Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ян

Участници
  • Общо Съдържание

    503
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Haha
    Ян got a reaction from Донка in Демократично общество - мит или реалност?   
    Демокрация се гради от демократични хора /не казвам партии, а хора, много различно е/. Много е важно кой ръководи процеса на демократизиране. Иначе на изхода от демократичния процес ще има авторитарен режим. Като в онзи виц:
    Една жена работила 30 години в завод за шевни машини. Като се пенсионирала й подарили една от тях, а тя казала..- "Аз всеки ден изнасях по една част и все тежка картечница се получаваше при сглобяването им, как така вие я сглобихте тази???"


  2. Like
    Ян got a reaction from АлександърТ.А. in Посещение на църква   
    Ако ми позволите искам да разкажа една приказка?
    Чул, прочел или срещнал съм я някъде по някакъв повод.
    Нека се поразмислим:

    ...... На времето цар Соломон бил изпаднал в голяма беда. С голямо усърдие се молил на Живия Бог да го избави от бедата. Много дълго и искренно се молил. Живият Бог чул молитвите на цар Соломон, смилил се над него и го посъветвал нощем във видение как да си избави от бедата която го сполетяла. След като приключило всичко и цар Соломон се избавил от надвисналата над него опасност, решил да благодари на Живия Бог за милоста която му сторил. Застанал пак в искренна молитва към Живия Бог и рекъл към Бога...:
    - Господ мой, Живий Господ на Силите, благодаря Ти много за сторената милостиня към мене твоя роб! В знак на благодарност към Тебе искам да ти построя храм, където да си починеш от делата Си.
    И рекъл в Откровение Живият Бог:
    - Соломоне, верно мое чедо, какъв храм искаш да Ми построиш на Земята, след като Аз съм сътворил Земята. Как ще Ме вкараш в земен храм, след Земята е подножие на Нозете Ми, а Главата Ми е над Небосвода Небесен?
    И рекъл цар Соломен:
    - Господи, искам да построя земен храм в който да изпиша как си построил Вселената и човека как си устроилза да могат людете които посещават този храма да си те представят и да не съгрешават така както аз съгреших пред Тебе. И да остане като спомен през поколенията за сторената Ти милост към мене. Благодарение на Твоята милост /към мене/ аз се спасих от голямо Зло. Зная /поради Тебе/ , че Ти Господи, Живият Бог си нетленен и не ще мога да Те вкарам в този земен храм, но научи ме как да покажа на людите, че си милостив.
    И рекъл Господ:
    - Добре Соломоне, ще те науча как да го сториш, но да не забравяш непрекъснато да напомняш на людите, че този земен храм ще е само образ. Да не би някак си людите да си помислят вътре в сърцата си, че образът и подобието е Истинският храм/човека който също сътворих по Мой образ и подобие и вдъхнах Дух от Моя Дух и го оживих и го направих жива Душа по Моя желание/ .

    И стана Соломон от молитвата си. След време Господ във видение го научи как и какво да стори и цар Соломон го стори. Това беше първият соломонов храм в Йерусалим. По образ и подобие го направи Соломон. Соломон непрекъснато повтаряше, че това е само образ и подобие. Но отиде си Соломон от този свят и след години людите се извратиха и приеха образа за първообраз и много Души, живи Души изклаха в жертва уж на живия Бог. И под олтаря имаше кладенец - от където викаха към Бога - живия Бог, Душите на закланите в кръвна жертва. И чу ги Живият Бог и напрати чуждоземци - войнстващи племена и разрушиха соломоновия храм. И олтаря където извратените люде проливаха човешка и животинска кръв в име Господне и него разрушиха.

    ......................


