Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  7706
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  215

Донка last won the day on January 8

Донка had the most liked content!

За Донка

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 09/11/59

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://sites.google.com/site/psihogimnastikazadeca/
 • Skype
  dani59666

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Хасково
 • Интереси
  философия, психология, литература, социо- и психолингвистика, педагогика

Последни Посещения

65822 посещения на профила
 1. Да, може - изисква се доста труд, поне 2 часа на ден, организираност, практика и непременно човек, който да насочва и помага. Иначе да - много е информацията, но тя е систематизирана и онагледена добре.
 2. Здравей Георги. Връх на дома се смята границата между двата съседни дома, т.е. началната точка. От опита ми с хороскопите не можем да бъдем АБСОЛЮТНО сигурни в точния градус заради часа на раждане. малко са хората, които са сигурни в него до минутата. Напоследък се практикува все повече и секцио раждане - там вече нещата стават доста разтегливи. Нашият учител - брат Тодор ни съветва градусите на асцендента задължително да се проверяват през физиогномиката - т.е. чертите на лицето и понякога структурата на тялото.
 3. Благодаря! Сега мнозина проповядват, че по любов трябва да се живее. Но като дойде да приложат, забравят и казват: „С любов не става.“ То е неразбиране на любовта. Любовта не е мекушавост. Любовта не е несправедливост. Значи, когото обичаш, на него повече ще дадеш, но ти с това го разваляш. Това не е любов. Ти го съблазняваш. Когото обичаш, ще му дадеш хубава дреха, но ти с това го разваляш, характера му разваляш, любовта разваляш. Той започва да свързва любовта, че повече пари ще му дадеш, по-хубави дрехи ще му дадеш, по-хубави думи ще му кажеш. Ние трябва да разглеждаме нещата от лично гледище, колкото е възможно. Ние носим много неестествени неща, несъобразности от миналите поколения. Всяко нещо, което не съответства на човешкия ум, не доставя онази светлина, която е необходима. Всяко едно чувство, което не доставя една вътрешна топлина, защото има една топлина, която е необходима за живота, това чувство не е намясто. Аз разбирам нещата много реално. От всяка една добра постъпка ще придобиеш сила. Ако нямаш сила, работите не може да се реализират. Ако нямаш топлина, работите не може да се реализират. Ако нямаш светлина в ума, работите няма да се реализират. Щом изчезне светлината, изчезне и топлината, изчезне и силата, тогава човек се намира в едно противоречие, тогава идат отрицателните неща. 304.Служение на Бога
 4. Ще си позволя да се намеся като педагог. Одобрявам съветите на Орлин. Искам да добавя нещо. 1. Днешните осемгодишни деца са много УМНИ. Имам възможност да ги сравнявам с моите над 30 години стаж. Те спокойно се изразяват с метафори, създават виртуални свои малки светове и не смятат това за нещо лошо - така успяват да изразят чувствата и преживяванията си по-добре. Друг е въпросът, че ние възрастните често не сме на тяхната вълна. Когато те се изразяват метафорично, ние го приемаме буквално, а когато ние решим да се изразим със свои метафори или реторични въпроси, те или ги схващат буквално или не ни разбират. Пропастта между поколенията все по-силно се проявява. Но не са виновни те - ние сме. 2. Вие прекрасно сте му обяснили за произхода на "гласа", но не ми стана ясно той реагира ли някак на това обяснение и защо вие се страхувате да говорите за "гласа" с момчето. То вече е достатъчно голямо за този разговор. Но нека разговорът е спокоен и дори с чувство за хумор. Помолете го да ви споделя кога и какво точно е казал гласа. насочете и неговото внимание има ли връзка с нещо появяването на този глас. Попитайте го виждал ли е в някой филм или игра подобно нещо, или може би е чувал от някого? Не бих бързала да го водя на специалист засега. А дори и да се обърнете към такъв, той ще ви зададе същите въпроси. И помнете - истината се открива само с помощта на безусловната любов към детето и всичко, което се случва с него. Всякакви предположения и тревожни "филми" само пречат и могат наистина да създадат проблем.
