Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Диана Илиева

Участници
  • Общо Съдържание

    4371
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    13

Мнения добавени от Диана Илиева

  1. Здравейте и честита пролет на всички!
    Попадам "случайно" :) на тази тема и ... имам само един въпрос. Съгласна съм, че много държави в Западна Европа са уредени, спокойни, богати и т.н. Но според вас там в Германия, Швейцария или където и да било, някак изначално ли е било все хубаво, някак от небето ли е паднало това хубавото? Ясно е, че отговорът е НЕ. Тогава?
    Според мен хората са си го направили това хубавото. И не само са го създали, ами и ежедневно го крепят, за да го има, както и продължават да го доразвиват.
    В такъв случай как да стане хубаво в България?
    Ами трябва ние сами да си го направим. Няма да стане, ако чакаме някой друг да дойде и да ни оправи. Няма да стане, ако абдикираме и отидем да си живеем спокойно някъде другаде, където хората вече са се потрудили и са го създали. Няма да стане, ако се жалваме и оплакваме, и отричаме, и оплюваме ... Просто запрятаме ръкави и всеки да прави най-хубавото, на което е способен. По-будните - да събудят и други около себе си, по-умните да поучат и другите около себе си, по-дейните ... и т.н. Като е особено важно да упражняваме и контрол върху тези, които по една или друга причина имат или поне са ангажирани като изпълнители в някаква управленска дейност - с една дума да имаме будна гражданска съвест. И тъй като отделен човек е по-трудно да повлияе на тежката управленска машина, можем и да се организираме за целта - като се започне от такива акции, каквато предложи Стан - да спрем КОЛЕКТИВНО да пазаруваме поне известно време от този МОЛ, за който ставаше дума; но може да се стигне и до по-сериозни организации и действия от страна на гражданското общество. Тогава нито ще виреят корумпирани чиновници или политици, нито ще е възможно и лесно да се източват държавни средства и ... постепенно и неусетно и в България ще стане ХУБАВО :)

  2.  

     

    Идеята за широк екип си е твоя, твое е и кадруването за него. Просто аз бях една от тези, на които предложи модераторски пост.

    Аз още тогава бях против идеята и изказах силни съмнения относно някои решения. Не случайно около година може би след това напуснах екипа, защото нещата бяха започнали да буксуват. Не можеш да събереш много и различни хора да дърпат една кола в определена посока, някои ще теглят надясно, други - наляво. Твоята идея беше, че ако искаме тези с уклон вляво да не правят проблеми, нека да им дадем пагони и по този начин да ги впрегнем в каруцата, като така те ще се почувстват задължени да теглят надясно. Само че това е илюзия, както го доказа практиката и вече е видно не само от мен, ами от всички други. 

     

    Но за мен по-важното е, че промяна тук няма да има. Тогава остава другият вариант - да си намеря друга среда :)

    Поздрави на всички!

    Съвсем коректна бях за акуширането, защото отлично си спомням онези януарски вълнения, част от които бе неизменно ти и за които винаги ще съм ти благодарна. 

    За кадруването - това е твоето лично виждане, но аз никога не съм кадрувала и ти го знаеш. Кадруване означава да се наложи определена посока с определени хора и по определен начин. Моята политика, и всички го знаят тук, е да се дава свобода и многообразие на хората, на посоките, на начините и на подходите. Защото такъв е животът. Аз не съм назначавала нито съкращавала нито един от модераторите от екипа - те всички сами проявяваха желание и интерес към форума и докато ги има тези желания и интерес и време, те работят колкото им позволява времето. Коя съм аз да съдя кой как и колко в своята сфера. Аз самата също съм много ангажирана и се надявам някой ден да имам за Портала отново толкова време, колкото имах допреди 2 години. 

     

     Аз и не очаквам да го признаеш това публично, но всеки го знае, най-малко всеки, който е бил или и в момента е част от екипа.

     

    Не можеш да събереш много и различни хора да дърпат една кола в определена посока, някои ще теглят надясно, други - наляво. Твоята идея беше, че ако искаме тези с уклон вляво да не правят проблеми, нека да им дадем пагони и по този начин да ги впрегнем в каруцата, като така те ще се почувстват задължени да теглят надясно.

