Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lia

Участници
  • Общо Съдържание

    20
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Lia's Achievements

  1. За мен най-добрият десерт си остава този, който ми правеше баба ми като дете - настъргана ябълка, лъжица мед и чаша кисело мляко, заедно с настъргана кора лимон. Спомням си смътно, че Учителят някъде споменава младите да ядат сладко, зрелите - солено, а възрастните кисело. И наистина, вече нямам никакво желание за сладко
  2. shelter, Мона, благодаря ви от сърце shelter, съвпаденията с теб ме карат да се чувствам "подкрепена". Странното е, че съм писала за Йо, Данай и Египет в книга, без да знам откъде иде тази "искричка". Мона, даде ми толкова много за мислене, че не зная откъде да подхвана, наистина е много дълго, затова просто - благодаря.
  3. shelter, моля те кажи ми нещо повече, лудостта май е моя, усещам, че сънят е много важен за мен. Името звучеше малко различно от Мериамана. Усещането като цяло беше прекрасно, много необичайно за мен в последно време. Мона, би ли ми казала нещо?
  4. Няма да разказвам целия сън, беше съставен от действия, обикновено плашещи за мен, които се превръщаха в нещо преодолимо и приятно. Изкачвах и падах безкрай с радост в сърцето. Прескачах река, като от другата й страна бях крава (щастлива )Но се появи едно име, което не чух точно - Айниийа или Йайнейа. Две мургави момчета се спускаха, боричкайки се, по един кален склон, а аз ги възприех като бог или богиня??? и изрекох молитвата, която повтарям всеки ден и е много моя и съкровена. Тогава чух това име. Тълкувах го като ана, Мериамана, но не съм сигурна. Калта и момчетата ме объркват, не би могло да бъде майчиното. А чие?
  5. Изглежда наистина е така, личи си и по вкуса. Ето тук една добра рецепта за пълнозърнести хлебчета. Аз правя от тестото един хляб - някак повече ме привлича идеята семейството да се храни от общ хляб Ех, ако можеше и да го пека в пещ с дърва...
  6. И моята рецепта е като на Силвия, но ако е силна настинката с висока температура - сън 24ч, без никакви физически усилия, тялото и без това има достатъчно работа да се пребори с болестта и се поти, като изхвърля ненужното. През следващото денонощие малко пасирана картофена супа и на третия ден - здраве Ако обаче на третия ден не се почувствате добре, потърсете лекар. Може да е вирусна или бактериална инфекция, с прекалена увереност в собствените сили си докарах 1 м-ц в болница.
  7. Колко си права! Едва ли има момиченце, което да не си е мечтало за това. Аз станах балерина и се справях добре. Но не се чувствах добре - нито физически, нито психически. Затова промених първата си професия и започнах да се занимавам с онова, което наистина е дълбоко в душата ми - езика, езикознанието, литературата, писането, там ми се струва, че наистина имам какво да дам. Вероятно в различните периоди от живота ни интересите ни са различни и е добре да се вслушаме в желанията си за промяна, без да се боим за насъщния. Тогава удовлетворението е наистина голямо, а трудът ни - възнаграден с радост и спокойствие.
  8. Без огън? Не отричаш ли Прометеевата жертва и онова, което ни е дадено според нуждите на тялото? Струва ми се ,че не става дума за аскетство пълно, а за живот богоугоден и съобразен на потребностите на нашите несъвършенства. Хляб не може да създадеш без петте елемента. А дали готовите са славяни или араби, юдеи или други, Господ разполага и негова е волята. Да отхвърляш даровете е неблагодарно, мисля. Без благодатния огън как би се чувствал Самуил, идвайки в света ни? Без жертвата на дървото, как би горял животворният за него огън? Не мисля, че pencil говори за подобни крайности. Права е xameleona - Бавно и с Любов. С Разум и Мисъл. Това е Вярата, според мен.
  9. Благодаря Наистина няма страшно, като гледам снимките, толкова сте красиви и вие, и всичко наоколо ви, че добивам смелост (и нетърпение вече ) Колкото до позите - тялото само ги подсказва. От няколко години вече седя вкъщи само в поза полулотос - така се храня, така работя на компютъра, чета, всичко... Не зная откъде дойде това, но се хващам напоследък няколко пъти, че без малко да стана за срам на делова среща или в заведение, сядайки по този начин. Аз съм дребна и явно това е по-удобната поза, отколкото да ми висят краката от някой висок стол Хубаво би било да имаме възможност да позволим на тялото си да ни каже от какво се нуждае.
  10. Много вдъхновяващо звучи това, което пишеш, pencil - даваш ми сили и увереност, благодаря ти! И ние купихме къщичка на село и след солидния ремонт, който ни предстои, се надяваме с божията помощ напролет да заживеем там. Това е нашата голяма мечта. Работата ми е такава, че мога да се справям почти изцяло чрез интернет. Но опасенията ми са, че нямам никакви познания - кое дръвче е плодно, кое - не, как да се грижа за растенията в големия двор, как се пали печка с дърва и хиляди такива дреболии. Чудя се и дали ще ни достигнат физически възможности - все пак сме "градски чада", прехвърлили 40-те... Ще съм ти благодарна, ако позволиш в лични бележки да ти задавам глупави въпроси Здраве, светлина и мир в Дома ти през идната година.
  11. Обичам... А когато обичаш, любовта е всеобхватна, затова ми се иска да ви подаря един много красив стих, приятели, написан от човека, когото обичам: Домът е там, където прозорците са езерни дървета. Градините се сливат с хоризонти и ти Царица си без царство. Едно дихание - росата утринна преди да блесне слънце, преди Окото на нощта. Как те наричат? Името ти е изгубено във прашни пътища. Не бива друго име да ти дам или друг смисъл. Вода над тебе няма да поръся и риза нямам. Остава разговорът ми с Реката, свещ запалена… И този дом е камък, цвят и манна. Обичайте, за да свети Домът ви с небесна топлина
  12. Никак не одобрявам тази кампания, но се радвам, че Учителят намери място сред първите десет - значи много хора ценят и обичат Делото му. Посятото ще даде плод. А между номинираните почти няма духовни водачи... Светли Рождественски Празници на всички ви
  13. Сещам се това, което направиха в Аржентина преди няколко години по време на голямата криза там, инициативата беше на група аржентински интелектуалци. Започнаха да си разменят услуги и стоки без да използват парични знаци - аз търся някой, който да поправи пералнята ми, а ти имаш нужда от някой, който да сготви вкусно за рожденния ти ден, примерно. Не зная зали това е приложимо у нас, но там действаше. Звучи доста утопично, но защо пък не? Всеки има някакви умения и би се радвал да ги приложи, като в замяна получи решение на проблем, който му изглежда неразрешим.
  14. Благодаря ти от сърце, Синева Всичко, което си написал, ще ми е от голяма полза и съвпада с предположенията ми, но нямам достатъчно познания за да се справя сама - "Обичаш страданието си, защото ти е познато и ти дава усещане за сигурност. " Дано поне в тези светли дни и празнични дни Господ ни помогне да изпълним душите си с повече любов и вяра и да се избавим от съмнението. Още веднъж благодаря, мирни и благодатни празници!
×
×
  • Добави...