 5. Приятели, обръщам се към всеки, който прочете тази тема, с молбата да направи всичко по възможностите си и съдейства за откриването на липсващите Неделни беседи. Според брат Тодор Ковачев, той лично е разговарял с Елена Андреева и от нея знае, че тези беседи са били дешифрирани, но тя няма представа къде и от кого са били прибрани и скрити при погрома над Изгрева. Тези беседи никога не са били отпечатвани, така че ако изобщо са оцелели, би трябвало да са в ръкописен вариант. Същите беседи липсват и в Централния държавен архив. Единствената надежда е те да са били прибрани или преписани и съхранени от някого. Ето списъкът: Да говоря - непечатана 7 декември 1930 г. София – Изгрев. И ръцете, и главата - непечатана 14 декември 1930 г. София – Изгрев. Пристъпиха при Исуса 1930 непечатана 21 декември 1930 г. София – Изгрев. Аз съм истинната лоза непечатана 28 декември 1930 г. София – Изгрев. За новата година - ИБ непечатана 1 януари 1931 г. Имената ваши - НБ непечатана 4 януари 1931 г. Бъди очистен - НБ непечатана 11 януари 1931 г. И като видяха звездите - НБ непечатана 18 януари 1931 г. Почитай баща си и майка си - НБ (непечатана) 1 февруари 1931 г. Хлябът на живота НБ (непечатана) 8 февруари 1931 г. Законът на пророците - НБ (непечатана) 15 февруари 1931 г. Ако всичкият свят спечели - НБ (непечатана) 22 февруари 1931 г. Блажени нажалените - НБ (непечатана) 1 март 1931 г. И всели се между нас - НБ (непечатана) 8 март 1931 г. Дай ми да пия - НБ - непечатана 15 март 1931 г. И направи сватба - НБ (непечатана) 22 март 1931 г. Не съм достоен - НБ (непечатана) 29 март 1931 г. Припламна, понеже нямаше корен - НБ (непечатана) 5 април 1931 г. Живият между мъртвите - НБ (непечатана) 12 април 1931 г. Иди повикай мъжа си - НБ (непечатана) 19 април 1931 г. Да разумеят писанията - НБ - (непечатана) 26 април 1931 г. Алфа и омега - НБ (непечатана) 3 май 1931 г. Плюна на земята - НБ (непечатана) 10 май 1931 г. Една се взема и една се оставя - НБ (непечатана) 17 май 1931 г. Будни бъдете! НБ (непечатана) 24 май 1931 г. Да изпълня 1931 - НБ (непечатана) 7 юни 1931 г. И отговори Симон Петър - НБ (непечатана) 14 юни 1931 г. Вярвам, че ако Учителя е решил, че тези беседи са ни необходими в този момент, той ще посочи на някого пътя и мястото, където да ги открием и публикуваме.
 6. Неделни беседи за м. януари 2017 г. 428. 8 януари 2017 г. - Учителю, да прогледам! - 21 юни, 1931 г. София — Изгрeв 429. 15 януари 2017 г. - Душата ми е отегчена от живота ми - 27 септември (Кръстовден) 1931 г. София – Изгрев. 430. 22 януари 2017 г. - Да се облечете с новия человек - 4 октомври 1931 г. София – Изгрев. 431. 29 януари - 2017 г. - Дайте ни от вашето масло - 11 октомври 1931 г. София – Изгрев.
 7. С две ръце препоръчвам силен чай от бъз-цвят. Откак се помня с него съм спасявала грипните състояния и на себе си и на децата. Обаче не бива да се чака да се влоши съвсем картината - още при първите тръпки - обилно чай бъз, краката (дори и да са топли) в гореща вода с морска сол, разтривка с мас и сол. Това води до загряване и изпотяване - особено важни за организма, който се опитва да се справи с инфекциите и да изхвърли токсините.
 8. Мисъл за деня-7.01.2017г Да кажем, че вие задавате въпрос: "Защо Господ ме направи грозен?" За да не грешиш. "Защо ме направи сприхав?" За да не грешиш. "Защо ме направи богат?" За да грешиш. Защо те направи силен? За да грешиш. Защо те направи светия? За да грешиш. Защо те направи грешник? За да се изправиш. Защо стана грешен? За да се изправиш. Защо направи това прегрешение? За да познаеш слабостта си. Ти казваш: "Другояче не може ли?" Кажете вашия проект, кой е другият начин. Петте врати
