Jump to content
Порталът към съзнателен живот

rossin

Участници
  • Общо Съдържание

    39
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от rossin

  1. Здравей  Ванеса,

    Първо, неастрологично-за къде си се разбързала? На 21 години си само........което само по себе си е прекрасно и заслужава да му обърнеш внимание и то с приоритет. :rolleyes:  Най-малко, заради факта,че опознаваш различни хора и на базата на личен опит ще прецениш, с какви личности се срещаш и дали те отговарят на това, което търсиш.

    Аз не съм астролог, нито имам претенции за знания в тази наука.

    Ще ти е трудно да намериш партньор, който да удовлетворява нуждите ти изцяло или да те допълва хармонично, но не е невъзможно. Ще се наложи да правиш компромиси. По въпроса „кога” не мога да отговоря. B) 

  2. Аз съм първа на старта. :3d_002: 

    Данните са ми 30.01.1967 г. , гр.Пловдив, 10 часа.

     

    Асцедента е на 6 гр. в Овен. Достойнства имат- Марс/Везни/7 дом, Слънце/Водолей/11 дом.

    Марс не вижда асцедента, Слънцето е в сходящ секстил с него, има достойнства и по триплицитет.

    С третото условие, макар и най-важно, няма как да се съобразя. Материал читав няма. :3d_167: 

    Всички лични планети са Водолей/Везни, където най-много достойнства има Сатурн, по управление,екзалтация и  триплицитет.

    Картата е дневна, Сатурн/Риби/12 дом и Венера/Водолей/12 дом. Венера и Сатурн са в рецепция по триплицитет, Венера-естествен управител на 12 дом, Сатурн се радва там.

     

    Как точно се радва Сатурн в 12 дом?

    За мен лично, като нещо, което не бива да забравям и винаги трябва да имам на предвид. Нещото или някой, който винаги е като „последна инстанция”. Крайъгълен камък, покрай който минава пътя ми, независимо на къде съм тръгнала и какво ще правя. Като второто ми „Аз”, което „ми диша във врата”, ограничва ме, дърпа ме назад, поставя условия и непредвидени препятствия. Винаги „изисква” да имам и резервен вариант.

    Има и положителна страна-няма отстъпление назад, зад гърба си имаш непоклатима стена. :rolleyes: 

     

    http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=grufilepySC3Z-u1332105503&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=3&btyp=2&mth=gw&sday=26&smon=5&syr=2013&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&node=-Yn&sevenpl=1&ast=

  3. Пускам един хорар.  :hmmmmm:

    Ще се възстановя ли напълно от травмата?

    днес 22.05.2013 г. Пловдив 06.13 ч.

     

     

    Асцедента е в Близнаци, Меркурий в 1 дом, управителя на часа е Меркурий. По правилата картата е радикална.

    Шести дом-Везни, Венера в сходяш съвпад с Меркурий. Венера няма достойнста в знака на асцедента. Управител на триплицитета-Сатурн.......ретрограден, без есенциални достойнства, покрил се в 6 дом, но управлява 10 дом-лечението.

    Крайното развитие на нещата-4 дом - Лъв. Слънце в Близнаци, в 12 дом, на 4 градуса от Асцедента, има достойнства по екзалтация и триплицитет в 12 дом???         Това ме притеснява. Да не се  превърне в хронично.

    Според мен, би трябвало да се възстанова напълно.

    Аз задавам въпроса и може да съм пристрастна. 

    Ще съм благодарна за всяко споделено мнение.  :rolleyes:

     

    Не успях да прикача карта. По-късно ще пробвам пак.

  4.  

    Мисля, че е наистина интересно да разгледаме в какво отношение житейският път и реализацията на две деца с еднакви натални карти се отличават и кое е общото между тях. 

     

     

    Не бях правила карта на първото момче. От години нямам много наблюдения.

    Данните са 09.05.1989 г., гр.Пловдив 20.30 ч. първия, 20.40 ч. втория.Ако е необходимо ще кача карти.

    Все пак има разлики.

    Купсидата на 6 дом в първата карта е в последния градус на Овен, във втората  в първия на Телец. Марс в Рак-8 дом и Венера в Телец-7 дом, съответно управителя на триплицитета на К6 в единия случай е Юпитер/Близнаци/, в другия е Луна/Рак.

    В детската им възраст първия имаше проблеми с храненето-капризен и злояд, развиваше анемия. Втория -проблеми със сливици и гърлото, които преодоляхме около началнта училищна възраст. Като цяло здраво дете. От 8 годишен и системно занимаващ се със спорт.

    Първия проявяваше слаб интерес към спорта и ученето изобщо, завърши средно образование и от тогава работи като барман.

