Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Диана Илиева

Участници
 • Общо Съдържание

  4371
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  11

Всичко добавено от Диана Илиева

 1. Здравейте! Бих искала да насоча вниманието ви към една наскоро публикувана статия в Портала за съзнателен живот, която отразява накратко изследванията на Учителя в областта на нумерологията. Повечето хора, дори и запознатите с живота и дейността на Учителя, биха казали, че знаят за неговия принос и разработки например във Френологията, а сравнително малко знаят, че той е имал интереси и е правил свои проучвания как влияят числата върху хората, какви са цифровите съответствия на буквите от кирилицата и т.н. Тази статия би ви помогнала да прецените сами какво е името ви, хармонира ли с датата ви на раждане, какви влияния оказват тези числа върху вас... А за мен и предполагам за останалите потребители ще бъде полезно да споделите как се "връзва", направения от вас анализ с действителността.
 2. В ден вторник, който е под влиянието на Марс, се препоръчват храни, които съдържат желязо и лютевина, както и такива с червен цвят - коприва, червени чушки, домати, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, репички ... Супа от коприва: 1. Коприва - една купа млади връхчета 2. Лук - 1 връзка зелен или 1-2 глави сух лук или 1 стрък праз-лук 3. Сирене 4. Орехи - 5-6 броя, скълцани или счукани 5. Сирене - 200гр., едро настъргано или натрошено 6. Сол, зехтин, 1 яйце и няколко лъжици кисело мляко за застройване Копривата се измива в дълбока купа и се попарва с вряла вода; след това се накълцва на ситно. Поставя се в тенджера, залива се с вода, добавя се малко сол, нарязания лук и се оставя да ври 10-15 минути; дръпва се от огъня и се добавя зехтина, орехите, сиренето; след това се застройва с разбитото яйце и кисело мляко. Друг вариант е, да се направи като чорба и да се избегне застройката. В такъв случай копривата се вари самостоятелно с малко сол, а в едно тиганче се сипва зехтина и малко вода, за да се задуши лука, след това се добавя малко брашно и се сипва при сварената коприва; добавят се сиренето и орехите. В този случай може да се подкисели по желание с малко лимонов сок Друго сгъстяване на супата е като се размият с вода няколо лъжици картофено пюре (останало евентуално от предишния ден ). Доматена крем-супа: 1. Домати - 2-3 средно големи, настъргани или доматен сок 2. Лук - 1 връзка пресен или 1-2 глави сух или 1 стрък праз-лук 3. Зехтин, брашно, сол, магданоз 4. Кротони Доматите се изсипват в тенджерка с вода и сол и се сваряват за около 5-10 минути. В тиганче се сипва зехтин и се задушава нарязания лук, добавя се брашното, разбърква се за минута и се добавя в тенджерата. Дръпваме от огъня и поръсваме със ситно накълцания магданоз. Сервира се с кротони. И тук може да се сгъсти с картофено пюре; тогава вместо магданоз, може да се подправи с малко чесън и черен пипер/индийско орехче. Домати, пълнени със спанак: 1. Подбират се по 2 неголеми домата за порция 2. Спанак 3. Лук 4. Сирене или кашкавал 5. Черен пипер и зехтин 6. Яйца - по едно за порция В мазнината и малко вода се задушават измитите и ситно накълцани лук и спанак. Като омекнат се добавя сирене/кашкавал, черен пипер и разбитото яйце. На доматите се изрязва едно капаче и се издълбават. Пълнят се с тази смес, подреждат се в подмазана тавичка и се пекат на фурна. Да ви е сладко! П.П. Много ще се радвам, ако някой сподели тук рецепта за сладки с джинджифил.
 3. Диана Илиева