     

     

    Това не е вярно и ако ти си го написала от сърце, както обикновено пишеш, то се надявам - след време ще разбереш колко си се заблуждавала. Никога не съм се сещала дори  за идеята с пагоните, заради които левите ще се чувстват задължени да теглят вдясно. Това не е в моя стил и хората, за които вероятно намекваш, могат да го потвърдят. Това вероятно е твоя лична интерпретация на мое поведение и коментари, които не си разбрала адекватно. Жалко, наистина. не държа да бъда разбрана правилно - нито го очаквам. Който е трябвало и е било възможно, е разбрал. 

     

    Пиша истината и мога да я подкрепя, като публикувам твои думи от мои разговори с теб по скайп и ЛС, но в тях фигурират конкретни имена и затова няма да го направя.

     

    Това, което ми е в силата, за разлика от много други хора и модератори, е че умея да виждам перспективите и доброто в хора със съвсем различни дадености, често съвсем противоположни, и най-вече, че умея да им давам свободата да творят по техния начин, който никога няма да е мой сигурно. Също сега се уча да не допускам хора с различни интереси и подходи и разбирания да си налагат един на друг личните стандарти за добро и лошо и така да се опитват разкъсат сложната тъкан на този сайт и форум.

     

    Разбирам твоята позиция и тази на потребителите и модераторите, които искат "канализиране, стесняване, почистване" и т.н. Само че случайно да забелязвате, че двете "почистващи' страни се стремят да се "почистят" взаимно?

    Порталът за съзнателен живот и форумът ни никога не е делил хората на десни и леви, на добри и лоши, на качествени и некачествени - и това никога няма да се случи (докато аз имам някакви права тук). Порталът е като учението - вратите са му широко отворени за всеки - да влиза и излиза когато пожелае, да намира себе си и каквото има нужда да намери. Но както и в Учението, и в Портала никой няма право да одумва друг човек и да се отнася към когото и да било с неуважение. Безусловно приемане, братство и зачитане се очаква от всеки, който е дошъл. А нашата работа, на екипа, е да ги осигуряваме колкото ни е възможно, и най-вече да ги проявяваме ние самите. Фактът, че форумът е жив и интересен на хора от различни възрасти и с различни разбирания и характери, след 10 години интензивен живот, ясно показва, че засега се справяме. 

     

    Никого не одумвам зад гърба му, говоря съвсем открито и публично. И не деля хората на добри и лоши, както намекваш. Всеки човек е такъв, какъвто е, но е факт, че различните хора са се устремили в различни посоки. Да искаш да вървят заедно, пак повтарям, е илюзия; орел, рак и щука.

    А това за учението - ами Учителя е бил на друго мнение. Той не е позволявал да се влезе, след като веднъж някой е излязъл. А ако искаме да сме коректни, трябва да кажем, че вратите на Портала също функционират избирателно - например преди известно време вратите му се хлопнаха пред всички Розенкройцери накуп.

     

    Както вече казах, средата във форумите на Портала неумолимо се променя в посока, която е твърде различна от моята. Нищо друго не ми остава, освен да пожелая на всички тук на добър път, а аз да продължа по своя.

    Въпреки всичко ще имам хубави спомени в сърцето си от този сайт, особено от периода му на създаване до към края на 2007 година;  в темите и мненията от тогава има такива бисерчета, които ме спечелиха трайно. И ще съм благодарна, че тук срещнах такива потребители като Бяса, Кристиян, Аметист и много други.

  3. Аз не мисля, че тук е писано с някакви разбушували се емоции. Нито аз, нито Viva, mvm или който и да е друг, може би с изключение на Божидар, но това си е негов стил на изразяване, сме писали в тази тема афектирани, напротив, всеки от нас добре си е премислил и подбрал думите; просто това е най-мекия вариант, който въобще е възможен, за да изкажем това, което е очевидно сякаш за всички други, освен членовете на екипа.

     

    И не, не е коректно да кажеш акушерка.

    Идеята за широк екип си е твоя, твое е и кадруването за него. Просто аз бях една от тези, на които предложи модераторски пост.

    Аз още тогава бях против идеята и изказах силни съмнения относно някои решения. Не случайно около година може би след това напуснах екипа, защото нещата бяха започнали да буксуват. Не можеш да събереш много и различни хора да дърпат една кола в определена посока, някои ще теглят надясно, други - наляво. Твоята идея беше, че ако искаме тези с уклон вляво да не правят проблеми, нека да им дадем пагони и по този начин да ги впрегнем в каруцата, като така те ще се почувстват задължени да теглят надясно. Само че това е илюзия, както го доказа практиката и вече е видно не само от мен, ами от всички други. 