    Втория успоредно със спорта завърши техникум, след това технически вуз. В момента с танци и спорт се ветрее по Европа.

    И двамата са правили сами избора си. :rolleyes: 

     

  5. То хубаво, че попълнихме анкетата, но тя е само да отчитат дейност. Много малко са спортните обекти, които са построени от това министерство. По-голямата част са общински или частни. На общините това не им е приоритет. Вече във второ училище в Пловдив, на откритите спортни площадки се строят детски градини. Това няма нужда от коментар.......................................

  6. Ако уточниш какво е ревност точно. Мотиви, проявление.

     

     

     

    Ревност ,агресия.... Сексуалност....и всичко това в големи количества :/

    Ще ги започна в обратен ред.

    Сексуалност- с Марс в 1 дом

    Агресия- пак Марс в 1 дом, в Телец. Кое ще го провокира? Състезанията на бързи обороти или нещо материално? На какви провокации реагира? Марс тригон Сатурн.

    Ревност = собственическо чувство. Ревнува кое, партньора или имуществото му?

  7. По тази карта, в която най-много достойнства има Сатурн-на трон и 10 дом, който има всички права върху управлението на 7 дом, дали става въпрос за ревност точно???? Като видим и тригона му с Марс-управител на асцедента......по-скоро приоритетите са други. :hmmmmm:

  8. Преди няколко дни се замислих, че в края на месец март тази година имаше астрологична ситуация, подобна на правило осмо/ осми начин/. Венера излезе от съвпад със Слънцето и първия точен аспект направи с Юпитер. Би трябвало за предаде на Юпитер силата на Слънцето. Венера е в зоната до 6 градуса-изгорена и западна. В конкретния случай мисля, че "предаването на силата " не е възможно, заради изгарянето. :hmmmmm:

  9. По карта №4 за рецепциите- Слънцето в риби, където Нептун  е на трон, а Нептун е в стрелец- знак от триплицитета на Слънцето- това отчита ли се за взаимна рецепция, след като единият показател е по трон, а другият по триплицитет?   И да- една планета без достонства няма да е подсилена от една рецепция, подпомогнат ще е домът, който управлява, защото другата планета от рецепцията свободно може да се изявява както в дома, който представлява, така и в този на първата планета от рецепцията. 

    Според древните автори това не е рецепция. Дето се казва "не е на едно и също ниво". За да има рецепция по трон и екзалтация,триплицитет терма или фас, всяка от планетите трябва да има достойнства в знака на другата.Когато става въпрос за рецепция по триплицитет, фас или терма, задължително трябва да има аспект между планетите.Има и други "правила", които не съм измислила аз, но конкретния случай не са приложими. :rolleyes:

  10. Аз моля за извинение, че това, което исках да напиша по темата е на няколко поста, но едновременно с това и готвя. :rolleyes:

    Въпроса ми е към Писантин.

    "Пламен първи пред медии персонално се осмели да извика долу ТИМ." това изречение означава, че лично си го видял и си преценил, че Асцедента му е Козирог. Да приемем, че си го видял лично и си си сигурен, че отговаря на "описанието".

    Сатурн е в Лъв, в заточение, Марс е в Скорпион,на трон и то в 10 дом. Какво е 10 дом? Той, 10-я дом, подкрепя Асцедента или те кара да се бориш?

    Овен е включен в 3 дом, но на купсидата е Риби. Това като как да го тулкуваш? Прекалено чувствствителен и с огромно желание за действие, което се основава на контола?

  11. В тази карта Уран е силен, защото има тронов диспозитар, а Марс в Скорпион иска да става на неговото и има сила да преследва целите си. Като прибавим и Слънцето във Везни, в падение, се получава желание , да балансира и хармонизира нещата на всяка цена.

    А какво би станало, ако не успее, не успява / или не е успявал до сега/, в по-дългосрочен план?

    И това има връзка лично с него , или е протест срещу обстоятелствата в момента, които не може или не вижда как да промени?

  12. Писантин,

    аз не съм астролог, да не говорим професионален. :3d_027: 

    Дори на такива като мен, аматьори, ще им направи впечатление, че говориш за  "широк съвпад на две планети със Северен възел". Колко хора само в БГ са родени по това време, да не говорим за такива, които са родени при по-точни аспекти?

  13. Преди няколко месеца ми споделиха интересна астрологична техника, базирана на древните автори и арабските точки. Според скромните ми наблюдения, отразява конкретни ситуации, по-детайлно, отколкото транзитите. Нещо като дневен хороскоп, но за разлика от тези, дето ги пишат във вестниците и четат по електронните медии, отразяват лични преживявания и събития.

