Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  8690
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  459

Блог Коментари добавени от Донка


 1. "Успехът и парите" - това беше причината да оставя настрани Кехоу преди години. Тогава съм проявила гордост, може би. Сега осъзнавам, че е било за мое добро - нямаше да ми подейства и да ми помогне, защото нито успехът, нито парите някога са били моя представа за пътя към щастието и любовта. Признавам, че съм се отнасяла с леко презрение и съжаление към хора, които ги преследват.

  Животът ми даде урок. При мен започнаха да идват на уроци - един след друг, хора от бизнеса. Явно само професионалното ми усещане за близост с човека - ученик, можеше да ми помогне да изчистя гредата от окото си. След месеци работа (усвояването на езика "отваря" душата на човека), аз със срам вътре в себе си трябваше да призная, че бях се самозаслепила, лепвайки етикет на тези хора. Опознавайки ги все по-близо, всеки път молех за прошка за всичко, което бях мислила и чувствала по техен адрес преди. Те си бяха същите такива човеци като мен. Те също носят духовност - дори понякога повече и по-мълчалива и практическа от моята. Един от тях осинови ударено куче, което прибра от шосето и излекува. Но това е нищо - трябваше да усетите болката и любовта, с които беше написал за случката на своя елементарен английски.

  Така че ако успехът и парите за някого са пътят към щастието и любовта, пътят към вътрешната промяна, защо не?

  За воюването - не съм съгласна, че Кехоу призовава към воюване, но ще се върна в книгата и пак ще потърся дали наистина няма такъв уклон някъде.

  Благодаря. 60.gif


 2. Ако жената живее в сърцето ти и никога не си отива, това е любовта наистина. Ако жената е човек и в нейно присъствие си щастлив до опиянение, а когато си отиде, красивото става грозно, това не се нарича с думата любов, а с думата "наркотик". Само когато любовта извира в нас самите - това е изворът на живота. :dancing yes:


 3. Можем ли винаги да сме сигурни, че виждаме ясно има ли дупки или не по пътищата на другите хора?

  Можеш ли да ми дадеш за пример нещо в тази Вселена, което има край?

  От какво зависи скоростта по принцип? От разстоянието изминато за единица време, нали? Вече няма нужда да ти казвам, че човешките единици за време не съществуват реално, а са приети за удобство... Как мериш разстоянието по пътя на живота? В какви единици?


 4. :3d_053:С благодарност към нашите бащи и майки, които преди 40 години са успели да чуят своя вътрешен глас и да запазят мира и нас, които тогава сме играли нищо неподозиращи. Успели са да запазят света и за всички, които са се родили и израснали в следващите трудните, но мирни десетилетия.

  Дано и нашите деца и внуци могат да го кажат с любов за нас след 40 години.


 5. Истинската Светлина на Света може да се види само когато човек затвори очи за това, което нашите бедни сетива наричат реалност.

  Бездната е всъщност безкраят и само в него можем да летим на воля... Кой захвърля птиците в небесата?

  Всички сме били, сме и ще бъдем винаги заедно - всеки от нас свободен да лети така, както му е най-красивои щастливо и леко....

  :3d_064:


 6. Дайте конкретно предложение как точно да стане довършването на къщата. Кой да плати и колко за това. Кога да започне безплатното ползване на къщата? Кой ще бъде законен собственик на имота след завършването му?

  Имам още въпроси, но след като получа отговорите на тези....


 7. Събуждане

  Детето в себе си прегръщаш

  И прощаваш,

  И проглеждаш,

  В себе си за да съзреш

  Смелост, истина и откровеност,

  Мекота, разбиране и радост

  С радостта на ближния.

  Свобода, смирение и чистота,

  Вяра скромността прегърнала.

  Здраво стъпил на земята

  И в сърцето скътал небесата,

  Ако в себе си успееш

  Мъдростта и светлината

  Да събудиш,

  Извора на Истината си намерил

  и извадил си наяве

  за душата си и за света си.

×