Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Eshavt

Участници
 • Общо Съдържание

  324
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Всичко добавено от Eshavt

 1. От доста време искам да Ви поканя на обяд. Взех си една стара къща близо до Околовръстното на Горнобански път , води се Княжево. Та кажете кога и как ще е удобно и дали ще има желаещи. Може след националната среща, може и преди нея. Малко е отдалечено , но пък има двор и е чист въздуха.
 2. Есенциите на д-р Бах, продват ли се свободно по аптеките ? Къде могат да се купят? От прочетеното усетих, че действат безотказно
 3. Eshavt

  Психика и пари

  АлександърТ.А. , много ми хареса връзката която правиш за нуждите на обществото и парите. Това обаче изисква доста високо ниво на съзнание. Да не мислиш за себе си първо. Майка Тереза изобщо не е мислила за себе си а фондацията и е генерирала много пари. Дори е дала обет за бедност, но фондацията и не е давала такъв обет.
 4. така се чувствах и аз преди да си купя куче. Сега денят ми започва свежо, отиваме на една голяма полянка където се събират много кучкари и кучета. Кучетат много ме обичат и щом се покажа на хоризонта към мен потича кучешка любов, тичат да ги погаля , потоци положителна енергия ме даряват. После си говорим, обменяме, споделяме за нашия живот , за кучетата. Една огромна групова терапия. Уникално е ! Преди да си призная им се чудех как могат тези хора да стоят с часове, сега ги разбирам, чувството е вълшебно, повдигащо. Много често си мисля, как пред блока ми е отрицателната енергия на всеки му перчи моето куче, щяха да го убиват, врънкат, сърдят се и зад блока е положителна енергия. Всички чакат моето куче с любов и ако не се появи ми се сърдят. Трябва да си намираме място където има положителни хора. Тях ги има, но предпочитат животните, парковете, рекичките, местата близо до природата.
 5. Това е училището, основано от дядото на Учителя. Първи там е преподавал баща му. Вижте каква прекрасна инициатива са поели тези хора! В училището ще се приложи и сугестопедичния метод по системата на проф. Лозанов от специално обучени преподаватели, затова и е така пъстро и изрисувано за децата от самите учители... като педагог мен лично много ме впечатли и затова споделям тук
 6. Бах използа лоза за лечение на душевни състояния. Забелязах нещо интересно, че хората грижещи се за лозя се подмладяват, в тях нахлува нова сила. Дано успея да се погрижа поне за лозето на село в двора. Също усещам, че стоенето под лозата, имам само една асма в двора, ми оправя настроението.
 7. Eмил, това че си специалист ме окуражава. Това което съм усетила ти просто го потвърждаваш. малко офф, но имма бебе овчарка и и парвя васините. Зная, че са вредни, но какво да сторя? Можи и на лични да не спамя тук.
 8. аз не обичам мляко, сирене и кашкавал от години. Изобщо никой не може да ми внуши колко е хубаво и полезно. Бляк. Спрях ги още преди да спра цигарите. На мен този ензим не ми действа гадно, самите продукти са ми неприятни. Искам да добавя, че когато спрях да ги внасям изобщо из нас се случи нещо интересно. Смятам, че е редно да го споделя. Излекува ми се синузита и спрях да боледувам от настинки и сополи, грип и такива от сорта. Вече около седем години не съм пила дори чай за настинка, няма нужда. Имало доказателства, не съм ги чела, че млякото създава слуз във кухините като синуси, бял дроб и други. А и зъбите, перди това когато го консумирах имах доста кариеси и развалени зъби. От както го спрях не ми се развалят зъбите, задържах едно интересно състояние непознато за мен до сега, вечно имах нужда от стоматолог. Не твърдя, че има връзка, но зная, че има общо. Изобщо това е измислица за зъбите, костите и т.н., аз не съм ги заменила с нещо кой знае какво полезно пък съм си супер без тях. Мляко може да пият децата до 2 години, след това не е редно. Ако иска да е здрав човек , ако не иска да пие. Това за остеорозата ми е интерсно, на приятелка майката е кара да и купува тонове сирене, защото имала остеопороза.
 9. http://www.rodilnitza.com/blog/birth-stories/vulshebno-rajdane-u-doma/, не мога да не се изфукам, че съм част от нещо уникално и то е Родилница. Пускам линк към блога ни. Има разкази на жени с домашни естествени раждания и с болнични такива. Стартираме НПО и каня интересуващи се от проблематиката лекари, акушерки, медицински сестри и психотерапвети за членове. Пишете на лични ако проявите интерес.
 10. Хора, имаме си Учителя. Чист извор на чисто знание. Това с усложнението на близкия на Пламъче е нормално. Много от руските автори са манипулирани от техните властимащи. Учителя ни е оставил наследство за всичко. Защо да ползвам Малахов, като прочистването с личмоните ми внесе нов живот. Жена от друг форум се чудеше ,че книгите на Дънов в Германия по 50 евро, а Луйз Хей под 10 евро. Стана ми странно, защото за мен Дънов е много по-скъп от ню еидж авторите, но не коментирах. dnedev , лимоните си ги разпределях както си преценя. Слушаш себе си и действаш. Имах дни в който ги изпивах на веднъж, друг път на 10 отделни дози, според деня и настроението. Успех !
 11. Eshavt

