Jump to content
Порталът към съзнателен живот

КирилЗен

Участници
 • Общо Съдържание

  12
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. КирилЗен

  Имат ли животните самосъзнание?

  Животните имат 4увства, памет и съзнание, могат да оценят собственото си поведение и това на другите. за всеки интелигентен 4овек е о4евидно, 4е хората съвсем не са единствените носители на интелект на тази планета (който е виждал как изглежда мозъкът на делфин или на косатка или е слушал записи от песните им, ще разбере... тези шивотни имат пове4е гънки в мозъка от нас и всяко едно от тях има уникален "звуков подпис" с други думи-ИМЕ, нещо пове4е- в имената на младите индивиди фигурират 4асти от имената на родителите им, както и характерен за стадото звук) това 4е за разлика от животните, хората имат свойството да съсипват околната среда вместо да променят нещо в себе си е признак за това, 4е хората са спрели по пътя на своята еволюция. Крайно време е да тръгнем отново по пътя на развитието. Въпросът дали животните имат душа е вън от всякакво съмнение. Остава открит въпроса дали хората имат душа. п. с. из книгата "Душата на Животните" от Жак Приор- 4овекът изкопа дупка с лопата, хвърли котенцата вътре и ги засипа... Коравите буци пръст бяха прекалено големи за лапите на котката. В от4аянието си тя преско4и оградата и отиде при ку4ето на съседите. От както се помнех ку4ето я гонеше, но този път то разбра, 4е не става въпрос за игра. Котката се завъртя два пъти и го заведе при дупката. Ку4ето подуши буците с пръст и с големите си лапи бързо изрови котенцата. после двете животни ЗаЕдно пренесоха мъни4етата в храсталака" трогнах се.
 2. В планината няма лошо време, има само неподходяща екипировка и неподходящ маршрут. Избираште си маршрутите и екипировката с оглед на времето и на ситуацията, вземете вси4ко, дето ще ви потябва и нищо от това, дето няма да ви трябва 1 ВАЖНО другар(и) никога не тръгвай сам 2.Обувки- удобни, високи с добра подметка и да не пускат вода 3.Раница- удобна, висока, с колан за кръста и широки презрамки(по възможност със много джобове и рамка) и да не пуска вода 4.Ветровка- лека, непромокаема, широка, за да може да се сложи върху другите дрехи 5.един 4ифт 4орапи за ходене, един 4ифт 4орапи за спане и един 4ифт резервни 4орапи 6.спален 4увал, достатъ4но широк да не е степкан и да му работи ципа. Ако ципа е развален-по-добре го зашийте 7.шалте(постелка) лека и не много мека, за да не се усещат шишарките под нея 8-кан4е, неръждаемо, леко, около 1 литър 9нож4е, за вси4ко може да потрябва 10 огън4е, поне 2 запалки и един кибрит за всеки слу4ай 11 гети, за да не ви се мокрят кра4олите 12.пове4ко по-тънки дрехи , от разли4ни материи и с разли4ни размери, та да могат да се носят една върху друга. 13. ВАЖНО! Тояжка. няма нужда да си носите от града, но когато сте в планината никога не се движете без тояжка, особенно по нанадолнище. Последиците могат да бъдат фатални въпросът за храната и за палатките- в зависимост от слу4ая. все пак един джоб орехи, един джоб стафиди и един голям ,лек найлон не са излишни, дори някой другда е взел храна и палатка за вси4ки.
 3. КирилЗен

