Jump to content
Порталът към съзнателен живот

viktoriya

Участници
  • Общо Съдържание

    58
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    viktoriya got a reaction from Донка in Транзитите на Хирон - изстрадващ, изцеляващ, извисяващ.   
    За статистиката- това лято тр Хирон достигна моя Дсц и имаше раздвижване във взаимоотношенията- бракувахме се с моя мъж, с който бяхме разделени юридически, фактически само заради работата му надалеко бяхме и сме разделени.
    Когато се оженихме първия път прогресивната ми Луна беше в 5дом и сега също, а неговото Слънце е разположено там и ме омайва с успех     хах, емотко със сини очи като неговите
  2. Like
    viktoriya reacted to Йордан Анов in 06.Взаимна рецепция. Владетел на Генитура   
    В карта номер 4 между Слънцето и Нептун няма рецепция поради две причини.
     
    Първо, да, Слънцето е в Риби, но Нептун не управлява този знак, а Юпитер. До каква степен Нептун е свързан с Риби и какво е неговото участие в астрологията ще оставим за обсъждане в друга тема.
     
    Втората причина поради, която не можем да имаме рецепция в този вид, в който я описваш, дори да приемем че Нептун има някакви права върху Риби, е че картата е нощна. В нощната карта управител на огнения триплицитет е Юпитер, а не Слънцето.
     
    Но понеже става дума за рецепциите, а рецепцията е взаимност, т. е. две планети се намират в части от зодиака, в които те имат достойнства. Например Марс във Везни и Венера в Овен. Това е рецепция по обител/трон. Но рецепция може да има при различни комбинации от достойнства като терма и екзалтация, деканат и триплицитет. От това какви достойнства участват, може да се определи и важността на самата рецепция и в какво точно се изразява.
     
    Това, кога една планета придобива правото да е сигнификатор на теми/домове, които не управлява, ако това искаш да кажеш, е друга тема и не е плод на сегашното обсъждане.
  3. Like
    viktoriya reacted to Йордан Анов in 06.Взаимна рецепция. Владетел на Генитура   
    Рецепцията е една от най-важните връзки, между планетите в астрологията. По важност надминава ролята на аспекта, защото тя обозначава "взаимност". Симпатията, между две планети, ги подсилва и позволява взаимно да влияят на областите, които управляват.

    Рецепция е положението на една планета в знак, в който друга планета има есенциали достойнства. Ако втората планета заема знак, в който първата има достойнства, то това се нарича взаимна рецепция. Могат да се изведат три основни положителни рецепции - по трон, по екзалтация и по триплицитет. Например, Марс в Стрелец и Юпитер в Овен е рецепция по трон, всяка планета се намира в знака управляван от другата. рецепция по екзалтация би било ако имаме Слънце в Риби и Венера в Овен. Слънцето екзалтира в Овен, а Венера в Риби. Отрицателните рецепция като изгнание имаме, например в случая на Слънце в Риби и Меркурий във Водолей, както и екзалтация по падение бихме имали, ако Юпитер е в Овен, а Сатурн е в Козирог.

    Рецепция е и всяко положение на планета в знак, в който друга планета има достойнства. Не е задължително симпатията да е взаимна. Например Слънце във Везни, където е в падение ще мрази всичко, което символизира Венера, Слънце в Овен, ще обича символизираното от Марс и тн.

    Когато имаме взаимна рецепция планетите си обменят право на областите, които управляват. Това ще рече, че ако планетите господари на 4-ти и 10-ти дом са в рецепция, то натива, най-общо казано, ще има собствена фирма, която да ръководи от собствен офис. Или с две думи, имаме смесване на две теми, които са символизирани от планетите в рецепция.

    Рецепцията може да подсили по-слабата планета от участниците в рецепцията, но това е условно. Една планета, която се намира в знак, в който няма никакви достойнства, няма как да получи или отдаде сила. Идеалното положение е рецепцията да се състои от знаци, в които планетите имат собствени достойнства.



    ******


    Владетеля на Генитура или Владетеля на Раждането е планета, различна от управителя на Асц, макар и понякога да съвпадат. Това е планетата, която трябва да има баланс между есенциални и акцидентални достойнства. Планета на трон, но в 12-ти или 6-ти дом няма да бъде подходяща, както и планета в 10-ти дом, но в управлявания от нея триплицитет. Трябва да се намери планета, която да балансира между двата вида качества, за да може да има максимална възможност за изява. Това определя Владетеля на Генитура, като планета, която е най-изявена в хороскопа. Тази планета може да се използва и при възвратите. Можем да се позоваваме на слънчевата революция само ако Слънцето е достатъчно силна и по двата показателя на достойнства. Неговата роля може да заеме всяка друга планета, разликата ще се състои в периода на възвръщането.

    Управителя на Генитура е планетата, която трябва да дава основен тон в живота, тя е и фактор, който участва във формирането на темперамента на личността, което е един друг важен фактор, когато говорим за прогностика на база наталната карта.
  4. Like
    viktoriya reacted to Донка in Усещане за Астрология   
    Нептун в скорпион, в 4 дом - в центъра на 4 бисекстила - от едната страна с венера и плутон в съвпад и от другата с луната и сатурн - също в съвпад.

    Благодаря за темата!
  5. Like
    viktoriya got a reaction from Донка in Усещане за Астрология   
    не мога да се справя с публикуването на видеоклип по начина, по който е нааправено от хората преди мен
    при мен Плутон на АСЦ в секстил с Нептун У7 в 3д е това:

×
×
  • Добави...