Юпитер/Близнаци/, в другия е Луна/Рак. В детската им възраст първия имаше проблеми с храненето-капризен и злояд, развиваше анемия. Втория -проблеми със сливици и гърлото, които преодоляхме около началнта училищна възраст. Като цяло здраво дете. От 8 годишен и системно занимаващ се със спорт. Първия проявяваше слаб интерес към спорта и ученето изобщо, завърши средно образование и от тогава работи като барман. Втория успоредно със спорта завърши техникум, след това технически вуз. В момента с танци и спорт се ветрее по Европа. И двамата са правили сами избора си.
  5. То хубаво, че попълнихме анкетата, но тя е само да отчитат дейност. Много малко са спортните обекти, които са построени от това министерство. По-голямата част са общински или частни. На общините това не им е приоритет. Вече във второ училище в Пловдив, на откритите спортни площадки се строят детски градини. Това няма нужда от коментар.......................................
  6. Ако уточниш какво е ревност точно. Мотиви, проявление. Ще ги започна в обратен ред. Сексуалност- с Марс в 1 дом Агресия- пак Марс в 1 дом, в Телец. Кое ще го провокира? Състезанията на бързи обороти или нещо материално? На какви провокации реагира? Марс тригон Сатурн. Ревност = собственическо чувство. Ревнува кое, партньора или имуществото му?
  7. По тази карта, в която най-много достойнства има Сатурн-на трон и 10 дом, който има всички права върху управлението на 7 дом, дали става въпрос за ревност точно???? Като видим и тригона му с Марс-управител на асцедента......по-скоро приоритетите са други.
  8. Преди няколко дни се замислих, че в края на месец март тази година имаше астрологична ситуация, подобна на правило осмо/ осми начин/. Венера излезе от съвпад със Слънцето и първия точен аспект направи с Юпитер. Би трябвало за предаде на Юпитер силата на Слънцето. Венера е в зоната до 6 градуса-изгорена и западна. В конкретния случай мисля, че "предаването на силата " не е възможно, заради изгарянето.
  9. Според древните автори това не е рецепция. Дето се казва "не е на едно и също ниво". За да има рецепция по трон и екзалтация,триплицитет терма или фас, всяка от планетите трябва да има достойнства в знака на другата.Когато става въпрос за рецепция по триплицитет, фас или терма, задължително трябва да има аспект между планетите.Има и други "правила", които не съм измислила аз, но конкретния случай не са приложими.
  10. Аз моля за извинение, че това, което исках да напиша по темата е на няколко поста, но едновременно с това и готвя. Въпроса ми е към Писантин. "Пламен първи пред медии персонално се осмели да извика долу ТИМ." това изречение означава, че лично си го видял и си преценил, че Асцедента му е Козирог. Да приемем, че си го видял лично и си си сигурен, че отговаря на "описанието". Сатурн е в Лъв, в заточение, Марс е в Скорпион,на трон и то в 10 дом. Какво е 10 дом? Той, 10-я дом, подкрепя Асцедента или те кара да се бориш? Овен е включен в 3 дом, но на купсидата е Риби. Това като как да го тулкуваш? Прекалено чувствствителен и с огромно желание за действие, което се основава на контола?
  11. В тази карта Уран е силен, защото има тронов диспозитар, а Марс в Скорпион иска да става на неговото и има сила да преследва целите си. Като прибавим и Слънцето във Везни, в падение, се получава желание , да балансира и хармонизира нещата на всяка цена. А какво би станало, ако не успее, не успява / или не е успявал до сега/, в по-дългосрочен план? И това има връзка лично с него , или е протест срещу обстоятелствата в момента, които не може или не вижда как да промени?
  12. Писантин, аз не съм астролог, да не говорим професионален. Дори на такива като мен, аматьори, ще им направи впечатление, че говориш за "широк съвпад на две планети със Северен възел". Колко хора само в БГ са родени по това време, да не говорим за такива, които са родени при по-точни аспекти?