  Природата и ние

  "в раницата ВИНАГИ има място за боклука" - правило номер 1 2 Не носете стъкло в планината и по възможност не носете излишни найлони. 3 Не се притеснявайте да събирате 4уждите боклуци, защото планината си е наша.
 4. навремето съм сънувал кошмари до момента в който не открих един метод, който работи перфектно- ако бягаш-спираш, посо4ваш неканения гост с показалеца на сънуваното си тяло и 4исто и просто заявяваш: "Това е моя си сън. А ти-вън!!!" оказа се 4е съм открил не просто "анти-кошмар" средство, а на4ин за влизане в ниво на осъзнато сънуване. Оттогава сънищата са вси4ко друго, но не и загубено време за мен. Лека нощ!
 5. Животът и смъртта се допълват взаимно, както заспиването и събуждането, както вдишването и издишването. На 3 пъти съм бил отвъд прага на живота и съм се връщал обратно, явно не съм си свършил зада4ките тук.. усещането в тези мигове из отвъдното най-много ми напомня на тази древна мантра: Шанти-мантра: “Om Purnamada. Purnamidam. Purnath. Purnamudachyate. Purnasya. Purnamadaya. Purnamevaya. Vasishyate Om Shanti. Shanti. Shanti” Вси4ко е навсякъде, макар и разделено на толкоз много 4асти то е съвършено kaкто като Цяло, така и като 4асти и всяка малка 4аст от Него съдържа цялата му Цялост Навсякъде във себе си. Вси4ко е завинаги Със всеки дъх се ражда Със всеки дъх умира и себе си поражда когато се събира Вси4ко е само миг от Ве4ността Mигът E Цяла Ве4ност Meжду две вдишвания и между две издишвания Вси4ко E Eдно Божествено Присъствие така го разбирам на български, а ето как са го разбрали една жена и иедин мъж на английски: ........................ I breathe in … What have I gained ? What has been gained Must be lost … From the Whole The Whole arises I breathe out … What have I lost ? Taking away the Whole From the Whole The Whole remains Aloneness I breathe in … This is the Whole I breathe out … That is the Whole All-Oneness I breathe in … And in that space Before breathing out Time is not Wholeness I breathe out … And in this space Where breath is not I am Holiness Of This Present Moment .......................... The Breath of Silence Breathing in Birth Creation Universe Beauty Purity Unfolding Embracing Filling in Wholeness Breathing out Relaxing Quietening Surrendering Letting go Dissolving Disappearing Loneliness Death Silence Between both Awareness Attention Presence Lucidity Clarity Resting Non-acting Formless Absolute Breathing is the teacher Breathing is the teaching Observing is the knower Observing is the knowing Oh Divine Breath Please guide us To where we can not To where we have not To where we are not
 6. КирилЗен

  Магнитните полюси

  и замириса на озон... изместването на магнитните полюси, промените в климата и про4ее са проявления на земната "имунна система", която се е активизирала за да из4исти самозабравилите се клетки от подвида Хомо Сапиенс Сапиенс, които в последно време са запо4нали да се държат като ракови клетки. Ако се дестабилизира магнитосферата , това ще е пагубно не за живите същества, а за компютрите и вси4ката друга електроника.
 7. именно. Земята ще я Бъде, и всъшност до проблем ще се стигне, ако 4ове4еството продължи да се развива още пловин -един век в настоящата пагубна посока, ако се стигне до глобална катастрофа в близките 10 години, тогава пове4ето видове ще бъдат спасени от из4езване. п.с. надявам се следващия Потоп да е по-ка4ествен от предишния, , 4е предния път комай на мястото на мамутите и саблезъбите тигри са се намъкнали предците на лихварите и на политиците... п.с. шелфовите ледници имат свойството да се топят не постепенно, а по4ти мигновенно. Такива ледници са северната полярна шапка и ледниците в заливите Рос и Уедъл на Антарктида. Тези ледници поддържат континенталните ледници върху Гренландия и върху самата Антарктида, така 4е като му дойде времето , събитията ще се развият бързо- преди ве4ерните новини да успеят да ги отразят. Последният път като се е слу4ило нещо подобно, ъгълът на земната ос се е изместил с близо 15 % заради промяната в центробежната сила. каквото има да става-ще става, който може да плува-ще плува, който може да кара сърф-ще кара сърф, който може да се катери по скалите или да лети с парапланер-това ще прави, а който може само да иска да взима пове4е -най-накрая ще дойде време да си връща вересиите. Какво ако се вдигне морското ниво с 400 метра? да не бида стигне до езерата, що ли? Какво ако раздруса 11 по рихтер ? да му мисли който се е заврял в панел.Единствено ако нищо не стане скоро и хората продължат да секат гори, да леят бетон, метал и стъкло и да горят нефт както си знаят- тогава ве4е ще стане страшно!
 8. КирилЗен

  Транс музиката (goa & Psy)