  Нумерология

  Здравейте! Нумерологията е древна наука, чиито корени са в мистичното юдейско учение Кабала, била е известна в древен Египет, но като неин родоначалник се сочи древногръцкия мислител, философ и математик Питагор, който е основал своя школа в древна Гърция. "Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа" - Питагор Това е есенциално съждение, върху което се гради номерологията. Задача на номерологията е да ни помогне да откриваме закономерностите в живота и да ги използваме. Предмет на номерологията са вибрациите на числата и намиране съответствието между тях и буквите, цветовете, музикалните тонове и въобще всичко заобикалящо ни. Методите на номерологията са свързани с изчисления и анализ, чрез които получаваме информация за характера, здравето, съдбата, циклите в живота, добрите и лошите ни дни.... Астрологията и номерологията взаимно се допълват и прецизират, като съвместното им използване дава възможност за по-задълбочено себепознание. Индивидуалните особености на човека, заложени от звездите, се откриват и чрез номерологията, като могат да се допълват хармонично или да влизат в сблъсък при приемане на определено име, носене на определени цветове и т.н.. И точно тук номерологията дава някои специални възможности - чрез избора на определени важни дати в живота или чрез промяна на името или фамилията, да коригираме вибрациите, които желаем....Когато имаме възможност да избираме дата, следва да се възползваме от тая възможност, така както го правим, когато избираме дреха, кола или дори храната си... Какво знаете за номерологията? Интересно ли ви е да научите повече за нея? Използвате ли я в ежедневието си? Осланяте ли се на нея при предприемане на важни стъпки във вашия живот? Надявам се в тази въвеждаща тема всеки да сподели знания, впечатления, опит или да зададе въпроси, които го вълнуват.
 4. Какво е демократично общество? Има ли го някъде реално осъществено? Възможно ли е да го създадем? Добро ли е за човешкото общество? А за развитието/еволюцията на хората? Да задам тези въпроси ме подтикнаха два постинга на Ян от друга тема, част от които ще цитирам тук: Мога да продължа с въпросите - Справедливо ли е демократичното общество?, Какви са или какви трябва да бъдат законите в едно демократично общество?, но нека дам думата на вас. Моля!
 5. Здравейте! Напоследък станаха много актуални виртуалните социални мрежи от типа на фейсбук. Интересно ми е, какво мислите за тях, как ги намирате - полезни/вредни, предимства/недостатъци и т.н.? Също така - как ви се струва, това ли е бъдещето? ---------------- П.П. Аз нямам регистрация във фейсбук, нито в друга подобна и не мисля да си правя по ред причини.
 6. Диана Илиева

  Кой на коя ложа служи?

  Всички живеем, т.е вършим, мислим, чувстваме и т.н. определени неща, всеки от нас различни, подтиквани от най-различни неща, като се започне от подсъзнанието и стигнем до влиянието на средата, в която сме. Когато кажем - "той служи на черната ложа" - това ни звучи много странно и екзотично, много хора си представят едва ли не непременно някакъв черен маг, шаман някакъв ... Изразът "служител на бялата ложа" определено ни звучи по-добре, но кой именно и как служи на бялата ложа? И всички тези "служители" все някакви специални ли са? А какви са обикновените хора, редовите граждани? (Нали всеки от нас е важен, какъв е.) Възможно ли е според вас човек да е убеден, че има добри помисли, да се стреми да помага на хората, както може и както той го разбира, а в действителност да е маша в ръцете на черната ложа?
 7. Диана Илиева

  Безопасна ли е хомеопатията?

  Сред много хора се шири мнението, че хомеопатията е абсолютно безвредна по причина, че била от типа на "лапаш нещо, гълташ нищо". И в същото време същите тези хора не си дават сметка, че точно това "нищо", което гълтат, действа достатъчно мощно, за да ги лекува. Следователно не е нищо, а нещо. Следователно, ако глътнеш едно такова хомеопатично нещо, което не е подходящо за теб, то това нещо, би могло да навреди. Това е моята логика. Нека и специалистите да се изкажат - така ли е, ако е така, доколко може да навреди, в какво отношение, как ще се усети от човека, нужен ли е антидот ...? Отговорите на тези и други подобни въпроси, мисля че са важни за всеки, който ползва този метод на лечение.
 8. Радият е радиоактивен елемент, наистина ли се запасихте с радий?
 9. Диана Илиева

  Чужбина и любовта като стимул.