     

    Но за мен по-важното е, че промяна тук няма да има. Тогава остава другият вариант - да си намеря друга среда :)

    Поздрави на всички!

  4.  

    Божидар, пропускаш факта, че темите за насоки към определен форум се пишат от неговия модератор. Той определя визията на форума си и това не е тема на публично осъждане.

    Ако имаш възражения и конкретни препоръки ги направи тук, това е точното място.

     

    Сега виждам каква правописна грешка съм допуснала, която за съжаление, се оказа и показа пълната истина за това, което става днес тук.

    Потресена съм.  

     

    Да, _Маги_, точна си била.

    Ти си потресена днес, аз съм потресена от няколко години ... И не само аз. Много хора просто млъкнаха или дори си отидоха, нямаха моето търпение. Не знам, явно аз нещо много сантиментално съм настроена към този Портал. Обаче и Божидар беше много точен - въобще днес е ден на истината :) - при този толериран и разрастващ се психологичен тероризъм, нормално е все някога чашата да прелее. Просто последната капка беше Насоките за форум Философия.

  5. Да, благодаря!

    Ето още един:

    http://www.youtube.com/watch?v=OQKSU6j1-8U

     

    И още:

    http://www.youtube.com/watch?v=TilQ8BIHisw

     

    Много, много чаровни!

     

    Френският език по принцип не ми харесва, но кой знае защо във вид на песни е очарователен!

  6. Мда, тероризмът се приема ...

    И не само това, ами се разраства. Или както в рекламите: беше само в Бейрут, сега очаквайте и на други места :)

     

    П.С. И отново типично за тероризма - забелязахте ли как изведнъж се увеличиха гостите и анонимните потребители, а регистрираните, които са он-лайн се броят на пръстите на ръката.

  7. Темата за Пиер Абелар била отключена ... Е, какво, да благодаря за благосклонността на модератора ли, че е благоволил да я държи отворена, макар че е убеден, как тука сме се събрали едни малоумни неграмотници? Ами ако искам да пиша по друга тема, от затворените, щото нямам в момента вдъхновение за Пиер Абелар? Те тези неща не стават така по команда, но явно такова е желанието на някои хора, да командват.

    И кой ми говори за приспособимост само  :)

     

    Аз казах вече - знам на какво се дължи "новата среда", тя не ми харесва и нямам намерение да се приспособявам към нея. Доста време си затварях очите и чаках дали някой, от тези които могат и трябва да го направят, няма да се намеси. Оказа се, че няма. Поне досега.

    Честно казано, като знам как стоят нещата (изкушенията могат да пробият и в най-светлия човек - имам предвид Иво), не вярвам да има някаква промяна и след тази дискусия. Но ще изчакам още няколко дни, то ще си проличи.

  8. Ето още нещо хубаво от френската музика, макар че Далида не е французойка :)

    http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

     

    Но нека споменем и певци, а не само певици ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=JmIBBzcC894

     

    И незабравимата лекота на пеене на Жо Дасен:

    http://www.youtube.com/watch?v=BH-7HDi58TA

  9. Донче, да, хубаво е още потребители да вземат отношение.

    Не съм сигурна обаче, че ще го направят. И мога да кажа защо, въпреки че не е лицеприятно.

    Ето аз например заставам зад всяка дума в тази тема на Viva. Както сигурно и много други. Не е случайно и подмятането на Божидар за "господарка". Вижте, нито сме глупави, нито слепи, абсолютно всички виждат какво се случва, но се правим, че не забелязваме. Докога? Хайде потребителите не ни е работа да даваме непрекъснато акъл как да се управлява това място, веднага ни се дават да четем правилата, напомня ни се, че сме на гости и ако не ни харесва, да си търсим друго място и т.н.

    Ок, това е така, но все пак ще кажа явно, гласно (пардон ще напиша черно на бяло) как стоят нещата според мен, защото този форум беше едно съвсем различно място преди време.