  Жената

  Inatari, съгласна съм ) ето от Учителя за пренаталното възпитание "Повечето от хората, които искат да имат деца, мислят, че възможностите им се ограничават само до физическата част на нещата. Всичко останало, като устройството на детето: неговия характер, дарования, качества, недостатъци са дело на случайността или на Божието благоволение, за което самите нямат определена ясна представа. И тъй като са слушали да се говори за наследственост, те се надяват, че детето непременно ще прилича физически и морално на някого от рода: на баба си, на дядо си, на някой от чичовците или лелите си. Те не знаят, че могат да направят нещо, което да подсили или попречи на тази прилика, нито че в един общ план могат да въздействат върху детето, което ще се въплъти в тяхното семейство. Още преди зачатието родителите трябва да се подготвят, за да могат да привлекат по-възвишен дух. Защото едно висше същество може да се съгласи да се въплъти само между същества, които са достигнали до известно ниво на чистота и власт над себе си. За такова същество не е важно да влезе в едно богато и известно семейство. То дори ще предпочете някое по-скромно, където няма да бъде изложено на изкушенията на лесния живот. На него му е необходимо да получи от родителите, сред които ще се въплъти, наследство, което няма да спъва духовната работа, заради която се е решило да слезе на земята. Твърде малко мъже и жени притежават качества, необходими за въплъщаването сред тях на велики духове. Затова земята е населена с толкова обикновени хора, с толкова болести и престъпления, вместо с божествени създания и дела. Учението на Всемирното Бяло Братство учи мъжа и жената в какво състояние на духа, в каква чистота трябва да се подготвят за зачеването на едно дете, дори да изберат момента за това зачеване, според най-доброто влияние на планетите. Как могат хората да слязат толкова низко и да оставят на случайността едно толкова важно събитие, като зачатието на едно дете? Именно тогава трябва да се потърси помощта на Небето, присъствието на ангели, за да може да се привлече един силен, светъл дух, който ще се превърне в благодетел на човечеството. Но не, хората се обръщат към алкохола и към не знам какво още, а често дори се държат като животни: насилват жената и у нея се раждат ненавистта, отвращението, отмъстителността... Няма нищо чудно, че след това на бял свят се появява чудовище.
 12. Eshavt

  Жената

  Женската енергия ще е определяща отвъд 2012 според Друнвало . "Змията от светлина" е книгата му по този въпрос
 13. Eshavt

  Жената

  свалянето на душа е сериозна работа и аз мисля, че го определят много преди да се зачене .... всъщност убедена съм . Вече и някои психолози и педагози говорят за това, става дума за възпитание преди зачеването.
 14. Eshavt

  Жената

  Такива сме жените, нечисти и необходими като въздуха ) Според Норбеков, над 90 процента от семейното щастие се определя от жената. Как мисилите? Това си е доста отговорно
 15. Eshavt

  За "Тайните учения"

  Силите на духа са подвластни само на съвършено чистия по сърце — и това се нарича БОЖЕ­СТВЕНА МАГИЯ. използвайки тези сили за някой алчен или доста нечист човек то чистия по сърце може сериозно да бъде напердашен ) Блаватска е уникална жена. Чета сега Тайната доктирна .
 16. Eshavt

  Дишането.