  Здравейте и честита пролет на всички! Попадам "случайно" на тази тема и ... имам само един въпрос. Съгласна съм, че много държави в Западна Европа са уредени, спокойни, богати и т.н. Но според вас там в Германия, Швейцария или където и да било, някак изначално ли е било все хубаво, някак от небето ли е паднало това хубавото? Ясно е, че отговорът е НЕ. Тогава? Според мен хората са си го направили това хубавото. И не само са го създали, ами и ежедневно го крепят, за да го има, както и продължават да го доразвиват. В такъв случай как да стане хубаво в България? Ами трябва ние сами да си го направим. Няма да стане, ако чакаме някой друг да дойде и да ни оправи. Няма да стане, ако абдикираме и отидем да си живеем спокойно някъде другаде, където хората вече са се потрудили и са го създали. Няма да стане, ако се жалваме и оплакваме, и отричаме, и оплюваме ... Просто запрятаме ръкави и всеки да прави най-хубавото, на което е способен. По-будните - да събудят и други около себе си, по-умните да поучат и другите около себе си, по-дейните ... и т.н. Като е особено важно да упражняваме и контрол върху тези, които по една или друга причина имат или поне са ангажирани като изпълнители в някаква управленска дейност - с една дума да имаме будна гражданска съвест. И тъй като отделен човек е по-трудно да повлияе на тежката управленска машина, можем и да се организираме за целта - като се започне от такива акции, каквато предложи Стан - да спрем КОЛЕКТИВНО да пазаруваме поне известно време от този МОЛ, за който ставаше дума; но може да се стигне и до по-сериозни организации и действия от страна на гражданското общество. Тогава нито ще виреят корумпирани чиновници или политици, нито ще е възможно и лесно да се източват държавни средства и ... постепенно и неусетно и в България ще стане ХУБАВО
 10. Диана Илиева

  Човек на изкуството

  За мен такова деление: хора на изкуството и не хора на изкуството е изкуствено и излишно. Всеки от нас идва на Земята с определен набор от дарби, дарби от Бога. Дали някой композира великолепна музика, или готви великолепни ястия, или строи великолепни мостове, или шие великолепни дрехи - има ли съществена разлика? По необясними за мен причини много хора възприемат добрия композитор/художник/артист като нещо много по-голямо/важно/престижно/необичайно (и още много "по") от добрия готвач/строител/шивач/секретар. Нещо повече - склонни са да ценят един съвсем посредствен композитор много повече от един средно ниво готвач. Това, което казва Орлин за мозъчните полукълба, е така, но то не е отговор на поставения въпрос - ако го приемем за отговор, ще се окаже, че Бог е избрал да спуска даровете си само в дясното полукълбо . Разбира се, всеки се ражда с определени предпоставки, но тези, които по-лесно включват лявото си полукълбо не бих казала, че са ощетени откъм дарби. А и функционирането на двете полукълба подлежи на развитие. Има правени експерименти: хора, в продължение на известно време са се упражнявали да развиват това полукълбо, което им функционира по-слабо (в действителност това е и полукълбото, което по-слабо употребяват); прави им се тест преди и след упражненията - оказало се, че за сравнително кратко време те бързо наваксват в развитието на другото полукълбо. Заставам изцяло зад тезата на Орлин:
 11. Паневритмия в Ямбол има всяка сутрин при изгрев слънце на полянката за паневритмия - горе, от източната страна на връх Боровец в града. Заповядайте
 12. Диана Илиева