 9. Да прочетем „Отче наш“ дотам, додето сте стигнали. Прочетохме: Отче наш, Който си на небето, да се свети името ти. Духът Божи. Ще прочета втората глава от Евангелието на Матея. Бог е Любов. Утринно слово: Два момента - 7 януари 1940 г. 5 ч.с. Изгрев Тайна молитва. Два момента
 10. Когато съм разколебана по подобен на този въпрос, си прилагам правилото на Христос да не причиняваме на ближния си това, което не искаме на нас самите да причинят. Та опитвам се да си представя как човек, когото обичам и когото смятам за близък умишлено ми предлага "опиат" и ако откажа тълкува това като недостатъчност или липса на любов от моя страна. Грешка 1 ще бъде ако изобщо се съглася да доказвам любовта си като изпълнявам неговите изисквания и се опитвам да покрия неговите критерии за сила и истинност на любовта. Правила съм го доста години - винаги не е достатъчно доказателството, все изникват нови и нови критерии и изисквания... Никак не се чувствам добре дори при мисълта, че този мой близък и любим човек прави всичко това, за да разкрие някакви мои сенчести страни, които дори аз не осъзнавам, и така да си изгради мнение за мен и за моята любов. Сенчестите ми страни са си мои и когато им назрее времето, аз сама ще си ги осъзная. Още повече че преценката на качествата винаги е субективна. Така че не бих желала да причинявам на ближния си такива преживявания. За мен вече не е съществено какво е неговото истинско отношение към мен, а какво е моето истинско отношение към него... Мисля, чв ще продължа да го обичам и след като се опита да провери любовта ми, но ще внимавам да не го изкушавам повече...
 11. Благодаря, приятели Миналия ден си мислех, че няма значение с какво се проверява любовта на приятеля - самият замисъл и факт на проверката вече е нарушение на свободата на проверявания. Днес си мисля, че добавянето на виното никак не е случайно и не е просто словесна фигура за привличане на вниманието. Да се изпитва с вино означава да проверим дали близкият ни човек е готов по наше настояване да пожертва своята стабилност и яснота на преценка.
 12. Очевидно сте прочели моята реплика вън от контекста и. И за да не ви губя времето да се връщате назад ето го контекста: Няма нужда от коментар - на всеки може да се случи... дори и на тези, които се движат в научните среди, философията, логиката и доказано човешкото знание като цяло. На свой ред бих попитала кое наричате "доказано човешко знание"? С какви средства и с какви методики са направени тези доказателства? Естествено човешки - което е синоним на ограничени. Всеки човек е една малка вселена, но вселената не е един малък човек, нали? Ами точно по съвета на Учителя аз изчистих между себе си и Бог (и между себе си и Учителя) всякакви посредници. При това точно от неговите беседи осъзнах нуждата да го направя, причината и начина, по който това може да се случи. Само че това не се нарича посредничество. Точно както аз не съм посредник между моите ученици и сегашно перфектно време. Надявам се, че няма да ми се наложи да обяснявам сравнението. Приятното в случая е, че ние имаме много сходни позиции. Разликата между нас е, че точно заради дългия си житейски опит, аз не си позволявам да предполагам с кого разговарям, а се опитвам да го опозная Е надявам се и това да се случи някой ден :).
 13. Двама или трима Какво разбирате под "изпитване на любовта на приятеля с вино"? Според вас Учителя ни съветва да не изпитваме любовта на приятелите си по принцип или да не използваме вино, когато я изпитваме? Изкушението да проверим (по-маскирано име на изпитване) дали някой ни обича е много силно - често изобщо не го осъзнаваме или го осъзнаваме пост-факта на проверката. Ако ние проверяваме някого сякаш ни изглежда справедливо, но ако усетим, че някой проверява нас, става неприятно. Имали ли сте усещането, че някой проверява вашата любов с нещо?