  3. Like
    Ян got a reaction from Кон Круз in Жестокост. Какво може да се направи?   
    Да се интерисува човек от достиженията на окултната наука и да ги използва в свой интерес е едно. Може и други хора да изпълняват магическите ритуали. Не е задължително самият Хитлер да ги е правил лично.
    Съвсем друго е лично някой човек, сам да е практикуващ окултист.
    Трето е да имаш наличие на духовни качества. За да стане човек ръководител на една държава и то тоталитарна, все си мисля, че му трябват и духовни качества. В каква посока ще ги използва тези духовни качества е съвсем различен и отделен въпрос.
    Точно както един магесник има развите духовни сетива и качества, но употребата им за Зло или Добро, е друго нещо. Мнението, че жестоките хора нямат духовни качества е много неточно и самозаблуждаващо. Много груба грешка е да се подцени противника.
  4. Like
    Ян got a reaction from АлександърТ.А. in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Ми то до тук 5 (пет) интернет -страници имаше само ОФФФ...

    Много старателно следих, някой най-после да даде точно, как се прави сирене и кашкавал, но уви!
    Нито една рецепта и напътствие не прочетох, само бля-бля.
    А колкото до вегетарианците?
    Има един "порода" вегетарианци, които са вегетарианци, просто защото не могат да ядат месо, независимо от желанието им. Всички други "видове" вегетарианци се носят по модата и диетите.

    Ако някой знае точни рецепти за кашкавал и сирене, моля да ги даде!
    Философските умозаключения по темата са важни, но поне мене на този етап не ме вълнуват.
    Така, че майсторите давайте си рецептите и да ги приложим на практика.
    Лично аз вече се научих да правя домашно кисело мляко, ще се науча и сирене и кашкавал. Колко му е!?
  5. Like
    Ян got a reaction from Благост in Крайната цел на живота   
    Добре и много точно казано. Този който го е писал, явно знае това точно какво означава, а другите дали го разбраха???
    Защото - "разни хора, разни идеали" ....:
    За едни Живот Вечен е ... "70 девици в Рая" и .. " направи това и това и после ...живот ..живот.. живот с девиците."
    За други Живот Вечен е .... " ...ооох, един път да влезна в Рая и да се наям като хората ..".
    За други Живот Вечен е ... "Дао" - / Пътят/ , ама кога свършва "Пътят" и къде свършва този "Път" ?? ... а бе, ехеее... "бегом до хоризонта и обратно" , или .."копай от мене до другото дърво" , или ... " тези камъни от тук- там, а онези от там-тук"
    За други Живот Вечен е ... "преражданията" ... "вечното колело на живота", нямат край, тогава защо да работим - и утре и ден. ?
    За други Жевот Вечен е ... "Което не се купува с пари, се купува с много пари. Което не се купува с много пари, се купува с още по-много пари ... ... та Господ ли няма да купя ???? "
    За други Живот Вечен е ... " Има хора - има проблеми, няма хора- няма проблеми. Та какъв вие проблема и да го решим ?"
    .......
    ........
    Пропуснах ли нещо ?
    Може и да съм се объркал, ако е така- Прощавайте !
  6. Like
    Ян got a reaction from Слънчева in Рейки - какво представлява   
    Една малка добавка само към цитираното:
    Да си "изпразнят" ума от мисли го могат малцина само. И тези които го могат имам усещането, че не обикалят форумите.
    Да, на много места е описано за лечителството, но колко са истинските лечители?
    Правилно, че човек може да се самолекува докато прави всичко, но въпросът е колко са човеците можещи това нещо?
    Иначе има едни "лечители" по една телевизия, щом попадна на тях като превключвам с дистанционното и едвам сварвам да избягам от тази телевизия. Защото се обърквам от тези взезнайковци. Ако поне един беше наистина лечител който може да се самолекува докато прави всичко и България сега да е станала като райската градина. А то кризата не ни е напускала от 90-те години.