  Смисъл на живота

  Отдавна си мисля за такава тема. Предполагам всички са си задавали този въпрос - "Какъв е смисъла на живота?". Аз също Помня, че особено много ме терзаеше това в гимназията. Четях различни философи, отделяла съм часове наред за размисъл и ... се чувствах много странно. След известно време установявах, че мога да "наблюдавам" някак отстрани как мисля В главата ми се визуализараше следното - гъста мрежа от нишки/проводници, която пулсира и се оцветява в различни цветове; в основата мрежата е много гъста, нагоре става все по-рядка и нишките-проводници на са оцветени, а са някак сиви; една мисъл/импулс се заражда някак отдолу; когато аз се стремя да стигна до решение/отговор на някой въпрос, тогава от една част на мрежата тръгва светлина нагоре; понякога въпросът се разрешава, а когато не може, се вижда как импулсът, издигайки се нагоре, му става все по-трудно да се изкачва и постепенно намалява, замира и угасва. Точно това се случваше винаги, когато се замислех за смисъла на живота. Струваше ми се, че още малко не ми достига, че още малко по-нагоре трябва да стигна и все някак не ми достигаше енергия ли или знам ли какво, за да изкача импулсите на мисълта ми достатъчно нагоре, за да намеря решението на този въпрос. С годините не съм се отказала. Продължавам да чета, мисля, изследвам, сглобявам и отхвърлям ... Напоследък синхроничността е особено забележима при мен. Та, случи ми се да прочета в рамките на ден или най-много два някои неща от Учителя и от Р. Щайнер, също някои неща тук и на други места, несвързани според другите с въпроса, но на мен някак ми допълниха пъзела. Та, какво мога да кажа към момента. Ние хората, не само сме важна брънка във веригата от царства (минерално, растително, животинско, човешко, ангелско и т.н.), но в нашите тела (не само във физическото, но и в него) има записана информация, най-вероятно в ДНК, която е важна, която ще бъде база за създаване на следваща йерархия същества, а създаването и усъвършенстването на сегашните ни тела, за което и ние имаме принос, са като записи във "вселенската библиотека" и могат да бъдат използвани, когато има необходимост. В тази връзка, ако ние например се самоунищожим, ще бъде много лошо, но според мен няма да бъде допуснато. Ако живеем, ей така, вяло, вегетирайки, също е лошо, защото така ние спъваме вселенските процеси и развитие. Ще се радвам и други да споделят до какво разбиране са стигнали по темата. А аз ще си взема литературата, която споменах, и ще дам цитати, които хвърлят светлина (поне според мен)
 13. Здравейте! Хомеопатията вече е позната на много хора. Есенциите на д-р Бах като че ли се радват на много по-малка популярност (поне засега), но да не забравяме, че и са създадени почти 2 века по-късно. Приготвянето на хомеопатични лекарства се различава от това на цветните есенции, но в същността си двете неща много си приличат (поне за мен ). Ползвате ли ги? Каква е разликата между тях според вас? В какви случаи какво бихте предпочели? Въобще споделете някакви ваши наблюдения за тези две интересни системи за лечение.
 14. Това не е вярно и ако ти си го написала от сърце, както обикновено пишеш, то се надявам - след време ще разбереш колко си се заблуждавала. Никога не съм се сещала дори за идеята с пагоните, заради които левите ще се чувстват задължени да теглят вдясно. Това не е в моя стил и хората, за които вероятно намекваш, могат да го потвърдят. Това вероятно е твоя лична интерпретация на мое поведение и коментари, които не си разбрала адекватно. Жалко, наистина. не държа да бъда разбрана правилно - нито го очаквам. Който е трябвало и е било възможно, е разбрал. Пиша истината и мога да я подкрепя, като публикувам твои думи от мои разговори с теб по скайп и ЛС, но в тях фигурират конкретни имена и затова няма да го направя. Това, което ми е в силата, за разлика от много други хора и модератори, е че умея да виждам перспективите и доброто в хора със съвсем различни дадености, често съвсем противоположни, и най-вече, че умея да им давам свободата да творят по техния начин, който никога няма да е мой сигурно. Също сега се уча да не допускам хора с различни интереси и подходи и разбирания да си налагат един на друг личните стандарти за добро и лошо и така да се опитват разкъсат сложната тъкан на този сайт и форум. Разбирам твоята позиция и тази на потребителите и модераторите, които искат "канализиране, стесняване, почистване" и т.