Jump to content
Порталът към съзнателен живот

tzveti

Участници
  • Общо Съдържание

    104
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от tzveti

  1. Аз лично не видях текст НАРЕДБА № 15 , който изрично да казва, че ваксините по някакъв начин са принудителни или задължителни. Но дори и да има такъв, наредбата е подзаконов нормативен акт, който в дадения случай противоречи не само на Закона за здравето, а и на Конституцията, която е върховен закон и другите закони нямат право да и противоречат/чл.1 на Конституцията/ Това е пределно ясно на всеки съд и тълкуването на гореспомената наредба се използува изключително за шантажиране и изнудване на хората, които не са запознати с правата си. По този начин , ако има усложнения, те не могат да съдят никого, защото са отишли доброволно да ги имунизират, счита се, че са се съгласили с медицинското вмешателстно, а ако са били против, да са го казали навреме. Ако ваксините бяха наистина задължителни, щяха да се извършват с помощта на полицията. За това, че ползува правата си? Редното е родителят да се обърне към съда, когато е заплашван или шантажиран, страната, загубила делото да плати обезщетение + разноските по делото, за да се научи да уважава човешките права. В западните страни този път вече е извървян, но у нас не е, и затова има чувство за безнаказаност и самоуправство от страна на длъжностни лица. Този текст може да се включи в писмото да полицията, с което се иска съдействие против безсъвестните граждани осмелили се да имат мнение против ваксинацията. и тяхното принудително докарване Или в текста на писмената защита пред съдебно заседание...
  2. И аз мисля, че разумът ще надделее, защото е толкова присъщ на човека, колкото са присъщи ръцете, краката, очите и много други неща. Как да се промени към по-добро- като сравни няколко източника, събере възможно най-много информация от Интернет, където може да се научат най-различни неща, неминали през цензура и интереси, Но за този цел самият човек трябва да поиска да мисли, а той не иска, блокиране от нерви ли е, от фалшиви ценности ли е, не знам, но в природата нито едно същество не се влияе от авторитетни мнения, както прави човекът, а може би става въпрос за вяра, вярата в бога на науката, която не може да греши, по точно казано, за научен фанатизъм? Фанатиците винаги смятат, че са прави, дори не само те, а повечето хора на всяка цена вярват в ценностите си, ако трябва избират между децата си и убежденията си, ще предпочетат второто, и после ще кажат, децата им са виновни, че не са понесли ваксината, както е трябвало да бъде. В едно магазинче за подаръци видях написана следната мъдрост: "по-добре е да си щастлив, отколкото да си прав" Напълно я споделям. Нека да очертаем проблемите и да потърсим начини за разрешаването им. Проблемът е в нежеланието на хората да мислят, в това, че когато се опитват да мислят, стигат да кошмарни изводи, виждат каква е действителността, тя не им харесва, /че то на кой ли ще му харесва,/, и си казват, по-добре да ми говорят хубави праказки, щом са хубави, значи са верни. Щом авторитетните хора така казват, значи е така. Може аз да не съм видял какво става в подземията на болниците, но защо да се ровя? А казват, че някога било имало богове с човешки жертвоприношения. СЕГА ги има. И трябва по някакъв начин да се оправдаят и сегашните ужаси да изглеждат естествено и нормално..
