Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  8305
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  300

Донка last won the day on Януари 13

Донка had the most liked content!

За Донка

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 09/11/1959

Метод за Връзка

 • Website URL
  https://могадачета.бг
 • Skype
  dani59666

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Хасково
 • Интереси
  философия, психология, литература, социо- и психолингвистика, педагогика

Последни Посещения

71451 посещения на профила
 1. За момента. Не е случайно това колебание и стремеж към дисциплиниране, към самостоятелен бизнес. Навярно нещата са започнали да назряват преди около година - тогава сатурн започна транзита в Козирог, а твоите важни Луна в съвпад с Юпитер са точно там. Сатурн изважда наяве скритите неща, иска сериозност и отговорност, иска реализация на плановете. При теб особено - тъй като това е твоят 5 дом - на творчеството, риска, индивидуализацията, реализацията на личността. Би трябвало през изминалата година доста неща, свързани с това, което искаш да се занимаваш и с твоята личност да са се оформили и да очакват да ги реализираш. Сега добрата новина - Юпитер - планетата благодетел наближава същата позиция. Преди него и венера - сигнификатора - ще мине над тях. Това е в рамките на следващите няколко седмици. Добре е да се възползваш за нещо по-бързо реализиращо се. Основният период, благоприятен за начинанията ти, ще започне някъде около средата на тази година и в края ще бъде в кулминация. Така че - мисли, право мисли! И действай разумно и внимателно - и най-важното с любов. В моята професия си повтарям, че аз работя не за себе си, а за ползата на моите ученици и техните радости са моята радост. Същото е и в храненето Успех!
 2. Благодаря - вие ми писахте почти отлична оценка :). Аз на свой ред за пореден път се убеждавам колко красноречив и понякога буквален може да бъде хороскопът. На въпроса: Да. Да. Да обясня първото да. Сатурн в 10 дом показва именно това - неприязънта, задачата за дисциплиниране на общуването и непостоянството, финансите и отговорностите. Нужните качества - да, имаш ги. Но имаш и качества, които са пречка и които трябва да усъвършенстваш с любов. Меркурий в овен 8 дом показва, че имаш лидерски качества, но те трябва да се хармонизират с екипната работа. Трябва да намериш мястото и приложението на личните си решения в рамките на общото. Още нещо, което прави впечатление - девата на 2 дом - знака на грижата за другите, на разумната жертва на егото в името на безусловната любов към хората. Решението е в 8 дом - общите притежания - сама няма да се справиш, макар че можеш да водиш - трябват ти и партньори, които ти да подбереш и с които да си в хармония. Това с яденето ми се струва много добра идея - телецът на 10 дом отлично се напасва с нея, а Венера в 9 дом - на работата в чужбина.
 3. Здравейте и добре дошли Ще се опитам да приложа инструкциите на Йордан. 10 дом - телец - управител - венера - в телец 9 дом - хармонична и силна. Останалите (Юпитер и Сатурн) са в по-неблагоприятни позиции. Приемам, че сигнификатор на професията е венера. В телец тя е свързана с красотата, естетиката, добрия вкус във всичко материално (облекло, храна, цветя и т.н.) Темите на 9 дом - пътуване на далечни разстояния, духовност и религия, висше образование... Например се сещам за моя позната, която вдигна на крака малкия шивашки цех на съпруга си, като наложи красиви модели, създаде връзки извън страната и започна да получава поръчки... Самата тя е рускиня от Москва, икономист по професия и стилна дама. Венера има прекрасен тригон със съвпада на Юпитер и Луната в 5 дом. Възможна е връзка с качества или занимания на майката, което би могло да е доходно, благотворно. Във всеки случай творчески заложби и импулс има в изобилие и очакват да бъдат реализирани по подходящ начин. Възможно е децата също да бъдат ангажирани. Възможна е и работа с деца... Сатурн в 10 дом в близнаци обяснява състоянието на колебание - задачата е то да се преодолее разумно, с любов. Възможно е да се забави и има затруднения намирането на подходящото занимание. Освен това той е сигнификатор на 7 дом - партньори, клиенти, конкуренция. Те очевидно са много важни в случая. Според моето виждане - задачата е да се намери начин за добра комуникация и обмяна на информация с тях. Може би това е, което задържа нещата. 2 дом - дева - меркурий - в овен/8 дом 11 дом - близнаци - меркурий Очевидно приходите ще изискват търговски усет, умение да се общува и да се управляват финанси, практичност. Надявам се с нещо да съм се докоснала до проблема и най-вече до решението. Ще съм благодарна за обратна връзка.