  много е добро, четох го из дебрите на дриймленд вчера )
 17. Eshavt

  Жената

  Емил от Льонеберя, това си го мисля аз ) ето едно пердсказание от Мама Шиптън Мама Шиптън записвала пророчествата си като поеми, но, за разлика от стиховете на Нострадамус, нейните думи не са толкова трудни за разтълкуване. Пророчицата умира през 1561 година. Ето едно от нейните пророчества за Последните времена (на настоящата епоха): Във едни от времената далечни и чудни, жените ще изглеждат напълно налудни. ... На мъже ще се правят, панталони носят, Къдриците си режат, като че ливади косят. Крачат безсрамно, нагло въртят си очите, досущ вещици, липсват им само метлите. Мъжете възседнали са ръмжащи лами, които поглъщат реколтата сякаш сами. Хората вече летят, като птиците на юг, Не помнят нито що е кон, ни що е плуг. Горните знаци ще се виждат от всеки, до тия бъдни дни водят всички пътеки. Любовта ще погине, сватбите ще намалеят. Народи чезнат, малко бебета ще се смеят. Съпругите стареят сред кучета и котки. А мъжете са лакоми свине, съвсем не кротки. В година деветнайсет и двайсет и шеста (1926) къщите не ще бъдат от леки пръти и слама. Някъде тогава се задава и Войната голяма, в която огън и меч ще свистят над земята. Когато картините оживеят и звуци издават, лодки като риби в дълбините морски ще плават. Когато мъже в железни птици подпалят небето, половината свят, цял в кръв, ще е в небитието. И всички тия, дето края на тоя век дочакат, да не чакат още – бягството си да не протакат. Да се спасяват по горите и високите планини, по мочурища и сред диви, забравени старини. Защото бури идват с тътен, океаните бушуват, когато Габриел покаже колко хората струват. И когато своята тръба чудодейна той надуе, стари земи гинат, нови изникват – ще се чуе. Един пламтящ дракон виждам да лети на небето, шест пъти обиколи земята, изчезва му опашлето. Хората треперят от страх и пълно отчаяние при всяко негово явяване, пред силното сияние. Седем дни и седем нощи ще се наблюдава, хората ще гледат нагоре прииждащата слава. Вълни се надигат, с поглед не можеш ги обхвана, от бреговете сушата отхапаха – точно тъй стана. А навътре ще почнат да ръмжат планините. И трусове ще люлеят равното в низините. Нахлуват морските води, забързани и лудешки. Като потоп заливат земите и звучат нечовешки. Човечеството се свива по местата блатисти, Брат брата ругае, а думите – никак нечисти. Зъбят се един на друг, бият се, убиват, докато храната си по хълмовете укриват. Погрознели от ужас, на лъжи са способни. И убиват крадци, насилници, все себеподобни. Хората бягат далеч от внезапните наводнения. Трепят, насилват, кървави реки от престъпления. А всичката пролятата кръв от човешки ръце ще придаде на сушата тъжно, отвратено лице. И когато драконовата опашка се отдалечава, човек забравя, смее се, животът продължава. За хората е късно – твърде късно за изкупление. Човечеството е заслужило туй изтребление. Усмивки, прикриващи човешкото високомерие, ще ядосат боговете, те на хората нямат доверие. А те, боговете, обратно дракона ще пратят да запали небето, опашката му ще разклатят. И тя ще се откъсне, земята ще удари и пробие, а сред хората и цар, и роб ще тича да се крие. Но скоро хората от бърлогите си ще изникнат, водата ще чезне и ще търсят извори да бликнат. И преди океаните на бреговете да преминат мнозина от силната жажда ще се споминат. И ще се напукват и цепят наново земите. Не вярвате? След време това ще проверите. А на някаква суша, която е много далече, виждам хора – о! – твърде малко са вече. Ще напуснат свойто сигурно възвишение, ще бродят по земята и ще бъде брожение. И който оцелее, не ще намери нищо готово, ще трябва да гради човечеството наново. Каквато знаем я днеска, не ще бъде земята, твърди, сухи и пусти са на океаните дъната. Не всяка от душите човешки ще загине, щом опашката на дракона мине и замине. Водата не всяка от земните суши ще скрие, а на места ще мирише, море не ще ги измие. Ще се разлагат трупове – зверски и човешки, тревите съхнат, и за тях времената са тежки. И тия, дето им е писано да продължат живота, с години за дракона ще си спомнят с неохота. Но времето намира начин спомена да чисти. Не вярвате? Ще бъде писаното на тия листи! Ще се яви една змия сребриста на небето, преди да почнат новите градежи на полето. От нея същества с лик невиждан ще слязат. И в общение с хората поумнели ще влязат. Тези създания и по своя разум са различни, ще просветят човека, всички ще са прилични. Новата раса ще говори, а човек ще се учи как с любов се живее и че така ще сполучи. Ще дойдат децата със второто зрение, Божествен дар за новото поколение, което ще расте красиво, скромно и когато е готово, Златната епоха ще е почнала наново. Опашката на дракона явява се знамение за човешкия край, за бъдещото падение. А преди това пророчество да проверите мен като вещица на кладата ще изгорите. Тялото се пърли, свободна става душата, Мислите, че богохулства ми ръсят устата. Грешите! За написаното нека всеки научи. Каквото прочетохте, това и ще се случи.
 18. Eshavt