  3. Има един виц: Когато се разболея, отивам на доктор, той ми предписва лекарстно, аз си плащам, защото и той е човек, и той трябва да живее. След това отивам в аптеката, купувам си лекарството, защото и аптекарят е човек, и той трябва да живее. След това отивам в къщи, изхвърлям лекарството, защото и аз съм човек, и аз трябва да живея. Аделаида, според мен проблемът не е толкова в индустрията, колкото в желанието на хората да се чувстват обгърнати с грижи, да спинкат блажен упойващ сън, че има кой да мисли за тях и да ги предпазва от всичко лошо. Те самите не желаят да мислят, защото това, до което сами ще достигнат, никак няма да им хареса като действителност, а им е по-добре да се залъгват със сладки приказки
  4. И ако трябва да сме честни, бихме ли могли да ги обвиняване, когато и ние, останалите, вършим същото, правим неща, които усещаме, че не са редни, но всички имаме семейства и близки, които се изхранват от заплатата ни. Всички или почти всички се разкъсваме между съвестта и любовта към близките си! Няма голям избор. Някои решават проблема с това, че предпочитат да се самозалъгват, че вършат благородно дело, но просто не знам какво да кажа. Мисля, че е най-важно какво ще кажат бъдещите хора.
  5. В днешно време броят на болестите клони към безкрайност, следователно, и броят на жизнено необходимите ваксини също трябва да клони към безкрайност, но самите лекари осъзнават, че не може безкрайно да се трови организма. В руския текст на Стария Завет на Библията, който е послужил като оригинал за българския превод, Мойсей е казал така: "Не делайте прививок" Понеже това е казано в контекста на думите: не засявай нивата си с два вида семена, т.н., и понеже, когато е правен превода, не е имало ваксини, този текст "не делайте прививок" /прививки значи както ваксинация, така и присадка, благородяване или ашладисване на дръвче/, преводът е "не правете присадки". А всъщност означава както не правете присадки, така и не правете ваксини. Не вярвам да не е предвиждал днешната ситуация, в която живеят хората, а всъщност се опитват някак си да оцелеят. Старозаветният Мойсей е този, който е получил духовно виждане, за да даде на хората десетте Божи Заповеди.
  6. "Не мисли за проблема, мисли за решението" Проблемът е в това, че някой изкуствено създава проблеми и в това, че хората сляпо вярват на всичко, което им се каже, но не и на очите си , ушите си и на логиката. Днес ще се създаде един проблем, утре друг, на третия ден трети, на петия ден пети проблем. Колко болести ще се измислят и колко ваксини са достатъчни, за да има имунитет? Днес х на брой болести, утре х+1 болести, други ден х+2 болести. Лев Толстой описва в романа си "Война и мир", че в началото на 18 век, преди Наполеон да нападне Русия, грипът е бил достъпен само за Петербургското висше общество, а на широките народни маси е бил напълно непознат. Самата дума "grippe" е употребена за пръв път в Петербург от светската дама Анна Павловна Шерер
  7. Не съществуват "благородни" лъжи, дори и за дядо Коледа/дядо Мраз/. Тази голяма лъжа дори не е и благородна, защото приучва децата на "слушкане" и на липса на собствено мнение, както и на примиряване с някои недом редни неща, важното е да слушкат и като малки, и като големи. Или както още се казва, сърдит поп, празна му торбичка. Разбира се, това не е по темата, но "благородни" лъжи и за месото има в изобилие.
  8. Четох някъде, че древните славяни, преди да бъдат завоювани от някои империи и да влезат в състава им, при изнасилване са прилагали чесново хранене за ликвидиране на нежелана бременност. Чесънът е най-силният антиБИОтик. Но те са имали по-друго отношение към зачеването.
  9. Запечени сърнели и манатарки в консервна кутия от грах или от царевица на планински огън от борови дърва, с печени картофи на керемида, с гарнитура от планински въздух и лека умора от прехода.