    А "учителите" кво правят ...???? - не знам.
    Всъщност знам - правят парички.
    Видяхте ли познах и аз , значи съм учител ....
  7. Like
    Ян got a reaction from Слънчева in Рейки - какво представлява   
    Разбира се, че може да се използва за лоши цели.
    Как може да се познае ли? - Щом изпитваш дискомфорт, няма нужда от коментарии повече.
    Всяка намеса в енергииното поле на човек с или без неговото съгласие е потенциален начин за използване на лоши цели от страна на този който въздейства. Защо? Ако познаваш някога с чисти мисли на 100% - той е съвършенния лечител. Всички други са най-малкото експериментатори от любопитство.
    Как да се предпазим ли? - никога не се оставяй в ръцете на пишман рейки "учители" изобщо. Това можеш да го направиш евентуално само и единствено когато работата е на умиране и няма какво да губиш. Иначе става преливане от пусто в празно (енергийно имам впредвид).
    Но ... всеки има право да пробва сам, едноличния опит е най-добрият учител. Едни се научават от първия път, други от 100-ния път, трети цял живот се учат.
    Свободна воля ....
  8. Like
    Ян got a reaction from ISTORIK in За реалната самоличност и използването на псевдоним   
    Освен всичко изписано до тук, никът има една много дълбоко "скрита" ... много явно и зримо "скрита" опция. Има една категория хора, която много настървено събира лични данни - прекалено явно за нечисти номера. Ами ако тези хора се представят за "добрички" овчици, за да си изпросят незаслужено доверие!?
    Сега си представете представително, че един човек пишещ зад псевдоним - ник, няма потенциални възможности да се противопостави на лошотията на хората с технически умения и възможности !!! ...Представихте ли си го вече !?
    А сега си представете един човек имащ Сили да провери нагледно "овчиците" дали са овчици или вълци под прикритие !!! .... Представихте ли си го вече !? Хайде сега в този случай "овчиците" нека да ходят и доказват, че са овце , а не "овце" - сиреч вълци в овчи кожи....
    Там някъде по-горе Мона , опссс ... Ивета го беше казала безкрайно точно и ясно : .... " правото на избор е свещено право" . А там където се ограничава правото на избор под благовидни и ..... глупави извинения, значи има нещо гнило. Ако искаш някой да ти има доверие, дай му свещеното право на избор, за да ти се довери когато реши. Доверието се дава само срещу доверие и дълго изпитание на Духа вътре в човека. Налагането със силово решение на каквото и да е решение, не е никак по Канона на Бялото Братство. Защото едно е физическата идентичност, съвсем друго е Духовната идентичност. Последователите на Учението май би трябвало да знаят разликата.
    Или бъркам нещо нещата???
    Един вид ...: "аз ще ти слагам юзда и хамут, но ти си длъжен да ми имаш доверие и да ме допускаш до твоето лично пространство".... . Да, бе, да .... аха, ей сега ще ти имам доверие, но мъничко почакай, че имам малко работа. Защото не се уважава елементарното право на псевдоним, не че има какво да се крие, защото това което трябва да се крие, е скрито от Бога зад Завесата на Забравата в Невидимото. ...... Един човек когато не е извършил престъпление, няма какво да крие. Такъв просто си защитава личното пространство от натрапници с псевдонима. Те натрапниците не се спират от нищо дори съм срещал хора криещи се зад ...истинските си имена.

    Как беше казано от П.Дънов на Учениците му? .... по памет прочетено от някъде беше: ... " личното пространство е свещено, не го нарушавайте със сила, защото тогава сте престъпници в очите на Бога " ...... "не се приближавайте повече от един метър до някой човек, без да поискате разрешението му, защото навлизате в аурата му." ....

    ПП:
    Ян идва от Ян Бибиян . А бе, защо почти всички си мислят, че съм го измислил ника "Ян" от санскритската дума "Ян" !?
    Пък аз съм имал в предвид героят Ян Бибиян на Елин Пелин. Нещо ми хареса този герой. Само едно дяволче Фют се досети много точно