    Та, няма кой знае какво отношение от страна и на други потребители по две причини:

    1) защото просто последните години все по-малко хора пишат и тази тенденция е трайна от около 3 години поне. Преди този форум беше с повече толерантност, гъвкавост, свобода ... един оазис за всички по-нестандартно мислещи хора. Далеч не всички потребители бяха последователи на Учителя, но това не беше проблем, защото тези, които стопанисваха форумите, изповядваха ценностите на Учителя. Аз вече съм го казвала, но за мен форума беше най-активен и в добра форма по времето, когато се управляваше от 4-мата админи + двамата модератори (сега глобалните такива). Те вливаха собствената си енергия в това място, решаваха казусите етично и максимално справедливо и най-важното никой от тях не се съблазняваше от властта да управлява.

    2) от страх, че ако каже нещо напреки на определени членове от екипа, получава една остра и масирана атака от тях самите и от "почтените им гвардейци" (нека да съм по-мека и да не кажа "роби" и "господари").

     

    Така постепенно дискусиите затихнаха, изчезнаха толкова стойностни хора, че вече направо не е интересно тук. Това ли искате? Какво целите? Защо държите потребители и модератори, които явно и системно нарушават нормалната и коректна комуникация, да не говорим за добрия тон или за още по-хубави неща като хармония, любов ...?

    Донче обръщам се към теб, защото ти бе един от инициаторите да се разшири модераторския екип. В което по принцип няма лошо, то и в един момент форумите бяха толкова активни и разрастващи се, че имаше нужда. Но още тогава изказах съмнения, дали ще успеят да се подберат точните хора. Е, мисля, че има нужда да се помисли отново. А и без друго форумите едва вегетират и нямат нужда от голям модераторски екип.

  10. Деяна и упоритостта е качество, като всички останали и хората го притежават в различна степен. Това, че някой го притежава в по-малка степен, оправдава ли нахвърлянето върху такъв човек? А от написаното от gorrad аз останах с впечатлението, че той Е упорит; просто му е направило впечатление, че при него нещата стават бавно и именно с упоритост, а при някои хора - обратно. И естествено това не е приятно, но е факт. И пита може ли да направи нещо, за да се причисли към другата група хора. Е, аз му поисках някои сведения на лични и му писах вече, че няма да може съществено да промени живота си, конкретно в това отношение.

  11. Коя теза е абсурдна - това, че на някои хора животът им се стича по-леко, отколкото на други ли? Това не само, че не е абсурдно, ами е очевадно направо.

    Или имаш нещо друго предвид?

     

    И какво значи "защо нямаш сили да бъдеш Бил Гейтс?" Отговорът е прост - защото gorrad не е Бил Гейтс. И защо смяташ, че gorrad  би искал да бъде като него? Ти имаш ли сили да бъдеш Бил Гейтс? А дали работата опира само до сили или до ред други неща - като качества, нагласа, семейство, среда и т.н.?

  12. Здравейте!

    Защо са тези безкрайни насоки за този или онзи форум и/или подфорум? Къде остана свободата, личната преценка, замисълът на автора ...? Като че ли потребителите са някакви малоумни, или малки деца, или не знам какви. А и ако нещо /тема, мнение/ не е съвсем на мястото си, такава голяма беда ли е? Нещото може да се остави там, където е или пък дискретно да се премести, след разговор с автора, защото не знаем с какъв замисъл и мотиви е написал това мнение или тема. А то дори чета следното в последната измежду насоките - относно форум Философия:

     

    Затова, тази тема идва да каже, теми, които са извън философския дискурс, ще бъдат изтривани.

    Моля онези, които имат резонен интерес и убеденост в дълбоките си познания в културологичното минало на света през призмата на философията, да създават теми.

    Моето мнение е, че всяко нещо може да бъде разгледано и коментирано и във философски аспект.

    Също какво значи "резонен интерес", ами ако интересът не е резонен? :D И кой ще определи какъв именно е интересът на всеки един потребител? Но освен, че трябва да имаме не какъв да е, ами резонен интерес, следва да имаме и убеденост в дълбоките си познания. Ами ако са по-плитки горките ни познания и именно затова пишем, за да попитаме нещо и евентуално по-знаещите като ни обяснят нещичко, да ги задълбочим?

