Jump to content
Порталът към съзнателен живот

viktoriya

Участници
 • Общо Съдържание

  58
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

4 Следващи

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

6915 посещения на профила
 1. За статистиката- това лято тр Хирон достигна моя Дсц и имаше раздвижване във взаимоотношенията- бракувахме се с моя мъж, с който бяхме разделени юридически, фактически само заради работата му надалеко бяхме и сме разделени. Когато се оженихме първия път прогресивната ми Луна беше в 5дом и сега също, а неговото Слънце е разположено там и ме омайва с успех хах, емотко със сини очи като неговите
 2. Аспектът ако е опозиция или квадрат отчита ли се взаимната рецепция по триплицитет и в хорарен въпрос дава ли положителен отговор?
 3. По карта №4 за рецепциите- Слънцето в риби, където Нептун е на трон, а Нептун е в стрелец- знак от триплицитета на Слънцето- това отчита ли се за взаимна рецепция, след като единият показател е по трон, а другият по триплицитет? И да- една планета без достонства няма да е подсилена от една рецепция, подпомогнат ще е домът, който управлява, защото другата планета от рецепцията свободно може да се изявява както в дома, който представлява, така и в този на първата планета от рецепцията.
 4. Относно картата на Хенри, а и за другите с ДСЦ в риби, Венера разглеждате за У7 като естествен управител на дома за брак, затова ли? Юпитер е диспозитор на риби, но Нептун защо го пропускате? При Хенри Нептун У7 в 4д е екзалтиран в знака на Юпитер, но е ретрограден, в опозиция с Юпитер съУ7, заточен в близнаци в 10д - от една страна бракът е важен за него и партньорът трябва да е с високо положение, от друга страна идеалната съпруга трябва да си гледа дома и семейството. Двете планети са част от тао-квадрат с връх Марс У4 в 1д- традицията повелява той да ръководи дом, семейство и страната. При него да управлява и доминира е вътрешна потребност, изразена от Луната му в овен, която по дуод е в лъв- знак, в който е Меркурий У1 е в падение. Според едно друго правило има 5 възможности за брак, тъй като Луната му има 5 сходящи мажорни аспекта, ако включим и един куинконкс с Марс стават 6. Другият участник в аспекта описва партньора относно слънчев знак, асцендент и основен типаж. Първият аспект е със Слънцето в рак, в който Юпитер е екзалтиран, а Марс в падение, но не е задължително последователността на аспектите да съответстват с последователността на жените му, може първата да е била по Плутон, а последната по Слънце и т.н. За определяне на брак при жените се гледат сходящите аспекти на Слънцето, като в някои случаи и един сходящ аспект с Луната е достатъчен за брак.
 5. не мога да се справя с публикуването на видеоклип по начина, по който е нааправено от хората преди мен при мен Плутон на АСЦ в секстил с Нептун У7 в 3д е това:
 6. Пламен Горанов, Бог да го прости!, има съвпад на ЮЛВ със звездата Шератан, за която пише следното: Шератан- звезда трета величина, има природата на Марс и Сатурн, свързана с Марс, Слънце и Плутон. Дава неудържимо желание да воюва, да се бори за правда, за справедливост. Човек, който пробива чрез кръв, препятствия и нещастия. Свързана с храбростта, но често дава безпринципност- принципът на такъв човек е силата. Морално-етическото поведение е лошо, има си собствен морал. Със Сатурн, Уран, Меркурий дава опасност от война, пожар и стихийно бедствие. За хората звездата Шератан е като някакво светло начало. На МЦ- военна кариера, на границата на 7-ми дом- насилствена смърт или смърт от пожар! , явно при него е разположена там тази звезда. По принцип, звездата съчетава енергиите на Марс и Сатурн, което прави човек войнствен по характер и при съответни съединения показва опасности при импулсивни и безразсъдни действия. При него ако действително е разположена на границата на 7-ми дом, то в този случай има Уран и Марс в съвпад с АСЦ- хората с Уран на АСЦ са движещата сила на революции, на нови социални и научни идеи, а Марс на АСЦ е агресивност, ударна сила, привличане на вниманието и влияние над окръжаващите, обича конкуренцията, иска да играе главна роля. Склонност към прибързани действия, без да мисли за последиците ако не е налице силен Меркурий и Сатурн, иска да изменя всичко по свое виждане и според своите цели.
 7. в "Книга на влюбените" от Каролин Рийнолдс, водеща астроложка в Звездния център "Линда Гудман", много точно са описани 144 типа мъже и 144 типа жени, възоснова на аспектите между слънцето и луната. Имам книгата от 2003г. и съм проверила доста мои близки и познати- няма грешка!
 8. моят юпитер е ретрограден, овен 15гр. в 8-ми дом, най-високо разположената планета е в хороскопа ми, прави опозиция с венера 18гр. във 2-ри дом, като управител юпитер се явява на моя 4-ти дом, а като съуправител на 7-ми като се вземе предвид, че не съм била планирана и желано дете, но в крайна сметка, въпреки всичко, съм се родила, може да се каже, че съм родена с късмет :) една малка закачка и от мен: Щастлива звезда
 9. аз като везна с луна овен, този голям кръст го изкарах на легло на чай от лайка но може да е имало и магнитни бури, не съм проверила според мен той има/ше/ влияние на хората родени в 1-ва декада на кардинален знак- овен, везни, рак и козирог. като четох какви грандиозни знамения някой са му приписали, чак Сина Божи намесили в астрологичната обстановка, която е напрегната, но не и фатална п.п.Колкото до Христос, за второто му завръщане пише в Трета книга на Ездра, която я има само в православната Библия, отделно на друго място в Светата Библия е отбелязано, че много преди това ще слезе на земята Св. Илия, който се е възнесъл жив на небето.
 10. при мен е меркурий, също в 1-ви дом, на 8гр. от Асц. Дева
 11. Да, асцендентът ми е в дева, пратиха ми имейл от общината, където съм родена. Явно наистина огненият ми и импулсивен темперамент, както и гръмкият глас се дължат на луната ми в овен, както и това, че като ученичка станах градски шампион на 100м. - гледах все да съм първа, сега също съм припряна, но не както навремето- бях чела на едно място, че луната се изявява по-силно през първата половина от живота на човек, а после започвал да надделява слънчевият знак. Та последно дева ми е асцендента, като на един градус от него е плутон в 12-ти дом, уран на 5гр. от него също в 12-ти дом, а меркурий ми е в 1-ви дом пак дева. Най-високата ми планета е юпитер в 8д. в овен, това не знам как се тълкува, ако може да ме насочите къде да чета във форума. Благодаря!
 12. И на мене ми е интересно да знам как се тълкуват аспектите на лунните възли с планетите на партньора. Имам книга за синастрия на Авесалом Подводни, там много хубаво и вярно е разгедано всяка една планета как действа в даден дом в партньорския хороскоп, но за лунните възли няма информация...
 13. В овен 15 гр. в 8-ми или в 9-ми дом, не знам точно, помолила съм за помощ в темата "Везните на Хермес" Благодаря и прощавай ако съм те засегнала с някой коментар! Цитирах се с поправка, понеже не може да се редактира със закъснение.
 14. Хвърлих един поглед в миналото да видя какви апекти е правил транзитния хирон с мои натални планети при по-значителни събития- когато съм родила голямата дъщеря, след много тежка бременност, с тежко раждане, но накрая всичко беше наред, транзитният хирон е правел точен тригон с наталния ми, а на следващата година, когато съм родила малката без проблеми с бременността и раждането, е правел точен секстил със слънцето ми, и тригон с луната ми. Друго не намерих.
×