    Но за по-кратко съм Иван. В България има едно приказка "от кал да си, Иван да си" .... калната глава на Ян Бибиян...
  9. Like
    Ян got a reaction from Мария-София in Вегетарианството в Духовния Път   
    Тръгналият по съзнателния духовен път на развитие знае, защо трябва да е вегетарианец.
    Точно като този който се задушава и знае, че му трябва въздух, че да оживее.
    Така и Духовния човек знае, защо трябва да е вегетарианец.
  10. Like
    Ян got a reaction from Пламъче in Повечето врачки лъжат ли?   
    Има и по-трудно.
    Да вижда абсолютно всичко с бистрите очи и да не можеш да противодействаш с нещо на Злото. Просто седиш и чак Милостта Божия да те отърве. Защото едно е да искаш, второ да можеш, трето и четвърто да го направиш. Та това четвъртото е най-трудното нещо.
  11. Like
    Ян got a reaction from mecholari in Какво е да си просветлен?   
    Потвърждавам ! Но с условието, че сравнението с лебеда е несполучливо. Небитие няма. Терминът "небитие" много хора го употребяват, а той не е особено коректен и точен.
  12. Like
    Ян got a reaction from Диана Илиева in Какво е да си просветлен?   
    Потвърждавам ! Но с условието, че сравнението с лебеда е несполучливо. Небитие няма. Терминът "небитие" много хора го употребяват, а той не е особено коректен и точен.
  13. Like
    Ян got a reaction from Донка in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Ти вече я оспами. Та след дъжд качулка сега. Но карай да върви. - аз съм широко скроен.
    Рецепта за сирене не искам - сам си го правя по оригинална собствена рецепта... Кой ти е виновен, че си моноканален, та ме караш и мене зорлем да ставам и аз моноканален като тебе. Та белким вденеш лафа .."бия та дъще, сещай се снахо" . Щото има и един друг лаф ..." от стара коза яре" . За незнаещите да поясня, че старите кози най-обичат да хрупат младите листенца по връо на дърветата. И младите ярета копират като под индиго навиците на старите кози. Та за това козето мляко е най-близко по състав на човешкото.

    Но за да не дооспамваме темата - различните видове човешки организми приемат млечните продукти по различен начин. Много силно зависи от това на къде е обърната посоката на жизнената сила при дадения човек. Степента на личната духовна еволюция също е от съществено значение. Наличието на всякакъв вид диабет ...хммм... (тук такъв человекОТ "плаче" за цялостен ремонт на ендокринологията си .. )
    Лично мнение!!!

    Така, че кой както иска, каквото иска и както иска да си похапва.
    И да не забравяш, че ако не ми кажете рецептите, мога да попитам и чичко Гугъл - той всичко знае ...
  14. Like
    Ян got a reaction from Латина in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Ти вече я оспами. Та след дъжд качулка сега. Но карай да върви. - аз съм широко скроен.
    Рецепта за сирене не искам - сам си го правя по оригинална собствена рецепта... Кой ти е виновен, че си моноканален, та ме караш и мене зорлем да ставам и аз моноканален като тебе. Та белким вденеш лафа .."бия та дъще, сещай се снахо" . Щото има и един друг лаф ..." от стара коза яре" . За незнаещите да поясня, че старите кози най-обичат да хрупат младите листенца по връо на дърветата. И младите ярета копират като под индиго навиците на старите кози. Та за това козето мляко е най-близко по състав на човешкото.

    Но за да не дооспамваме темата - различните видове човешки организми приемат млечните продукти по различен начин. Много силно зависи от това на къде е обърната посоката на жизнената сила при дадения човек. Степента на личната духовна еволюция също е от съществено значение. Наличието на всякакъв вид диабет ...хммм... (тук такъв человекОТ "плаче" за цялостен ремонт на ендокринологията си .. )
    Лично мнение!!!

    Така, че кой както иска, каквото иска и както иска да си похапва.
    И да не забравяш, че ако не ми кажете рецептите, мога да попитам и чичко Гугъл - той всичко знае ...
  15. Like
    Ян got a reaction from Донка in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Ми то до тук 5 (пет) интернет -страници имаше само ОФФФ...

    Много старателно следих, някой най-после да даде точно, как се прави сирене и кашкавал, но уви!
    Нито една рецепта и напътствие не прочетох, само бля-бля.
    А колкото до вегетарианците?
    Има един "порода" вегетарианци, които са вегетарианци, просто защото не могат да ядат месо, независимо от желанието им. Всички други "видове" вегетарианци се носят по модата и диетите.