  13. Преди няколко месеца ми споделиха интересна астрологична техника, базирана на древните автори и арабските точки. Според скромните ми наблюдения, отразява конкретни ситуации, по-детайлно, отколкото транзитите. Нещо като дневен хороскоп, но за разлика от тези, дето ги пишат във вестниците и четат по електронните медии, отразяват лични преживявания и събития. Във формулата за точката на дадена планета, изчисляваме градусите на наталния асцедент и градусите на транзитните планети. Как "темата на точката на планетата" в момента се отразява на нас самите или на конкретен човек, според наталния асцедент. В последния месец, всичкото нашествие в Риби ми е в 12 дом, където са наталните Венера и Сатурн. Венера при мен е У на 2 и 7 дом, Сатурн-У на 10,11 и 12 дом. И двете планети са в 12 дом и са в рецепция по триплицитет. Нещо като бал с маски, не знаеш кой кой е и не си сигурен, кой като какъв ще се прояви. Всеки от тях може да играе роля, може да е по-желание, а може да е по принуждение....... Дневната точка на Меркурий, който управлява 3 дом и включената дева в 6 дом, в съвпад с наталното Слънце в 11 доми управител на 6 дом, ме докара почти до върха и после ме срина до ниво под нулата. Същата дневна точка, на следващия ден, в съвпад с наталната Венера, управител на на 7 дом, се оказа неоценима подкрепа от родител,.... И днес, съвпад на точката на Марс, който е управител на 1 и 8 дом при мен, в съвпад с асцедента, а диспозитара в момента му е в Риби, на 29 градуса и нещо, събудих се като "парцал", нещо, което не ми се е случвало от много време, независимо от умората........
  14. В темата за точката на щастието е малко "конфузно" да пиша за точката на болестите, но най-пресните ми впечатления са във връзка с нея. Според Бен Ерза - точка на недъзите и раните, по Бируни-точката на болестите и изгарянията. Дъгата от Марс до Сатурн прибавена към асцедента за дневно раждане, за нощно обратното. Ако прибавим към списъка порязвания и счупвания, аз съм представителна извадка за темата.......При мен е на 7 градуса в Скорион. Първоначално обръщах внимание само на съвпади на транзитиращи планети с точката на болестите.Установих, че и пълнолуние и новолуние в аспект е нея, се проявяват, за мое съжаление. В натала, Марс е във Везни-7 дом. Съвпад на тр.Сатурн-простудно заболяване, което лекувах 3 седмици. Новолуние в Козирог - секстил- проблеми със зъбите/ при това месец преди лунацията редовно посещение при зъболекар/. Пълнолуние в Дева в 6 дом,в секстил с точката- простуда в съчетание с възобновяване на стара травма-изтръпнала лява длан и пръсти,които не ме слушат. Сега съм се наточила да сговя за вечеря, но дано се оправя преди да стане време за закуска..... .. След не много време тр.Сатурн ще се върне в тия градуси. Дано да нямам с какво "да се похваля"....
  15. За положителния вариант, когато планета перегрин има силен диспозитар го разбрах. Как се проявява планета в заточение или падение, когато има силен диспозитар? Диспозитара или алмутена, подпомагат негативната изява или я "тушират"?
  16. Аз ще се опитам да разсъждавам по картата, поставена от Донка. Между управителите Меркурий и Юпитер няма връзка. Асцедента е в терма на Юпитер, десцедента в терма на Маркурий. Луната управлява земния триплицитет, Марс-водния. Луната е на трон и под влиянието на Марс, доколкото това може да бъде определящо. Венера е втори управител на воден и земен триплицитет, диспозитар на Слънце и Меркурий, във взаимна рецепция със Слънцето. Според таблицата за достойнствата рецепцията по терма е по-слаба от тази по триплицитет, но става въпрос за вторите управители. От биографична справка прочетох, че след 10 години брак се е развела и "са били много различни като характери със съпруга и". Според мен това подходжа повече на липсата на връзка между Меркурий /упр. на 1 и 10 дом/ и Юпитер / упр. на 4 и 7 дом/.
  17. Близнаци при нощно раждане - Меркурий- на трон и управител на въздушния триплицитет. Стрелец при нощно раждане - Юпитер-на трон и управител на огнен триплицитет. Лъв при дневно раждане- Слънце на трон и управител на огнен триплицитет. Водолей при дневно раждане-Сатурн на трон и управител на въздушен триплицитет. Скорпион при нощно раждане-Марс на трон и управител на воден триплицитет.
  18. Лекувам се от 25 години само с инхалации с босилек. Дали е хронично или не, не мога да кажа. Челото, " в областа на третото око" ми е слабо място. Астрологично- асцедента ми е на 6 гр. в Овен.Не съм имала проблеми с бащата, той ми беше повече приятел, отколкото родител. Алергични реакции до сега не съм имала. Причините за възпаленията са от простуда, независимо на коя част от тялото са.