     

     

    А бе, знаете ли какво, я да вземем предварително да тестваме годността на всички потребители - кой какъв интерес има, резонен ли е или не е резонен, какви и колко дълбоки познания притежава относно различните форуми и ако нещо не му е наред, то ... или   :3d_076:   , или :3d_150:и :3d_016: , или в краен  случай :3d_072:, а може и самият потребител доброволно  :3d_104:, докато не стане :3d_015: 

  13. Стига де, глупаво било, неестествено било ... Съвсем нормално си е, интересно му е на човека, задава въпрос.

    И то наистина си е интересно - по какъв критерий на различните хора им се случва това, което им се случва? Свикнали сме на всяко нещо да търсим смислено и логично обяснение. Когато не можем да намерим такова, обявяваме, че нещото е подвластно на случайността. Но така ли е? Понякога хем няма обяснение, хем пък забелязваме определена закономерност, което започва да става подозрително и разклаща позициите на случайността :) Например от вида - човек оцелява невредим в няколко катастрофи, а после умира сравнително млад и твърде нелепо при трудова злополука примерно. Т.е навеждам ви на мисълта, за популярната фраза: "Ако е писано да те обесят, няма да се удавиш." Точно същото е и с това, за което пише gorrad. 

     

    И друго - човекът искаше да му дадете идеи, как да излезе от сегашната си парадигма. Ако е възможно въобще.

  14. А какво смятате за хора, които следват една и съща (или поне много близка) посока? Дали вървят по различни пътища непременно?

    За мен учителят не е химера. За мен това е човекът, който е извървял определен участък от пътя преди мен. Дали аз ще уча от чуждия опит или не, си е мой избор, но не виждам да е много умно и рационално всеки един сам да открива топлата вода. Има друго обаче - добре е да не сме слепи последователи, а ако човек има желание да свърне някъде встрани, да го направи. Учителят също е казал - перефразирам - нищо на вяра не приемайте, всичко в живота проверявайте.

  15. Е, бутончетата продължават да не работят, та ... към Деяна: няма значение какво е важно за теб, всеки човек вярва в нещо, съзнателно или не. Когато човек се роди, той вдишва глътка въздух, мъчително, после още една, и още една и ... започва да вярва, че ще бъде в състояние да вдиша пак и пак, че ще бъде жив. Това не е някакво съзнателно, умозрително вярване, то е несъзнателно, някъде дълбоко в нас. В този смисъл разбирам аз Александър, за разлика от написаното от Стан. Не, че и той не е прав, но това, което той казва, става по-късно все пак. Така че още след раждането в нас започва да се отпечатва всичко, което ни заобикаля и формира в нас една твърде устойчива система от вярвания. Не случайно е толкова важно как е порасъл човек, имаме примери за: деца, отгледани от животни; деца, отгледани в детски домове; деца, малтретирани в семейството си ... Дори след дълга и сериозна психологическа работа с такива деца е трудно да се заличи напълно формирания мироглед. А сега вече има все повече научни изследвания и за влиянието на предрождения период.

  16. О, не, не, еднакво неприятни са, да не кажа и че стреса повече дори. Какво имам предвид - при стреса включително имаме намеса на външни обстоятелства, които често нямаме почти никаква възможност да избегнем.

    Не, че и зависимостите не са причинени донякъде и от средата, в която е поставен човека. Точно поради това и двата проблема се повлияват най-добре, когато коренно се промени средата и начина на живот.

     

    П.С. Я, да се върна по-близо до темата - скоро чух, някъде преди Коледа по някоя от телевизиите, за един обичай в една от скандинавските държави; оказа се, че по Коледа те си правят в домашни условия нещо като леене на куршум, без специални молитви/заклинания/наричания, а по-скоро с мисълта - какво ме очаква през новата година. Оловото също приема съответни фигурки/формички, по които гадаят каква ще бъде за тях годината.

  17. Хм, нещо не ми работят бутоните за "Цитиране", но искам да допълня пост №49 на Стан.

    Да, именно борбата срещу законите е твърде глупава, както впрочем и срещу обективната действителност.

    Това показва, че или сме твърде невежи и не познаваме /виждаме, осъзнаваме/ законите, които действат в света, или сме твърде инфантилни и си вярваме, че можем да променим законите така, както на нас ни се иска към момента.

    А че в света действат закони и то не само физически, мисля всички сме убедени.