    Ако някой знае точни рецепти за кашкавал и сирене, моля да ги даде!
    Философските умозаключения по темата са важни, но поне мене на този етап не ме вълнуват.
    Така, че майсторите давайте си рецептите и да ги приложим на практика.
    Лично аз вече се научих да правя домашно кисело мляко, ще се науча и сирене и кашкавал. Колко му е!?
  16. Like
    Ян got a reaction from ivail in Вегетарианството в Духовния Път   
    Тръгналият по съзнателния духовен път на развитие знае, защо трябва да е вегетарианец.
    Точно като този който се задушава и знае, че му трябва въздух, че да оживее.
    Така и Духовния човек знае, защо трябва да е вегетарианец.
  17. Like
    Ян got a reaction from Слънчева in Колко центъра на осъзнаване има човека?   
    Колко центъра на осъзнаване има човек?
    - Един. Съзнанието.

    Умът в Менталния свят, тялото на желанията в Астралния свят и причие, не са центрове на осъзнаване, а центрове за проявления на Съзнанието.
    Казано по друг начин .... инструменти на Съзнанието.
    Много ми се иска да нарека Съзнанието с друг термин - Дух.... Духовният Човек е Осъзнатият Човек със събуден и самоосъзнат Дух
    апропо понататъшните мои си разсъждения са за ..... Дух, Душа, Тяло.- единосъщната троица, Родена и несътворена, която от Отца изхожда. Адам "тръгва" към дългия поход сред Материята въплъщавайки се, точно за да се Осъзнание и се "върне" като Христос - Възскръсналия. Чакрите не са Съзнанието, а "прозорците" чрез които се проявява Съзнанието в конкретната област (свят), без да са самото Съзнание.
    Така поне мисля.
  18. Like
    Ян got a reaction from Виктор in Какво е да си просветлен?   
    Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато отговаря само и единствено за собствената си глава е едно.

    Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато носи отговорност за други животи, е друго.

    Във втория случай безрасъдството и самозабравянето носят много тежки последствия. Няма да коментирам защо, излишно е. Но когато носи човек отговорност за други животи, се изисква много повече от Просветление.
    Пример:
    За да имам / получа документ за управление на МПС от категория "D" - за превоз на пътници, трябва да съм управлявал известно време ( поне 5 години) МПС с категория "С" - камион. Естествено след успешно положен изпит.
    Мисълта ми е, че и при Просветлението също има степени след успешна практика през етапите ( би трябвало да има ... няма как да се докаже имперично пред "научните светила" ) Пък тук още се спорикакво животно е Просветлението и кой е просветлен. Сори за нЯкоиии... , но чрез админастративни решения просветлен не се става.... С риск да стана банален, но ... Господ дава Дарбите си на когото си иска и както си иска.
  19. Like
    Ян got a reaction from Виктор in Какво е да си просветлен?   
    Много силно се изкушавам, да продължа примера с лазанята. Много е точен.
    Значи ако предположим, че нИкой от коментиращите не е ял лазаня и седне, да ти обеснява колко е вкусна, пък на този и този майстор е по-добра рецептата, че и нюансите на вкусовете на различните подправки, пък забравили да сложат тестото ... - а ве, много смешна ситуация. Щот` тези с директния опит относно просветлението тук май не искат да пишат вече. Защо? Не знам.
    Наистина би било чудесно да описват личен опит и лични преживявания. Само че те вървят в комплект и с други способности. Само, че когато се работи в комплект/ анблок екипно, мъчно ще се разбират за парсата. А дарбите от Духа са ..... и н д и в и д у а л н и.
    Пък този където те цитирам по-горе, виж сега... друг пример: за това колко са кадърни и тримата капитани ( !? !? !?) на Титаник, ще се разбере само след сблъсъка с айсберга( а той сблъсъкът идва неочаквано) или отсъствието на такъв след предполагаемото пристигане на пристанището в Ню Йорк. Пък вече там след предполагаемото пристигане се вижда майсторлъка на челния опит. Само да не пропусна, че се следи много сериозно и "под лупа" ... като през стъкло от онзи Който уж е "умрял", за това кой с какви п ъ р в о н а ч а л н и средства прави лазанята.
    Точно като в онзи виц:
    Един рекъл на Господ, защо е направил така човек, а не по-друг начин?
    Пък господ му рекъл: ...
    - Ми добре направи си друг човек тогава.
    И онзи посегнал да вземе от пръстта и Господ му рекъл: ...
    - Ааа.. не, не, направи си и собствена пръст.

