Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Диляна Колева

Модератори
  • Общо Съдържание

    3211
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    110

Профил Отговори добавени от Диляна Колева

  1. Здравейте! Имам сериозен проблем вече 4 години.Оттогава навлязох в пременопауза и се чувствам много зле.На 49 г. съм.Тормозят ме ужасни горещи вълни 24 часа непрекъснато.Пих какви ли не хапчета.Пробвала съм около 20 марки,Чайове,хомеопатия - НИЩО не ми помага.Но още по-ужасно е,че изгубих желание за всякакво забавление.Не ми се разговаря с никого,не ми се излиза никъде,не съм весела,не ми се прави нищо.А преди бях толкова жизнена и весела.Дори нормалните ежедневни задължения върша без всякакво желание.Нямам никакво желания за секс - вече 4 г. Не знам какво да правя,към кого да се обърна,за да се промени това.Всички около мен забелязват промяната.Нищо не ме радва.Ако можете, помогнете ми,моля!

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Здравейте, менопаузата е особен период на преход на тялото. Неприятен и променящ личността за винаги, особено, ако не е работено със страховете и тревогите в предните периоди. В този период те се засилват и преекспонират от мозъка, заради хормоналния дисбаланс. 

      Ако са изследвани хормоните и всичко там е под контрол, остава психологичния елемент. По краткот описание това напомня на депресивен епизо, за всеки такъв, обаче си има причина. Каква е тя, не знам. Това е терапевтична работа. 

    2. (See 1 other reply to this status update)

    • Участници
    •  0
    • 4 мнения
    • Пол:Жена

    лятото на 2015 се запознах с едно момче.Всичко беше добре нещата се развиха много бързо-годеж и заживяхме при неговите родители.аз не работих търсех работа той караше по 12 часа и аз бях сама.исках на квартира но той не искаше.оказа се че съм бременна.Много се зарадва.аз изведнъж на фона на всичко това изпаднах в някво състояние започнах да не говоря с него всичко беше тъпо безинтересно.плачех и забравих да спомена че по това време пиех есобел 20 и деаксит.психиятърката каза да ги спра.Момчето си пиива и няколкопъти се развикваше и ме изложи пред познати.Можи би с мето мълчание и плачене той ме питаше кво има аз не казвах какво чувствах и той се ядса и ме пита ще се ожениш ли за мен казах не.и ме изгони.техните също ме дранеха.тръгнах си.последваха заплахи да се върна да родя и да съм се махнела.още повече с изплаших.и в страха си реших да направя аборт.само аз знам какво изживях.бях го блокирала отсякъде.Но го отблокирах и той ми се извиняваше колко съжалявал.казах че съм направила спонтанен рно по късно казах истината.майка микато разбра че говоря с него започнаха скандали да ме гони при него но аз не исках защото не ми беше добре.тези разговори с него скандали с майка ми продалжиха доста месеци.през тва време ми изписаха есцитил и деаксит.заминахме с майк ами в белгия при сестрами.и от там продължих пак да го трся майка ми ми абранявяха и така до април тази година.той каза край забрави ме.сега незнем кое доведе до тази история .аз се обвинявам че заради моята депресия стана така а майка ми кава че заради неговото отношение ме е потискало и затова сее получи депресия.Нараних много хора и себе си.майка ми неможе да повярва че аз направих това.исках да съм като другите да си имам мъж дете но заради моето състояние незнам. В момента съм в малкия град без работа не се чувствам да работя всичко ми е безинтересно тъпо апатично отношенията със семейството не добри неми се говори не искам да живея постоянно имам натрапливи мисли че за какво да живея нямя смисъл и не ме радва нищо обърках си живота.нямам познати защото бях от 8 години в Бургас.оправяла съм се сама а сега имам страх несигурност;абе всичко е черно и лошо;смених психиатърката .сега пия золофт 100 и амитрипталин.почти 10 год  прекъсвания пия антидепр.Баща ми почина 2013 голям удар за мен.тази ми каза и психотерапия при Камен андонов.искам да се оправя на 33 год съм а искам без лекарства ;Моля ви посъветвайте ме как да излезна от тази коварна депресия тя ме разби .....

