Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  8574
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  388

Донка last won the day on Юли 1

Донка had the most liked content!

За Донка

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 09/11/1959

Метод за Връзка

 • Website URL
  https://могадачета.бг
 • Skype
  dani59666

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Хасково
 • Интереси
  философия, психология, литература, социо- и психолингвистика, педагогика

Последни Посещения

75225 посещения на профила
 1. Аз дойдох, за да имат живот и да го имат преизобилно.“ Отче наш. „Ще се развеселя“. 610.Да имат живот - 22 декември 1935 г. Добрата молитва Сега от вас се иска да учите. Понеже сте постъпили в училището, трябва да свършите. Някои от вас сте в отделенията, други в прогимназията, трети в гимназията и малцина в университета. Затова иска(м) всички да свършите добре, с успех, да не ви изпъдят от училището. Лошо или добре, всички трябва да свършите. И като свършите училището, тогава въпросът се решава: Всички ще имате живот. Като свършите училището, ще ви се даде разумният живот. Тогава ще станете господари на положението си и ще влезете в новия живот. Тогава ще разберете живота в нов смисъл. Всички трябва да се опретнете да учите. Да имат живот
 2. Благодарност и на екипа на Психотерапевтични насоки онлайн за даренията в помощ на Портала. Платени са засега 2 месеца, през които ще се опитаме да потърсим по-евтин вариант за хостинг. Остава ни сума, за около 4 месеца (заедно с приходите от рекламите) при досегашната цена. Ако някой може да помогне, моля нека ми пише лично съобщение.
 3. Историческата личност е била "свидетел" на съответния факт - това ли имаш предвид? И съответно тя е източник на най-точната информация. А в това свидетелство влиза ли субективната гледна точка (оценяща) на историческата личност?
 4. Добрата молитва 53. Без съмнение и без отсрочка - ИБ, 10.10.1920 Господнята молитва Без съмнение и без отсрочка
 5. Донка

  Бог е дуален!

  Подкрепям тълкуването на Станимир. Ще си послужа с една много популярна метафора - орехът. Докато е със зелената си обвивка, зеленият плод - е зло - горчив, оставя неизтриваеми петна (НО запазва ядката докато зрее) Черупката на ореха е костелива - зло за зъбите и препятствие за нас, ако не знаем как да я строшим (НО запазва ценната ядка от всички, които проявяват апетит) Сянката на ореха може да спаси от слънчев удар, но може да преохлади заспалия под нея. Коренът на ореха укрепва свличащите се почви и извлича влага към повърхността, предоставяйки я на други тревисти растения, НО точно по тази причина не бива да се сади в близост до сгради и водопроводи - за него не е проблем да ги разруши.
 6. Неделни беседи м. юли 2020 г. 5 юли 2020 г. - 610.Да имат живот - 22 декември 1935 г. 12 юли 2020 г. - 611.Вас ви нарекох приятели - 29 декември 1935 г. 19 юли 2020 г. - 612. Онова, което дава живот - 5 януари 1936 г. 26 юли 2020 г. - 613. Не съдете по лице - 12 януари 1936 г.
 7. Отче наш. „Ще се развеселя“. Ще прочета няколко стиха от 6 глава от Евангелието на Иоана до 12 стих. „Духът Божий“. Беседа: Да се не изгуби нищо - 15 декември 1935 г. Благословен Господ Бог наш. Отче наш. Да се не изгуби нищо - 15 декември 1935 г.
 8. Съборни беседи - м. юли 2020 г. 4 юли 2020 г. - 53. Без съмнение и без отсрочка - ИБ, 10.10.1920 11 юли 2020 г. - 54. Когато посрещате - ИБ, 10.10.1920 18 юли 2020 г. - 55. Само хляб - ИБ, 12.10.1920 25 юли 2020 г. - 56. Нито се променя, нито се изменя - ИБ, 14.10.1920
 9. Добрата молитва 52. 400 000 форми Извънредна Беседа - 03.10.1920 Господнята молитва 400 000 форми
 10. Много ще се радвам! В събота ще съм свободна, когато се уговорим, а можеш да отскочиш до Симеоново и да се разходим по пътеката на Учителя.
 11. Това с обективността на историческата наука ме вълнува отдавна. И на мен ми е минавало през ум да попитам някой от свидетелите на събитията...НО това желание ми се обезсмисли през годините, докато пред очите ми различни хора (мои приятели и роднини) възприемаха и наричаха (дори не говоря за тълкуване) едно и също събитие с диаметрално противоположни термини и определения. За журналисти, политици не споменавам изобщо. Така че дори и да събудим духа на някого и го попитаме, това отново ще е само неговата лична гледна точка. Е, може би ще излязат наяве скрити подробности, но каква е гаранцията, че не преувеличава, изопачава и дори измисля??? Така че най-добре е изобщо да се откажем от критерия за обективност на фактите. Само по себе си това отказване вече ще ни приближи до истината. Няма да се доверяваме изцяло на архиви, на летописи, мемоари и прочие. Те ще служат само като една от многото гледни точки към случилото се. За мен проблем на историята е по-скоро липсващата гледна точка на обикновеното население. Преди време в едно видео беше зададен въпросът замисляли ли сме се защо това, което сега наричаме история е просто списък от биографии на владетели, тяхното царуване и войните между тях. И да - съгласна съм с видеото - това е не просто промиване на съзнанието, това си е програмирането му от самото начало...
 12. Благодарност за внесената сериозна сума - дарение за покриване на разходите на Портала, на един от най-активните съфорумци!
 13. Огромна благодарност за сериозната сума, която дари един от най-активните участници във форума! Уважавам желанието му за анонимност.
 14. Отче наш. „Ще се развеселя“. Ще прочета само част от Евангелието на Йоана, 11 глава от първия до десетия стих. „Духът Божи“. 608. Дванадесетият час - 8 декември 1935 г. Благословен Господ Бог наш. Добрата молитва. "Силата на човека не се заключава в неговата физическа сила, нито в неговото богатство, нито в неговото знание, нито в неговата добрина. Това са капитали. Силата на човека седи в неговото разбиране на великите Божии Закони, които направляват неговия живот. Всички други неща се обуславят от мисълта на човека. Мисълта, това е здравословното състояние на човека. Ако не може да мисли право, човек не може да бъде здрав. Ако не мисли добре, правилно, тогава и чувствата на човека не могат да бъдат здравословни, не могат да бъдат нормални. Защото чувствата се обуславят от човешката мисъл. Постъпките на човека се обуславят от неговото сърце. Аз правя едно разграничение между мислите, чувствата и постъпките на човека. Това не е като съвременните психолози. Правилните мисли и чувства на човека създават неговата сила."
 15. Изпяхме "Благославяй, душе моя, Господа". Добрата молитва "Благословен Господ Бог" Учителят прочете глава 14 от Евангелието на Йоана: "Да се не смущава сърцето ви: вярвайте в Бога, и в Мене вярвайте... " 51. С любов и вяра - Извънредна Беседа - 26.09.1920 "Сега са последните часове на стария свят, който вече си заминава. Господ иска чисти сърца с вяра и любов и сега кажете на духовете във вас: "Господ да ви прости, идете си!", както се пъдят въшките от главата, защото знаем, че главата не е за въшки, а за възвишени мисли и чувства."
×