  20. Like
    Ян got a reaction from veselinvalchev1981 in За измеренията   
    Аз пък под фразата.: "ако замълчим и камъните ще проговорят" ...
    разбирам:
    , да спрем да мислим по човешки. Сиреч, да "разграничим" конкретния човешки Ум от Абстрактния Ум ( не казвам мозък, защото мозакът е само един рефлекторен орган, отразяващ/ излъчващ определени импулси идващи /евентуално/ от умственото тяло) .

    Та, в случая става въпрос за спирането на "говоренето" с онзи Ум намиращ се в състоянието обозначено с думите "Първороден грях". Чак тогава ще може /евентуално/ да се "чуе" така нареченият "Глас на Безмълвието". И не само камъните ще проговорят , ами и далеч по-невидими и уж несъществуващи неща.
  21. Like
    Ян got a reaction from Мария-София in Бързо духовно израстване?   
    Лично мнение:

    Не съм чел всички мнения, но мисля и не е нужно за изразяване на личното ми мнение.

    Бързо духовно израстване няма според мене.
    Има "бързо" (сравнително и относително) проявление на ВЕЧЕ придобит духовен сан в предишни въплъщения - минимумът е 3,5 човешки години. Това не е бързо израстване. Това е само влизане във владение на Сили, достигнати в предишни въплъщения. Представете си, че като Духове сте работили много за духовното си израставне. Плодът на духовното ви усърдие се трупа в Причинното тяло ( хамбара на земеделеца от притчите в Евангелията) .. и когато земния човек влезе във владение на тези Духовни Сили, илюзия е, че се придобиват бързо. Само проявлението на тези Духовни Сили може да стане сравнително бързо. Но може, не означава , че ЩЕ стане. Моля, не бъркайте възможността с реалността. Като добавим, че е възможно заедно с проявлението и да се трупа и още опит, чрез увеличаване на вече придобитото, минимумът от 3,5 г. е възможен да "отскочи" по усмотрение Освещаващият.
    Защото:
    Едно е да иска човек,
    Друго е да може това което иска,
    Трето е да започне исканото,
    Четвърто е да завърши процеса на исканото.

    Приятен ден на всички!
  22. Like
    Ян got a reaction from Виктор in Бързо духовно израстване?   
    Лично мнение:

    Не съм чел всички мнения, но мисля и не е нужно за изразяване на личното ми мнение.

    Бързо духовно израстване няма според мене.
    Има "бързо" (сравнително и относително) проявление на ВЕЧЕ придобит духовен сан в предишни въплъщения - минимумът е 3,5 човешки години. Това не е бързо израстване. Това е само влизане във владение на Сили, достигнати в предишни въплъщения. Представете си, че като Духове сте работили много за духовното си израставне. Плодът на духовното ви усърдие се трупа в Причинното тяло ( хамбара на земеделеца от притчите в Евангелията) .. и когато земния човек влезе във владение на тези Духовни Сили, илюзия е, че се придобиват бързо. Само проявлението на тези Духовни Сили може да стане сравнително бързо. Но може, не означава , че ЩЕ стане. Моля, не бъркайте възможността с реалността. Като добавим, че е възможно заедно с проявлението и да се трупа и още опит, чрез увеличаване на вече придобитото, минимумът от 3,5 г. е възможен да "отскочи" по усмотрение Освещаващият.
    Защото:
    Едно е да иска човек,
    Друго е да може това което иска,
    Трето е да започне исканото,
    Четвърто е да завърши процеса на исканото.