н. Само че случайно да забелязвате, че двете "почистващи' страни се стремят да се "почистят" взаимно? Порталът за съзнателен живот и форумът ни никога не е делил хората на десни и леви, на добри и лоши, на качествени и некачествени - и това никога няма да се случи (докато аз имам някакви права тук). Порталът е като учението - вратите са му широко отворени за всеки - да влиза и излиза когато пожелае, да намира себе си и каквото има нужда да намери. Но както и в Учението, и в Портала никой няма право да одумва друг човек и да се отнася към когото и да било с неуважение. Безусловно приемане, братство и зачитане се очаква от всеки, който е дошъл. А нашата работа, на екипа, е да ги осигуряваме колкото ни е възможно, и най-вече да ги проявяваме ние самите. Фактът, че форумът е жив и интересен на хора от различни възрасти и с различни разбирания и характери, след 10 години интензивен живот, ясно показва, че засега се справяме. Никого не одумвам зад гърба му, говоря съвсем открито и публично. И не деля хората на добри и лоши, както намекваш. Всеки човек е такъв, какъвто е, но е факт, че различните хора са се устремили в различни посоки. Да искаш да вървят заедно, пак повтарям, е илюзия; орел, рак и щука. А това за учението - ами Учителя е бил на друго мнение. Той не е позволявал да се влезе, след като веднъж някой е излязъл. А ако искаме да сме коректни, трябва да кажем, че вратите на Портала също функционират избирателно - например преди известно време вратите му се хлопнаха пред всички Розенкройцери накуп. Както вече казах, средата във форумите на Портала неумолимо се променя в посока, която е твърде различна от моята. Нищо друго не ми остава, освен да пожелая на всички тук на добър път, а аз да продължа по своя. Въпреки всичко ще имам хубави спомени в сърцето си от този сайт, особено от периода му на създаване до към края на 2007 година; в темите и мненията от тогава има такива бисерчета, които ме спечелиха трайно. И ще съм благодарна, че тук срещнах такива потребители като Бяса, Кристиян, Аметист и много други.
 15. Аз не мисля, че тук е писано с някакви разбушували се емоции. Нито аз, нито Viva, mvm или който и да е друг, може би с изключение на Божидар, но това си е негов стил на изразяване, сме писали в тази тема афектирани, напротив, всеки от нас добре си е премислил и подбрал думите; просто това е най-мекия вариант, който въобще е възможен, за да изкажем това, което е очевидно сякаш за всички други, освен членовете на екипа. И не, не е коректно да кажеш акушерка. Идеята за широк екип си е твоя, твое е и кадруването за него. Просто аз бях една от тези, на които предложи модераторски пост. Аз още тогава бях против идеята и изказах силни съмнения относно някои решения. Не случайно около година може би след това напуснах екипа, защото нещата бяха започнали да буксуват. Не можеш да събереш много и различни хора да дърпат една кола в определена посока, някои ще теглят надясно, други - наляво. Твоята идея беше, че ако искаме тези с уклон вляво да не правят проблеми, нека да им дадем пагони и по този начин да ги впрегнем в каруцата, като така те ще се почувстват задължени да теглят надясно. Само че това е илюзия, както го доказа практиката и вече е видно не само от мен, ами от всички други. Но за мен по-важното е, че промяна тук няма да има. Тогава остава другият вариант - да си намеря друга среда Поздрави на всички!
 16. Сега виждам каква правописна грешка съм допуснала, която за съжаление, се оказа и показа пълната истина за това, което става днес тук. Потресена съм. Да, _Маги_, точна си била. Ти си потресена днес, аз съм потресена от няколко години ... И не само аз. Много хора просто млъкнаха или дори си отидоха, нямаха моето търпение. Не знам, явно аз нещо много сантиментално съм настроена към този Портал. Обаче и Божидар беше много точен - въобще днес е ден на истината - при този толериран и разрастващ се психологичен тероризъм, нормално е все някога чашата да прелее. Просто последната капка беше Насоките за форум Философия.
 17. Диана Илиева