  Гоа & Псай- Транса са твърде дале4 от масовия вкъс, за да се слушат по дискоте4ките.МТВ или по заведенията По4итателите на тази музика са малко но 4есто се събират лятно време по поляните извън града, за да празнуват дале4 от бетонни квадрат4ета и неканени гости. Да, това е музика, която носи послание. Посланието да се нау4им да бъдем в Хармония с Природата и в Мир с братята си. Транс-културата обединява идеи и звуци от разли4ни духовни традиции и разли4ни места по света- Индия, Израел, Африка, централна Америка.. това което вдъхновява хората, които слушат транс е идеята за приобщаване към Едно Всеобщо Съзнание посредством единството между звука на сътворението, фокуса на съзнанието и танца на разрушението.
 9. Страхът е пътеката към тъмната страна. Много пъти съм спал в нишите под скалата и съм имал само хубави сънища. в по-голямата ниша гнездят няколко семейства лястовици.. Рано в сутринта на равноденствието, гледано от голямата ниша се разкрива 4удна картинка- първият слън4ев лъ4 се показва то4но над Сини Връх.. още по-интересно е по пладне на 22 декември- тогава вътрешността на малката ниша е осветена цялата от ниското зимно слънце. много си е хубаво мястото, а ако има някаква при4ина да не е орезилено за целите на криворазбрания туризъм, то е защото е труднодостъпно и отдале4ено от пътя за колите. п.с. Цялата ни земя е осеяна с такива "умни" камъни, дето мерят дните. Камъкът край с.Бузовград http://www.photo-cult.com/showpic.php?id=1...8f114b99dce1c4c също е наместен така 4е да отмерва зимното слънцстоене... Камъкът на Щут http://img349.imageshack.us/img349/1731/pic0021lz5.jpg спрямо който е настроен Ситовският надпис, така 4е да бъде осветен от слън4евия лъ4 пронизащ скалата по залез слънце в деня на равноденствието.. на същата дата е настроен и мегалитният комплекс Беглик-таш в Странджа http://www.snimka.bg/album.php?album_id=8757&photo=14 http://www.infotourism.net/images/5758.jpg http://www.infotourism.net/images/5760.jpg а по зимното слънцестоене е разположена и пещерата-утроба (тангърдък-кая) http://www.perperikon.bg/userimg/Nenkovo/2.jpg http://www.rock-cut.thracians.org/bg/s_m_tangardak.php която е била удълбо4ена от древните с цели 6 метра, така 4е дъното и да се осветява само по обяд на най-късия ден през годината .. от изредените места съм ходил само на Белинташ и на Щут, така 4е тази година ще ходя да ги проверя и другите. п.п.с. Забележителното е, 4е вси4ките тези мегалити отмерват или равноденствията, или зимното слънцестоене, лятното слънцестоене е било празнувано от у4ениците на Орфей някъде другаде, вероятно високо в планината.
 10. КирилЗен

  Вегетарианство

  От близо 5 години съм вегетарианец(не ям плът и кръв) и се 4увствам страхотно- ве4е нищо не е в състояние да ме уплаши или ядоса. Да, хората са създадени всеядни- могат да се хранят с какво ли не. Но освен това са създадени съзнателни- да могат да ИЗБИРАТ какво да правят. В месото няма НИЩО, което да не се съдържа в други храни, Мле4ните продукти съдържат вси4ки незаменими аминокиселини както и Б12 . Маслините , сусамовото и конопеното семе- също, П4елният прашец допълва несъвършеният състав на останалите растителни изто4ници на белтъ4ини и витамини. п.с. от месото хората(и ме4ките) стават стръвници.
 11. Има няколко скални ниши.. Много удобни за обитаване между другото. легендата за "халките" на които бил "вързан" "ноевият ков4ег" е любопитна наистина.. Но това, което е по-любопитно е произходът на загадъ4ните "скални ямки" по повърхността на скалата, самото място има особено разположение- по време на равноденствие Слънцето изгрява то4но над Сини връх и залязва над Караджов камък, ако наблюдателят се намира на Белинташ.. и за капак на вси4ко- дори когато цялата околност е покрита със сняг, от скалата на Белинташ се дипли пара..
×