    Приятен ден на всички!
  23. Like
    Ян got a reaction from Итое in Тайдзицюан (тай чи)   
    Малко сериозно, малко на майтап, но повече на сериозно в майтапа:.... Тези хора защо ми споменават името и не плащат авторски права?
    Въпрос:
    Ян Бибиян може ли да практикува "тайдзи" и без да играе ..ъъъ... паневритмия или други подобни бавни движения??? Ей така , чисто Духовно опссс.. ментално, опсс... умствено, докато лющи семки например или решава кръстословици, или ходи с наведена глава с ръце в джобовете???
    Ако може, на кого да се обадя, за да ме научи? Защото искам моята мисъл ... Дух да се движат независимо от ръцете и краката ми. Толкова красиви места има по света, че искам да ги посетя и без ръцете и краката ме да правят "фокусничества".


    Все си мисля, че само по себе си на този свят няма нищо. Всичко е в много сложни взаимовръзки. Защото една капка не е Океанът, но капка по капка Океан става. Една капка солена вода няма да навреди на никого, даже чаша. Но Океанът не става за питейна вода и без подходящият кораб не може да се преплува. Така и "тайдзи". Упражненията му няма да навредят сами по себе си. Но вкарани в система се влиза в друг групов Дух. А влезналият в "чужда къща", е длъжен да се съобразява с местните обичаи. Ако е само гост - добре. След гостинското си отива в "собственната къща" и се връща като от екскурзия.
    Да останеш да живееш за постояно в чуждата къща, означава да видиш и негативите от това "тайдзи".
    Ооо... това е вече друго. Това вече не е питейна вода за "пиене и къпане". Особено когато си пил минерална изворна вода "Девин" добита от Планината на Духа. Тогава разликата между солената ...пресолената вода и Изворната Вода е колосална. Един път човек опитал Изворна Вода, вече ще опитва само по една чашка от солената, за да не обиди домакините и ...толкова. Защо в солената вода има и порядъчно количество сол и после излиза доста солено....
  24. Like
    Ян got a reaction from Диана Илиева in Апокалипсисът. Защо?   
    Ако разгледаме човечеството като жив организъм,........НЕ Е необходимо да се разделят двата полюса. Разделянето на полюсите води до смърт. Отрицанието или някакво изолиране на който и да е на полюсите / Ин и Ян / също.
    Човек / човечеството ... като жив организъм се "блъска" в полюсите поради алчността и жестокостта си.
    Ако искаме нормален живот, какъвто Бог го е създал, двата полюса трябва да работят във синхрон, хармония, съдружие и сговор.

    А този Апокалипсис толкова много хора го четат неправилно. От гръцки αποκάλυψης = откровение на български . А от своя страна откровението се получава от Бог само и единствено еднолично на даден човек във видение, като вътрешно/ езотерично/ мистично състояние на човешкия Дух. Когато бъде получено, то откровението носи със себе си разрушението на старите разбирания и илюзии на този човек, който го получава. Но това не означава, че планетата Земя ще бъде разрушена, а само илюзорното разбиране на дадения човек за заобикалящия го Свят.

    Извинявам се ако съм досадил на някой с мнението си.
  25. Like
    Ян got a reaction from Латина in Разговорки   
    Без да се правя на съдник и пророк:
    Но ад съществува. Максиме, бъди щастлив, че те "лизна" само предверието на същинския Ад. Защото не знаеш що е "огън" и ..."студ" в Ада.
    Само да му напомня на Максим нещо с личното си присъствието тук в България и за някои общо изживени неща, макар и на двата различни бряга на реката (казано условно).
    Защото той откровено си избяга от България, хайде ... емигрира. А аз си останах и продължавам това което съм започнал и съм си същият и сега. А преди години друго говореше и пишеше и .... правеше Максим.
    И аз искрено му завиждам сега, че успя да се спаси от този ад тук.
    Но нещо не разбрах : Тогава, преди години аз ли нещо невярно и неистинско говорих или пишех грешно или....... той дойде на моята ама ...сега.....???
    Така, че Максиме, не пиши неосмислени и прибързани неща. Макар да има в тебе чувствителна разлика от преди години.
    Още неща имаш да осмислиш Максиме, докато си жив ще го мислиш. Видял си само малка част от това което други са изживели.
    Половината Истина, не е още цялата Истина.



×
×
  • Добави...