  10. http://knigibg.com/search.php?author_id=49...=author_id=4938
  11. http://bgastro.hit.bg/articles/martun.html БИОДИНАМИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ КАЛЕНДАР НА БЛАГОПРИЯТНИТЕ ДНИ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА РАБОТА Мария Тун В много страни по света биодинамичното земеделие успешно се развива вече повече от 70 години. Широко известно е качеството на земеделската продукция със знака "Деметра" /в България още не е толкова известно, но на Запад е популярно. Става дума за екологично земеделие - бел.ред./, който получава стопанството работило с тези методи не по-малко от 3 години. От 1963г. земеделският календар на Мария Тун се превежда и издава на 22 езика. В него е описан 45 годишен опит за работа с растения по биодинамичните методи в основата, на който лежат 3 базови принципа: работа с препарати получени от билки; изследване и отчитане на ефекта от положението на планетите и Луната в Слънчевата система и на трето място: особен поглед върху борбата с плевелите и другите вредители. Недалече от град Марбург /Германия/, сред живописни хълмове, на площ от 5 хектара е разположена опитната станция и изследователската лаборатория на Мария Тун. Тук тя е направила своите изключителни открития за влиянието на зодиакалните съзвездия върху развитието на плода в четирите различни части на растението /корен, стебло-листа, цветове, плодове-семена/. Тези открития лежат в основата на нейния земеделски календар. Намирайки се между Небето и Земята, подчинявайки се на законите на Природата, растението е обкръжено от 4-те елемента /стихии/: Земя, Вода, Въздух-Светлина, Огън-Топлина. Като семе растението е подобно на Земята, само благодарение на Водата, то покълва, във Въздуха се развиват листата в стремежа си към Светлина; поради Топлината плода узрява и се образува новото семе. Луната обикаля Земята за 27 дни и преминава през 12 зодиакални съзвездия. Тя предава влиянието на съответното съзвездие, отнасящо се към един от 4-те елемента на растителния свят. Разделяйки всички растения на 4 групи: кореноплоди, листови, цветкови и плодови, и избирайки подходящ ден от календара за тяхното садене, обработване и прибиране - ние можем да стимулираме растежа и развитието им, а също така да получим несравнимо качество. Всички астрономически изчисления за съставянето на календара Мария Тун прави сама. Тя сади растения на всеки 15 минути и чрез тях определя съвсем точно кога Луната и Слънцето преминават от едно съзвездие в друго. Така установява границите на съзвездията, на които реагират растенията. Едва след 7 годишни изследвания, наблюдавайки развитието на растенията във времето, Мария Тун публикува резултатите от своите експерименти. Това е единствения случай, когато автор на земеделски календар, учен - изследовател, пише за своите открития, базирайки се на личния си, практически опит. Описаният в този календар принцип на подход към растението няма нищо общо с популярните Лунни календари. Като правило в тях се разглежда само влиянието на Слънцето и Луната, без да се отчита влиянието на целия Зодиак и планетите. Всичко живо на Земята е подчинено на ритмите на Космоса, за жизнените процеси в растенията това се отнася в максимална степен. Всеки може лично да се убеди в ефекта от съобразяването с календара на Мария Тун просто като си посади нещо и го сложи на перваза на прозореца. ПОЯСНЕНИЯ КЪМ КАЛЕНДАРА Редом с датата и деня от седмицата в таблицата са обозначени съзвездията, където се намира Луната и времето, когато тя навлиза в тях. В