Jump to content
Порталът към съзнателен живот

hakama

Участници
  • Общо Съдържание

    96
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    София

Последни Посещения

9986 посещения на профила

hakama's Achievements

  1. Малко офтопик: Не помня от къде съм си внушил, че матрака с пружини не е добре от енергийна гледна точка (антена)?! Има ли защо да се притеснявам ако подматрачната рамка е с метална рамка и дървени ламели, а не изцяло дърво, тъй като металния вариант е по-изгоден.Матрака естестено е непружинен.
  2. Вече започнах работа върху себе си, но искам да се подкрепя и с добавка/и. Пия жълт кантарион от 2мес, но не знам дали имам ефект особен. Искам да прогоня апатията, негативизма, подтиснатостта, страха... Искам да съм по-ведър, оптимистичен, в добро настроение и мотивация. Имам чат пат пориви, но бързо утихват. Чувал съм за САМе, магнезий, б комплекс, HTP, левзея, бакопа...и екстракт от жълт кантарион.
  3. Може ли да ми препоръчате ефикасно средство срещу херпес на устни?Иска ми се да се махне напълно раната за по-малко от седмица.Какво ползвате за зарастване и падане на коричката?Сега съм с ациклостад (Ацикловир 5%), 1 ден, но ми се струва слабо.
  4. Бих искал да опитам групова терапия, понеже живея доста асоциално и ми се струва, че изоставам с живота - ще ми се да погледна отстрани, под друг ъгъл, да се припозная - имам чувството, че живея илюзорно, без стимул и напредък... Въпреки, че не се вписвам лесно в групи, компании бих опитал, но само ако е нова групата - ако съм "новия в класа" по-скоро ще ме откаже. Как да намеря такава група в София? Ако не открия ще започна инивидуална терапия.
  5. Здравейте, отново :) Изчетох oтново и двете ми теми и някои от постовете много ми допаднаха, както и съветите, но пак отлагам, чакам някакъв бъдещ, перфектен момент и условия, в който ще седна и ще Започна... Явно няма да стане така. Прочетох темата "Как да изберем терапевт" и се замислих дали пак не съм в неправилните ръце. Проблема е, че не мога да се определя дългосрочна цел, не съм сигурен в избора си, не ми се пилее напразно сили, пари и енергия в нещо, което може да не се получи в крайна сметка... а всъщност не минава и седмица в която да не се терзая за бездействието си и негоненето на мечтите си. Липсата на мотивация, постоянство, решителност, самочувствие, решителност - са ми проблем. Искам да намеря призванието си. Тази притча малко ми напомня на методите приложени на Дан Милман в неговата книга (Пътуването на мирния войн). Това е любимата ми книга на тази тема - ех, да можеше да срещна такъв наставник. http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/14544-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/#comment-191188 В момента съм в началото на терапия при втори терапевт, но не съм много обнадежден. Първата още на опознаващия сеанс ми препоръча друг тип терапия (която хич не ми допадна), сега при тази ще видим, не дава срокове, което ме претеснява, като четох постовете на д-р Първанов в тази тема, направо се учудвам. Следващия път ще отворя въпроса. - След коя сесия може да се състави план? Имам готовност и желание и за средносрочна терапия (6-12мес), но ако мога и за по-кратки срокове - добре дошло. Сега поне съм независим, работя и мога да си го позволя. Даже мисля че половин година е много в моя случай, нямам някакви разтройства, фобии и т.н., поне така мисля. Ако не можете да ме насочите към определен специалист, ще ми е от полза към какъв вид терапия ще ефективна при мен. Два пъти месечно /сесии от по 60мин/ достатъчни ли са, понеже всяка седмица ми се струва доста често, а отгоре на всичко е и условие (в момента съм така)?! Благодаря Архив на темите ми: http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/10514-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/#comment-128831 http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/12410-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8/ dfdf fd
  6. Тази седмица започвам физио-кинезитерапия и искам да подпомогна лечението и отвътре. Става дума за няколко възпаления - гърло от месец, дали от полените се изостри в последната седмица (от 3-4 дни и едното ухо се обажда) и най-вече хронични възпаления на: сухожилие на рамото; врата, зад лопатката. Тези дни се поинтересувах от Шуслеровите соли, хомеопатия (на този етап симпантизирам на класическата хомеопатия - лечение с един (моно)препаратарат). Четох, че не е толкова безобидна, както тръбят в пространството (не говорим за самолечение). Солите на д-р Шуслер - при тях ми струва по-лесен(точен) избора, но колко бързо им е действието? За хомеопатично средство оптимално ли е да се препоръча по това кратко описание или се взимат и други симптоми предвид? Обмислям вариант направо да отида при класически хомеопат, ако някой може да препоръча?! (София) За есенциите на д-р Бах също се запалих, но с тях ще действам за психиката (меланхолия, апатични настроения...).