    Във формулата за точката на дадена планета, изчисляваме градусите на наталния асцедент и градусите на транзитните планети. Как "темата на точката на планетата" в момента се отразява на нас самите или на конкретен човек, според наталния асцедент.

    В последния месец, всичкото  нашествие в Риби ми е в 12 дом, където са наталните Венера и Сатурн. Венера при мен е У на 2  и 7 дом, Сатурн-У на 10,11 и 12 дом. И двете планети са в 12 дом и са в рецепция по триплицитет. Нещо като бал с маски, не знаеш кой кой  е и не си сигурен, кой като какъв ще се прояви. Всеки от тях може да играе роля, може да е  по-желание, а може да е  по принуждение.......

    Дневната точка на Меркурий, който управлява 3 дом и включената дева в 6 дом, в съвпад с наталното Слънце в 11 доми управител на 6 дом, ме докара почти до върха и после ме срина до ниво под нулата.

    Същата дневна точка, на следващия ден, в съвпад с наталната Венера, управител на на 7 дом, се оказа неоценима подкрепа от родител,....

    И днес, съвпад на точката на Марс, който е управител на 1 и 8 дом при мен, в съвпад с асцедента, а диспозитара в момента му е в Риби, на 29 градуса и нещо, събудих се като "парцал", нещо, което не ми се е случвало от много време, независимо от умората........

  14. В темата за точката на щастието е малко "конфузно" да пиша за точката на болестите, но най-пресните ми впечатления са във връзка с нея. :3d_130:

    Според Бен Ерза - точка на недъзите и раните, по Бируни-точката на болестите и изгарянията. Дъгата от Марс до Сатурн прибавена към асцедента за дневно раждане, за нощно обратното. Ако прибавим към списъка порязвания и счупвания, аз съм представителна извадка за темата.......При мен е на 7 градуса в Скорион.

    Първоначално обръщах внимание само на съвпади на транзитиращи планети с точката на болестите.Установих, че и пълнолуние и новолуние в аспект е нея, се проявяват, за мое съжаление.

    В натала,  Марс е  във Везни-7 дом.

    Съвпад на тр.Сатурн-простудно заболяване, което лекувах 3 седмици. 

    Новолуние в Козирог - секстил- проблеми със зъбите/ при това месец преди лунацията редовно посещение при зъболекар/.

    Пълнолуние в Дева в 6 дом,в секстил с точката- простуда в съчетание с възобновяване на стара травма-изтръпнала лява длан и пръсти,които не ме слушат. Сега съм се наточила да сговя за вечеря, но дано се оправя преди да стане време за закуска..... :D ..

    След не много време тр.Сатурн ще се върне в тия градуси. Дано да нямам с какво "да се похваля"....

  15. За положителния вариант, когато планета перегрин има силен диспозитар го разбрах. :3d_041:

    Как се проявява планета в заточение или падение, когато има силен диспозитар?  Диспозитара или алмутена, подпомагат негативната изява или я "тушират"? :hmmmmm:

  16. Аз ще се опитам да разсъждавам по картата, поставена от Донка.

    Между управителите Меркурий и Юпитер няма връзка.

    Асцедента е в терма на Юпитер, десцедента в терма на Маркурий.

    Луната управлява земния триплицитет, Марс-водния. Луната е на трон и под влиянието на Марс, доколкото това може да бъде определящо.

    Венера е втори управител на воден и земен триплицитет, диспозитар на Слънце и Меркурий, във взаимна рецепция със Слънцето.

    Според таблицата за достойнствата рецепцията по терма е по-слаба от тази по триплицитет, но става въпрос за вторите управители.

    От биографична справка прочетох, че след 10 години брак се е развела и "са били много различни като характери със съпруга и".

    Според мен това подходжа повече на липсата на връзка между Меркурий /упр. на 1 и 10 дом/ и Юпитер / упр. на 4 и 7 дом/. :hmmmmm:

  17. Близнаци при нощно раждане - Меркурий- на трон и управител на въздушния триплицитет.

    Стрелец при нощно раждане - Юпитер-на трон и управител на огнен триплицитет.

    Лъв при дневно раждане- Слънце на трон и управител на огнен триплицитет.

    Водолей при дневно раждане-Сатурн на трон и управител на въздушен триплицитет.

    Скорпион при нощно раждане-Марс на трон и управител на воден триплицитет.

  18. Лекувам се от 25 години само с инхалации с босилек.

    Дали е хронично или не, не мога да кажа. Челото, " в областа на третото око" ми е слабо място. Астрологично- асцедента ми е на 6 гр. в Овен.Не съм имала проблеми с бащата, той ми беше повече приятел, отколкото родител.