следващата колонка са показани положенията на планетите в съзвездията, които са определящи за развитието на растенията. Това са данни от типа на: в кое съзвездие се намира Слънцето /в началото на месеца/ и момента на неговия преход в следващото; възлите на Луната /северен и южен/ и възлите на планетите; момента, когато Луната се намира най-близо до Земята /перихелий/ и най-далече /афелий/; новолунието и пълнолунието; лунните и слънчеви затъмнения, а също времето, когато Луната става възходяща или низходяща, което определя началото и края на подходящия период за засаждане. Последната колонка е полезна най-вече за пчеларите и показва Елемента /Огън, Вода, Въздух или Земя/, в който се намира Луната за деня. Топлинните въздействия при възможност за буря с порой не са отбелязани в графата "Елемент", а са обозначени със знака 7. В следващата графа е указан плодовия орган на растението, който се подкрепя от Луната и планетите. В последната графа е дадена прогнозата за времето или природните явления, които я нарушават. В дните отбелязани със символа К /критичност за движение по пътищата/ е нужно особено внимание при шофиране. Ако в един и същи ден са указани различни елементи, които не съответстват на положението на Луната не става въпрос за печатна грешка, а за по-мощното влияние на други небесни тела /планетите и Слънцето/, което променя импулса предаван от Луната и така се въздейства върху други органи на растенията. Лунните и Слънчеви затъмнения винаги са неблагоприятно време за земеделска работа. С букви в последната графа са указани: З - възможно земетресение; Н - неблагоприятно време за работа; ВП - благоприятно време за напояване; Г - възможна градушка; В - вулканична активност /за нашата страна не е актуално - бел.ред./; Б - буря. ЗЕМЕДЕЛСКИ КАЛЕНДАР ЗА МЕСЕЦ ЮНИ 2001г. ДАТА Луна в съзвездие Разположение на планетите Елемент, в който се намира Луната Влияние на Луната или планетите върху частите на растението в подходящите дни Природни явления 1. Дева Слънце в Телец Земя корен ВП 2. Дева Луна в тригон със Слънце Земя Листата до 10-ти и от 11 до 19-ти корените 3. Везни Меркурий в Близнаци Земя/Въздух Цветове 4. Скорпион Слънце опозиция Плутон Въздух/Вода Цветове до 16-ти, а от 17-ти листата 5. Скорпион Вода листата В 6. Скорпион Пълнолуние Вода листата Б 7. Стрелец Южен лунен възел Вода/Огън Плодовете до 16-ти 8. Стрелец Огън /топлина/ Плодовете 9. Козирог Огън/Земя Плодовете до 13-ти, а на 14-ти корена 10. Козирог Земя корена 11. Водолей Афелий на Луната Земя/Въздух Корена до 15-ти и от 16-ти цветове З 12. Водолей Марс опозиция Юпитер Въздух цветове 13. Водолей Слънце опозиция Марс Въздух цветове К 14. Риби Вода листата З В 15. Риби Вода листата З В Б 16. Риби Вода Листата 17. Овен Вода/Огън Плодове 18. Телец Огън/Земя Корени и плодове 19. Телец Сатурн съвпад Слънце Земя Корени 20. Телец Слънцето преминава в Близнаци Земя Корени З Б 21. Близнаци Слънчево затъмнение Земя/Въздух Да не се работи 22. Близнаци Въздух цветове Б 23. Рак Перихелий Въздух/Вода Да не се работи З 24. Лъв Вода/Огън Листа и плодове Б 25. Лъв Тригон на огъня Огън Плодове 26. Лъв Огън Плодове Б 27. Дева Огън/Земя Плодове и корени 28. Дева Земя Корени 29. Дева Земя Корени Г 30. Везни Земя/Въздух Корени и цветове 7 /Мария Тун е последователка на Р. Щтайнер/
  12. Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Баница със всякакви зелении - т.н. "зелник" Макарони с риган и пушен кашкавал-настърган отгоре Плодова салата от цъфнали цветове на глухарче, леко заляни с мед - изобщо не горчат.
