Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мартин Е.

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Мартин Е.

  1. "... Аз възприемам смътно че докато всичко около мен претърпява постоянни промени и умира, зад тези всички промени съществува жива сила, която е непроменлива, която крепи всичко, която сътворява, разтваря и наново създава. Тази изпълваща духовна сила е Бог, и доколкото нищо друго, което виждам просто чрез сетивата си може да или ще устои (на времето), то (следователно) само Той съществува. Доброжелателна или зложелателна е тази сила? Аз я виждам като изцяло доброжелателна защото мога да видя, че всред смърт живота устоява, всред неистина истината устоява, всред тъмнина светлината устоява. Следователно Бог е живот, истина, светлина. Той е любов. Той е абсолютното Добро. ..."

    надявам се да съм го превел добре?..

    http://www.gandhiserve.org/information/lis...al_message.html

    :)

  2. Едно допълнение: водата трябва да бъде чиста изворна или дестилирана. Кипването отстранява варовика, но не и останалите вредни съставки, каквито има безброй в чешмяната(водопроводна) вода.

    Здравей!

    за това, че кипването отстранява варовика - .. това сигурно ли е? аз имам представата, че във водната пара няма варовик, защото той вероятно остава във водата като относително тежко вещество.

    иначе съм чувал, че като се замрази, дори и чешмяната вода се попречиства и че структурата на молекулите тогава се връща в едно по-симетрично и красиво състояние.

    а дестилирана вода откъде може да си набави човек - тази по бензиностанциите която я продават, за акумулаторите или пък по други магазини за гладене също става за пиене но все пак не е специално за тази цел?

    сърдечни поздрави

  3. Благодаря на всички за сърцатите напътствия! Аз също си пиша нещо подобно на дневник, с ценни за мен прозрения и принцини за/от живота, всекидневието и каквото друго ме вълнува. Ще трябва да размисля по-задълбочено в какъв вид би ми бил един дневник най-необходим...

  4. Здравейте!

    Искам да попитам всички от вас, и по-специално хората с опит, как би могъл човек да си води дневник - и по принцип и специално за духовния си напредък - по най-добрия начин.

    От една страна не може да пишеш продължително всеки ден за всичките неща от деня, за които след време ще се чудиш за какво е трябвало да си правиш труда да записваш банални неща, които вече си надживял, от друга пък често стига човек до ценни прозрения или чувства, които по-късно забравя, които наистина могат да дадат много ценна помощ в развитието?

    Иначе, и баналните работи са били интересни преди време??

    Благодаря предварително!

  5. В допълнение искам да кажа че според Обществото на Йогананда, на Христос и на учениците му са били известни ключовите йогииски техники, посредством които се постига контакт с Божественото посредством слушане на астралните звуци на чакрите, сред които е и звука ОМ (или Амен при християните, Хум при будистите и т.н.). В Библията има пасажи, които говорят за това. Това са: Откровение 1:10, 3:14, 14:2 и др.

    Поздрави :)

  6. "Има и един случай, при който на Витоша през зимата се е осъществила среща между Беинса Дуно и странник, за който по непотвърдена информация се предполага, че е бил безсмъртния йога Бабаджи. (справка: разкази на възрастни братя и сестри на Хр. Маджаров)"

    Боже, Господи - като прочетох това изпитах (и продължавам да изпитвам) невероятна радост. За мен поне, една част от планината е като свещена местност. Не помня колко пъти съм изкачвал Черни Връх от Железница, винаги мислейки за идеите, които съм получил от учители като Вивекананда и Йогананда (основно), а сега разбирам, че и безсмъртния Бабаджи се е материализирал в планината за среща с Учителя Беинса Дуно! Това е наистина чудесно място! :)

    Иначе, като допълнение на написаното от Иво мога да добавя (за съжаление сега само по памет) че в йога-сутрите е написано, че Йога е успокояване на мислите. Като се постигне това, посредством научни методи за концентрация и медитация (по терминологията на Йогананда медитация е концентрация върху Бог), човек съзнателно забелязва истинската, чиста същност на душата, нейната вечна радост, блаженство и мир. Тогава се постига и сливане на заблудената от материалния свят душа с Духа или Бога. (справка: DVD - You Can Know God in This Life; лекция на Свами Анандамой за учението на Парамаханса Йогананда и неговите учители)

    поздрави :)

×
×
  • Добави...