     
    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Вече писах, и дадох мнение в запитването от преди няколко дни. Не мога да кажа нищо по - различно.Щом е започнала психотерапия, значи трябва да се даде малко време, за да се случи подобрението. Психотерапията не е медикамет, действащ мигновено, това е процес, който изисква време и работа.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  2. zdr.ot blizo 10  god s prekasvaneokolo 2 godini sam na antidepresanti.posledno prejivqvam neuspe6na vrazka s mom4e posledva abort v 3 mesec,no spored men vina imamm az za6toto bqh na antidepresant esobel 20 i kogato razbrah 4e sam bremenna kaza mi psihiatarkata da spra.i ipadnah qvno v golqma depresiq neznam.pla4eh ne govoreh vsi4ko be6e bezrazli4no nqma smisal i ot tam posledva razdqla s mom4eto ,abort imah problemi sas semeistvoto si s mom4eto i ve4e po4ti godina az se lutam po psihiatri trovq s es lekarstva i nikva faida.sega sam na zoloft i amitriptilin i mi kazaha da zapo4na psihoterapiq .iskam da se opravq i da ne piq nikvi lekarstva.kakvo 6te posavetvate vie

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Психотерапията е алтернативата на медикаментозната терапия. Едната решава проблема, другата го потиска.

    2. (See 4 other replies to this status update)

  3. zdr.ot blizo 10  god s prekasvaneokolo 2 godini sam na antidepresanti.posledno prejivqvam neuspe6na vrazka s mom4e posledva abort v 3 mesec,no spored men vina imamm az za6toto bqh na antidepresant esobel 20 i kogato razbrah 4e sam bremenna kaza mi psihiatarkata da spra.i ipadnah qvno v golqma depresiq neznam.pla4eh ne govoreh vsi4ko be6e bezrazli4no nqma smisal i ot tam posledva razdqla s mom4eto ,abort imah problemi sas semeistvoto si s mom4eto i ve4e po4ti godina az se lutam po psihiatri trovq s es lekarstva i nikva faida.sega sam na zoloft i amitriptilin i mi kazaha da zapo4na psihoterapiq .iskam da se opravq i da ne piq nikvi lekarstva.kakvo 6te posavetvate vie

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Здравейте, бих Ви посъветвала същото, което са ви препоръчали - започнете психотерапия. Медикаментите се вземат първоначално паралелно с психотерапевтичния процес, като постепенно се отнемат, когато човек стане достатъчно емоционално устойчив, за да се справя с живота и случващото се в него.

      Поздрави!

    2. (See 4 other replies to this status update)

  4. Здравейте. Пиша Ви за да попитам дали мога да започна терапия при Вас. Знаете за моя случай. Писала съм Ви и преди. Ще опиша по подробно какво ми се е случило до момента. Аз съм от с. Сатовча в Родопите. Като дете съм била доста затворена и срамежлива. На 18г. отидох да уча химия в СУ София. На 21г. се омъжих. На 22г. се роди дъщеря ми. След това се приместихме в гр. Бургас, защото съпруга ми е от село близо до града. И от 2003 г започнаха натрапливите мисли. Първо, че дъщеря ми ще умре. После, че аз ще я нараня. Много беше мъчително. Не съм търсила помощ от терапевт-отчитам го като грешка. Най-мъчителното е , че от тогава сякаш няма любов в мен. Постепенно свикнах да живея с това. 2008г. се роди сина ми. Към него мисля, че имам най голяма вина. Не съм му дала истинска любов.Грижила съм се много, но страдам от това. Виждам си грешките до момента. И така да преди една година някъде. Със съпруга ми започнахме да се отчуждаваме. И преди коледа той изпадна в криза, която според него е била от това, че не е могло да се продължава повече така. Аз цяла година бях много нервна имахме разногласия. Той се отдръпна тотално от мен. И  аз хоп в депресия. И не мога да си избия мисълта, че трябва да се разделим.  В началото много се страхувах. Опита ми с психотерапията е съвсем малък. Пробвах с Елена Шахънска зимата по-скайп. Аз тогава бях най зле.  И след това по няколко сесии с терапевти в Бургас. Като най- дълго 5 сесии. Но ефект нямам. Никой не ми е казал конкретно  и  откровенно какво да очаквам. Или някакви обяснения и насоки.Прировила съм интернет за отзиви и от познати също ,но нямаме терапевти в града. От  3 месеца съм и на хомеопатия. Лекарства не съм взимала до сега. Не знам как съм с мотивацията. Много искам да погледна честно и открито на себе си. Знам, че ще е трудно. Мислите ми са много мрачни и едно гласче ми казва няма да се справиш. Но аз искам. Писала Ви бях и преди. Ако искате да работим съм готова. Съпруга ми е против терапия Той смята, че ако се отпусна всичко ще е наред. Но аз искам да погледна в себе си, дължа си го и на децата също. Благодаря. Чакам отговор.