  13. Извинявам се за дублирането, но интернетът ту спираше, ту тръгваше и не стана ясно двойното постване. Това, което лично ми се случи, е следното: Преди 10 години в неделя сутринта тръгнахме да се прибираме към София, защото започна да вали сняг-датата беше 01.ноември. По това време обикновено няма много силни снеговалежи, но този път не беше така. Когато стигнахме до Ботевград, снегът беше станал толкова силен, че се поколебахме дали не е по-разумно да прекараме нощта там, дори отидохме до центъра на града, но после решихме да се прибираме. Когато се върнахме на магистралата, тя беше задръстена с коли, които се придвижваха съвсем слабо, скоро след това и зад нас застанаха други коли и вече не можехме да се върнем. Стъмняваше се и снегът се усилваше, а ние съвсем леко се придвижвахме. По едно време двете десни ленти на платното за София спряха да се движат, защото слоят сняг беше станал доста дебел. Ние имахме късмет, че бяхме след голям автобус и не бяхме напълно спрели. Шофьорът на автобуса явно беше печен и зави в насрещното платно, което беше почти празно -нямаше насрещно движение. И други коли преминаха в насрещното платно, и там се оформиха две ленти за София, и една лента, идваща от София. Всички коли в платното за София бяха напълно спрели. Ние обаче се придвижвахме, макар и съвсем бавно след автобуса в средната лента на насрещното движение. По едно време и дясната лента спря и колите буксуваха. Малко преди последния тунел-големия на Витиня, видяхме, че един ТИР беше запречил движението за към София, защото беше застанал напреко на платното. Как можа нашия стар Москвич да премине прохода Витиня, а до него новите Мерцедеси буксуваха? Задръстването е било два дена, от тунела Витиня, до Ботевград.
  14. Даже те самите се благославят с това, че са направили своя избор да застанат на страната на Любовта и Ко. Защото нейната компания не е за пренебрегване. Не само че ще бъдат спасени, но са и спасявани и сега , и преди, стига да ги има-вегетарианците. Това лично съм го преживяла. Може би е живял дълго и щастливо и съвсем не е боледувал? Това, което се случва, той си го е избрал сам благодарение на свободната си воля
  15. Даже те самите се благославят с това, че са направили своя избор да застанат на страната на Любовта и Ко. Защото нейната компания не е за пренебрегване. Не само че ще бъдат спасени, но са и спасявани и сега , и преди, стига да ги има-вегетарианците. Това лично съм го преживяла. Даже те самите се благославят с това, че са направили своя избор да застанат на страната на Любовта и Ко. Защото нейната компания не е за пренебрегване. Не само че ще бъдат спасени, но са и спасявани и сега , и преди, стига да ги има-вегетарианците. Това лично съм го преживяла.
  16. Откъде произлиза коренът на думата ваксина? Vaccinium corymbosum-канадска боровинка Vaccinium mirtillus-обикновена боровинка Vaccinium uliginosum-синя боровинка Vaccinium vitis-idaea -червена боровинка За тези ваксини съм твърдо-ЗА Истински имуностимулатори-made in priroda
  17. Да се поставя вегетарианството пред любовта, е все едно до се поставя каруцата пред коня. Тези, които са вегетарианци само по здравословни причини или ядат месо, не би следвало да получават здравна помощ, защото ще продължат да убиват животни. По-добре да отстранят причината за болестта си/месоядството/, а не следствието от месоядството-/болестта/
  18. Мисля, че бялата царевица и соята са генно манипулирани. Съвсем скоро си правих салата от бяла ряпа и моркови, настъргани на ренде, с олио и сока на половин лимон. Тези, които настиват лесно, ги използват за лекарство, но такава салата е много вкусна и като храна!
  19. Може би млякото наистина не е добро, и аз се опитвам да го намаля, но не мога съвсем да го изключа/засега/. За тези, които са като мен, мога да кажа, че съм забелязала огромна разлика между млякото от магазина и млякото, купено от познат човек- от един съсед. Купеното мляко изобщо не мога да го ям. Забелязала съм също, че когато квася в къщи млякото с купено кисело мляко, /Данон и Елена/, ново сквасеното мляко става като на конци и се точи много особено. Според мен това са някакви добавки, но не знам какви.
  20. или не го е купил от доверен човек, защото ми се струва, че нещо може да се премълчи на опаковката
  21. Манталитета е основен. Ако вегетарианството е следствие от него, то си е по убеждение и е истинско. Най-важно е вегетарианството по душа и по етични причини.
  22. Следва ли, че слънчевите лъчи съдържат в себе си отразена любовта?
  23. Да, през колкото по-малко ръце са минали, толково по-добре. Ако са от природата, най-добре!
×
×
  • Добави...