     

    Разбирам какво дразни Деяна - самата дума "смирение", която в нашия съвременен език има по-скоро нюанс на примирение, дори ... овчедушие или пък, както е коментирала Лиула, все едно, че смирението е бездействие, липса на реакция, бягство и то от страх. Ако бяхме казали така "Знанието и разбирането за законите на Всемира, както и съзнателното ни действие съобразно тях, е фундамент.", предполагам, че и двете щяха да го приемат за разумно, а не за абсурдно.

  18. Линд, не съм съгласна с теб - много категорично казваш "най-глупавото", а явно не знаеш, че често това е единственото възможно. Най-вероятно нямаш опит с подобна ситуация. Какво мога да кажа - да, разбира се, разговор със сестрата (или който и да е друг обсебващ роднина, защото може да е майката, лелята, първата братовчедка, с която са израснали заедно и т.н. - май най-често това са особи от женски пол :) ) може да се проведе, но най-често резултатът е нулев. Имам предвид, че съответния роднина обикновено възприема нещата от собствената си камбанария и според него самия нищо лошо не прави, както и нищо по-различно от това, което е правил през последните 20-30 години. Той някак не отчита, че този син, брат, племенник, братовчед, вече не е сам, както преди, на негово разположение, ами си има собствено семейство - жена, дете, които са хора, които са му по-мили от роднините дори, хора, за които да се грижи с приоритет, хора, на които да отдава повече внимание и т.н. В най-добрия случай съответния роднина ще каже - да, има семейство и какво от това, ние пък сме му родните такива и вие - новото му семейство - ще трябва да се съобразявате с това; и ако тази жена и това дете пречат на нашите роднински отношения, то значи те не са добри/подходящи, те явно са в тежест на нашето момче. А това не бива да е така. Мъжът трябва да каже категорично, че не се е оженил за сестра си или леля си, няма да прекара с тях остатъка от живота си, не те ще му родят неговите деца и т.н., ясно е какво имам предвид. Ако на него самия не му идва отвътре да каже такова нещо, то е добре да се поговори първо с него, за неговите приоритети; може би наистина не е узрял да има собствено семейство. Често такъв мъж е бил прекалено отстъпчив и преди е живял именно обсебен от роднините си и зависим от капризите им. А може дори и да не съзнава, че е било така; просто от дете му е втълпено, че така и трябва да бъде.

  19. По принцип е добре комбинацията да не надхвърля 4 броя есенции, макар че и това е специфично и индивидуално.

    Иначе повечето от това, което иска детето, си е съвсем нормално и е хубаво, че го иска. Това, което не е здравословно и за него самия, е избухването, агресията, невъзможността да губи ... но според мен опитайте да дадете Импациенс, че и други подходящи есенции на тези възрастни около него, които реагират също така бурно.

  20. Да, импациенса е показан при нетърпение, бъбривост, нестабилност ... Но дали точно това е добро за него, не мога да кажа на 100%.

    Проблемът е в това, че често причината е съвсем друга, но като външна изява се проявява това, което наблюдаваме; включително едни и същи външни прояви са породени от различни причини. По принцип децата са много видимо емоционални, не за друго, ами защото не са свикнали да прикриват емоциите си, както повечето възрастни. Да бъде човек емоционален не е по принцип нещо лошо, напротив. А изразяването на емоциите се научава, предимно от най-близкото обкръжение. Има ли около детето хора с неуравновесено поведение? Показвайте му вие конструктивни и полезни начини на реакция.

    Ако вече сте давали известно време импациенс, как реагира детето след приема, забелязвате ли някаква разлика в реакциите, разсъжденията, поведението? Както вече казах, става въпрос за не повече от няколко дни след това.

    Или пък дайте по-точно описание на детето, за да се опитаме да помогнем.

  21. Капките действат бързо; зависи наистина от много неща, но ефектът започва да се усеща от няколко минути до максимум няколко дни след първия прием. Лечебни кризи по правило няма; по-скоро ако има нещо подобно на криза, то може би е взета твърде неподходяща комбинация.

    Изборът на капки - аналитичен (с подробно интервю) или интуитивен (препоръчителен според мен).

    Иначе не мога да дам конкретни препоръки за ориентация, по-скоро мога да кажа каква честа грешка правят хората - при определянето на капките изхождат от идеята какъв би трябвало да е човека, а не какво е най-добро/подходящо за него. Но това е все едно, ако имаме кон, да се опитваме да го направим орел, а не великолепен жребец :)

×
×
  • Добави...