  Френска музика

  Да, благодаря! Ето още един: http://www.youtube.com/watch?v=OQKSU6j1-8U И още: http://www.youtube.com/watch?v=TilQ8BIHisw Много, много чаровни! Френският език по принцип не ми харесва, но кой знае защо във вид на песни е очарователен!
 18. Мда, тероризмът се приема ... И не само това, ами се разраства. Или както в рекламите: беше само в Бейрут, сега очаквайте и на други места П.С. И отново типично за тероризма - забелязахте ли как изведнъж се увеличиха гостите и анонимните потребители, а регистрираните, които са он-лайн се броят на пръстите на ръката.
 19. Темата за Пиер Абелар била отключена ... Е, какво, да благодаря за благосклонността на модератора ли, че е благоволил да я държи отворена, макар че е убеден, как тука сме се събрали едни малоумни неграмотници? Ами ако искам да пиша по друга тема, от затворените, щото нямам в момента вдъхновение за Пиер Абелар? Те тези неща не стават така по команда, но явно такова е желанието на някои хора, да командват. И кой ми говори за приспособимост само Аз казах вече - знам на какво се дължи "новата среда", тя не ми харесва и нямам намерение да се приспособявам към нея. Доста време си затварях очите и чаках дали някой, от тези които могат и трябва да го направят, няма да се намеси. Оказа се, че няма. Поне досега. Честно казано, като знам как стоят нещата (изкушенията могат да пробият и в най-светлия човек - имам предвид Иво), не вярвам да има някаква промяна и след тази дискусия. Но ще изчакам още няколко дни, то ще си проличи.
 20. Диана Илиева

  Френска музика

  Ето още нещо хубаво от френската музика, макар че Далида не е французойка http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU Но нека споменем и певци, а не само певици http://www.youtube.com/watch?v=JmIBBzcC894 И незабравимата лекота на пеене на Жо Дасен: http://www.youtube.com/watch?v=BH-7HDi58TA
 21. Донче, да, хубаво е още потребители да вземат отношение. Не съм сигурна обаче, че ще го направят. И мога да кажа защо, въпреки че не е лицеприятно. Ето аз например заставам зад всяка дума в тази тема на Viva. Както сигурно и много други. Не е случайно и подмятането на Божидар за "господарка". Вижте, нито сме глупави, нито слепи, абсолютно всички виждат какво се случва, но се правим, че не забелязваме. Докога? Хайде потребителите не ни е работа да даваме непрекъснато акъл как да се управлява това място, веднага ни се дават да четем правилата, напомня ни се, че сме на гости и ако не ни харесва, да си търсим друго място и т.н. Ок, това е така, но все пак ще кажа явно, гласно (пардон ще напиша черно на бяло) как стоят нещата според мен, защото този форум беше едно съвсем различно място преди време. Та, няма кой знае какво отношение от страна и на други потребители по две причини: 1) защото просто последните години все по-малко хора пишат и тази тенденция е трайна от около 3 години поне. Преди този форум беше с повече толерантност, гъвкавост, свобода ... един оазис за всички по-нестандартно мислещи хора. Далеч не всички потребители бяха последователи на Учителя, но това не беше проблем, защото тези, които стопанисваха форумите, изповядваха ценностите на Учителя. Аз вече съм го казвала, но за мен форума беше най-активен и в добра форма по времето, когато се управляваше от 4-мата админи + двамата модератори (сега глобалните такива). Те вливаха собствената си енергия в това място, решаваха казусите етично и максимално справедливо и най-важното никой от тях не се съблазняваше от властта да управлява. 2) от страх, че ако каже нещо напреки на определени членове от екипа, получава една остра и масирана атака от тях самите и от "почтените им гвардейци" (нека да съм по-мека и да не кажа "роби" и "господари"). Така постепенно дискусиите затихнаха, изчезнаха толкова стойностни хора, че вече направо не е интересно тук. Това ли искате? Какво целите? Защо държите потребители и модератори, които явно и системно нарушават нормалната и коректна комуникация, да не говорим за добрия тон или за още по-хубави неща като хармония, любов ...? Донче обръщам се към теб, защото ти бе един от инициаторите да се разшири модераторския екип. В което по принцип няма лошо, то и в един момент форумите бяха толкова активни и разрастващи се, че имаше нужда. Но още тогава изказах съмнения, дали ще успеят да се подберат точните хора. Е, мисля, че има нужда да се помисли отново. А и без друго форумите едва вегетират и нямат нужда от голям модераторски екип.
 22. Диана Илиева