     

    Алергични реакции до сега не съм имала. Причините за възпаленията са от простуда, независимо на коя част от тялото са. :rolleyes:

  19. Ана  испанска

     

    http://www.astro.com/astro-databank/Anna,_Queen_of_Spain

     

    има я в двете бази от данни- тази за късен брак и за такъв с голяма разлика във възрастта.

    За късния брак, добре че става въпрос за 16 век... :rolleyes: на 21 години е била все пак.

     

    Асцеден Лъв, десцедент Водолей.В тези знаци екзалтации няма.

    Слънце в Скорпион в 4 дом, няма есенциални достойнства, но има възможност да действа.

    Сатурн в Козирог- на трон, но в 6 дом, западен.

    Юпитер и Венера са в рецепция по управление-5 и 8 дом, 3 и 10 дом-нещо като да чакаш принца, който ще ти даде сигурност и поле за изява.

    Юпитер - управител на огнен триплицитет-1,5, и 9 дом е в 10 дом, преминал опозицията със Слънцето- западен, ретрограден, няма да донесе облагите, които се очакват,дневна планета разположена извън секта.

    Луна-управител на земния триплицитет-2,6 и 10 дом,западна, в собствена секата, лично аз я свързвам в тази карта с религиозни убеждения.

    Луна и Юпитер са в рецепция по триплицитет-личноста, склонностите и религиозните вярвания с преплетени с личните притежания, служенето и общественото положение.

    Марс в Скорпион в 4 дом, изгорен от Слънцето, източен, управител на воден триплицитет-4,8, и 12 дом.

    Меркурий-управител на въздушен триплицитет-3,7 и 11 дом, в 4 дом ,Скорпион, изгорен от Слънцето, западен.

    Ана, родена кралица, е знаела призванието си, зависима от потеклото си, да запази и продължи рода, в съответствие с религиозните си убеждения /Марс/,който съответства на нея самата /Слънце/ и общественото и положение/Юпитер/.

    В уикипедия пише, че е четвъртата му съпруга и е била любимата му такава.Била добра мащеха на децата му от предишните бракове и му родила още 5. Нищо не се споменава на нейното отношение по въпроса....... 

     

    Изписах достатъчно глупости вече..... :rolleyes:

    И аз имам въпроси.

    Кое в картата е показател за късен брак и за такъв с голяма разлика във възраста?

    В тази карта Юпитер като тригонократор на огнения тр.,е ретрограден, това дали е равно на забавяне?

    Сигнификатора на  брачния партньор е Сатурн, който също може да показва по-възрастен съпруг/га и общо забавяне на делата по 7 дом, който управлява?

    И накрая секстила между Сатурн и съвпада Слънце/Марс

    :rolleyes:

  20. Без да имам кой знае какви знания, ама Юпитер дори и на трон  е в 3 дом. Управител на огнения триплицитет и собствен такъв. Показва, къде ще се проявят връзките. Не успях да го свържа с 1 дом.

    Още нещо снощи видях, но не бях сигурна дали е показателно. Луна и Марс са във взаимна рецепция по триплицитет. Луната управлява земния- 1,8 и 12 дом, Марс- водния- 2,6 и 7 дом. Сатурн е в съвпад с Луна и заедно са в квадрат с Юпитер. Предполагам Сатурн вреди и на Луната и на Юпитер.

    Марс е в секстил с Венера, на която е и диспозитар.  Това е подкрепа. :hmmmmm:

  21. Силвио Берлускони

    Асцедент Дева, Медиум цели Близнаци- управител Меркурий в първи дом, ретрограден, изгорен от Слънцето, западен.

    7 дом Риби- управител Юпитер в Стрелец-на трон в 3 дом,западен.

    Венера в Скорпион- 2 дом, западна, управител на Слънцето и Меркурий в 1 дом, има достойнства в Риби, алмутен на 7 дом.

    Нищо не мога да измисля за взаимоотношенията, но когато си се осигурил финансово,няма проблем да имаш няколко жени и 5 деца.

    :hmmmmm:

  22. Сега да си оправя грешките, защото гледам ама не виждам. Предишния отговор съм направила за дата 30.08.1977 г.

    За 13.08.1977 г.

    Слънце в Лъв -ляво око

    На трон, управител на огнен триплицитет, 10 дом

    Луната в Лъв- дясно око

    няма есенциални достойнства, 9 дом, източна /-/

    Този път лявото око е по-силно.

    :3d_104:

  23. Слънце в 10 дом– ляво око

    В рецепция по трилицитет с Венера

    Луната в 4 дом -дясното око

    във взимна рецепция по трон с Юпитер и в собствен триплицитет.

    Дясното око е по-силно.

    ПП. Това без да включвам аспектите. :3d_131:

×
×
  • Добави...