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Здравейте, в събота 2 юли от 11.00 часа представям безплатен семинар на тема "Да възпиташ син, да възпиташ дъщеря. Как да поставяме граници, а не наказания" в г. Бургас. Заповядайте на семинара, ще се запознаем, ще поговорим и ще преценим как да процедираме. Темата е интересна и има какво да ви заинтригува и да ви бъде полезно. 

      Адресът е  гр.Бургас, Централният офис на сдружение "Младежки глас" - ул.Фердинандова 2А, ет.2  , ако не се ориентирате обадете ми се на тел. 0878510963

      До скоро!

      Поздрави Диляна

    2. (See 1 other reply to this status update)

  5. Здравейте!

    Възможна ли е консултация по скайп с Вас и колко би струвала сесията?

    Аз съм в Англия. На 42 г. съм, минавам през труден период, и искам да говоря с някой за нещата, които ме тормозят.

    Имах тук регистрация преди, но вече не ползвам имейла, с който се регистрирах и сега си направих нова.

    Благодаря! :)

    Преслава Кирова

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      Здравейте Преслава, моля пишете ми във формата за лични съобщения или се свържете с мен на скайп - didi77vn

      Поздрави Диляна

  6. Здравейе. Къде мога да ви попитам нещо? Изпратих едно съобщение, но все още няма отговор и се запитах да ли  не са по-непредпочитани тйк като дискусията е така е "по-скрита".

    Благодаря и усмихнат ден!

  7. "Скоро след като се роди братчето й, малката Сачи започна да моли родителите си да я оставят сама с бебето /.../ Решиха да й позволят /.../ Тя влезе въодушевено в детската стая /.../ Любопитните й родители можеха да надзърнат и да чуят какво става. Те видяха как малката Сачи се приближава безшумно към детското креватче, навежда лицето си към малкото си братче и му казва тихо: - Бебчо, кажи ми как изглежда Господ? Започвам да забравям."

  8. Научих,че зрелостта много повече зависи от това какъв опит си придобил и какво си научил от него, и много по-малко от това колко рожденни дни си празнувал. Научих,че понеже някой не те обича по начина, по който ти искаш да те обича, това не означава,че не те обича с цялото си сърце. Научих,че има хора които искрено обичат, но просто не знаят как да го покажат. Научих,че можеш да продължиш напред дълго, след като си решил че повече не можеш. Научих,че за секунда можеш да извършиш нещо, заради ...

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      .... което ще те боли цял живот!

  9. Както се развращава умът, така се похабява и чувството. Умът и чувствата се усъвършенстват в разговорите ни с другите хора. Пак в разговорите те се похабяват. Полезните разговори ги оформят, а вредните ги развалят. Затова най-важно от всичко е да умеем да подбираме събеседниците си, за да се развиваме, а не да похабяваме ума и чувството си. А не можем да направим този подбор, ако умът и чувството не са вече усъвършенствувани, а не похабени. Така се получава омагьосан кръг и блажени ония, коит...

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      ......които се измъкват от него!Блез Паскал

    2. (See 1 other reply to this status update)

  10. Разумния човек се опитва да се приспособи към света. Неразумния - да приспособи света към себе си. Затова човешкият прогрес се дължи на неразумните!

  11. Вчера е само сън, а утре- блян. Но добре изживяното днес прави вчерашния ден щастлив сън, а утрешния- прекрасно видение. Затова обърни взор към новия ден и поздрави зората! "Поздрав към зората"

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      :)това ме кара да се усмихвам на всеки изгрев.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  12. Животът е прекалено къс, за да бъдеш малък!

    1. Диляна Колева

      Диляна Колева

      :) Не е нужно да се правиш, просто бъди, винаги на най- високото стъпало на което можеш да се качиш.

    2. (See 2 other replies to this status update)

×
×
  • Добави...