  19. Ана испанска http://www.astro.com/astro-databank/Anna,_Queen_of_Spain има я в двете бази от данни- тази за късен брак и за такъв с голяма разлика във възрастта. За късния брак, добре че става въпрос за 16 век... на 21 години е била все пак. Асцеден Лъв, десцедент Водолей.В тези знаци екзалтации няма. Слънце в Скорпион в 4 дом, няма есенциални достойнства, но има възможност да действа. Сатурн в Козирог- на трон, но в 6 дом, западен. Юпитер и Венера са в рецепция по управление-5 и 8 дом, 3 и 10 дом-нещо като да чакаш принца, който ще ти даде сигурност и поле за изява. Юпитер - управител на огнен триплицитет-1,5, и 9 дом е в 10 дом, преминал опозицията със Слънцето- западен, ретрограден, няма да донесе облагите, които се очакват,дневна планета разположена извън секта. Луна-управител на земния триплицитет-2,6 и 10 дом,западна, в собствена секата, лично аз я свързвам в тази карта с религиозни убеждения. Луна и Юпитер са в рецепция по триплицитет-личноста, склонностите и религиозните вярвания с преплетени с личните притежания, служенето и общественото положение. Марс в Скорпион в 4 дом, изгорен от Слънцето, източен, управител на воден триплицитет-4,8, и 12 дом. Меркурий-управител на въздушен триплицитет-3,7 и 11 дом, в 4 дом ,Скорпион, изгорен от Слънцето, западен. Ана, родена кралица, е знаела призванието си, зависима от потеклото си, да запази и продължи рода, в съответствие с религиозните си убеждения /Марс/,който съответства на нея самата /Слънце/ и общественото и положение/Юпитер/. В уикипедия пише, че е четвъртата му съпруга и е била любимата му такава.Била добра мащеха на децата му от предишните бракове и му родила още 5. Нищо не се споменава на нейното отношение по въпроса....... Изписах достатъчно глупости вече..... И аз имам въпроси. Кое в картата е показател за късен брак и за такъв с голяма разлика във възраста? В тази карта Юпитер като тригонократор на огнения тр.,е ретрограден, това дали е равно на забавяне? Сигнификатора на брачния партньор е Сатурн, който също може да показва по-възрастен съпруг/га и общо забавяне на делата по 7 дом, който управлява? И накрая секстила между Сатурн и съвпада Слънце/Марс
  20. Да се поправя по отношение на триплицитетите. Луна управлява земния триплицитет а това са 1,9 и 12 дом. Марс управлява водния тр.- 3, 5 и 7 дом.
  21. Без да имам кой знае какви знания, ама Юпитер дори и на трон е в 3 дом. Управител на огнения триплицитет и собствен такъв. Показва, къде ще се проявят връзките. Не успях да го свържа с 1 дом. Още нещо снощи видях, но не бях сигурна дали е показателно. Луна и Марс са във взаимна рецепция по триплицитет. Луната управлява земния- 1,8 и 12 дом, Марс- водния- 2,6 и 7 дом. Сатурн е в съвпад с Луна и заедно са в квадрат с Юпитер. Предполагам Сатурн вреди и на Луната и на Юпитер. Марс е в секстил с Венера, на която е и диспозитар. Това е подкрепа.
  22. Силвио Берлускони Асцедент Дева, Медиум цели Близнаци- управител Меркурий в първи дом, ретрограден, изгорен от Слънцето, западен. 7 дом Риби- управител Юпитер в Стрелец-на трон в 3 дом,западен. Венера в Скорпион- 2 дом, западна, управител на Слънцето и Меркурий в 1 дом, има достойнства в Риби, алмутен на 7 дом. Нищо не мога да измисля за взаимоотношенията, но когато си се осигурил финансово,няма проблем да имаш няколко жени и 5 деца.
  23. Сега да си оправя грешките, защото гледам ама не виждам. Предишния отговор съм направила за дата 30.08.1977 г. За 13.08.1977 г. Слънце в Лъв -ляво око На трон, управител на огнен триплицитет, 10 дом Луната в Лъв- дясно око няма есенциални достойнства, 9 дом, източна /-/ Този път лявото око е по-силно.
  24. Слънце в 10 дом– ляво око В рецепция по трилицитет с Венера Луната в 4 дом -дясното око във взимна рецепция по трон с Юпитер и в собствен триплицитет. Дясното око е по-силно. ПП. Това без да включвам аспектите.
×
×
  • Добави...