 4. Това за почвата и дървото - зависи от ситуацията... Сещам се за два примера: 1. Сухата почва се намира в географски район, който по принцип е засушлив и/или почвата никак не е подходяща за дървета. Да се сади дърво в такава почва е критика към нея и към географията. И разбира се е глупост и престъпление спрямо живото същество - дървото - което ще натикате насила в място, което не е за него, където Бог не му е отредил да живее. Не че не можете силом да му осигурите условия, но то винаги ще се чувства на чуждо място.... Като нашата борова гора в Кенана - Хасково. Много си я обичаме, много ни радва, но... съхнат. Защо? Ами защото поясът, климата, почвата ни е подходяща за широколистни гори - най-вече дъб. Нашите хора изсекли дъбчетата - те са малки и не хващат око, но са местното дърво - и за ефект засели боровете, за да "подобрят" гората и въздуха. 2. Продължение на т. 1 Над гр Своге има селище на еколози, които работят над възстановяване на местната екосистема. На времето жестоко изсекли местния дъб - цер - за пари, разбира се. После пак за бърза дървесина - техните наследници засадили борове. Последните изсушили още повече и без това бедните почви и прогонили птиците (наторители). Сега умират бавно, съхнат, защото не са на своето място. Та Филип и приятелите му отглеждат малки местни дъбчета в саксийки, сеят житни култури и не ги жънат, за да привличат птици, и какво ли още не - ще ви разкажат като идете при тях - в сдружение Тринога. Мечтаят да върнат старата гора и водно богатство на красивото искърско дефиле... Ще кажете, че те критикуват предците ни. Не. Това не е критика, това е любов и знание... и всеотдайност.
 5. „Отче наш“ „В начало бе Словото“ Ще прочета част от 16-ата глава на Притчите – от началото до 10-ия стих. Неделна Беседа: Приготовленията на сърцето - 4 март 1934 г „Благословен Господ Бог наш“ „Добрата молитва“ Приготовленията на сърцето
 6. „Добрата молитва“ „91 псалом“ „Молитва на Царството“ „Мога да кажа“ Да имаме едно размишление. Ще прочета девета глава от евангелието на Марка. „В начало бе Словото“ Утринно Слово: Двата велики закона - 4 април 1943 г. Приложете любовта в духа си. Приложете обичта в душата си и бъдещето е ваше. „Отче наш“ Двата велики закона
 7. В случая с дървото - критика би означавало човекът да е недоволен, че земята е много твърда, и затова не може да изкопае дупката... Или да критикува дървото, че изисква по-дълбока дупка, за да се прихванат корените му. Копае ли дупката с радост, човекът не критикува - той работи за живота.
 8. Опасявам се, че не мога да се съглася с последното. Вътре между християнските вероизповедания (католици, православни, евангелисти и още куп др.) се води не просто престрелка с критика, но дори война. На моменти мълчалива и позиционна, на моменти доста разгорещена. Опитайте се да споменете на евангелист нещо малко по-различно от неговите канони и ще усетите що е то критика. След изминалите от последното ми мнение тук години, съм още по-убедена, че критиката никога не е полезна. Границата между градивна и разрушителна е размита и субективна. Критикувайки, човек е част от проблема, вместо да е част от неговото решение.
 9. „Отче наш“ „В начало бе Словото“ Ще прочета част от 14-а глава от Евангелието на Иоана. „Ако имате любов към Мене, опазете Моите заповеди!“ (15-и стих.) „Духът Божи“ Неделна Беседа: Ако имате Любов, 25 февруари 1934 г. „Благословен Господ Бог наш“ „Добрата молитва“ Ако имате Любов
