Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  7801
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  225

Донка last won the day on March 25

Донка had the most liked content!

За Донка

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 09/11/59

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://sites.google.com/site/psihogimnastikazadeca/
 • Skype
  dani59666

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Хасково
 • Интереси
  философия, психология, литература, социо- и психолингвистика, педагогика

Последни Посещения

66451 посещения на профила
 1. Прекрасни, стилни, с душа! Поздравления! Може ли да разясните как точно се гласува в този сайт.
 2. Благодаря ви, приятели! Мисля, че Учителя ни дава и мярата за реалност, т.е. коя от всички подреалности, които нашият ум създава, е истинската. Със средствата на ума е невъзможно да се определи - за него всички са истински. Сърцето - разумното сърце, безусловната любов е това, което ще определи. И отново стигам до първия въпрос - защо без безусловната любов умът избира а истинна реалността с ниските вибрации, с недоволството, болката, безсилието? Може би защото изграждайки картината на реалността непрекъснато я реферира през егото, желанията, принципите, насадени от статуквото...
 3. Преди малко се справих с една теорема от статистиката - след доста пъшкане (все пак съм филолог). И добре че знам руски, та намерих едно обяснение за "чайници"... накрая. Реалност 1: Аз съм тъпа, статистиката е гадна и сложна, има хора, които са по-умни от мен и за тях тия формули са дъвка, защо ли изобщо съм се напънала да се изживявам за нещо, което не съм и никога няма да бъда... Е, накрая нещо посхванах, но след като ми го обясниха като на първолаче... Реалност 2 - интернет е страхотно достижение - винаги можеш да намериш помощта, която в момента ти е нужна... - аз съм майстор да я открия в подходящия момент - схванах и приложих нещо, което отначало ми се струваше невъзможно - УМНА СЪМ! - такова дребно наглед нещо, а след него се усещам сякаш пораснала - статистиката била доста интересно и полезно нещо!! Е, коя е истинската реалност?
 4. Майката_на_съвършенството Ако чувството за вина не внася светлина в ума, а напротив, тъмнина. Ако внася не топлина, а мраз в сърцето, и обезсилва тялото - значи то не е реалността, то е измислица на егото ни.
 5. Много силно впечатление ми направи тази мисъл от днешната беседа.... Свикнали сме сякаш да наричаме реалност точно обратното - това, което ни затъмнява ума и сърцето, това, което ни заробва и прави безсилни... Традиция може би - с въздишка си споделяме - е това е реалността, няма какво да се прави, ще се понася... Ако ли някой се осмели да каже обратното, към него поглеждат със смесица съжаление, ирония, поучително - носи розови очила, хвърчи, не желае да гледа истината в очите. А то е обратно... Можем ли да съберем примери за такива реални неща - които са внесли светлина в ума ни, топлина в сърцето ни, сила в тялото ни?
 6. Неделни беседи за м. април 2017 г. 2 април 2017 г. - 440. Според делата - 20 декември 1931 г. София – Изгрев. 9 април 2017 г. - 441. Думата му държа - 27 декември 1931 г. София – Изгрев. 16 април 2017 г. - 442. От смърт в живот - 3 януари 1932 г. София – Изгрев. 23 април 2017 г. - 443. Вземи детето - 10 януари 1932 г. София – Изгрев. 30 април 2017 г. - 444. Освободени - 17 януари 1932 г. София – Изгрев.
 7. Утринни слова месец април 2017 година 1 април 2017 г. - 315. Божията мисъл - 21 април 1940 г. 8 април 2017 г. - 316. Както ме е Отец въздигнал - 28 април 1940 г. 15 април 2017 г. - 317. Най-малката погрешка и най-малкото добро - 5 май 1940 г. 22 април 2017 г. - 318. Здравословно гледище - 12 май 1940 г. 29 април 2017 г. - 319. Четири неща - 2 юни 1940 г.
 8. Може би моментът, в който започваш да мислиш за това, е сигналът да се заемеш с преодоляването на чувството си за вина. Най-вероятно го изпитваш и в други случаи - възможно е сама да не осъзнаваш дори кога и как. Възможно е да го наричаш с някакви други "облагородяващи" го имена...
 9. Чувството за вина е симптом за подсъзнателен контрол над ситуациите, хората и света. Симптом е за самосъзнание, което а-приори поставя себе си в положението на Този, Който Носи Отговорност за всички изброени по-горе. Носещият отговорност за нещо или някого по правило превъзхожда подопечните си по някакъв признак - възраст, способности, сила, качества и т.н. Самосъзнание, което "страда" от чувство за вина поставя всичко и всеки в зависимост от своето присъствие и действия. Така че, според мен, тежестта вътре в теб иска да те събуди за осъзнаване на тази зависимост и освобождаване от нея. в тази тема много участници в този форум са коментирали твоя проблем. Надявам се да е полезна
 10. Мисъл за деня - 23.03.2017 г. Сега мисълта, която искам да ви оставя, е следната: От вас не искам никакви религиозни, никакви догматически вярвания. "Ама трябва да бъдем добри." Думата "трябва" ще я турите в торбата си и няма да я изваждате навън. Няма да казвате, че "трябва" да се пее, да се свири. Ще извадите цигулката и ще пеете, ще свирите. Но като свирите, няма да събирате парса. Ако говоря
 11. Любов и обич аз съм изключително благодарна на тази книжка. Тя излекува любовта и взаимоотношенията ми. След нея започнах да чета беседите и животът ми се промени напълно, заедно с мен самата. Иска се не просто четене, но вникване, размишления и най-вече прилагане на дело в ежедневието.
 12. Можеш ли да ни разкажеш нещо за самата себе си без то да има връзка с мъжа, за когото разказваш? Жал ми е за народа Разкажи ни за възвишеното и благородното, което виждаш в себе си - независимо от присадките, за които ни разказваш по-горе.