  Жената

  ."..На второто ниво, прониквате по-дълбоко във физиологичния процес на раждането. Раждането е първо (на първо място) мозъчен процес. Когато една жена ражда от себе си, активна част в мозъка й е примитивната част. Това е тази част, която имаме заедно с всички бозайници, частта, която отделя необходимите хормони. Една жена ражда активно, когато тя може да отделя собствените си хормони, или, с други думи, когато тя не се нуждае от вливане на синтетични хормони, или друг вид медицинска интервенция. Дейността на примитивна част от мозъка, предполага намаляване на задръжките, идващи от "новия" мозък, неокортекса. Факторите, които могат да нарушат този процес мозъка, тази промяна в нивото на съзнание, като например шум, ярка светлина, и присъствието на непознати, не са лесно отстраними в контекста на съвременната акушерска единица. Идеалната среда за активно раждане осигурява на майката неприкосновеност на личния живот, полумрак, тишина, и в същото време, близостта на опитен човек.Третото ниво "активното раждане" се отнася до поведението, което обществото като цяло, има към раждането. В нашето общество раждането е напълно под контрола и отговорността на лечебните заведения. Бременните и родилките са наречени "пациенти". Съвременните акушерки, обучени в акушерски звена, не са просто майки помащи на други майки. Когато едно новородено бебе не е здраво, лечебното заведение се смята за отговорно. Концепцията за "активно раждане" се представя от жени, които искат да приемат обратно на контрола и отговорността за раждането. Те считат, че лечебното заведение е ресурс, който трябва да се използва при конкретни обстоятелства. Какво провокативно предизвикателство в момент, когато негативните странични ефекти на акушерството са все повече и повече известни!" След като раждането е мъзъчен процес, защо интелектуалките си определят планово секцио ? "Раждането е по същество естествена телесна функция която се проявява доста спонтанно и непринуено в края на бременността. Тя е част от непрекъснатата еволюция, която започва с правенето на любов и зачатието и завършва с нарастващата независимост на детето от неговата майка по време на първите няколко години от живота му. Целият процес за зачеването на бебе, бременността, раждането и майчинството е част от сексуалния и духовния живот на една жена, и е основно вкоренен в естественото и необезпокоявано разгръщане на редица физиологични реакции. Най-добрият начин за една жена да се подготви да влезе в майчинството е като работи върху собственото си тяло.
 19. твоята психоложка е надушила нещо ) , но защо не ходиш при мъж терапевт. Ето тук пише Орлин, свърши се с него и си поговорете на живо като мъже. За мен е непрофесионално да видиш нещо в клиента си и да го подхранваш допълнително. Първо е хубаво да си изясниш какво харесваш, обичаш и тогава харема пожелавам ти мир със себе си за да имаш хармония и с другите
 20. Eshavt

  Ромите

  Орлин, изцяло те подкрепям в мнението. Всички тези кощунства водят до деперсивен и отчаян народ. Тъкмо ще имаш работа бол ) Лекарите бягат, защото един лекар в Дубай за 5 години си оправя целия живот тук и този на наследниците му. Моя близка беше пет години там, всичко и беше осигурено безплатно от болницата в която работеше. Къща с обзавеждане, което остава за нея ако не наруши контракта , градинар, кола, ваучери за храна и алкохол и още и още немога да се сетя сега. Излиза, че заплата и остава. Освен това ако напише нещичко, материал или статия и се плаща в хиляди ... Тук редовите лекари са поставени под ужасяващи условия, мизерно заплащане. Един лекар мъж, не е в състояние да се справи с бита на семейството си. На циганите им е дадено знанието , не мога да говоря против тях. Те имат заннието и ако се използва това, то мисля, че резулаттите ще са добри. Нямат държава, не се самоопределят именно заради това, те са разпръснати из света да носят зананието. Има страхотни цигани, гледачки, ясновидци, певци, музиканти, лекари /Чирков/ , баячки. Разбирам ги защо така постъпват, разбрах ги като започнах работа след университета. Имам хъс, знания и искам да ги прилагам, но попадам в общество /отдел/, където това не се цени. Ако си покажа заннията, то съм подмьзвач, налагач и незнам къв ач .... Общувам и ги усещам, голяма сила, но неоползотворена води до разрушителни последствия и девиантно поведение. Подход им трябва и канализиране на тази сила в градивност. Толкова са топли и всеотдайни, една силна вътрешна чистота. На село една женичка циганка ми помага за двора и за къщата. Такава чистота и ред вкарва за нула верме, че ми е кеф на душата. Освен това, нали мъж който не е спал с циганка все едно нее правил секс И повече хора да ги усещат )
 21. Eshavt

  Природата и ние

  имам си аз беб немска овчакра и такава Любов сме . Прекрасно е да се усещаш част от всичко
 22. от къде си взе кристал? Това е още по-хубаво )
 23. нося пентаграм от една година и чувствам благотворното му въздействие, сила ...
 24. от езотерична гледна точка, пиенето на урина е равно на кръвопреливане и нещо повече
×