  7. Реших да пиша в моята тема, за да се види хронологията. Накратко: От няколко години само обмислям идеи, цели, планове и не предприемам действия (или ако предприема, прекъсвам в зачатък нещата), в миналото съм направил няколко грешни такива и сега се страхувам от провал или пък ако успея дали ще е това което съм искал, мечтал ( а вече ще съм изгубил време и поредното разочарование)?! От последното ми писане тук, това което промених е че живея отскоро самостоятелно и работя, но обмислям тази есен да продължа следването си и не знам как ще се получи с работата и дали ще отложа за още една година. На 29 съм. Търся промяна. Искам да подобря следните качества: - самодисциплина - решителност - целеустременост - мотивация - да довършвам нещата докрай Да разбера какво искам в живота и да го преследвам (имам вече някаква визия, но не предприемам нищо, а времето си тече), може би някакви подсъзнателни техники? Може ли да ме насочите към терапевт, с който да работим максимално ефективно/бързо (6-8сесии) - или по-разредено, но няколко месечните/годишни терапии не ми допадат особено като идея. Какво мога да очаквам от толкова сесии?
  8. Тези пак потърсих мотивиращи записи. Попаднах на това: http://www.srebarnozvanche.bg/bg/Izdania/Expect/Steps След няколко месеца ще бъде готово, авторско ще е, надявам се до панаира на книгата да го запишат. Луиз Хей: http://dox.abv.bg/files/dw?a=2a3bde72c2 - слушах първото аудио - стори ми се добро! Май е това, което търся. Тук съм качил "Най-странната тайна", 31мин, мисля че е инспирирана от Ърл Найтингел. Засега, най-доброто на което съм подадал Луиз Хей: http://dox.abv.bg/files/dw?a=2a3bde72c2 - слушах първото - стори ми се добро! В една книга на Стив Чандлър (100 начина да мотивираш себе си) беше дал пример с един проповедник , който едва ли не крещял от радиото (в колата) не помня какво точно, но силно ме впечатли - тогава му се запалила искрата за промяна. В глава 12 (Подвижна библиотека) - препоръчва: Уейн Дайър, Мериан Уилямсън, Карълайн Мис, Барбара Шер, Том Питърс, Натаниъл Брандън, Ърл Найтингел, Алан Уотс и Антъни Робинс. Надявам се скоро да излезе нещо от тях или подобно. Тези, които действат с подсъзнателни прийоми - работят ли? Мисля че на Пол Макена са такива. Някой има ли записа за Как да промениш живота си...? Имам този за самоувереността.
  9. Опитвам се да открия начин, по който да мога да стигна до... призванието си. Бил съм на работа, която върша с не желание, без перспектива, механически, не ми се ще да продължа и в бъдеще по този начин, все пак това е голяма част от живота - това не е за мен. С Образованието също не улучих (2-3 пъти), все още имам време да се преориентирам. Като се обърна назад излиза, че съм правил доста погрешни избори; в даден момент започвам някакво начинание, образование и не след дълго установявам, че не е за мен. Донякъде може би е виновен перфекционизмът ми. Мисля си, че ако съм напълно убеден във въпросното начинание (професия) - ще имам много повече сила и мотивация, с чиято помощ ще преодолям трудностите, и ще успея да изкача трънливият път към мечтата и след това да се насладя на пейзажа и да дръзна към нови хоризонти. С помощта на 1-2 книги откроих в известна степен силните си страни, но все още не съм се убедил 100% в каква сфера да ги насоча. Искам да се занимавам с нещо което ми харесва, отдава ми се и е значимо (малко идеалист си падам и това ме спира в доста аспекти да предприемам действия). В последно време се колебая между няколко начинания. За проба-грешка нямам време и средства, а и си мисля, че хубавите плодовете идват на по-късен етап, но да хвърля няколко години на вятъра и след това пак отначало - доста съсипващо ми се струва Ребърдинг, медитация, ясновидство... работа с група, психоанализа?! Самостоятелно как мога да си помогна? Благодаря
  10. Благодаря за насоките, определено си харесах някои от гореспоменатите.
  11. Благодаря, търся също и музика за медитация, релаксация (за сваляне (файл), по възможност).
  12. Привет, Прочетох книгата "Освободи се от страха" С. Джефърс, ИК Кибеа, ще си позволя да вмъкна цитат: http://prikachi.com/...01/3734601c.jpg http://prikachi.com/...02/3734602Z.jpg Какви биха могли да бъдат тези "средства", които да ми помогнат да слея с "висшето аз", да съм в хармония със себе си и пътя? Медитация, йога, холотропно дишане, Силва метод...?! Споменаването на трансперсонална психология, в цитата ме наведе на мисълта да попитам тук.
  13. Можете ли да препоръчате, някой не толкова сложен метод за пречистване на организма или част от него? Искам да започна от някъде.
  14. Здравейте, Интересувам се има ли на български - аудио записи с внушаващо и надъхващо, позитивно съдържание, които да се слушат периодично? Търся също и книги на подобна тематика (мотивиращи, надъхващи).
  15. "Повечето хора са толкова щастливи, колкото сами са решили да бъдат!!!" Ейбрахъм Линкълн

×
×
  • Добави...