 10. Неделни беседи - м. януари 2019 г. 6 януари 2019 г. - 532. Ако имате Любов, 25 февруари 1934 г. 13 януари 2019 г. - 533. Приготовленията на сърцето - 4 март 1934 г 20 януари 2019 г. - 534. Словото - 11 март 1934 г. 27 януари 2019 г. - 535.Стана здрав - 18 март 1934 г. .
 11. Два_пъти_родени Винаги ме е възхищавало умението на Учителя да обясни нещо кратко, точно и ясно - с образен език и чувство за хумор - така че завинаги да си намери място в съзнанието на ученика.... Два_пъти_родени
 12. Утринни слова - м. януари 2019 г. 5 януари 2019 г. - 407. Двата велики закона 1943 - 4 април 1943 г. 12 януари 2019 г. - 408. Слуги, ученици, синове - 25 април 1943 г. 19 януари 2019 г. - 409. Близо е - 2 май 1943 г. 26 януари 2019 г. - 410. Любовта е музика - 9 май 1943 г.
 13. Благодаря за цитатите. На всеки непредубеден читател и потребител вече е ясна разликата между оригинала и претенцията за "нов оригинал". Моето лично мнение е, че въпросният автор е доста неясен и несигурен преразказвател на вече изреченото, записано и съхранено оригинално слово. Всеки има право на своя интерпретация на прочетеното, но никой няма право да обявява преразказите си за "внушени" му или "продиктувани от Учителя или някакъв Дух. За такива "диктовки" Учителя е имал крайно отрицателно мнение и е забранявал на учениците си всякакви спритически опити. По-горе е виден резултатът от тях и става ясно защо Учителя е опитвал да отстрани истинските си ученици от този род "проводничество". В ролята си на модератор вземам лично решение да оставя по-горните мнения нередактирани, за да се вижда опитът нечии съчинения да бъдат представяни като "диктовки" от Учителя и като някакво "ново живо слово". Под тях ще напиша, че екипът на Портала не е съгласен да дава трибуна за претенциите на Петьо Йорданов да се представя за "говорител" на Учителя. Предупреждавам, че всеки опит да се публикуват тук нови откъси от подобни спиритически претенции, ще бъде изтрит от темата. Можете да публикувате откъси от книги на автора с псевдоним Елеазар Хараш, но без да ги обявявате за "Учителя през Елеазар Хараш". Можете да го правите на воля в други форуми и страници, но не и в Портала. По-горе вече обясних какви са нашите съображения.
 14. „Отче наш“ „В начало бе Словото“ 51-ва глава от Исаия – една глава, която е писана в много критични времена, при едно положение крайно нестабилно, както сегашното. Ще прочета част от тази глава – отначало до 7-и стих. „Духът Божи“ Неделна беседа: Мене слушайте - 11 февруари 1934 г. „Благословен Господ Бог наш“ Тайна молитва Има големи запаси, които природата оставя на наше разположение. Ние трябва да изучаваме нейните порядки. Всичките страдания, които ние имаме, не са нищо друго освен принудителни мерки, които да ни заставят да мислим. Всичките тези болести и страдания са само предпазителни мерки, които да ни заставят да мислим, да използваме нейните блага. При това ние имаме точно отрицателна мисъл, мислим, че всичко туй е произволно. Не, произволието седи в това, че не искаме да се подчиним на нейното естество, на малкия ред на живота. Някой казва: „Аз искам да бъда свободен!“ Няма нищо по-хубаво от това да бъдем свободни. Свободата е последното богатство, което ти ще придобиеш, и като го придобиеш, трябва да го цениш. Последната придобивка е свободата. Щом придобиеш тази свобода, ти трябва да я употребиш и за своето благо, и за благото на своите ближни. По-голямо благо от свободата няма. Всички други неща, които имаме, работят, за да станем свободни. И мъже, и жени трябва да станем свободни. И учители, и ученици, и деца, и родители трябва да станем свободни. След като станем свободни, ние трябва да приложим в света туй знание. Светът ще се подигне с работа, с учение и с живот. Три неща трябват: работа, учене и живеене. Учене трябва, работа трябва и живот трябва. Другите неща са условия. Богатството и сиромашията, това са външни условия. Истинското нещо, което всеки един от вас може да извърши, е една отлична работа в света. Мене слушайте
 15. Усещането за унижение е функция от гордостта. Когато нямаме гордост, няма как да усетим и унижение. Молитвата е смирение и свързване с Цялото, от което сме част, т.е. - обратното на индивидуализацията.
×