  Защо нямам никакъв късмет

  Деяна и упоритостта е качество, като всички останали и хората го притежават в различна степен. Това, че някой го притежава в по-малка степен, оправдава ли нахвърлянето върху такъв човек? А от написаното от gorrad аз останах с впечатлението, че той Е упорит; просто му е направило впечатление, че при него нещата стават бавно и именно с упоритост, а при някои хора - обратно. И естествено това не е приятно, но е факт. И пита може ли да направи нещо, за да се причисли към другата група хора. Е, аз му поисках някои сведения на лични и му писах вече, че няма да може съществено да промени живота си, конкретно в това отношение.
 23. Диана Илиева

  Защо нямам никакъв късмет

  Коя теза е абсурдна - това, че на някои хора животът им се стича по-леко, отколкото на други ли? Това не само, че не е абсурдно, ами е очевадно направо. Или имаш нещо друго предвид? И какво значи "защо нямаш сили да бъдеш Бил Гейтс?" Отговорът е прост - защото gorrad не е Бил Гейтс. И защо смяташ, че gorrad би искал да бъде като него? Ти имаш ли сили да бъдеш Бил Гейтс? А дали работата опира само до сили или до ред други неща - като качества, нагласа, семейство, среда и т.н.?
 24. Здравейте! Защо са тези безкрайни насоки за този или онзи форум и/или подфорум? Къде остана свободата, личната преценка, замисълът на автора ...? Като че ли потребителите са някакви малоумни, или малки деца, или не знам какви. А и ако нещо /тема, мнение/ не е съвсем на мястото си, такава голяма беда ли е? Нещото може да се остави там, където е или пък дискретно да се премести, след разговор с автора, защото не знаем с какъв замисъл и мотиви е написал това мнение или тема. А то дори чета следното в последната измежду насоките - относно форум Философия: Моето мнение е, че всяко нещо може да бъде разгледано и коментирано и във философски аспект. Също какво значи "резонен интерес", ами ако интересът не е резонен? И кой ще определи какъв именно е интересът на всеки един потребител? Но освен, че трябва да имаме не какъв да е, ами резонен интерес, следва да имаме и убеденост в дълбоките си познания. Ами ако са по-плитки горките ни познания и именно затова пишем, за да попитаме нещо и евентуално по-знаещите като ни обяснят нещичко, да ги задълбочим? А бе, знаете ли какво, я да вземем предварително да тестваме годността на всички потребители - кой какъв интерес има, резонен ли е или не е резонен, какви и колко дълбоки познания притежава относно различните форуми и ако нещо не му е наред, то ... или , или и , или в краен случай , а може и самият потребител доброволно , докато не стане
 25. Диана Илиева

  Защо нямам никакъв късмет

  Стига де, глупаво било, неестествено било ... Съвсем нормално си е, интересно му е на човека, задава въпрос. И то наистина си е интересно - по какъв критерий на различните хора им се случва това, което им се случва? Свикнали сме на всяко нещо да търсим смислено и логично обяснение. Когато не можем да намерим такова, обявяваме, че нещото е подвластно на случайността. Но така ли е? Понякога хем няма обяснение, хем пък забелязваме определена закономерност, което започва да става подозрително и разклаща позициите на случайността Например от вида - човек оцелява невредим в няколко катастрофи, а после умира сравнително млад и твърде нелепо при трудова злополука примерно. Т.е навеждам ви на мисълта, за популярната фраза: "Ако е писано да те обесят, няма да се удавиш." Точно същото е и с това, за което пише gorrad. И друго - човекът искаше да му дадете идеи, как да излезе от сегашната си парадигма. Ако е възможно въобще.
×